Šta je novo?

HBO Max [nije tema o MAX]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako li će Batman izgledati u streaming kvalitetu s obzirom da obiluje tamnim scenama.

Spustiš roletne, zatamniš prostoriju kao u bioskopu i izgledaće fenomenalno.

Druga opcija je da se film gleda sa HDR podrškom.

Spustiš roletne, zatamniš prostoriju kao u bioskopu i izgledaće fenomenalno.

Druga opcija je da se film gleda sa HDR podrškom.
Skoro sam poredio Dune 4K remux sa HBO verzijom na OLEDu. Nebo i zemlja razlika u kvalitetu pogotovo u brzim i tamnim scenama. Bar meni je baš primetno.

Skoro sam poredio Dune 4K remux sa HBO verzijom na OLEDu. Nebo i zemlja razlika u kvalitetu pogotovo u brzim i tamnim scenama. Bar meni je baš primetno.
Ovo mogu da potvrdim. Takođe sam na OLED-u pogledao Dinu 4K remux, pa onda odgledao opet na HBO Max-u. Iako ne bih baš rekao da je razlika nebo i zemlja, definitivno je kvalitet primetno bolji kod 4K remux-a.

Ja sam Matrix imao na kompu i paralelno gledao na HBO MAX, nebo i zemlja. Manji je bitrate na streamu. Ostrija slika na remux i to bas mnogo.

Да ли се ви зезате око поредеђења квалитета на стриминг сервисима и ремуксима?
4К филмови на нетфликсу и ХБО макс су 16 mbps што даје да је такав филм максимално 20GB. Ремукси су преко 60 GB (зависи од наслова), иду и до 150 GB. Дакле битрејт је 5-10х већи. Логично и квалитет.

4К филмови на нетфликсу и ХБО макс су 16 mbps што даје да је такав филм максимално 20GB. Ремукси су преко 60 GB (зависи од наслова), иду и до 150 GB. Дакле битрејт је 5-10х већи. Логично и квалитет.
Znamo mi da je kvalitet neuporediv. Ovo je više zbog šire publike koja čita forum. Možda će se neko buniti što novi Batman izgleda loše na streaming-u a kupio je skup TV npr.

Ko je kupio skup TV valjda zna za puštanje filmova sa mreže, sa USB-a, HDD-a, pa će izgledati super. :)

Kliko je ocrnjen i zacrnjen streaming Batmana, nadam se da će bar titlovi moći da se vide.

Da li moze neko ko ima Eon box, da proveri da li mu radi pojacavanje/stisavanje zvuka na Eon daljinskom u samoj Hbo Max aplikaciji tokom gledanja nekog sadrzaja? Meni ne dozvoljava, moram da pojacavam/stisavam zvuk na daljincu od Tv-a... Hvala!

koliko sam ja vidio na par naslova(nema ih baš puno) na hbo max je mbps skoro duplo veći od netflixa, cca 28-32 ali naravno da je to neusporedivo sa remuxima

Da li moze neko ko ima Eon box, da proveri da li mu radi pojacavanje/stisavanje zvuka na Eon daljinskom u samoj Hbo Max aplikaciji tokom gledanja nekog sadrzaja? Meni ne dozvoljava, moram da pojacavam/stisavam zvuk na daljincu od Tv-a... Hvala!
Ради најнормалније.
Ове стриминг сервисе користим једино за серије у њиховој продукцији. Филмови искључиво у кодију.

Ако је подешено на вишеканални битстрим онда нема утицаја са извора.

Postoji li opcija da se titlovi automatski učitavanju. Mnogo me nervira da stalno klikćem na oblačić kada se startuje film/serija...;)...

Ima li jos ko ovakav problem i zna li mozda neko kako se resava Hbo max je instaliran na android box Pri pustanju filma ide zvuk i ton ali slike nema

Da se nadovežem na prethodni post, a vezano za probleme koje većina ima sa Android TV aplikacijom oko titlova.
Ja imam Android Box sa klasičnim android OS-om za mobilne uređaje i još od prve instalacije sve funkcioniše kako treba, odabir prevoda se automatski prenosi kao i boja i veličina fonta. Jedino se dešava da na nekim naslovima zvuk počne postepeno da kasni za slikom, pa kada stisnem pauzu zvuk nastavi da se reprodukuje još neko kratko vreme, dok ne dođe do tačke gde je video pauziran.
U suštini, hteo sam da predložim da neko proba da instalira aplikaciju za mobilne uređaje na Android Box ili TV, da vidi da li će i kako će raditi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno