Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Speed test.jpg

Učitah sliku iz 15-og pokušaja.:poop:
Prijavio sam danas dok je iole funkcionisalo, neće ovo skoro rešiti sve mi se čini. Moraću da prosim ovde za mrvu uploada.:LOL:

@bojan938
Čisto iz znatiželje... Na slici ne piše IPv4 adresa. Jesi li je zamaskirao ili šta je u pitanju?

Internet dobar, ali ima smetnje na nekim kanalima, one kockice povremeno, no to je verovatno do lokalnih kablova... to mi ne smeta poato
ne gledam TV, pa se ne bunim :p
I ja mislio i kod mene da su kockice lokalno. Dugo sam imao samo televiziju. Cim sam uzeo njihov net pojavile su se kockice, ponekad i seckanje slike neznatno. Bio je pojacan signal. Cim su stavili neke filtere (prigusivace) vise problema nemam.

I ja mislio i kod mene da su kockice lokalno. Dugo sam imao samo televiziju. Cim sam uzeo njihov net pojavile su se kockice, ponekad i seckanje slike neznatno. Bio je pojacan signal. Cim su stavili neke filtere (prigusivace) vise problema nemam.
Gde su stavili te filtere?

Poslednja izmena:
Zasto tebi pise samo lokalna ipv6 adresa, vidi kako je kod mene?
Pogledajte prilog 339660
Kad uradim release, pa Renew, on očita stranicu pa onda popuni kroz nekoliko sekundi i IPv4 itd, mislim da sam samo prebrzo uhvatio screenshot, evo ima ga.
Od jutros mi se čini da radi bolje net, ne znam da li je onaj dns problem bio sam uveče zbog nekog overloada ili šta.

Videćemo veceras kako će biti.

Prilozi

• 646B09D1-BCB8-4FAE-95CC-02D89CBD87E0.png
    646B09D1-BCB8-4FAE-95CC-02D89CBD87E0.png
    261.1 KB · Pregleda: 52
Ispred svakog prikljucka na tv. Jedan na stari kopernikusov stb drugi na drugi tv. Na poslu sam. Slikacu ti ako zelis kasnije u toku dana.
Edit:
Evo nasao sam moj stari post evo kako izgleda taj filter.
Post in thread '*Supernova - kablovski distributer' https://forum.benchmark.rs/threads/supernova-kablovski-distributer.446726/post-6513638
Stavili su ti high pass filtere, ti filteri propuštaju samo tv frekvencije, a blokiraju internet frekvencije. Internet frekvencije su ti ometale televiziju zato su stavili filtere.

Kad uradim release, pa Renew, on očita stranicu pa onda popuni kroz nekoliko sekundi i IPv4 itd, mislim da sam samo prebrzo uhvatio screenshot, evo ima ga.
Od jutros mi se čini da radi bolje net, ne znam da li je onaj dns problem bio sam uveče zbog nekog overloada ili šta.

Videćemo veceras kako će biti.
Iskreno, mozda lupam :) ali, jedina razlika koju vidim na tvojoj slici i kod mene, je ova opcija (na slici), probaj da stavis "0" pa vidi kako se ponasa
Opera Snapshot_2022-03-31_141647_192.168.100.1.png

Jel neko potpisivao ove nove pakete sa mobilnim?
Sta može da se dobije?

Iskreno, mozda lupam :) ali, jedina razlika koju vidim na tvojoj slici i kod mene, je ova opcija (na slici), probaj da stavis "0" pa vidi kako se ponasa
Pogledajte prilog 339708
Lupio jesi ali možda ostaneš živ.:giggle:
Mali test koji sam probao u CMD promptu:

C:\Documents and Settings\User>ping 192.168.0.1 -f -l 1480
Pinging 192.168.0.1 with 1480 bytes of data:
Packet needs to be fragmented but DF set.
Ping statistics for 192.168.0.1:
Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),

C:\Documents and Settings\User>ping 192.168.0.1 -f -l 1470
Pinging 192.168.0.1 with 1470 bytes of data:
Reply from 192.168.0.1: bytes=1470 time=1ms TTL=64
Reply from 192.168.0.1: bytes=1470 time<1ms TTL=64
Ping statistics for 192.168.0.1:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 0ms, Maximum = 1ms, Average = 0ms

Kratko pitanje, da li na Supernova internetu rade SBB kanali Sport klub, N1, Nova S i sl.?

Rade ako imaš ipv6.

Rade ako imaš Eon van mreže... Ako koristiš nalog sa nečijeg sbb ugovora, postoji mogućnost da rade, ali su male šanse.

Zašto male šanse, valjda ili radi ili ne :) Usput, šta treba da se desi da bih imao ipv6?

Rade ako imaš Eon van mreže... Ako koristiš nalog sa nečijeg sbb ugovora, postoji mogućnost da rade, ali su male šanse.
Ovo nisu tačne informacije, koristim tuđi nalog, dok sam bio na ipv4 koristio sam VPN, kada sam dobio ipv6 radi bez VPN-a. Nema razloga da ne radi i drugima na ipv6.

Zašto male šanse, valjda ili radi ili ne :) Usput, šta treba da se desi da bih imao ipv6?
Zato što se dešavalo da na nekim lokacijama radi Eon sa sbb mreže na Supernova/Telekom internetu, a nedge ne... Do čega je ne znam.
Trenutno imam eon nalog sa Total TV ugovora i on radi na supernova internetu, telekom optici i adsl... U dosta gradova isprobano.

A kako se dobija ipv6, zavisi od paketa ili...? Uzeo bih super plan 3L onaj bez mobilne.

A kako se dobija ipv6, zavisi od paketa ili...? Uzeo bih super plan 3L onaj bez mobilne.
koje si naselje i mesto ?
Ne dodeljuju svi ex-operateri odmah svuda.
Npr, moj ortak u Jajincima ( ex RV ) je odmah dobio sad nakon obnove ugovora i puštanja novog paketa.

Nisam siguran da li su uopšte na optici puštali ipv6...

Ovo nisu tačne informacije, koristim tuđi nalog, dok sam bio na ipv4 koristio sam VPN, kada sam dobio ipv6 radi bez VPN-a. Nema razloga da ne radi i drugima na ipv6.
Nisam siguran da je IPv6 u pitanju. Jedino ako je i sama EON platforma kod SBB platforma hostovana na IPV6.

IPv6 i IPv4 ne pričaju baš istim jezikom.

Verujem da radi, samo kažem, ako i EON serveri nisu na IPv6 onda nije do toga.

Ne vredi što je sa tvoje strane IPv6 ako je sa druge samo IPv4, komunikacija će tada i dalje ići preko IPv4

Da,ali onda mora VPN da bude uključen kao što je i bio dok nije pušten ipv6.Više ga ne uključujem.

Da,ali onda mora VPN da bude uključen kao što je i bio dok nije pušten ipv6.Više ga ne uključujem.
Nešto drugo je u pitanju.

Možda izbori koji su za par dana, dostupnost N1 i Nova S širem krugu ljudi...

Šta god bilo, ako i sa SBB strane EON platforma nema izlaz na IPv6, u tom slučaju sve ide i dalje preko IPv4. Ne utiče IPv6 sa SN strane na to.

Oduvek mi je radio bratov EON nalog, prvo na Radijusu, sada na Supernovi. Nikada nisam za to koristio VPN. Radio je normalno na IPv4 i radi sada na IPv6.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno