Šta je novo?

TWS slušalice

Ako stavite nastavke od pene neće ispadati, a i buka koraka će se manje čuti/osećati.
Ima na Aliju kratkih tipova za tws, od pene i hibridnih, za sitne pare.

A kakve su ove Galaxy Buds 2? Zapelo me dete da joj kupim neke bežične bubice. Baš i ne pratim tu scenu. Drugar mi nudi nove za 80€. Ima li nešto bolje od toga za te pare. Otisao bih do Xiaomi prodavnice i GG ako ima tamo nešto bolje od tih Buds 2. Budžet mi je 100€ plafon.

Ja sam ih probao na poslu, odličan zvuk, male su i udobne, za bateriju ne znam, još ako dete ima samsung fon, imaće i softver sa večim mogučnostima.

Proveri negde da li samsungov softver radi na iphone-u, jer znm da za neke od novijih ne radi, e da lisz buds2 ili prro, nisam siguran.

Sennheiser CX Plus:
Iskreno, iznenadjen sam. Nisam ocekivao tako dobar i detaljan zvuk, pogotovo ne na basu. Mislim da su blizu maximuma sto se moze izvuci na bubicama.
Sa svim dodatnim kontrolama i opcijama zvuka, jednostavno nemam zamerki.
Anc dobar, mikrofon iznenadjujuce dobar, customisation kontrola tj sta koja slusalica kontrolise i kako se ponasa pri odredjenim situacijama odlicna, preko app full kontrola, jos da vidim koliko izdrze baterije:

IMG20220414020435.jpg

Screenshot_2022-04-14-02-44-23-00_45b75d1fb7955b0b289169e7112ac508.jpg
Screenshot_2022-04-14-02-44-28-56_45b75d1fb7955b0b289169e7112ac508.jpg
Screenshot_2022-04-14-02-44-39-09_45b75d1fb7955b0b289169e7112ac508.jpg

Smrznem se kad vidim touch :) ništa bez dugmeta.
Zadovoljan sa anc? Da li imaš nešto za poređenje?

Prethodne sluške odsvirale svoje u veš mašini :) i ovde na forumu pazario Galaxy Buds Live. Ne volim airpods fazon (kad mi iz uveta visi telo sluške) i ovo mi je savršeno rešenje, neprimetne i vrlo udobne.
Zvuk sasvim ok, baterija takođe, glossy plastiku ne volim ali šta je tu je.

90 evra ne vrede a da se ne priča za suludu launch price od 200 ali za 50 evra koliko su me izašle su odlična kupovina.
P.S. Kome je bitan ANC da zna da ga imaju samo u specifikacijama :D

Skoro sam preko kp kupio EDIFIER TWS NB, dosta povoljnije nego u gg, i odlično su se pokazale. BT drži odlično i napolju (naglašavam to, jer sam imao ranije neke duplo sluplje koje su seckale čim izađem iz zgrade). Zvuk odličan, dobar bas, zvuk čist, pravo uživanje. Jedino su malo nezgodne kad se vade i vraćaju u kutiju, ali se navikneš. Imaju ANC ali nisam primetio neku razliku kad se uključi (ne utiče na zvuk) . evo linka za review, a koliko sam video, trebalo bi da ih još ima u gg.

Smrznem se kad vidim touch :) ništa bez dugmeta.
Zadovoljan sa anc? Da li imaš nešto za poređenje?
Mjok, touch je savrseno odradjen jer moras "da ga ciljas", tesko ces ga slucajno aktivirati. Lakse mi celom sakom aktivirati nego prstima vijati :)
Anc naravno nije dobar kao kod Sony ili JBL over ear sluski ali tek za nijansu je slabiji, zadovoljan sam.
Upravo sedim u bucnoj masini sa anc + mjuza - jedva da se probije nesto iz pozadine u tihim delovima pesama.
Jedino gde primetim vecu razliku je kada samo anc radi bez mjuze, ipak propusti vise buke, tacnije slabije filtrira neke frenkvencije.
Vec 2 sata skakucem sa njima, ni jednom nisam osetio da ce ispasti, iako izgled ne pruza takav utisak.
No glavni adut je zvuk.
Sin ima.... Realme(?), ni on ne zna koje... Kostale su 60€.
Isprobao Sen, rece ovo itekako vredi 60€ razlike, sklonio svoje u stranu i narucio sebi Sen.
Jedina mana koja zna da nervira je anc-play/pause funkcija tj ne bas najsjajnija app za kontrolu.
Sen app regulise da kada stisnes pauzu, automatski gasi anc i pojacava zvuk (ako tako namestis u app).
Cesto se desi da se pogubi te ne radi sto treba. Nista strasno ali zna da nervira.
No tu je app krivac, koji cesto ispise not connected iako jeste.
Sve u svemu, ja sam zadovoljan.
Da li vredi 120€? Ako uporedim zvuk sa uredjajima od sinova i kolega, vredi.
No to je ipak ispod klasa, nemam Sony da uporedim.

@DukeLander - a mikrofon? Kako te čuje sagovornik?

Inače, moj sony je danas stigao kod buraza, testirali ih večeras i mikrofon je ok. Ništa spektakularno, ali radi posao, tako da neće biti vraćanja. Što se zvuka tiče, buraz je (bivši muzičar) oduševljen do te mere da se sad lomi i sebi da uzme.

Sad još samo da dočekam da dođe i donese mi iste...

Kaze familija da me odlicno cuje. Problemi nastaju kada sam u bucnom okruzenju i mic previse filtrira, kazu da je tise. No to je bilo bas bucno okruzenje :)

Kaze familija da me odlicno cuje. Problemi nastaju kada sam u bucnom okruzenju i mic previse filtrira, kazu da je tise. No to je bilo bas bucno okruzenje :)

Extra! Poenta je da nije zvuk deformisan zbog spoljne buke. Hvala puno.

Ako budem uzimao još jedne - da ne uzimam iste.

Ima klinka iPhone. I to li ima veze? Zar nije blutut sve isto?
Bluetooth je isto, aplikacije ne.
Proveri dole, neke su podržane i kroz aplikaciju a neke samo kroz BT konekciju što znači da neće moći da podešava slušalice i neke funkcije koje ih odlikuju neće raditi.

Prilozi

• Screenshot_20220415-194327_Chrome.jpg
    Screenshot_20220415-194327_Chrome.jpg
    186.8 KB · Pregleda: 35
Da nema neko Redmi Buds 3 Pro? Kod nas na akciji za 50€. Doduse, softver nema za ios. Ima za android M8 tako nesto.

Evo da napišem par utisaka za Galaxy Buds2 koje sam pre neki dan kupio, možda će nekome značiti. Pre svega da naglasim da nisam neki preterani audiofil, ali volim slušalice koje su malo glasnije. Utisci su (za sada) zaista odlični, zvuk je fenomenalan, čist, jasan, a slušalice su poprilično glasne. Pre ovih imao sam Huawei Freebuds Pro, koje su imale isto odličan zvuk, ali u odnosu na Buds2 nekako zamućen i ne toliko jasan. Buds2 su neuporedivo bolje i za nijansu glasnije. Posebno sam oduševljen kontrolama i opcijama kroz Galaxy Wearable aplikaciju. Sve je toliko glatko i jednostavno, potpuno druga dimenzija u odnosu na Huawei AI aplikaciju. ANC je takođe dobar, mada što je neko napisao kada se 'odvrnu' do kraja, ništa se okolo ni ne čuje. Isto tako se slažem da (po meni) Dynamic mod pruža najbolje iskustvo slušanja. Udobne su za nošenje, nema zamora koje sam imao sa Freebuds Pro, a fit je odličan. Sa moje strane, sve preporuke. Zaista su pokidali sa ovim modelom. Za ove pare odlična kupovina.

Znači dobar je fit, ne ispadaju lagano?
Pošto kukaju ljudi i na njih da su loše što se toga tiče, kao i pro.

Meni ne ispadaju. Doduše ja imam malo manje uši, pa sam stavio manje tip-ove i savršeno stoje. Ali video sam da i za njih imaju foam tips da se kupe, tako da nema zime.

Све зависи од облика ушне шкољке, мени нпр лева хоће да "исклизне" по некад, не испадне скроз, ал мало изађе напоље. Говорим за Будс 2.

Buds pro ispada ozbiljno,
Doduše ograđujem se, govorim iz ugla ženskog uha. Za trčanje ne mogu da ih zamislim nikako, jurene po kući više puta 😄 stigao neki šlj foam sa Alija pre pola godine, bio širi od kukice na slušalici nije služio ničemu. Ako neko ima neku preporuku da je isprobao i da drže dobro, ne ispadaju i ne ostaju u ušima, pošto Comply nikada nije napravio nastavke za njih, bacite link.

Za Buds, Plus i 2 su najbolji ovakvi nastavci: https://www.aliexpress.com/item/4001041728969.html
ili ovakvi: https://www.aliexpress.com/item/32947410660.html
s tim što moraju da se nabiju skroz ne samo preko kratke cevi nego i preko dela tela samih slušalica. Nema šanse da ispadaju s njima, ako se odabere prava dimenzija.

Buds Pro su drugačije konstrukcije jer se posle kratke cevi telo odmah proširuje, pa ovakvi nastavci ne mogu da se nataknu, ali zato ima dva zareza na cevkama koji drže nastavke da ne ispadnu, kao npr. ovi: https://www.aliexpress.com/item/1005002788929933.html
Napominjem da nemam Pro i da ih nisam probao, ali to je taj mehanizam. Obični nastavci od pene ne mogu da se "zaključaju" jer nemaju ta dva zareza.

Buds pro ispada ozbiljno,
... pošto Comply nikada nije napravio nastavke za njih, bacite link.
Sad videh na Comply ove: https://www.complyfoam.com/collections/galaxy-buds-pro/products/truegrip-for-samsung-galaxy-buds-pro

Mada, Pro se više drže za ušnu školjku kada se "zavrnu" kako treba, a sami tipovi ne baš.
A kada padnu, okrugle pa se otkotrljaju nasumično.
Ima opcija u Wear da se odazovu pištanjem kada ih tražite ali u bučnoj sredini teško naći.

O, konačno!
Comply je originalnom Buds modelu ozbiljno podigao upotrebljivost, nisam videla da su ih konačno uvrstili u ponudu.

Što se prethodnog posta tiče, baš ove prve sam poručivala jer je pisalo da su kompatibilni... nisu. Logično, jer nemaju zareze. I deluju dosta tvrđe od Comply.

Ako nekog interesuje dobar equalizer koji može da se koristi za tws slušalice ( a i 3,5mm), preporučujem: FLAT EQUILIZER , odlično radi, ima u sebi i volume boost, i bass boost, i gomilu preset-ova.

Još jedna preporuka za TWS equilizer: Wavelet.

Ima bazu od 3000 modela sa izmerenom korekcijom na profi opremi i drugi stepen za lične preference nezavisno od modela.
Pokreće se automatski kada se uključe slušalice (žične, bežične) sa (skoro) svim playerima (za Tidal treba malo egzibicije u developer opcijama).

IMG_20220426_135225.jpg

Da se i ja upisem u temu.
Prebacio sam se sa TinAudio T2/RHA T20i na Sony sa slike i za ovih par dana sam sasvim zadovoljan, mada nisam imao vremena da ih A/B uporedim sa ovima sa kablom. :)

Jel ima neko iskustva sa Sony CX tws?

Vrh Dno