Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Merida ima normalne menjače, Serious imaju one na vrtenje, revoshit. Mada, taj DeoreDX na Meridi je pravljen od 90. do 93... i bajs je od tada.

Da li neko koristi na bajsu tj. tokom vožnje onu vrstu ranca što ide samo preko jednog ramena?
Ovako nešto manje bi mi mnogo više odgovaralo nego full size ranac koji ide preko oba ramena ali me interesuje iskustvo sa terena.
Treba mi baš nešto manih dimenzija doboljno za 2 telefona, novčanik, užinu, možda malu flašicu vode i to je to, ako može laptop da stane preveliko je.

1647548696812.png 1647548783079.png

Napomena: ja vozim city bajk tako da je pozicija na njemu više sedeća, Siguran sam da na mtb-u gde je gornji deo tela znatno više
nagnut napred, ovakav ranac ne bi bio zgodan jer bi verovatno imao tendenciju da sklizne na stranu.

Ja sam prije par godina u Beosportu (doduše u CG) kupio neki mali, valjda je NGN, ranac, taman takav kakav tražiš, mislim da je od 5 litara
Edit
Mislim da je ovaj, nije 5 nego 7l

ja koristim Camelbak Lobo, nije za laptop, ali sve mi stane ako nosim nesto (uzeo ga jer se dobija i mehur za vodu uz njega, a i dozivotna garancija)

Ne ne. meni ne treba taj što ide preko oba ramena niti sa mehurom za vodu.
Hoću manji ranac koji bi koristio kad idem na posao i nazad koji uz to može da se brzo skine i da izgleda klasičnije kao oni sa slika gore.
U međuvremenu sam našao gomilu interpretacija na temu na aliexpresu za 3-5$ pa mogu uzeti 2-3 komada čisto da vidim na šta to liči
jedino što će im trebati mesec dana minimum ali šta je tu je...

Nemoj da nosiš ništa asimetrično kad voziš bicikl. Instiktivna reakcija može da se desi ako se ranac pomeri u vožnji i može dovesti do gubitka ravnoteže.

Tesko da ce mali ranac da dovede do toga

"...2 telefona, novčanik, užinu, možda malu flašicu vode" = 2x150g+100g+200g+350g+sam ranac 200g = ukupno preko 1kg.

To je bukvalno nista, posebno jer nosi na ramenu.

Danas je brat naisao na neko njesra u kornelija stankovica i guma je napravila bakum 💥 i kada sam pogledao imao sam sta da vidim, rasekla se guma bas bas. Ode skoro 7 hiljada u djubre posle 6 meseci. Probao sam flekicu da zalepim iznutra ali sve jedno kada se naduva vidi se rupa spolja. Necu da rizikujem da mu se negde raspadne guma. Uzeo sam continental race king pa cemo videti kakva je.

Ja imam ovu - https://planetbike.rs/biciklizam/de...contact-plus-travel-black-black-reflex-2.html

Continental Contact Plus Travel guma je optimalni pratilac za vašu sledeću avanturu: sa univerzalnom gaznom površinom za asfalt, selo, šumske staze i livade, Continental Contact Plus Travel guma nudi maksimalnu zaštitu od bušenja, zahvaljujući specijalnom umetku od visoko elastičnog prirodnog kaučuka koji uspešno štiti od oštrih predmeta.

Breaker Technology: Safety +
Specijalista među zaštitnim materijalima. Specijalno dizajnirana kombinacija SafetySystem Breaker-a sa izuzetno fleksibilnom prirodnom gumom. Rezultat je izuzetno otporana zaštita koja ima nizak otpor kotrljanja zahvaljujući visokoj elastičnosti. Time se štedi trajanje baterije i okoliš. Visoki momenat ubrzanja i velike brzine u krivini lako se apsorbiraju pomoću zaštite. Specijalista za brze e-bike i renta bicikle.

Stoji mi na zadnjem točku već nekoliko meseci, zasad je odlična u svakom smislu.

Za 27.5 izbor je nikakav. City guma ima koliko hoces mtb i nema. Zato uzimam ove XC gume sa niskim profilom krampona da mogu i po gradu da vozim.

najveca mana skupih guma kod nas je što stoje godinama na lageru. ove schwalbe sam kod njih u risu uzeo

inace pošto sam isprobao ove najskuplje shwalbe mislim da nemam potrebe za tako skupim gumama. ne koristim tubeless nije mi preterano bitno što je foldable, u suštini i one jeftinije će mi raditi posao a razlika u težini je minimalna

Kupio sam i ja Conti RK3, da zamenim originialnu zadnju na mom Specialized-u 650B koja se doste potrošila. Imaju relativno sličnu šaru tako da bi i ponašanje trebalo slično da bude. Ali.
Mhm, ono što mi baš upada u oči da je primetno uža, iako su obe 2.0.
Čekam da počne prijatnije vreme pa da je krstim i uporedim.

ground control koje su dolazile uz njega su odlične, stvarno super gume.

Danas je brat naisao na neko njesra u kornelija stankovica i guma je napravila bakum 💥 i kada sam pogledao imao sam sta da vidim, rasekla se guma bas bas. Ode skoro 7 hiljada u djubre posle 6 meseci. Probao sam flekicu da zalepim iznutra ali sve jedno kada se naduva vidi se rupa spolja. Necu da rizikujem da mu se negde raspadne guma. Uzeo sam continental race king pa cemo videti kakva je.
I ja čekam da stignu race king za oba točka. Došlo krajnje vreme da zamenim Shwalbe, izlizale se posle četiri godine, svašta preživele.

Doduše želeo sam za zadnje da uzmem Speed King II, a za prednje Race King. Ali Speed King nije dobavljiv u ovom trenutku...

Pozdrav,
Moze li neko da baci pogled na ovaj oglas i prokomentarise kako mu deluje bajs po onome sto moze da se vidi sa slika? U potrazi sam za bajsom do 350e pa ako imate i neku preporuku slobodno ostavite link. Prvi put kupujem bajs, malo sam citao da se uputim otprilike ali mi je i dalje dosta konfuzno da bih pronasao nesto sto vredi otici pogledati. Tip bicikla i opreme koji trazim je priblizno ovome iz navedenog oglasa. Svaki savet i preporuka su vise nego dobro dosli.
https://www.kupujemprodajem.com/bicikli/mountainbike/kilimanjaro-29er-3x9-xt-54cm/oglas/133797340

Na slikama lepo očuvan bajs. Sasvim OK je za taj movac. Pretpostavljam da ti veličina rama odgovara.
Das bi se uputio, prelistaj recimo poslednjih 30-ak stranica teme :)

Na ciikloberzi trenutno imaš poveliki broj bajseva cene oko 350€, ispod 300 i nema nekog izbora.

Za nekoga ko je visok 186 i ko je na granici između L i XL rama koji ram uzeti? Pretpostavljam veći?

Pozdrav,
Moze li neko da baci pogled na ovaj oglas i prokomentarise kako mu deluje bajs po onome sto moze da se vidi sa slika? U potrazi sam za bajsom do 350e pa ako imate i neku preporuku slobodno ostavite link. Prvi put kupujem bajs, malo sam citao da se uputim otprilike ali mi je i dalje dosta konfuzno da bih pronasao nesto sto vredi otici pogledati. Tip bicikla i opreme koji trazim je priblizno ovome iz navedenog oglasa. Svaki savet i preporuka su vise nego dobro dosli.
https://www.kupujemprodajem.com/bicikli/mountainbike/kilimanjaro-29er-3x9-xt-54cm/oglas/133797340

fin bajs za male pare, kupuj i vozi

Da, preporučuje se ako si na granici da se uzme manji. Mada ako imas prilike mozes i probati

Ne ne. meni ne treba taj što ide preko oba ramena niti sa mehurom za vodu.
Hoću manji ranac koji bi koristio kad idem na posao i nazad koji uz to može da se brzo skine i da izgleda klasičnije kao oni sa slika gore.
U međuvremenu sam našao gomilu interpretacija na temu na aliexpresu za 3-5$ pa mogu uzeti 2-3 komada čisto da vidim na šta to liči
jedino što će im trebati mesec dana minimum ali šta je tu je...
Ako nije kasno, ja ne preporučujem. Dobio sam takav sličan ranac i mene je jako nervirao. Nije ostajao na ramenu već se spuštao na kuk. Manje bi me nerviralo da sam u zubima nosio stvari.

I ja sam 188 a odgovara mi XL jer mi je L mali

Drugari, hvala vam mnogo na odgovorima prosli put, sada bih uzeo za zenu bicikl da vozi sa mnom, sta mislite o ovome?

Nazad
Vrh Dno