Dok sam odrastao, 80ih i 90ih, nisam nikad imao neki ozbiljan sistem, već sam muziku slušao na plastikanerima od muzičkih stubova i kasetofona.
Da li zbog toga što nikad nisam imao neki HiFi ili zbog toga što sam slušao uglavnom manje zahtevnu muziku (dance, rap i pop-rock tog doba) morao sam da se naučim da uživam u muzici reprodukovanoj sa takvih (manje kvalitetnih) uređaja. San mi je bio neko pojačalo i dek (više iz razloga da mogu sam da snimam muziku), ali pošto se zidala kuća, a posle je došla kriza, to mi je ostalo nedosanjano. Elem, hteo bih da kažem da se ne osećam posebno hendikepirano u odnosu na drugove koji su slušali u HiFi, zato jer sam stvarno uživao u slušanju muzike i mislim da su te naše generacije mnogo više uživale u muzici, nego što to čine sadašnje generacije, uprkos mnogo većoj dostupnosti danas.
Ako pitanje postavlja neki manje zahtevan korisnik (kao što sam npr. ja), zašto ne bi bilo ok da pazari neki stariji AVR i solidan stereo (+ SubW) sistem za recimo 250-300e? Znam da nije pravi HiFi, ali da li je HiFi svima neophodan? Nekako kad se potegne tema vezana za zvuk, završi sa nekim vrh HiFi-em i onda bude sky is the limit na kraju.
Pozdrav Vlado.Zdravo druže, da probam da odgovorim na ovo pitanje jer sam bio delimično i ja u njemu. Ja sam u to vreme imao finansije za pojačalo i zvučnike, ali nisam imao znanje. Zadnjih godina sam saznao dosta na tu temu. Kao neko ko voli muziku, i uređaje iz tog perioda mogu da napišem sledeće. U redu je kupiti pojačalo iz tog vremena, ali samo ako imaš kavlitetnog majstora za osveženje. To su stari uređaji i jednostavno su im se potrošili delovi. Za zvučnike je već druga priča. Jako je teškmo naći korektne zvučnike.
Mene je zaintrigiralo kao pitanje da li bih dobio nešto prelaskom na bolji AVR ili pojačalo, i nosio sam se tom mišlju neko vreme, dok nisam ukapirao da sam u principu i zadovoljan sa ovim što imam. Verujem da bi mi kvalitetni zvučnici (novi) napravili najveću razliku, ali pošto mi je to u dnevnoj sobi, onda dolazi na dnevni red i pitanje estetike i mišljenje gospođe, i onda sam i to odložio za kasnije.
Taj sam 😂Ovo sve može da ti završi neko pojačalo klase D i Dali recimo nešto iz serije Zensor
Taj sam 😂
U svakom slučaju i ti i većina komentatora ste ovde u pravu, ja sam tu više da učim na tuđim iskustvima, pošto hifi i nije nešto baš pristupačan da učiš na svojim greškama.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari