Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je 145-150 ping 1 tako da sam prezadovoljan! Sto neko reče sve zavisi kakva je mreža kod tebe.

Ovo na kabl netu ne postoji, uzmi lepo taj IP pa ga preko komandne linije ispinguj (u lokalu - Srbiji na Docsis tehnoligiji ćeš imati minimum 7ms ping ka tom IP-u). Sve van Srbije, nećeš imati ni približno pingu 1ms.

ubačena NAŠA TV (makedonski kanal) -------exRV-Borča

Poslednja izmena:
Ne pratim te međugradske/međuseoske kanale pa ni ne znam tačno koji sve postoje. Ali primećujem da su počeli Poštine kanale da meću pa se nemojte čuditi ako nabasate (pod uslovom da ih već nema) i na ove: ATV, K23, RTV Pannon, RTV Plana, TV Smederevo, Duna TV, Folk 1 i 2, EG, FOLK, POP, HITS, EXYU Melody...

Ko gleda te kanale uopste, imaju li poentu... Pa na ove sa nekim imenom vise sadrzaj nije za nista, a kamoli na tim niskobudzetnim.

Može li mi neko reći da li je i dalje onemogućen pristup kod svih modema, može li se isključiti wifi i koji modeli modema poseduju bar dugme za wifi ukoliko se ne može pristupiti podešavanjima?

Strasno, trecina kanal ne otvara, kazu na "Movie" ne moze, a na onim starim moze, kanal se otvara citavu vecnost, premotavanje i da ne pokusas i na kraju internet, download varira, ali upload od 0,1 do 1,5, pokusali par puta i sada je zatisje, ja im placam pretplatu, a skoro da nista ne dobijam, vec me opasno nerviraju. Videcu kako to ide sa raskidom ugovora.

Može li mi neko reći da li je i dalje onemogućen pristup kod svih modema, može li se isključiti wifi i koji modeli modema poseduju bar dugme za wifi ukoliko se ne može pristupiti podešavanjima?
Ja i na starom cisco i na novom tehnikolor imam pravo podesavanja rutera. Rekli su mi koji je pass posto su videli da imam drugi ruter, pa
da mogu da iskljucim wifi...

Više ne postoji univerzalni user i pass nego za svaki pojedinačno?

Strasno, trecina kanal ne otvara, kazu na "Movie" ne moze, a na onim starim moze, kanal se otvara citavu vecnost, premotavanje i da ne pokusas i na kraju internet, download varira, ali upload od 0,1 do 1,5, pokusali par puta i sada je zatisje, ja im placam pretplatu, a skoro da nista ne dobijam, vec me opasno nerviraju. Videcu kako to ide sa raskidom ugovora.

Ovo nema nikakve veze sa boksem, vec do signala. I ne treba da ti internet bude na kraju, ako imas problema sa internetom, kako mozes da ocekujes da ti premotavanje radi?

Pošto ne mogu da uganjam bivšeg upravnika, možda je u selu, a profesionalni ne služi ničemu, imam jednu ideju oko uspostavljanja video nadzora bar privremeno ali ne znam da li je realna. Nakon što mi je precvikan kabl iz Poštine kutije, signal mi je vezan na SN kutiju. Kabl od SN ima samo SN kanale a Poštin još i video nadzor. Mogu da izbacim razdelnik iz razvodne kutije i SN kabl povežem na računar a da dodatnim kablom vežem Poštu na MOVE i TV. Slike su u prilogu, sadašnje stanje i željeno. Ima li neka prepreka tome, osim što bi me SN majstori najahali?

Prilozi

• Trenutna sema.jpg
    Trenutna sema.jpg
    75.7 KB · Pregleda: 51
  • Ciljana sema.jpg
    Ciljana sema.jpg
    89.4 KB · Pregleda: 51
Koje modeme/rutere dele trenutno, da li su aktuelni Technicolor CGA2121 ili neki drugi i imaju li svi gigabitne LAN portove?

U sunce im j***m, isekli su kabl u kutiji Pošte sprat niže i da bi mi ovo uspelo treba mi oko 7,5m kabla da provučem kroz metalnu i plastične kanalice i vrata u hodniku. Plus još će i komšijske kokoši da mi se raskokodaču ako me ugledaju. Dobra strana je što u sobi imam kabl do 7,5m i bilo bi gusto, centimetri bi odlučili.

Kad već pominjete Tehnicolor modeme, ima li iko da je dobio nov? Prvi je delovao ižvakano i često je pucala Wi-Fi veza na telefonima i MOVE-u. Ovaj koji su mi skoro postavili spolja izgleda noviji a radi tri puta gore nego prethodni. MOVE često ni ne uspeva da se poveže na njega, često ga ni ne detektuje. Telefoni su povezani na komšiju gore :giggle:, probao sam i MOVE tako ali neće. Imam preko 50m UTP kabla, ostavio mi dobri bivši provajder SBB, pa ću ga razvući kroz celi stan čim rasteram ukućane za praznike. Čim to obavim gasim Wi-Fi, nijedan TC se nije tu proslavio.
Što se tiče ovog MOVE, traži UTP kabl da bi funkcionisalo premotavanje, video klub itd. Ako mu ne ušrafim RG6 pozadi nema ništa od TV uživo, samo premotan sadržaj. Ima li ta SN ikakav STB sa premotavanjem ali da iziskuje samo UTP kabl? Rado bih i kupio neki takav i dao njima da ga podese ako može. Pa SBB-ov D3i Albis je tražio samo UTP, zašto ovo čudo mora 2 kabla?

Da li nekome digitalni risiver skymaster zuji/pisti kada se iskljuci? Kada je ukljucen sve radi super, ali uvece kada legnem cujem ga kako zuji/pisti. Zvuk nije preglasan ali nervira.

Korisnik sam exe-neta (supernove) vec nekih 8 meseci, danas me zovu i kazu mi da moram da predjem na "move" platformu ima li neko neku informaciju zasto je to tako?
Sokobanja, Nis...
Plus fazon imam 150/60 brzinu neta, a kaze mi ova cica sto me zvala da cu imati brzi cak do 100 megabita (sto je 50megabita sporije od onoga sto vec imam(i ako je natovan meni realno sve radi normalno) i da cu imati vise kanala (pogledao sam listu i bukvalno su isti kanali). Bukvalno mi nista nije jasno i ne znam sta da radim, ako mi daju 12m dzabe popusticu x)

Koliko sam pročitao najviše isporučuju Technicolor 7200 i 7210. Imaju li mogućnost logovanja barem za wifi?
Čini mi se na slikama da taster za wifi nema ni jedan.

Koliko sam pročitao najviše isporučuju Technicolor 7200 i 7210. Imaju li mogućnost logovanja barem za wifi?
Čini mi se na slikama da taster za wifi nema ni jedan.
Technicolor 7210 ima mogucnost logovanja a taster za wifi se nalazi odozgo na uredjaju.

Na sve kablovske rutere je moguce logovanje na web interfejs, problem su neki GPON ruteri koji su zakljucani i za koje mora da se zove podrska ako zelis da promenis wifi ssid ili password.

To mi je važno da ipak mogu da promenim podešavanja bar za wifi mrežu.

Doneli su mi ovaj novi move box. Cini mi se da je slika svetlija sa boxom, nego ranije. Jel imao neko slicna iskustva?
btw. cuo sam da planiraju da "otvore" box za playstore

Jel ti ukljucen hdr?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno