Šta je novo?

Xbox Series X / S

Vredi li uzimati Series X za 1080p monitor? Nisam tačno siguran kako Series S funkcioniše, da li će biti bolje performanse ako spustim rezoluciju na 1080p? Znam da on u teoriji igrice pokreće u 1440p.

Vredi li uzimati Series X za 1080p monitor? Nisam tačno siguran kako Series S funkcioniše, da li će biti bolje performanse ako spustim rezoluciju na 1080p? Znam da on u teoriji igrice pokreće u 1440p.
Vredi ako ćeš u neko skorije vreme preći na 4K ili neki dobar 1440p monitor ali ja bih prije 4K TV.
To za Series S zavisi od igre do igre, neke idu i na 900p da bi imao 60 fps-a, neke i manje ali se uglavnom vrte oko 1080p.

Uzeh ja juce series X, odradio sam upgrade sa xbox live na ultimate, hvala svima na tome.
Sad, drug ima njegov stari xbox nalog i placa gamepass regularno (15$ ili slicno). Sad, koliko sam razumeo, on moze da napravi novi nalog, odradi konverziju na ultimate, postavi taj novi nalog kao home nalog na konzoli, i drugi nalozi mogu da "vuku" gamepass sa tog novog naloga? Ili sam nesto lose razumeo?

Tako je. Nema potrebe da placa na drugom(prvom) nalogu $15.

Jel moze jedan nalog na turski store gde bi isla direkt pretplata za gpu sa srb karticom,a drugi nalog arg store gde bi isli gift na main acc,istom mastercard karticom?

može

Promenio regiju iz usa u turkey na konzoli,napravio novi nalog i uplatio gpu sa nasom mastercard iz erste banke.Sutra menjam regiju iz turkey u Argentinu i pravim novi arg nalog,i saljem giftove na main usa acc.

Jos jedno pitanje,jel mogu ja preko web-a sa pc-a da jedan mesec iskljucim gpu pretplatu,pa posle 2 meseca opet se pretpaltim,ili cu da zeznem stvar sa tim cestim ukljucivanjem i iskljucivanjem,pricam o turskom gpu?Ili moram sve preko konzole da radim iskljucivanje i ukljucivanje pretplate?

Možeš i sa kompa,samo uđeš na Microsoft Account sajt i odatle otkažeš pretplatu. Nema ograničenja po pitanju otkazivanja pretplate, tako da možeš neograničeno da otkazuješ i pauziraš.

Ne treba da palim turski vpn,kad ulazim preko weba da iskljucujem i ukljucujem pretplatu?

Ne treba.

Sinoć sam upalio XSX posle nekoliko dana nekorišćenja i izgleda da imam problem sa funkcionalnošću sa Xbox Live/Game Pass-om i generalno online servisima.

Iako sam povezan na internet kroz wifi, na početnom ekranu (dashboard) mi i dalje stoji opcija da se povezem na Xbox servise, i kada odem na isti opet me vraca da se povezem na dostupne mreže. Rad kroz Edge je funkcionisao ali odmah kada sam otišao na neki sajt, izbacivao je upozorenje kao da nisu u redu datum i vreme tj. da je asinhron, i odem u podešavanja i stvarno datum i vreme na 13. decembar 2019 3:13. Nemam mogućnost da izmenim ručno datum, ispratim neko uputstvo sa interneta da prebacim konzolu na offline i da onda potom ručno mogu da izmenim datum i vreme i onda restartujem konzolu, i sajtovi mi se onda normalno učitavaju i vratim konzolu Online, ali i dalje kao da mi ne funkcioniše GamePass i igre na online. Nijedna Game Pass igra neće da mi se pokrene, a kada sam gledao da proverim svoj subscription (uneo novi kod za GPU za period od 3 meseca tamo pre isteka 5. aprila) i pre toga sam promenio region konzole pošto je bio na Argentini vratio sam na United States (pošto nisam ni pravio argentinski nalog), izbacivao mi je neki crveni uzvičnik i kao i dalje da ne može da pohvata xbox servise (iako mreža javlja da su svi servisi dostupni). Restartovao modem, raskačio se sa wifi, menjao između 2.4GHz i 5GHz mreže, ma ništa. Na računaru, učitao Xbox aplikaciju sa svojim nalogom, radi. Pokrenuo GTA V na konzoli, hoće samo Story da pokrene i to bez sinka sa sačuvanim igrama, tj. samo offline.

Proveriću danas da bocnem Ethernet kabl, pa da vidim da li je to rešilo problem, ako ne, moraću nešto detaljnije da proverim.

Meni se isto tako jedanput zbunio uvek mi je u rest modu konzola.Resetovao konzolu dva puta i sve se vratilo u normalu.

Ističu mi uskoro onih 5-6 meseci GPU koje sam aktivirao onom forom koju ste podelili ovde, je l' treba da sačekam da skroz istekne pre nego što ukucam novi kod za novi period GPU ili mogu npr. 3-4 dana pre isteka da ga ugasim kako se ne bi obnovio po njihovoj ceni i onda da ridimujem?

Možeš i ranije, tako sam i ja.

Čitam ovde komentare, pa me zanima da li sam dobro shvatio ove fazone sa Argentinom i to. Znači, ja mogu da napravim 3 naloga na jednom Xboxu, jedan da bude na USA, jedan na Argentini, i jedan na Turskoj (ona prima naše mastecard-ove ako sam dobro razumeo). Onda mogu da kupim game pass na Turskom nalogu, i da ga koristim na USA nalogu? I isto tako mogu igrice sa Argentinskog naloga da kupim sa Gift Cardom i giftujem na svoj USA nalog, teoretski bi tako imao i Game Pass i jeftine igre, sve na USA nalogu?

Čitam ovde komentare, pa me zanima da li sam dobro shvatio ove fazone sa Argentinom i to. Znači, ja mogu da napravim 3 naloga na jednom Xboxu, jedan da bude na USA, jedan na Argentini, i jedan na Turskoj (ona prima naše mastecard-ove ako sam dobro razumeo). Onda mogu da kupim game pass na Turskom nalogu, i da ga koristim na USA nalogu? I isto tako mogu igrice sa Argentinskog naloga da kupim sa Gift Cardom i giftujem na svoj USA nalog, teoretski bi tako imao i Game Pass i jeftine igre, sve na USA nalogu?
Game pass je vezan za konzolu. Posmatraj te naloge kao ukućane koji koriste istu konzolu. Ako jedan ima pretplatu imaće i ostali.
Igre kupujše kao gift ali običnom platnom karticom i šalješ ih na glavnin nalog (USA npr.).

Sa Xbox konzole: otići u Settings i promeniti regiju konzole na Argentinu. Sačekati da se updateuje konzola i Store
Napraviti novi nalog na konzoli
Pri prvoj kupovini u Xbox Store-u tražiće vam da unesete načine plaćanja i tu unosite podatke kartice i stavljate Argentinsku adresu (grad, ulicu i broj)
Sa novog napravljenog naloga odaberete željenu igru i idete na opciju Buy as Gift.
Odaberete opciju da prosledite Gift na Mail, i upišete mail vašeg primarnog naloga
Sada u Mail: Pronađete poruku na vašem mail-u u kojoj se nalazi gift code, kopirate kod.
Otvorite VPN aplikaciju koju koristite i stavite Argentina regiju (preporuka za TunnelBear app)
U Google unesete “xboxredeem” za direktan link ka stranici za redeem koda. Ulogujete se na vaš primarni US nalog. Nalepite kod u polje i kada kod prođe, osvežite listu igara koje posedujete na konzoli na vašem primarnom nalogu i igra koju ste sami sebi poklonili će biti tu.
Nakon što ste ovo uradili, možete vratiti region konzole na US, takođe, možete sačuvati argentinski nalog na konzoli, tako da sledeći put kada budete kupovali nešto ne morate ponovo da pravite novi i dodajete ga na konzolu.
Drugari da li ovo i dalje funkcionise? Drugo da li i kako ovo mogu da izvedem na pc-u?

Game pass je vezan za konzolu. Posmatraj te naloge kao ukućane koji koriste istu konzolu. Ako jedan ima pretplatu imaće i ostali.
Igre kupujše kao gift ali običnom platnom karticom i šalješ ih na glavnin nalog (USA npr.).
Argentinski store prima naše mastercard kartice, iz naših banaka? Znam da to kod Sonyja ne može pa sam mislio da ne može ni ovde.

Argentinski store prima naše mastercard kartice, iz naših banaka? Znam da to kod Sonyja ne može pa sam mislio da ne može ni ovde.
Meni radi Mobi banka Mastercard bez problema. Kad otvoriš Argentinski nalog prilikom prve kupovine pitaće te za podatke. Adresu stavi neku Argentinsku, ime kao na kartici. Posle toga kartica ostaje zapamćena i ostaje ti samo da ubacuješ u korpu tj poklanjaš sebi :)

Meni radi Mobi banka Mastercard bez problema. Kad otvoriš Argentinski nalog prilikom prve kupovine pitaće te za podatke. Adresu stavi neku Argentinsku, ime kao na kartici. Posle toga kartica ostaje zapamćena i ostaje ti samo da ubacuješ u korpu tj poklanjaš sebi :)
To je vrh, pošto imam isto karticu iz Mobi Banke, znam da sam pokušavao game pass za PC uzeti na US store i na UK store, i oba puta mi je odbijalo karticu.

To je vrh, pošto imam isto karticu iz Mobi Banke, znam da sam pokušavao game pass za PC uzeti na US store i na UK store, i oba puta mi je odbijalo karticu.
Mala napomena. Sve ovo je radjeno sa konzole. Nisam siguran kako stvati funkcionišu na PC. Pitao je i kolega iznad za PC.

Mala napomena. Sve ovo je radjeno sa konzole. Nisam siguran kako stvati funkcionišu na PC. Pitao je i kolega iznad za PC.
I planiram raditi sa konzole, razmišljam da uzmem Series S, imam 1080p monitor tako da bi mi bio sasvim dovoljan, a game pass i ove jeftine igre preko Argentine me još više vuku da ga uzmem...

@dragancce Ta metoda važi samo za kupovinu preko konzole. Kupovina preko PC-a nije moguća, nevezano od regiona, jednostavno tamo ne prolaze naše kartice, ako je setovan bilo koji drugi region osim Srbije.

Znači za jeftine igre i generalno kupovinu igara i sadržaja sa Microsoft Store-a, jedino kupovina preko samog Xboxa.

Ja sam juce upravo odradio sve to,usa main,turska gpu,argentina giftuje.Ako treba nekom pomoc pisite u inbox.Sve proslo kako treba sa mastercard iz srb.Samo imam jos jedno pitanje,preko weba sam otkazao gpu da mi ne skida mesecno,imam placen gpu do 15.05.Posto 2 meseca necu imati vremena za igru,kako ponovo da se pretplatim za gpu ili xbox live,jel isto mora preko konzole ili moze preko weba?

@dragancce Ta metoda važi samo za kupovinu preko konzole. Kupovina preko PC-a nije moguća, nevezano od regiona, jednostavno tamo ne prolaze naše kartice, ako je setovan bilo koji drugi region osim Srbije.

Znači za jeftine igre i generalno kupovinu igara i sadržaja sa Microsoft Store-a, jedino kupovina preko samog Xboxa.

Cisto da se nadovezem, ja nemam konzolu ali sam pre koji mesec uplatio Game Pass Ultimate preko PC-ja i normalno mi prolazi mastercard kartica iz Komercijalne banke.
Izabrao sam Tursku i mesecno me izaslo 44 lire, najnormalnije prosla kartica (naravno upalio sam VPN kad sam pravio nalog i za prvu uplatu).
Sad sam skida jednom mesecno.

Skoro sam se prebacio sa Game Pass ultimate na Game Pass for PC (sa 44 lire na 29 lira) dok ne uzmem konzolu u nekom trenutku, pa cu se vratiti.

Cisto da se nadovezem, ja nemam konzolu ali sam pre koji mesec uplatio Game Pass Ultimate preko PC-ja i normalno mi prolazi mastercard kartica iz Komercijalne banke.
Izabrao sam Tursku i mesecno me izaslo 44 lire, najnormalnije prosla kartica (naravno upalio sam VPN kad sam pravio nalog i za prvu uplatu).
Sad sam skida jednom mesecno.

Skoro sam se prebacio sa Game Pass ultimate na Game Pass for PC (sa 44 lire na 29 lira) dok ne uzmem konzolu u nekom trenutku, pa cu se vratiti.
Hvala, mozes li molim te da napises ceo postupak za pc? Ja imam trenutno kupljen sa kp koji mi traje jos.

Vrh Dno