Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Koliko ja shvatam sa slike iz članka , to je samo ako ne isključiš opciju za automatski nastavak pretplate.
Ja nisam nikad mogao povezati karticu ili PP, znaci da prodam konzolu?
Pogledaj link koji sam okačio. On kaže:
As part of this work, we’ve temporarily disabled stacking memberships for existing customers until after the launch. Rest assured that your voucher code is still valid, and you will be able to redeem your code either when your existing membership expires and deactivates, or after the new PlayStation Plus service launches in your area, whichever happens first.
 
Pozdrav svima, par meseci vec citam temu pa odlucih da se registrujem i ukljucim malo u konverzaciju.
Nakon 20 godina na PC-u sad sam prvi put presao na konzolu pa mi je sve to novo ali moram reci da sam prezadovoljan.
Do sad sam na Steamu sve kupovao i to je prolazilo bez problema ali vidim da je PS Store prilicno komplikovaniji (bar kod nas) ali citajuci ovde sam iole skontao kako moze da funkcionise.

Da ne duzim vise preci cu na ono o cemu nemam pojma a to je kupovina DLC-ova sa Storea... Jel uopste moguce kupiti DLC za igru na disku koji je kupljen ovde kod nas?
Npr. Imam Elden Ring na disku, za par meseci izlazi DLC, kako mogu da ga kupim preko PS Storea ako mi je US account a diskovi su za Evropsko trziste?
Pokusavao sam vec preko Spiderman Miles Moralesa da kupim Remasterizovanog Spidermana ali mi prosto ne dozvoljava jer account i disk nisu iz iste regije.. Jel mozda funkcionise ta kupovina ako mi je UK account ili je prosto nemoguce kupiti to?
 
Disk i dlc moraju biti iz istog regiona. Što znači da dlc moraš da kupiš na nekom EU/UK nalogu.
 
Hvala na odgovorima, sad je sve jasnije :D
Jos samo ovo, jel mogu da promenim sad ovaj moj US nalog da bude UK ili mi treba skroz novi nalog?
 
Nema menjanja regiona, treba ti skroz novi.
 
Ali dobra stvar je da mozes u isto vreme da imas gomilu naloga, a prelazis iz jednog u drugi sa 2 klika, sve je bas jednostavno..

Jedino sto ne znam da li je moguce prebacivati sejvove?
Na primer predjem igru na US, da li mogu save da prebacim na EU nalog?
Snimim na USB pa ucitam, da li ce raditi ?
 
Neće raditi
 
Sta se desava sa trofejima? Ako napravim UK nalog jel mogu nekako da ih sinhronizujem sa vec osvojenim trofejima? Imam vec 7 platina pa mi se ne osvaja opet sve ispocetka.
 
Ne, svaki nalog je za sebe a trofeji su vezani za nalog.
 
Evo jos jednog buduceg vlasnika,sluze li ti trofeji necemu ili samo neka vrsta kolekcije?
 
Ne služe ničemu.

Jedino što može da se na njih korisno gleda je da ti doda razlog više da provedeš u nekoj igri koja ti je "legla" više vremena.
 
Refundirasli su mi 365d kupon sa g2play. Sad glupo pitanje, da probam ponovo kupiti? Ne mogu nista online igrati. Znaci defitinivno ne prolazi dok ne dodju promjene u Junu?
 
Prošlo. Thx.
 
Ako neko gotivi trofeje, evo link ka svežoj FB grupi...

 
Igramo Overcooked u couch co-op. Ja se ovako nisam smejao ne secam se, igrica je bolesno dobra i zabavna 😂
 
Igramo Overcooked u couch co-op. Ja se ovako nisam smejao ne secam se, igrica je bolesno dobra i zabavna 😂
Ako bude falilo igrača ja sam zainteresovan, odmah da se ogradim, igrao sam je 15ak minuta solo i skontao da je više za MP :D
 
Izvinjavam se unapred modovima ako krsim neki pravilnik mada mislim da je ok da javim posto je em jeftino a radi.


Radi Dirt5 na VRR ili fixed bez vrr 120hz. Videcu CoD Da probam. Nema da gubim signal ili nesto ko sto se desava na drugim kablovima koji su deklarisani 2.0.
Sad ne znam jel ima neki drugi nacin da proverim da li ovaj kabl moze da tera full 4k 120hz, ili je ovo sasvim dovoljno?

Inace kabl je debeo i pozlaceni su krajevi.

087AB84C-2842-4AB0-BDF7-5D0CF0EA3405.jpeg
 
Poslednja izmena:
Stigla danas "mama".Koliko deluje vece uzivo nego kada sam gledao unboxing klipove i tome slicno.Sad jos samo da je montiram pa da vidim na sta to lici!:)
 
Sta se desava sa trofejima? Ako napravim UK nalog jel mogu nekako da ih sinhronizujem sa vec osvojenim trofejima? Imam vec 7 platina pa mi se ne osvaja opet sve ispocetka.
Ono što možda nisi ukapirao. Ti iako kupiš igru i DLC na UK nalogu, sve će ti to biti dostupno i na US nalogu(ako je za UK nalog uključena opcija Console Sharing i Offline play na PS5) ti možeš neometano da igraš na US nalogu i nastavljaš da skupljaš trofeje tu. Samo download igre ili DLCa moraš pokrenuti sa UK naloga i prebaciti se na US. Ništa drugo.
 
Isto je i sa upgradeom, ja igram na us nalogu a disk je eu nalog koji sam upgradteovao na ps5 verziju preko uk naloga.
 
Isto je i sa upgradeom, ja igram na us nalogu a disk je eu nalog koji sam upgradteovao na ps5 verziju preko uk naloga.
Wut.
Pitanje je bilo da li može da koristi sejvove sa EU disk verzije i da nastavi sa njima da igra US DLC.

Odgovor je bio ne, i to je tačan odgovor, koliko ja znam.

Ovo što mu vi pišete je klasično deljenje digitalnog naloga između dve konzole i kontam da mu to pišete kako bi na primarnom nalogu mogao da i dalje osvaja trofeje, ali to mu ne rešava problem što DLC uopšte neće moći igrati na tom svom primarnom nalogu, bar ne sa svojim starim sejvovima.
 
Ja sam se nadovezao na post iznad mog. Sve radnje se odrade na nalogu koji je isti region kao disk, a na konzoli na drugom nalogu koji je drugi region mozes da igras. Primer ja imam CP2077 eu a igram na us ps5 verziju koju sam updateovao na uk nalogu. Ako izadje DLC moram da ga kupim na UK nalogu ali cu moci na us da ga igram.
 
Da li se može ponovo produžavati PS+ pretplata sredstvima iz walleta? Da li se očekuje neka akcija na cene zbog launcha novog servisa?
Ističe mi početkom juna, nisam pametan...
 
@Falcon
Koliko sam ja shvatio, zakasnio si. Eventualno da kupiš kod preko onih sajtova, pa kada ti istekne pretplata uradiš opet "redeem" na PS nalogu, ali će ti se svakako konvertovati u osnovni (Essential) paket novog servisa. Ako hoćeš da se prebaciš na neki drugi/bolji paket (Extra ili Premium), onda se radi konverzija prema ceni (npr, 12 meseci PS+ se pretvori u 12 meseci Essential ili u 219 dana Extra ili 183 dana Premium).

P.S. Kruže priče da zabranjuju gomilanje PS+ pretplata, ali na njihovom sajtu piše da će moći svi kodovi da se iskoriste, samo će morati da se čeka da istekne prvo pretplata, a onda po pravilima koja sam opisao iznad.
Izvor: https://www.playstation.com/en-gb/support/store/redeem-ps-store-voucher-code/
 
Mislio sam da sam zakasnio ali mi je preko praznika bila dostupna kupovina 1m, 3m i 12m na UK PS store, zato pitam.

EDIT: I dalje je dostupna opcija produženje po full ceni (50GBP za 12m). Jel ima neki razlog zašto ne bi radilo produženje na ovaj način?

EDIT 2: Sad sam proverio, pokriven sam pretplatom do 27.06., mislio sam da ističe pre launcha 13. juna. Sačekaću launch pa ću videti opcije.
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno