Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Taj B-Twin toliko koštao u prodavnici pre 3-4 god.
Ima i jeftiniji i crven :)

Bolji:
...itd

Pozdrav svima !

Stavio sam proslog leta neke rucke kormana, i samo klize i uvijaju se pri koriscenju.
Gumene su, i imaju kao ergonomski oblik prema dlanu, znaci nisu ravne. Ali stalno klizaju....
Kako to da resim?

Ima više rešenja. Najskuplje rešenje je da kupiš neke sa lock on. Drugo jeftinije resenje je da namotas malo krep trake na korman pa da onda staviš rucke. Moze i izolir traka ali ona ce se vremenom jako ulepiti pa ces ih tesko skinuti.

Probaj da skines, ocistis, naprskas tecnost za prozore ili lak za kosu i ostavis bar dan da se osusi

Ima više rešenja. Najskuplje rešenje je da kupiš neke sa lock on. Drugo jeftinije resenje je da namotas malo krep trake na korman pa da onda staviš rucke. Moze i izolir traka ali ona ce se vremenom jako ulepiti pa ces ih tesko skinuti.
Aha kapiram. Mislis da namotam traku pa onda uguram te rucke? Kako li ce to ici i da li mogu da se uguraju? To onda moram bas tesno da uguram, i opet pitanje da li ce da stoji?
Sad gledam za 1200 din ima te rucke sa srafom na pocetku pa se stegne, to je ta varijanta?

Kupio sam pre 2 godine drumasa, služi me kako treba, premda ne vozim često i puno. Sad bih da promenim, da kupim bajs na koji mogu da montiram dečije sedište. Kakav bicikl treba da gledam, a da montiranje tog sedišta bude relativno jednostavno i bezbedno?

Poslednja izmena:
Aha kapiram. Mislis da namotam traku pa onda uguram te rucke? Kako li ce to ici i da li mogu da se uguraju? To onda moram bas tesno da uguram, i opet pitanje da li ce da stoji?
Sad gledam za 1200 din ima te rucke sa srafom na pocetku pa se stegne, to je ta varijanta?
Moci ce, moj brat je tako koristio rucke, sa izolir trakom. Jedino je nezgodno kada hoces da ih skines. Zato je bolje krep traka

Moguće, neki kormani imaju različit finiš pa su klizavi. Možda su i ručke malo šire. Onda ti je jedino rešenje uzeti neke sa zaključavanjem. Neki kažu kao što je preporučio jedan član lak za kosu ili koka kolu ali sumnjam da to može da ih toliko zalepi da su nepomične

Moguće, neki kormani imaju različit finiš pa su klizavi. Možda su i ručke malo šire. Onda ti je jedino rešenje uzeti neke sa zaključavanjem. Neki kažu kao što je preporučio jedan član lak za kosu ili koka kolu ali sumnjam da to može da ih toliko zalepi da su nepomične
Pa meni ove odgovaraju jer imaju kod spoljasnje strane dlana siroko dugacko i mekano, imaju dobru podrsku... sad da dajem 1500 din samo zbog tog steznika ne znam... Razmisljam se da uzmem lepak, to zalepim kad i ako budem skidao da isecem to...

po 1000ti put, ima li neko preporuku za servis?
Da nije bezanija, nbg, zemun..., dakle sa "ove" strane. PRO bike ne dolazi u obzir

Koje gume preporucujete za mtb da su ok, srednji kvalitet za rekreativca i da nemaju preterano velike krampone? Za tocak 26"

Banovo brdo mi je isto kao i bežanija, samo uzbrdo :D

Sportofis je u radnickoj tu nemas brdo...sve je ravno.
A i sta je brdo za ozbiljnog biciklistu ;)

Ima i markoni na 25 maju, ali ne znam da li oni rade servis, takodje i pirana kod sajma.

Kakva su misljenja za model iz Decathlona, Riverside 500. Cena je oko 35K din.

Uglavnom za putovanje do posla, par km-a dnevno i ovako casual voznju.
Pretpostavljam da mi treba L velicina, visina 185cm i tezina 98kg. :D

Glupo sto nema krutu vilu i hidrauliku...
mada ni pare nisu neke, interesantan sklop kompromisa su napravili

cime podmazivati ovu polugu stezaca sticne, a da nije obicno ulje pa da mnogo lepi prasinu?

1648204005066.png

ne znam sto bi to u opste podmazivao?
Sticna treba da bude namazana, ali quick release od sticne nema potrebe.

Koje gume preporucujete za mtb da su ok, srednji kvalitet za rekreativca i da nemaju preterano velike krampone? Za tocak 26"
Ne znam sta smatras pod srednji kvalitet, ali eto ja sam uzeo bratu continental race king 2400 je guma, posle rocket ron od 7000, to je taj srednji kvalitet. Realno nema nikakve razlike. Imas rapid rob od schwalbea isto dobra guma.
Evo ovako nesto

Glupo sto nema krutu vilu i hidrauliku...
mada ni pare nisu neke, interesantan sklop kompromisa su napravili
Ona mi je prva zapala za oko. Deluje mi sasvim pristojno. Nisam neki poznavalac bicikli, zato i pitam za savet.
Citam podatke i sve mi deluje ok. :D

Ranije si za 300eur mogao da kupis hibrida sa sora mehanikom i karbon vilom, polovan naravno.
Ovaj decathlonov je za takav bajs smesan.

ne znam da li su se cene menjale, pa istrazi.

Ja odem u servis danas pitam za menjace stelovanje, lik kaze nzm odokativno kolika bi bila cena 😶

A zasto je nosis u servis? Mislim, svako od nas moze da servisira bajs, imas i youtube, kupis alat i sam uradis. Znas da si svaki sraf posteno zategao i mirno vozis.
I da i ne. Trenutno mi se više isplati da dam par hiljada za servis i odem sa novim bajsom.
Alat već imam kompletan, ali ne pričamo o podešavanju menjača.
Prethodni sam sastavio sam i to je super iskustvo. Bolje sam odradio nego u probike gde nisu znali nogicu da nameste kako treba, a ostalo ne smem ni da mislim.

I da i ne. Trenutno mi se više isplati da dam par hiljada za servis i odem sa novim bajsom.
Alat već imam kompletan, ali ne pričamo o podešavanju menjača.
Prethodni sam sastavio sam i to je super iskustvo. Bolje sam odradio nego u probike gde nisu znali nogicu da nameste kako treba, a ostalo ne smem ni da mislim.
Pa to ti kazem... dajes im pare a kao da igras loto, da l ce znati ili ne... Imam najvise poverenja u sebe, tu je youtube, bajs nije toliko komplikovan, ali da treba vremena - treba, a i plus da je prljavo - ne mora da bude. Kada sam kupio bajs nultu servis je bio free, i ja dosao kuci i proverio srafove na disk kocnci kad ono nisu zavijeni kako treba... sedlo moze levo desno, i jos neke sitnice osnovne nisu uradjene kako treba...

Sada kada svi izvade svoje krsine i odnesu u servis bicikle koji nisu pipnuti godinama, kada serviseri usput sklapaju nove bajseve za prodaju ne očekujte neki kvalitet. Nemaju oni vremena da se posvete biciklu da sve testiraju, da provere dal je sve ok, a mnogi nemaju ni znanja.

Znam tipa koji ima maksimalno znanje, dobar lik niti dere

Znam tipa koji ima maksimalno znanje, dobar lik niti dere
i dosao si na pravo mesto da to podelis. Samo nam udaras ceznju da jos malo cekamo :D
Slobodno reci ko je i odakle, ne moras da ostavis kontakt telefon.

Nazad
Vrh Dno