Slazem se da bi vise odgovarao temi, ako moderatori zele, mogu da promene.Наслов би пре био стерео против суроунда или стерео појачало против авр.
Posto vec imam odvojene sisteme za muziku i za kompjuter, mislim da bi mi treci sistem samo za filmove bio previse. Zato ne bih rado izdvajao novac za jos jedan zaseban sistem , ali sa par strana, ukljucujuci estetiku, bi to mozda bilo dobro resenje.Ако хоћеш одличан стерео звук за музику, треба одлично стерео појачало и извор. Ако желиш одличан звук у филму и игрицама, треба одличан авр. Све друго су компромиси и не звуче онако како треба и могу. Може се све спојити и интегрисати у целину а може и одвојено.
Tu je problem jer ni jedan "obican" tj. entry AVR nema preout.Zato je jeftinije kupiti "obican" avr za filmove, a dobro stereo pojacalo za muziku.
Vec vidim da ce ovo da se pretvori u prepucavanje sa nekim ko ima cvrsto subjektivno misljenje a ne razume materiju sa tehnicke strane tako da cu odgovoriti sto krace mogu.Требао бих да наводим цео твој пост. Није тачно да ће у класичној дневној соби поставка суроунд система бити ноћна мора. Неко зна да уклопи, сакрије каблове, неко не зна. Ко не зна потражи помоћ или плати оног ко зна а не каже да је немогуће урадити. Лично у дневној имам 7.2.4 систем и све је на свом месту.
Ко жели квалитетан звук мора набавити и квалитетну опрему, нову тј скупљу или половну тј јефтинију. Опет, неко то зна сад да уради а неко мора да потражи помоћ или плати ономе ко зна да уради уместо њега.
За класичну дневну собу калибрација звука коју ради авр сасвим је довољна. Ту се лепо подеси фаза, кросовер, кашњење, јачина и баланс свих канала. За све детаљније и ручно подешавање потребно је знање које ће неко ако је заинтересован сам стећи или наћи некога...
Када калибришеш систем то је сетап за суроунд, не филмове а за стерео је пуре аудио где гасиш све што има везе са вишеканалним звуком.
За изворе ако желиш квалитетан систем, користиш квалитетан извор. Платформе за успутно гледање/слушање а наменско мора ипак нешто боље.
Што се тиче цене, хифи је скуп спорт у целом свету. Свако купује колико и шта може. Ко жели квалитет мора бити спреман на то.
И систем када састављаш и намштај када купујеш ваљда уклапаш шта са чиме иде. Ко не зна или не уме...
Ко није чуо добар суроунд систем може мислити да је то нека превара али ниједан стерео систем, па ни најквалитетнији не може заменити суроунд доживљај. Да би постојала та окруженост стерео звуком потребна је наменски третирана просторија са идеалниом поставком и опет није принети правој ствари.
Када купиш аутомобил или научиш да га користиш и одржаваш или плаћаш другог да га одржава уместо тебе али нико не каже купи ролере уместо.
Нисам ни очекивао да ћу оволико искуцати... одвикао сам се...
Pogotovo sto ce te nove formate sve isterati na starijem AVR-u vise klase.Reci da je 5.1 prevazidjen je isto kao da si rekao da je stereo prevazidjen.
Tom logikom da je vise zvucnika bolje mozemo dodavati nebrojeno zvucnika zato sto to uvek teorijski moze jos bolje.
Стерео и суроунд имају различите намене. Стерео је остао намењен музици и не мења се. Дводимензионални приказ тродимензионалног догађаја. Све преко тога је тродимензионални приказ јер уноси још једну осу извора звука у координатној равни. То је суроунд и иде на даље. 7.1 је бољи од 5.1 зато што даје јаснији и потпунији доживљај окружења. Горњи звучници помажу да се направи полулопта звучног дешавања. Једно еволуира док може. Јесте боље да што више извора, боља представа. У природи звук може доћи са било које или свих страна.Reci da je 5.1 prevazidjen je isto kao da si rekao da je stereo prevazidjen.
Tom logikom da je vise zvucnika bolje mozemo dodavati nebrojeno zvucnika zato sto to uvek teorijski moze jos bolje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari