Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gledam ovaj cenovnik i tacno ovi iz supernove nisu normalni. Korisnik sam od prvog dana (dok je jos bio kopernikus) i nemam gotovo nikakve pogodnosti. Mislim da mi daju jedan mesec gratis!!!! E sad U Loznici nemam puno izbora (zbog posla preko neta ne mogu da uzmem kucni net kod A1 ili Yelela, malo mi GB), ostaje blesavi orion ali nemam nikakva iskustva sa njima. Ima li neko predlog?

Proveri koliko si daleko od Telekom centrale koja se nalazi na adresi Jovana Cvijića 23 u Loznici.
Ako si blizu te lokacije, možeš da razviješ bez problema 20/4 ili 50/8 pod uslovom da je bakarna parica u OK stanju i kolika ti je vrednost za Downstream atenuaciju.

Ljudi, da li ste primetili da na KP ima njih par likova koji prodaju Supernova TV naloge za 1500 dinara godinu dana. U čemu je fora i kako su došli do tih naloga pa ih prodaju po tako jeftinoj ceni? I da li se isplati kupiti?

I mene ovo interesuje, kapiram da je neka prevara u pitanju...

Proveri koliko si daleko od Telekom centrale koja se nalazi na adresi Jovana Cvijića 23 u Loznici.
Ako si blizu te lokacije, možeš da razviješ bez problema 20/4 ili 50/8 pod uslovom da je bakarna parica u OK stanju i kolika ti je vrednost za Downstream atenuaciju.
tacno 2,5 km
Da li imaju neki test period, tipa uzmem opremu i probam na par dana. Potreban je primarno stabilan net a veca brzina je samo plus. Naravno televizija bar na 3 tv uredjaja. Trenutno koristim super par gde imam sve to ali 3k dindzi mesecno za visegodisnjeg korisnika nije fer.

Uf telekom će ti biti očaj ako si toliko daleko.
Ako ti ex Kopernikus radi kako treba, moj savet ti je da uzmeš najmanji PLAN 2 ( TV + NET ) koji košta 2700 din.
Tu nemaš MOVE vraćanje, već dobijaš 3 obična STB ili CAM uređaja i NET brzinu 80/8.
Bar imaš jeftinije ako ti ne daju bolji promo.
Takođe, idi u poslovnicu i podnesi zahtev za raskid ugovora, pa će te zvati da ostaneš kod njih i taman tada možeš sa njima izboxovati veći promo period.

Sledeći put ako neko pita u vezi preporuke za SN, napisaću da preporučujem ne duže od 3 meseca, sve preko toga je čist mazohizam.
Negde od srede ili četvrtka do petka u kasno popodne, pa od rane subote do danas upload skoro da ne postoji. Znao sam da nije problem kod mene, proverio sam sve kablove i modem, nazvao SN i prijavio i rekao i da provere kod sebe. Danas su dva momka iz Telekoma došla i "preventivno" zamenili modem jer kažu da hoće da zeza jer je, parafraziram, jeftino kinesko smeće. Da bude veća ironija, taj "novi" modem ima nestabilniji Wi-Fi nego prethodni. Kažu da su morali da zamene modem da bi njega isključili iz problematike jer znaju da postoji problem sa šumom na odlaznom saobraćaju. Zato ništa nisam ni mogao da primetim na stranicama modema, svi parametri su u redu. Upload SNR ne očitava se na modemu već na suprotnom kraju, kod SN. Oni su pre mene morali da primete problem a nisam jedini bez uploada koliko sam čuo. Negde oko 19h i u rasponu od oko sat vremena došlo je do popunog prekida signala ali ništa još nije rešeno sa uploadom.
Što se funkcionisanja tiče: TV uživo radi bez problema a premotavanje je živa muka, OTT je nešto bolji (jer ide kablom a MOVE bežično) a i on na kašičicu, internet ne trpi mnogo sem kad hoću da šaljem mejl ili da postujem više od običnog teksta, torrenti ne dolaze u obzir da mi ne zalepe etiketu pijavice.
Makar sam našao stabilnu Wi-Fi vezu da mogu telefon da koristim nesmetano - prilepio sam se komšiji na SBB-ov ruter.:giggle:

Prilozi

• Ratel test.jpg
    Ratel test.jpg
    54.1 KB · Pregleda: 54
Sve zavisi ko ti je bio ex operater.
Bitno je uvek precizirati ex-operatera zbog istorije od ranije.
Npr. ex-Kopernikus u Bajinoj Bašti je retka lokacija gde stvarno baš retko kad postoji neki problem.
Dobro odrađena HFC mreža.
Danas je na NBG skoro ceo dan haos, ex. RV

@Der Schnitter

Supernova ima ogromnu mrezu i nije svuda isto, ti imas lokalni problem, resice ti verovatno nekad
kod mene EX RV NBGD Blok 21 ... i ovo sam ja resetovao modem, kada je IPv6 postao aktuelan, pre toga isto toliko up time !!
Opera Snapshot_2022-03-29_214329_www.speedtest.net.png
Opera Snapshot_2022-03-29_214345_www.speedtest.net.png
Opera Snapshot_2022-03-29_214618_192.168.100.1.png
Sve zavisi ko ti je bio ex operater.

Danas je na NBG skoro ceo dan haos, ex. RV
i to nije pravilo, kod mene nije uopste bilo problema !

PoštaNET ex provajder, nikad većih problema osim nekih havarija na dnevnom nivou jednom mesečno a pruzrokovanih, kako navode, nepažnjom trećih lica (Telekoma uglavnom). SN vidim ne objavljuje takva obaveštenja, u martu mi je već bio jedan prekid skoro 5 dana. Poštin modem je radio kao sat i jači signal je imao, najradije bih ove sadašnje izbacio i sam nabavio bolji da tako može.
Znam da im je mreža velika i tu jeste i problem. Čini se da su zagrizli više nego što mogu da progutaju. Koliko manjih provajdera se nalazi u tom SN kupusištu?

PoštaNET ex provajder, nikad većih problema osim nekih havarija na dnevnom nivou jednom mesečno a pruzrokovanih, kako navode, nepažnjom trećih lica (Telekoma uglavnom). SN vidim ne objavljuje takva obaveštenja, u martu mi je već bio jedan prekid skoro 5 dana. Poštin modem je radio kao sat i jači signal je imao, najradije bih ove sadašnje izbacio i sam nabavio bolji da tako može.
Znam da im je mreža velika i tu jeste i problem. Čini se da su zagrizli više nego što mogu da progutaju. Koliko manjih provajdera se nalazi u tom SN kupusištu?
Radijus Vektor (uključujući i partnere: masko + citadela), Kopernikus, AVcom, GroNet, Čarli, ExeNet, TeleMark, PoštaNet, invest inženjering, Limes.

Neka neko još doda :ROFLMAO:

U protekle dve i po godine Telekom je pored Kopernikusa kupio i Radijus vektor i još 17 manjih kablovskih operatora; u to je uloženo oko 400 miliona evra.
Lepo, prešišali SSSR, sledeći cilj - SAD.;)

nemoj tako. ako je telekomunikacioni operater zoo vrt, šta smo onda svi mi-(korisnici)?
Nisam ni mislio tako.:giggle:
SN mi deluje kao zoo vrt, svi ti mini provajderi kao egzotične živuljke u kavezima a mi smo posetioci koji vrtu plaćaju da bi gledali te živuljke na delu.

Inače, problem je danas bio rešen naizgled ali par sati kasnije opet dubioza (slike u prilogu). Saga se nastavlja.
Zamerke nemam na tehničare i ekipu, nisu oni krivi što im uvališe vruć krompir glavonje koji su se ispotpisivali i izcmakali. Koji su haos napravili sa prelaskom sa Pošte, niko se tu nije najbolje snašao, ni oni ni mi. A ni oprema data na korišćenje nije za pohvalu.
Zapravo ne znam kako je sprovedeno to preuzimanje Pošte. Laički govoreći, meni bi bilo logično da je Pošta nastavila kao do sada, da ostane njihova oprema, a da naplatu računa preuzme Telekom. Ovako, Telekom je preuzeo sve od Pošte a šta to znači u pogledu zaposlenih tamo? Hoće li zatvoriti njihove poslovnice i da li će njihovi tehničari dobiti korpu?

EDIT: Proverio sam brzine opet i sad šetaju gore-dole, kao na klackalici.:LOL:

Prilozi

• Ratel test 1.jpg
    Ratel test 1.jpg
    52.9 KB · Pregleda: 20
  • Ratel test 2.jpg
    Ratel test 2.jpg
    54.1 KB · Pregleda: 27
Ako imaš MTS optiku u zgradi, zovi MTS i pitaj ih kakva je procedura da se raskine PoštaNET/Supernova ugovor bez penala i da pređeš na MTS optiku na nove dve godine.
To je sve sad jedna firma. Slična je praksa bila i sa lokacijama 2020. i 2021. gde postoje zajedno Supernova i MTS mreža.
Zovi ih na 0800 100 100 i raspitaj se. Već su postojali korisnici koji su mogli bez penala raskinuti aktivan ugovor u Supernovi i preći na MTS optiku na nove dve godine bez promo benefita. Ovaj upload problem ti se očigledno neće rešiti.

Pa trenutno imam VDSL2 od mtsa 20/4mb i iris tv, dal se isplati prelazak na supernova(nije optika) onaj paket Super par start move tj super plan 2 m+tv po tvom dodatak?
Kopernikus je ex provider
Takodje jel imao neko iskustva sa online narucivanjem prikljucka i kako ide, jel kazu vreme kad ce da dodju?

Ako imaš MTS optiku u zgradi, zovi MTS i pitaj ih kakva je procedura da se raskine PoštaNET/Supernova ugovor bez penala i da pređeš na MTS optiku na nove dve godine.
To je sve sad jedna firma. Slična je praksa bila i sa lokacijama 2020. i 2021. gde postoje zajedno Supernova i MTS mreža.
Zovi ih na 0800 100 100 i raspitaj se. Već su postojali korisnici koji su mogli bez penala raskinuti aktivan ugovor u Supernovi i preći na MTS optiku na nove dve godine bez promo benefita. Ovaj upload problem ti se očigledno neće rešiti.
Ko? Je l' ja?:confused::giggle: Važi, prvo ću da ih nazovem i detaljno se raspitam o svemu pa ću da ih čekam da uvedu optiku koliko malo morgen.:)
Godinu dana pred gašenje Pošte postavili su svoje "kutije" po spratovima. Ono što mi je bilo čudno je što kroz kanalice dolazi do ukrštanja sa Poštinim kablovima. Bez većih muka me povezaše na sebe, još u startu su znali šta će biti s Poštom.
Tako da nemam neki izbor više. Imam još samo SBB u zgradi ali jedan deo ukućana traži Arene na TV-u tako da...:rolleyes:

Kakva iskustva generalno imate sa supernovom?
Lele, šta ti dragi Bog da. Da nije u penziji, mogao bi da pitaš Morfeusovu proročicu za savet.;)

Pa trenutno imam VDSL2 od mtsa 20/4mb i iris tv, dal se isplati prelazak na supernova(nije optika) onaj paket Super par start move tj super plan 2 m+tv po tvom dodatak?
Kopernikus je ex provider
Takodje jel imao neko iskustva sa online narucivanjem prikljucka i kako ide, jel kazu vreme kad ce da dodju?
Raspitaj se kod komšija ako koristi neko.Tako ti je najbolje.Da nemaju neke probleme, uopšteno kako im radi.Kod mene bio R-Vektor ,ja nemam problema

Pozdrav svima!
Danas su mi instalirali Supernova internet i imam velikih problema.
Stranice se ucitavaju super jedno minut-minut ipo, i onda samo prestane na svim uređajima.
Jedino šta pomaže je da restartujem ruter ili da uđem pa na Release WAN lease -> Renew WAN lease. Onda odmah otvara stranice bez problema minut-dva i onda opet prestane, zabode, pa opet release/renew.
Kad prestane da ucitava dobijem ERR_NAME_NOT_RESOLVED na svim uredjajima, Win10, Win7, MacOS, i iOS.

Ne technicolor ruteru nije moguće promeniti DNS na google ili opendns bez da se ubaci staticka IP i svi detalji, koji takođe ne rade jer ne plaćamo za statičku IP.
Radilo je tokom dana ali uveče prestalo i ne može ništa bez renew/release.

Vidim ljudi su imali slične probleme ali sve odavno, ništa sad od skoro. Ne znam šta da pokušam više, ima li ko neki predlog?

Hvala unapred!

Probaj na nekom uređaju konkretnom da staviš cloudflare ili google dns.

Probaj na nekom uređaju konkretnom da staviš cloudflare ili google dns.
Probao, ista priča, radi nekih 1min ipo- dva i onda opet zabode, baci not_resolved i ništa dok ne uradim Release WAN lease -> Renew WAN lease, onda radi 2 min i opet ne, i tako u krug.

Prilozi

• 3AAA5C93-4E0A-48EA-ADC9-3D2F19B3651E.png
    3AAA5C93-4E0A-48EA-ADC9-3D2F19B3651E.png
    194.1 KB · Pregleda: 67
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno