Šta je novo?

TWS slušalice

Ovako, nisam gluv a ni nagluv ali volim da glasnije slušam muziku i sem kod KZ slušalica (prve ne znam koji su model ali nisam smeo da ih pojačam više od 70% i Z1) ostale TWS su mi kod nekih pesama bile nedovoljno glasne. Nedostajalo im je da se mogu pojačati za jedan ili dva podeoka više. Koristio sam airpods pro, galaxy buds live i galaxy buds plus(probao kod druga) i kod tih navedenih nedostajalo mi je da mogu da ih još pojačam, te situacije su obično u teretani kada vežbam i u GSPu.
Odledah puno review-a na YouTube-u i ako je verovati jabra 85t su glasnije od airpods pro a airpods pro su opet glasnije od sony wf-1000xm4 i galaxy buds pro. Tako da bih najverovatnije uzeo 85t ali opet ne bih da pogrešim ako imaju neke glasnije.

Hvala svima na pomoći :)

Imas puno vrsta ostecenja sluha, ne samo gluv i nagluv , zato sam te pitao :) recimo ja na desnom ne cujem odredjeni uski opseg visokih tonova iako jako dobro cujem.
Pazi, sluh je ekstremno individualna stvar. No da imas gde da probas, ne bi nas ni pitao ovde sta uzeti.
Eventualno da das primer pesme i dela koji ne cujes dobro pa da testiramo u glasnom okruzenju.
Osim copy/paste specifikacije koje mozes i sam da pogledas, to mi je jedini nacin koji mi pada na pamet da ti se pomogne...

Sa flat ekvilajzerom (apk) uvek možeš da dodaš glasnoću i bas i ostalo, bez izobličenja zvuka. To ja radim sa jednim tws koje imam. tako da ti to nije problem ni kod jednih tws.

Trebala bi mi preporuka ili savet, hoću da kupim neke tws slušalice, izbor sam da kažemo suzio na sledeće: samsung galaxy buds pro, sony wf-1000xm4, sennheiser momentum true wireless 2 i jabra 75t/85t.
Moje pitanje tj ono što mi je trenutno najbitnije a ako neko od vas možda zna, koje su od gore navedenih slušalica najglasnije?
Naravno ako ima neko preporuku za neke druge koje nisam naveo gore neka preporuči, bitno mi je da su što glasnije i da mogu da se kupe u Srb.

Hvala :)
Sony xm4. Imam ih ja i odlične su.

Nego sta, tesko uvredjen i povredjen!
Imam nekoliko kolega sa slusnim problemima i kod svih je razlicit slucaj.
Sve sluske koje je nabrojao odvaljuju sa zvukom.
Ako navede tacnu potrebu, dobice tacniju preporuku.
Nisam ga pitao nista intimno niti privatno. Doduse ne znam kako je u Srbiji, u Nemackoj je to sasvim normalna stvar niti se iko stidi zbog toga, sta vise ljudi imaju povlastice zbog toga...

Alo Nemac, mi u Srbiji toliko dobro živimo i sve nam je potaman da smo došli do tog stadijuma da damo sebi za pravo da tumačimo načine na koje je neko nešto pitao a da nas se pri tom uopšte to ne tiče... posle ćemo videti da li imamo za pogačicu sa čvarkom ili jedva za onu običnu ali smo pre toga jako zveknuli po forumu a ti idi tamo i pričaj intimne stvari sa kolegama za povlastice...

:sarcasmoff:

Naravno da si u pravu, sluh je najosetljivije ljudsko čulo i jednom oštećeni senzorni putevi i smanjen opseg frekvencija koje smo u stanju da registrujemo su nepovratan gubitak, samo što to ljudi nažalost kasno shvate. Kao neko ko je morao kroz školovanje da položi nekoliko ispita koji se tiču ove tematike i neko ko takođe ima par prijatelja sa raznoraznim vidovima oštećenja sluha i lični nasledni faktor, KZ slušalicu ni za milion eura ne bih da pustim najglasnije svojim ušima duže od par sekundi. To eventualno treba dozvoliti sebi samo sa premium slušalicama i ne na duge staze, one za koje znaš da ih je neki dobrano školovani inženjer zvuka napravio i uštimao.

Čuvajte uši. Pa i sa premium slušalicama koje koštaju i po jednu ili dve Nemačke plate, velike glave koje se bave zvukom, muzikom, nose zaštitne čepove pa tek onda slušalice na glavu...

Poslednja izmena:
Alo Nemac, mi u Srbiji toliko dobro živimo i sve nam je potaman da smo došli do tog stadijuma da damo sebi za pravo da tumačimo načine na koje je neko nešto pitao a da nas se pri tom uopšte to ne tiče... posle ćemo videti da li imamo za pogačicu sa čvarkom ili jedva za onu običnu ali smo pre toga jako zveknuli po forumu a ti idi tamo i pričaj intimne stvari sa kolegama za povlastice...

:sarcasmoff:

Naravno da si u pravu, sluh je najosetljivije ljudsko čulo i jednom oštećeni senzorni putevi i smanjen opseg frekvencija koje smo u stanju da registrujemo su nepovratan gubitak, samo što to ljudi nažalost kasno shvate. Kao neko ko je morao kroz školovanje da položi nekoliko ispita koji se tiču ove tematike i neko ko takođe ima par prijatelja sa raznoraznim vidovima oštećenja sluha i lični nasledni faktor, KZ slušalicu ni za milion eura ne bih da pustim najglasnije svojim ušima duže od par sekundi. To eventualno treba dozvoliti sebi samo sa premium slušalicama i ne na duge staze, one za koje znaš da ih je neki dobrano školovani inženjer zvuka napravio i uštimao.

Čuvajte uši. Pa i sa premium slušalicama koje koštaju i po jednu ili dve Nemačke plate, velike glave koje se bave zvukom, muzikom, nose zaštitne čepove pa tek onda slušalice na glavu...
Sto se tih high end tice da bi odvrnuo do maximuma slusalica skoro uvek treba dobro pojacalo a i kad ga imas velika sansa da ces da cujes clipping kao na zvucnicima = mozes vrlo lako da s**bes taj high end 😅 a i glasnoca je varijabilna stvar posto ima tihih pesama, tihih delova pa se i u toku same pesne vrti volime knob. A bt varijante su ogranicene driverima i dac-om u sebi i skoro nikad ne mogu da budu niti su dizajnirane da mogu da budu bas bolno glasne. Svakako nisam siguran da tws mogu da se dovedu do tih nekih nivoa glasnoce da ce da unsite sluh za par pesama. Dugotrajno je druga prica. Tako da najbolje da pogledas forume i neki dissembling za detaljnije specifikacije na osnovu kojih mozes da formiras neka ocekivanja

A bt varijante su ogranicene driverima i dac-om u sebi i skoro nikad ne mogu da budu niti su dizajnirane da mogu da budu bas bolno glasne.
... rekao bih i mikro-baterijama pa ne može da se povuče dovoljno struje za npr. ubedljiv bass, poređenjem na istom primerku žično i bežično (KZ ZS6).

Ograničen BT protok limitira i visoke tonove, meni činele nekako šuškaju na BT umesto da sikću... itd. Na Buds Pro zvuče znatno bolje, što zbog boljih drajvera, što zbog Samsungovog adaptivnog BT protokola koji više prenosi od standardnih SBC, AAC, aptX... (Sony LDAC nažalost nije podržan, ovih par novih ispod nisam ni viđao).

220505-145247.png

Reference radi, nekompresovani originalni audio CD ima 1411kbps, lossless FLAC to skrati na 600-800kbps.
Ne bih znao koliko su ovi protokoli efikasni u kompresiji i dekompresiji u samim slušalicama... ako se neko bavio...

Svakako nisam siguran da tws mogu da se dovedu do tih nekih nivoa glasnoce da ce da unsite sluh za par pesama
Ne smatram CX Plus nekim haj endom ali ovo na slici je meni prag prijatnosti, naravno zavisi i od pesama. I prvo pocinju da smetaju prejaki basovi, na max ne mogu duze od 5 sec da izdrzim, ekstremno je glasno i neprijatno, basovi ti razbijaju srednji mozak. I ne cujem probijanje drajvera.
Kolega ih je probao i kaze da mu nije jasno kako su uspeli toliko basa da strpaju u tako male sluske.
Mana je stage ali to je fizicko ogranicenje i sigurno nikada nece biti kao redovne over ear.

Screenshot_2022-05-05-17-18-31-24_0438eb925998df20b3482ec25499d226.jpg

Већ сам писао да имам Будс2. Одличан звук, одличан бас, одлични високотонци, чак нису ни упарене са Самсунг телефоном.
Оно што бих издвојио, радим у окружењу где је бука 85 децибела па и јача, слушалице су поприлично гласне и нама изобличавања звука у било ком режиму еквилајзера, ал ништа од тога не би имало ефекта да немају добар АНЦ. Мислим да им је то најбитнији тест ами оно чега сам се највише прибојавао.
Колеге имају исто бежичне, све су у рангу до 80€џ у окружењу у ком радимо, ни једне нису ни принети овим мојима.
Да не причам која је разлика кад их у таквом окружењу користим за разговор, ни један саговорник се није пожалио на буку у току разговора.

У кућним условима их никад не слушам на јаче од 80%.

Ne smatram CX Plus nekim haj endom ali ovo na slici je meni prag prijatnosti, naravno zavisi i od pesama. I prvo pocinju da smetaju prejaki basovi, na max ne mogu duze od 5 sec da izdrzim, ekstremno je glasno i neprijatno, basovi ti razbijaju srednji mozak. I ne cujem probijanje drajvera.
Kolega ih je probao i kaze da mu nije jasno kako su uspeli toliko basa da strpaju u tako male sluske.
Mana je stage ali to je fizicko ogranicenje i sigurno nikada nece biti kao redovne over ear.

Pogledajte prilog 343383
Offtopic,
Bravo za J00F! 😍😁

Ja sa TWS na žičane se ne bih vraćao nikad. Imam oko 9 meseci souncore Liberty pro 2, svakodnevno korišćenje od oko 6 i više sati, u pokretu, bučno okruženje. Do sad nisu u bilo kojim uslovima se pomakle iz uha ni milimetar, bukvalno ih ne osećam, ali da se vide - vide se. Uglavnom na 40-50 pojačane, sa blagim izletima kad naiđe neka dobra stvar ali ni to nikad iznad 80. Pre par dana otišao u šetnju sa starim žičanim DT6, ma kakvi, komfor daleko, daleko lošiji a bogami navikao sam se i na masniji zvuk kod Libertya. Primetio sam da uparen sa androidom drastično smanji autonomiju (konkretno Xiaomi) dok na iOSu (više modela probao) gura deklarisanih oko 8h

Malo pre sam nabavio soundpeats Trueengine 3 se (model 2021), i moram da Vam kažem da sam najprijatnije iznenađen... sa svime... bt 5.2 aptx, zvuk fantazija, dovoljno glasne, udobne... odavno nisam čuo tako lepe visokotonce, na koje sam inače osetljiv. ali ovi su jasni i prelepo zvuče. Isto važi za srednje, basa ima dovoljno ali nisu dominantni. A nisu ni nešto skupe... svakako preporučujem.

Vidim da su 67$ na amazonu. Koliko baterija drži? Tast zadovoljan sa Free classic 2 za 25$ mislim da ne može bolje za tu kintu.

Vidim da su 67$ na amazonu. Koliko baterija drži? Tast zadovoljan sa Free classic 2 za 25$ mislim da ne može bolje za tu kintu.
Tek sam ih probao, ali imaš testove na yt. Plaćene oko 49e

Polovne?

nove

Njihova velika prednost je sto fabricki imaju Comply nastavke pa samim tim su i udobniji i bolje izoluju spoljasnju buku.
Pored tog modela, izgleda je i H1 dobar. Sad su im skoro svi modeli na snizenju.

Danas sam kupio tj drugarica mi kupila i treba da mi donese iz Njemačke ove slušalice : Edifier TWS1 PRO.
Koliko sam uspeo da vidim po testovima dosta su glasne a i vrlo su dobre i imaju odličnu autonomiju.
Takođe sam preko Aliexpress-a kupio i ove slušalice KZ SKS TWS kije bi isto trebalo da su dosta glanse pa koje budu tiše idu na oglase :)
Zanimljivo da su me oba para koštala tj malo manje nego da sam Edifier TWS1 PRO kupio u Srb ( da ih kupim preko KP).

ima za korisnike androida jedna zanimljiva opcija u developer options - disable absolute volume, pa ko ima utisak da su mu bt slušalice tihe, možda pomogne.

Poručio Trueengine 3.

Dok ne stignu uzeo sam od brata Realme Q2, i na yt sam vidio da u njihovoj aplikaciji ima nose control, međutim kada sam instalirao aplikaciju i povezao slušalice te opcije nema u aplikaciji?

Uzeo sam Galaxy buds plus na kraju zbog dobrog gripa.
Ono što mi niko nije rekao - boy, oh boy, kako su samo nezgodne za kontrolu na trčanju. Ovo verovatno važi za sve sluške gde su kontrole na dodir, ali bukvalno ne mogu da promenim pesmu normalno, tapnem dva puta npr a on prepozna kao jedan tap pa stopira, pa 100 puta tako. Kad stanem i tapnem 2 puta, sve ok.
Osim toga sam zadovoljan sluškama prilično, baterija kida baš, ne moram da razmišljam o punjenju posle svakog trčanja kao pre..
Kvalitet isto prilično dobar što se mene tiče

Uzeo sam Galaxy buds plus na kraju zbog dobrog gripa.
Ono što mi niko nije rekao - boy, oh boy, kako su samo nezgodne za kontrolu na trčanju. Ovo verovatno važi za sve sluške gde su kontrole na dodir, ali bukvalno ne mogu da promenim pesmu normalno, tapnem dva puta npr a on prepozna kao jedan tap pa stopira, pa 100 puta tako. Kad stanem i tapnem 2 puta, sve ok.
Osim toga sam zadovoljan sluškama prilično, baterija kida baš, ne moram da razmišljam o punjenju posle svakog trčanja kao pre..
Kvalitet isto prilično dobar što se mene tiče
Ja sam uzeo neke fake kao 1:1 za 25 eura, nisu lose rade posao ali razmišljam da kupim original buds plus ili buds pro

Touch kontrole su puka stvar navike. U početku je teško, kada navikneš nema nazad na "fizičke" dugmiće. :)

Ne kažem da nisu dobre generalno, ali kad trčiš jednostavno ne rade u 80% pokušaja..

Uzeh Liberty 3 nekako mi delovalo da su zlatna sredina u ponudi.
Glavni utisak je da ne ispadaju a pre njih nisam uspeo ni jedne sluske da nateram da miruju u usima. Zvuk je skroz ok mozda su malo glomaznije ali nista strasno.
Ja sa ukljucenim ANC ne primecujem neku preteranu razliku ne znam kako je to kod sonyja ali sve u svemu bas sam zadovoljan kupovinom

Probao sam par modela tws sa anc, meni to toliko smeta da nema šanse da koristim. Drugarica je isto konstatovala, doduše nije probala sony.

Naručio sam lypertek z3 od jednog sumnjivog prodavca u Bangkoku, videćemo šta će stići..

Ja sam uzeo neke fake kao 1:1 za 25 eura, nisu lose rade posao ali razmišljam da kupim original buds plus ili buds pro
Prvo ih probaj sa ekvilajzerom, mogu dosta da se poboljšaju. Ja sam uzeo za poklon Mi buds 3 lite, užas, ali sa eq mnooo9go bolje, vrlo prihvatljivo. EQ je čudo :)

Vrh Dno