Šta je novo?

Xbox Series X / S

Pogledajte prilog 339107

Koji vam je omiljeni?

Planiram da kupim jedan i razmišljam koji...
Znam da limited edition verzije imaju gumirani deo gripa ali znam i da je bilo pritužbi na te gumirane delove na Elite kontrolerima. Najviše mi se sviđa Aqua Shift ali ga je teško naći i ne znam koliko će izdržati guma...
Još par pitanja:
Da li ima razlika između kontrolera u texturi gornjeg dela, gde su tasteri i palice?
Koliko se prlja bela verzija?
Ja imam plavo-beli, crni i beli kontroler, ja licno volim plavo-beli, mada mislim da beli nekako najbolje lezi u ruci.
Beli ume da se zaprlja ako onaj koji ga koristi ima prethodno zaprljane ruke, uvek valja oprati ruke pre koriscenja, kao i pre jela :p.
Isplati li se kupovati polovan kontroler ili da jurim sa garancijom? Dupla je razlika u ceni koliko mogu da vidim.

Nov i samo nov kontroler, polovan da ali ako je servisiran tj. da su mu zamenjeni tasteri ali i to je pitanje sa kakvim novim tasterom je zamenjen, i da li je neki taster koji se cesce koristi. Kolega je menjao par nekih tastera na svojim kontrolerima dok je imao One X i kaze da nikad nije isti osecaj kao sa originalnim. :)

Inace, kakva je situacija sa novim PES-om, ono kada sam imao na GPU PES2021 Season Update radilo super dok je bio na GPU, pa sta mi je najpametnije raditi kada više nema igre na Store-u? Kupovina ključa preko gaming prodavnica?

Prilozi

• PXL_20220401_150444898~2.jpg
    PXL_20220401_150444898~2.jpg
    183.7 KB · Pregleda: 49
@zezam krizu Onda ću da uzmem nov pa da derem klinca dok mi ne da sam džeparac nazad koju mu dajem za užinu :D.

Nema pes 2021 nigde nazalost . Imam ga na pc ali nemam graficku : (

a model ? Da li da uzmem xbox one controller, ili Xbox Series X, Xbox Series S ?
Obrati samo paznju, originalni Xbox One kontroler nema 3.5mm prikljucak za slusalice, vec neki drugi tip. Takodje nema ni bluetooth. Mada svakako preporucujem da kupis dongle za wireless povezivanje gamepada nikad se ne zna, mozda nekad zatreba. Obrati paznju da dongle za Xbox 360 gamepadove i za Xbox One/Series gamepadove nije isti, tj nisu medjusobno kompatibilni.

Obrati samo paznju, originalni Xbox One kontroler nema 3.5mm prikljucak za slusalice, vec neki drugi tip. Takodje nema ni bluetooth. Mada svakako preporucujem da kupis dongle za wireless povezivanje gamepada nikad se ne zna, mozda nekad zatreba. Obrati paznju da dongle za Xbox 360 gamepadove i za Xbox One/Series gamepadove nije isti, tj nisu medjusobno kompatibilni.
Sad sam tek skapirao da ja u temi za Series X/S pricam o dongle za povezivanje na PC. :D

Opušteno, tu je dongle ako zatreba.

Prilozi

• PXL_20220401_180058411~2.jpg
    PXL_20220401_180058411~2.jpg
    463.8 KB · Pregleda: 42
Jel do mene ili Xbox gamepass trenutno ne radi? Imam neku čudnu grešku kad startujem igre.

Kod mene radi.

Ima li zainteresovanih za BF1?

I dalje su puni serveri. Mnogo zarazna igra. Atmosfera i zabava.

Jel moze neko da pomogne, kupio sam igru ali ne mogu instal jer vpn.lat nece da ucita Argentinu iz nekog razloga. Probao sam gomilu drugih sa plejstora, ili nemaju Argentinu ili se placaju. Jel postoji mozda neki VPN da mi je promakao a da ima Arg?

Probaj Tunnel Bear.

Inače, počeo je Spring Sale:

Hvala ti, ovde imam Argentinu ali opet mi izbacuje:
This code can't be redeemed. It was purchased in a different region from your account
Poslao sam inace gift sa sekundarnog (region Argentina) na glavni (region Argentina, probao da promenim i na USA) upalio vpn Arg ali mi i dalje isto izbacuje. Nikada mi se do sada nije desilo da mi ovo ne prodje.

Čim izbacuje tu poruku, nešto zeza VPN, probaj na nekom drugom uređaju da aktiviraš kod.

Jel moze neko da pomogne, kupio sam igru ali ne mogu instal jer vpn.lat nece da ucita Argentinu iz nekog razloga. Probao sam gomilu drugih sa plejstora, ili nemaju Argentinu ili se placaju. Jel postoji mozda neki VPN da mi je promakao a da ima Arg?
Probaj sa FreeVPN

Ps. moras odgledati par reklama kako bi dobio slobodno VPN vreme😊

Probaj sa FreeVPN

Ps. moras odgledati par reklama kako bi dobio slobodno VPN vreme😊
Probao sam i taj i odlicno sljaka ali izgleda da se nesto totalno zeznulo i da je problem u kodu, sad mi ovo izbacuje:

We can't find this product. This code no longer works. Contact the retailer or person you got it from
Probao sam sa razlicitih browsera, razlicite VPN-ove, sa drugog uredjaja kako je @Markic predlozio (laptop) i nista.
Dzabe sam puko pare, kontam da nema refund kad se gift salje 🤦

Probao sam i taj i odlicno sljaka ali izgleda da se nesto totalno zeznulo i da je problem u kodu, sad mi ovo izbacuje:

Probao sam sa razlicitih browsera, razlicite VPN-ove, sa drugog uredjaja kako je @Markic predlozio (laptop) i nista.
Dzabe sam puko pare, kontam da nema refund kad se gift salje 🤦
Pogledaj u order history na nalogu sa kog si poslao gift kakav je status koda.
Ja sam dobio refund, ovakva je bila situacija: sa sekundarnog Argentinskog naloga umesto da posaljem gift na primarnom USA nalogu ja kupim direktno igru na Argentinskom nalogu😊.
Zatrazim povrat novca, navedem da umesto da posaljem gift prijatelju uzmem greskom sebi Igru. Vratili mi novac posle para dana....
Screenshot_20220408-040525_Opera.jpg

Poslednja izmena:
@beconase Ako želiš, šibni mi kod privatno, da samo proverim da li i kod mene izbacuje tu grešku, neću ga aktivirati, već samo probati onaj prvi korak kad treba da prepozna koja je igra u pitanju.

Mada 99% je neki problem sa VPN-om ili regionom naloga, žalio se već neko na XBR forumu na isti problem i jedan kolega tamo mu je proverio kod i njemu uz plaćeni VPN nije izbacivalo grešku. Proveri na Microsoft Account sajtu i da li ti je možda prebacio region naloga greškom na neku drugu državu.

Life is Strange je druga igrica koju sam kupio, da bi se kasnije pojavila na GP. Ali ok, svakako ne bih ovoliko dugo čekao da je igram i nije mi žao para.

@krupac Evo ovako, kad odem na mejl sekundarnog naloga sa kojeg sam kupio igru i poslao na glavni, stoji mejl gde se zahvaljuju na kupovini i dole imam prozor 'view and manage your order'. Kad tu kliknem, otvori se prozor i tu su sve igre koje sam prerhodno kupovao osim ove poslednje. Inace, na mejl glavnog naloga uopste nije ni stigao mejl da sam dobio gift. Samo mi je na konzoli stigla poruka 'xxx has sent you a gift' sa kodom.
Meni ne verujem da bi uradili refund jer je gift vec poslat 😁
@Markic Kontaktirao sam pomenutog kolegu, pise da je isao account migration i da mu je posle toga proradilo. Saljem ti sada kod i taj mejl na pp pa, kad nadjes vremena, proveri pre nego sto uradim tu migraciju.

Nama je prorqdila Turska i plaćanje odjednom. Sad držimo region na Turskoj i ne menjamo. Pare idu :)

Da li neko zna razlog velikog broja oglasa na KP i to po povoljnim cenama (525-550 €)za Seriju X ? Do pre mesec dana bilo je par komada i to po višestruko većim cenama.

Rat u Ukrajini? Ljudi kupuju hranu, ne igrice. Svi kupuju jeftin S, niko X. Skalperi prešli na druge stvari. Nema next gen igara.

Nema veze rat u Ukrajini sa time. Pa eno po B92 vesti kako je kirija poskupela zbog rata... Nema veze s vezom. Jednostavno se trziste stabilizovalo po pitanju ponude, skalperi nemaju beskonacne kolicine novca da pokupuju sve konzole, narod nece da placa 40-50% visu cenu, ko nije uspeo da nadje X za normalan novac uzeo je S... tako da su skalperi na kraju dana uglavnom izduvali sto mi je tako drago i nadam se da vise nikad nece biti u prilici da urade nesto slicno. Cak se i ovde u Kini cene polako stabilizuju, ne samo za konzole vec i za graficke karte.

Xbox Series X je sada relativno lako naci u prodavnici ili online po regularnoj ceni - pricam o zapadu. Ko god se potrudi, moze da ga nadje za nedelju ili dve, svaki cas je negde na ponudi. Moj je stigao prosle nedelje preko MS Store Poljska po ceni nesto nizoj od 500€.

I ovde je slicna situacija sa oglasima - nov je oko 550€ a ima i dosta polovnih, starih par meseci po 470€ ili cak i nize.

Inace, prica se da je M$ potplatio proizvodjace da bi imao prednost prilikom isporuke komponenti...

Ja zivim u Austriji pa nisam imao problem jer isporucuju u celu EU bez dodatnih troskova.

Ako imas nekoga u EU, moze lako da ti nabavi - samo se uloguje u poljski MS Store i naruci konzolu. Sada sam proverio, jos su dostupne.

Pozdrav ljudi, ja samo da se pohvalim da sam uspeo da kupim sa Arg naloga. Testirao sam sam Witcher 3 GOTY, kupio za 109 dinara.
Vidim da ce sutra pasti jos kupovina, vidim da je Elden Ring 3 soma.

Vrh Dno