Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

uspeh i pogon da odvalim.. IMG_20220326_080942984.jpg

Ja odem u servis danas pitam za menjace stelovanje, lik kaze nzm odokativno kolika bi bila cena 😶
Štelovanje menjača je vrlo nezahvalna kategorija. Može da bude pet minuta posla, a može da ne bude gotovo nikad i zahteva promenu pola grupe.

Kada sagledamo da je vecina bajseva sa tourney delovima (ili losijim) na ulici, manje vise se ni ne isplati odrzavati i podmazivati nesto specijalno. Kvalitetna mast i sredstvo za pranje i podmazivanje lanca kostaju kao tourney groupset. Voze dok se ne raspadne i onda se stavi novo isto takvo i u krug

da li tocek moze da "glavi" iz razloga jer je disk "kriv" ?

da, ako se cuje da struze disk o klipove

pitaj.... dok se ne proveri ne zna se al mora bar 1000 din da se spremi sto meni sad bas nije toliko lako :)

Moze da zapinje točak ako je disk lose centriran ili ako je kriv ali otpor toga nije velik i lako se moze utvrditi, nek neko pridrži bajs dok ti vrtis tocak rukom, uzmi telefon i zasvetli u klip od kocnice. Mada sve zavisi koliko zapinje i koci. Koji je tocak u pitanju prednji ili zadnji?

Nzm serviser koji je ceo zivot radio nije uspeo da je namesti... koliko vidim olabavio kocnicu tocak i dalje nesto glavi blokira

Nbt sve je to do mog caleta koji ne proverava ista zato i nek mu uvale 🌽

Jel blokira konstantno ili samo na odredjenim segmentima rotacije?

Kad ga podginem (biciklo) i okrenem rukom tocak kao da ga koci kocnica.

Da se nadovezem na svoje pitanje malo povise koji bajs za zenu da uzmem. Nasledice mog Seriousa sto sam ga skoro uzeo a ja cu sebi da uzmem drugi pa se troumim. Ako moze pomoc koji je najbolja opcija? Mene srce vuce ka ktm-u ali iskreno nemam pojma.

Nisi pročitao moj post?

Od ova tri navedena - Scott.

Ljudi, treba mi neki jeftiniji bajs. Visok sam 183cm.
Šta da gledam, 26'', 28'', MTB, Trekking?

Vozio bih ture do 50km, ne više od toga.
Gledao sam danas jednog Genesis-a ali nije to to, mali je i pored toga što je 50cm ram.

Budžet max 200e, ali i to bih razmislio, sem ako nije neki lep i kvalitetan primerak.

Poslednja izmena:
Jesam procitao, dva su velika, jedan je prodat a jedan nema gume ali uzeo sam ga u obzir. Trenutno su ki favoriti scott i ktm. Ali i meni scott deluje malo bolje, mada realno se ne razumem

@Alukard
Brzo su se prodali. Onda uzimaj Scott-a dok još nije otišao.

@Marko16
Neki treking ili MTB 29-ka,, ali za taj novac ništa iole pristojnije ili novije. Ram 52/54 za MTB, za treking 56-58

Odlucio sam da ponovim svoj zadnji menjač, kupio sam mu nove jockey wheels, uzeo sam Ultegra koji odgovaraju za xt, samim tim i za slx. Ne mogu više one rolnice da podmazujem, nerviraju me, zato sam uzeo ove sa lezajevima

Koje gume preporucujete za mtb da su ok, srednji kvalitet za rekreativca i da nemaju preterano velike krampone? Za tocak 26"
Schwalbe land cruiser plus PG 26x2.0 50-559

Jedno pitanje:
Uzeo sam danas bike i kad idem na vecoj nizbrdici vibrira prednji tocak kad kocim. Kocnice su Shimano M425 diskovi.
Sta moze biti u pitanju?

Poslednja izmena:
ili nije sve dobro pritegnuto na steerer tube

Proveri dal je sve dotegnuto, počev od rotora pa na gore. Ako je sve ok onda je do amortizera.
Lufta u headset-u nema? Jel nov bajs ili?

Proveri dal je sve dotegnuto, počev od rotora pa na gore. Ako je sve ok onda je do amortizera.
Lufta u headset-u nema? Jel nov bajs ili?
Hvala, pogledacu sutra. 2018.g. je model bicikla.
Delovalo mi je da su potrosene kocione plocice, ili da nisu dobro nastelovane, al nisam do sada vozio diskove pa reko da pitam,

Mene 250€ izađe nov Capriolo Level 9.0
Not great not terrible
Phah.
Merkao sam i nov Kapriolo prošle godine, Roadster. Imao sam prilike da ga isprobam i bio relativno razočaran. Čak mi je prodavac davao 8,000 din popusta za keš (zapravo mi je dao cenu od pre opšteg poskupljenja, i još 2,000 niže ako ide bez računa), ali ... Kao što rekoh, ništa pristojno u tom cenovnom rangu.
Ok, ja sam možda malo izbirljiv, nekom će i takav bajs savršeno odgovarati.
Uzgred, kolega je pomenuo 200€ budžet, ne 250.

Ok, ja sam možda malo izbirljiv, nekom će i takav bajs savršeno odgovarati.
Uzgred, kolega je pomenuo 200€ budžet, ne 250.
Obzirom da sam da kažem početnik i da na bajs nisam seo 20 godina meni je ovo vrh 😂
Da ne beše Putina i Ukrajine verovatno i narednih 20 godina ne bi seo na isti. 😂
Da, znam da reče 200€ i tu se slažem da u tom cenovnom rangu nema ništa, jer sam i ja gledao prvo taj cenovni rang pa sam ipak odlučio da dam malo više keša za nešto novo jer nisam kao početnik hteo polovan bajs.

Hvala, pogledacu sutra. 2018.g. je model bicikla.
Delovalo mi je da su potrosene kocione plocice, ili da nisu dobro nastelovane, al nisam do sada vozio diskove pa reko da pitam,
Prvo proveri imbusom dal su celjusti zategnute, proveri dal je rotor zategnut (ako je 6 bolt onda je torx ako je center lock onda je ili za kasetu ili za hollowtech kljuc sve zavisi od matice, mada ga protresi rukom ako se ne mrda nije do njega), proveri dal se trese tu oko lule i kormana, ako je venac unutra to ume da se raspadne i da se dobije luft.

moze biti da je headset istorsen ili nedotegnut.

Prvo proveri imbusom dal su celjusti zategnute, proveri dal je rotor zategnut (ako je 6 bolt onda je torx ako je center lock onda je ili za kasetu ili za hollowtech kljuc sve zavisi od matice, mada ga protresi rukom ako se ne mrda nije do njega), proveri dal se trese tu oko lule i kormana, ako je venac unutra to ume da se raspadne i da se dobije luft.
Ja sam uzeo nov bajs prosle godine, i od kada sam ga kupio isto mi se trese i vibrira prednji tocak kada kocim. Ima prednji amortizer i disk kocnicu. Mislio sam da je to normalno jer ima amortizer, i nije kruta konstrukcija kao kada nema amortizer??

Primetio sam kada pritisnem prednju i zadnju kocnicu, kada plocice stegnu disk, disk se malo pomeri u jednu stranu, verovatno plocice ne bi smele da pomeraju pri stezanju disk?

Poslednja izmena:
ne sme nista da se trese i vibrira

Nazad
Vrh Dno