Ja predlazem ono sto znam da je kvalitetno i sto i sam koristim.Ova tema je sponsored by Fujitsu.![]()
Preporucuju ljudi ovde i vox, gree, bergen, daikin... sve zavisi od iskustva koje imamo. Najvise se trazi dobra vrednost u odnosu na ulozen novac.Ova tema je sponsored by Fujitsu.![]()
Sto se tice hladjenja bilo koja u principu, al npr preporuka servisera koji je meni ugradjivao( znamo se i privatno) za hladjenje midea obicna on/off i da nema nesto reklamacija na njih a sto se tice invertera fujitsa.
Ova tema je sponsored by Fujitsu.![]()
Ja bi ti predlozio da ipak uzmes neki inverter, jeftiniji. I kod hladjenja se inverteri ponasaju kud i kamo bolje nego klasicne klime. Sa inverterima se mnogo manje oseca neka nelagodnost zbog jako hladnog vazduha koji izbacuju obicne klime. Inverteri mogu na hladjenju da rade i ispod 200w, samim tim i ne duvaju ledeni vazduh, dok klasicne klime to ne mogu. Klasicne klime i kud i kamo vise trose. A komfor u prostoriji je neuporediv. Posto imam i Vivax i nekoliko Fujitsu mogu nesto od toga da ti preporucim, jer sa drugim klimama nemam iskustva. Ovaj Vivax Gexi je previse jak i bespotreban za takav prostor. Recimo da bi Fujitsu 09LLC bio extra, po mom misljenju. E sad ... pare su pare, sigurno ces morati vise da das za inverter. Sam odluciлепотани,
без да дужим.. потребан ми је савет за одабир климе за собу 3,5 х 5м .. клима би ми одговарала само за хлађење собе у току лета, јер зими централно грејање супер одрађује посао.. значи најбоља клима однос цена / квалитет.
у другом делу стана имам неку стару 12ицу ЕЛ ЏИ.. и дуго нисам пратио ову тематику па боље одмах Вас да питам, јер видим да има зналаца..
бакин колач.
Vox inverter 9 31000 dinJa bi ti predlozio da ipak uzmes neki inverter, jeftiniji. I kod hladjenja se inverteri ponasaju kud i kamo bolje nego klasicne klime. Sa inverterima se mnogo manje oseca neka nelagodnost zbog jako hladnog vazduha koji izbacuju obicne klime. Inverteri mogu na hladjenju da rade i ispod 200w, samim tim i ne duvaju ledeni vazduh, dok klasicne klime to ne mogu. Klasicne klime i kud i kamo vise trose. A komfor u prostoriji je neuporediv. Posto imam i Vivax i nekoliko Fujitsu mogu nesto od toga da ti preporucim, jer sa drugim klimama nemam iskustva. Ovaj Vivax Gexi je previse jak i bespotreban za takav prostor. Recimo da bi Fujitsu 09LLC bio extra, po mom misljenju. E sad ... pare su pare, sigurno ces morati vise da das za inverter. Sam odluci
Da dodam da taj VOX moze i jace kvadrature da hladi bez problema, malo trosi, relativno dobro modulira kada hladi. Jedina mana je buka i na najmanjoj brzini. Gree Lomo na low vs Vox je bar duplo tisi, ali je i osetno skuplji.Zavrsice taj Vox posao za hladjenje sigurno, mada za 35-36k ima i IVA 5 12JR.
gree lomo nema vise da se kupi... steta mene odlicno sluzi vec 3ća godina...Da dodam da taj VOX moze i jace kvadrature da hladi bez problema, malo trosi, relativno dobro modulira kada hladi. Jedina mana je buka i na najmanjoj brzini. Gree Lomo na low vs Vox je bar duplo tisi, ali je i osetno skuplji.
Ti si jedini koji se zali na buku kod VOX-a.Da dodam da taj VOX moze i jace kvadrature da hladi bez problema, malo trosi, relativno dobro modulira kada hladi. Jedina mana je buka i na najmanjoj brzini. Gree Lomo na low vs Vox je bar duplo tisi, ali je i osetno skuplji.
Ja imam jako osetljiv sluh, nivo cujem zavojnice od svakog uredjaja u manjoj ili vecoj meri.Ti si jedini koji se zali na buku kod VOX-a.
Moze biti da ima neku fabricku gresku ili nije pravilno montirana.
VOX IVA, ne VIVAXKoliko kosta ugradnja klime? Unutrasnju i spoljasnju jedinicu ce deliti samo zid. Razmisljam da uzmem tu vivax iva5 12jr1 za spavacu
Ugradnja je oko 100 euraVOX IVA, ne VIVAX
Jeste bucnija, ima samo dve brzine, ali za te pare klima hladi, a i greje sasvim solidnoTi si jedini koji se zali na buku kod VOX-a.
Moze biti da ima neku fabricku gresku ili nije pravilno montirana.
Ima 3 brzine i naravno turbo.Jeste bucnija, ima samo dve brzine, ali za te pare klima hladi, a i greje sasvim solidno
Pa drugaru sam preporucio da uzme tu klimu jer je ok za te pare. Prosle godine ga je izasla 33000 din. Kada sam svratio da je isprobam secam se da je imala low i high i da je daljinski ocajan. Kod njega stoji u nekih 25m2 gde je prostor potpuno neizolovan i dobro ga je grejala dok nije ubacio radijatore, kada je -5 bilo kaze da je grejala ok.Ima 3 brzine i naravno turbo.
Moja je 2017g. sa r410a, cetvrtu sezonu je odgrejala i nijednom se nije desilo da je nesto pogresila,dobar softver.
Imam i vivaxAERI I vivaxAEMI i u proseku 2-3 meseca se mora cupati iz struje jer zaboravi da iskljuci,ukljuci, ne
reaguje na daljinac,los softver.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari