gosntrojac
Poznat
- Učlanjen(a)
- 06.03.2022
- Poena
- 25
Pa.. ajde sad...Kod mene je sve zategnuto, svaki sraf i nema lufta nigde... Moze da se desi da disk nije ravan?
To je tacno. Ne kocim samo prednjom kocnicum, kombinujem obe pa se onda to vibriranje skoro ne oseca. Ali kada kocim samo prednjom ima vibracije... Sta predlazes?onda neki deo nije ispravan. ne moze warped disc da uzrokuje vibracije, moze samo da se cuje kako cese ok klip
zamisli spustas se niz brdo, treba da kocis, a znas da se bicikl trese i vibrira kad kocis?
Ako su kocnice mehanicke onda je to normalno jer one imaju samo jedan klip koji se pomera (osim bb7 i slicnih). Ako su hidraulične onda se disk ne pomera jer su oba klipa pomicna.Pimetio sam kada pritisnem prednju i zadnju kocnicu, kada plocice stegnu disk, disk se malo pomeri u jednu stranu, verovatno plocice ne bi smele da pomeraju pri stezanju disk?
Pa jesu mehanicke. A ovo sa mrdanje i vibriranje prednjeg tocka pri kocenju samo prednjom kocnicom na nizbrdici, sve mi lici da je zbog toga sto prednji tocak ima amortizer, koji mozda sam po sebi uzrokuje tu vibraciju. Sto vise delova , to veca sansa za vibraciju. Zadnji tocak nema amortizer pa zato nema viibracija. Mozda je hod amortizera kratak, pa kada je amortizer u prirodnom polozaju, odnosno nije uvucen ili vrlo malo uvucen, ne moze da bude stabilan... Ne znam kako da objasnim, evo nacrtao sam na sta mislim.Ako su kocnice mehanicke onda je to normalno jer one imaju samo jedan klip koji se pomera (osim bb7 i slicnih). Ako su hidraulične onda se disk ne pomera jer su oba klipa pomicna.

Hteo sam ali novi bajs, ne bih zbog garancije, mada ću im reći kad budem išao na kontrolni servisDa skratiš sajlu?
Reseno.Prvo proveri imbusom dal su celjusti zategnute, proveri dal je rotor zategnut (ako je 6 bolt onda je torx ako je center lock onda je ili za kasetu ili za hollowtech kljuc sve zavisi od matice, mada ga protresi rukom ako se ne mrda nije do njega), proveri dal se trese tu oko lule i kormana, ako je venac unutra to ume da se raspadne i da se dobije luft.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari