Šta je novo?

Samsung Z Fold 3 i Flip 3

Stigao update za januar. Oko 1.1GB težak.

Ne kasnimo više mnogo za Nemcima i ostatkom sveta, pohvalno.

Ubrzace Samsung azuriranja po Evropi. Barem tako pisu.

Mislio sam na ovo :):

Šta god im značilo.

Evo februar poranio i na fold 3 :)

Nego jel ima još neko situaciju da mu se, kad otklopi telefon leva (ili desna) strana upale za delić sekunde brže?!...nije da mi nešto narušava produktivnost ali je baš iritantna pojava; posebno što mi se na A11 za dva meseca nikad nije desilo (napominjem da nisam radio factory nakon nadogradnje).

Edit: korekcija, ipak još jedan januar...ništa mi nije jasno, posebno što je gigabajt+ nadogradnje!?

Prilozi

• Screenshot_20220129-221328_Software update.jpg
    Screenshot_20220129-221328_Software update.jpg
    107.1 KB · Pregleda: 51
  • Screenshot_20220129-223030_Software update.jpg
    Screenshot_20220129-223030_Software update.jpg
    94.9 KB · Pregleda: 50
Poslednja izmena:
Prvi put vizuelno da. Očistim sve pozadinske procese, zaključam telefon, nema te pojave više. Baš sam sada probao. Ovaj update je i meni došao, tako da verujem da je to za ovaj mesec sve :).

Da li znate koji je proces zamene folije na unutrasnjem, velikom ekranu? Recimo pocne da se odlepljuje sama posle nekog vremena, ili nebitno, hoces da zamenis.
Znam da ne treba da se uzimaju ove 3rd party jer moze da se osteti ekran ili da ne radi kako treba, plus je pipav posao, itd.

Treba mi mala pomoć, poguravanje ili odguravanje od ideje... :)
U kući imamo 2 Note 10 uređaja, jedan star 20 a drugi 11 meseci. Pošto od najave novih telefona nema nade da će za nas doći nešto zabavno a posebno ne vredno tih para, razmišljam da svoj zamenim za Flip 3 jer patim za malim telefonom a da suprug zadrži naš voljeni Note 10 da imamo bar jedan u kući.
Moje želje su:
  • pre svega MALI telefon, zgodan, prenosiv, lep! 🙄😄
  • da ne bude korak nazad u smislu funkcionisanja, fluidnosti, da traje taj osećaj makar 2 godine
  • za bateriju znam da je mana, ali 90% ljudi je to isto navodilo kao manu malog N10 pa meni to ne smeta, savršeno mi ne smeta da ga dopunim eventualno jednom dnevno (ako mora), inače gura 5h SOT dnevno, meni je to okej.
  • volim da fotkam, volim lepe fotografije, ne bih da idem unazad ako je to slučaj, to bi me odvratilo. N10 je sigurno uveliko nadmašen ali njegove fotke su meni skroz okej, vidim da flip ima kameru manje pa ne znam koliko to realno utiče. Nisam neki pro fotograf, ali volim lep komad slike, imam oko i volim da mi telefon prikaže to što je oko zamislilo. :) Video nešto ne snimam, osim neke noćne događaje koji su uglavnom u mraku, tu realno i N10 je prilično loš pa kapiram da osim sa Ultra ili onim segamega Žaomi kornjokomunikatorom nema pomoći za noćni video, neće me to toliko boleti ako nema ni na Filipu. 😄
  • Ne volim da se telefoni habaju, sve uređaje prodali smo u MINT stanju posle 2, 3 pa i 4 godine. Kako se pokazao u tom smislu? Na note nosimo Spigen i suprug i ja, Liquid Air i Glitter, za Flip ću želeti da se telefon vidi i ne pada mi na pamet da ga zatvaram u nešto crno i debelo, dakle eventualno providni original kejs ili spigen ako ima tako što... hoće li preživeti u MINT stanju 2 godine? 😁
Imam dil da doplatim 300e za nov vakuum + moj Note koji je još 4 meseca u garanciji.

Pucajte.

Ako ne koristiš olovkicu i imaš mogućnost, ne vidim ni jedan razlog zašto ne bi prešla na flip 3. Odličan telefon, posebno pogodan za žensku populaciju. Za fotke nema da brineš, jedino što ćeš malo morati da povedeš pažnju oko ekrana, nema da se bode noktom i sl.
Da se razumemo, note 10 je meni i dan danas najsavršeniji samsung ikada, greota da nema 120hz i malo veću bateriju, koristio bih ga rado narednu deceniju, ali tehnologija napreduje i valja da se isprati

P.s. pukao mi glu*i samsung silikon danas dole u ćošku kod spoljnog ekrana gde je najtanji, da li od zime ili padova na skijanju ne znam, al nadao sam se da će duže malo da sastavi (mada mi od starta ta dva ugla nisu ulivali neko poverenje). 🙄

Poslednja izmena:
Nema krstene zastite. Ja cekam Spigen da stigne, uzeo isti silikon kao ti, ali sve nekako tanano, krhko deluje.

Spigen je mama...jedino što ćeš bukvalno ciglu da imaš 😇🙈

Treba mi mala pomoć, poguravanje ili odguravanje od ideje... :)
U kući imamo 2 Note 10 uređaja, jedan star 20 a drugi 11 meseci. Pošto od najave novih telefona nema nade da će za nas doći nešto zabavno a posebno ne vredno tih para, razmišljam da svoj zamenim za Flip 3 jer patim za malim telefonom a da suprug zadrži naš voljeni Note 10 da imamo bar jedan u kući.
Moje želje su:
  • pre svega MALI telefon, zgodan, prenosiv, lep! 🙄😄
  • da ne bude korak nazad u smislu funkcionisanja, fluidnosti, da traje taj osećaj makar 2 godine
  • za bateriju znam da je mana, ali 90% ljudi je to isto navodilo kao manu malog N10 pa meni to ne smeta, savršeno mi ne smeta da ga dopunim eventualno jednom dnevno (ako mora), inače gura 5h SOT dnevno, meni je to okej.
  • volim da fotkam, volim lepe fotografije, ne bih da idem unazad ako je to slučaj, to bi me odvratilo. N10 je sigurno uveliko nadmašen ali njegove fotke su meni skroz okej, vidim da flip ima kameru manje pa ne znam koliko to realno utiče. Nisam neki pro fotograf, ali volim lep komad slike, imam oko i volim da mi telefon prikaže to što je oko zamislilo. :) Video nešto ne snimam, osim neke noćne događaje koji su uglavnom u mraku, tu realno i N10 je prilično loš pa kapiram da osim sa Ultra ili onim segamega Žaomi kornjokomunikatorom nema pomoći za noćni video, neće me to toliko boleti ako nema ni na Filipu. 😄
  • Ne volim da se telefoni habaju, sve uređaje prodali smo u MINT stanju posle 2, 3 pa i 4 godine. Kako se pokazao u tom smislu? Na note nosimo Spigen i suprug i ja, Liquid Air i Glitter, za Flip ću želeti da se telefon vidi i ne pada mi na pamet da ga zatvaram u nešto crno i debelo, dakle eventualno providni original kejs ili spigen ako ima tako što... hoće li preživeti u MINT stanju 2 godine? 😁
Imam dil da doplatim 300e za nov vakuum + moj Note koji je još 4 meseca u garanciji.

Pucajte.
Ako je 300e za doplatu ja se tu ne bih ni dvoumio. Uzeo bih Flip 3, a i verujem da će ti se svideti kao što se mojoj supruzi svideo. Moja baterija drži 4-5 sot-a i ceo dan bez problema(opet zavisi koliko koristiš).Jedina stvar koja će se verovatno u budućnosti habati je ekran i ova zaštitna folija. Videćemo dokle će trajati. Što se tiče maskice ja nosim bez ne mogu da nađem neku koja mi odgovara transparentna ali fleksibilna.

Hvala @Proday i @Antara :)
Znače mi 2 glasa iskusnih članova, lako je reći pređi ili ne ali treba mi konkretni razlozi. :)
Taj ekran i mene muči (i folija), nemam nokte što je olakšavajuća okolnost nisam u tim godinama više da mi je to prioritet 😄 privlači me njegova malenkost i neću lagati - flip. Mislila sam da je sa Motorolom to prošlost, prva ljubav zaborava nema a flip je spojio 2 stvari koje volim, osećaj v3i i Samsung koji (koliko god nas pravi ovcama) volim i ovo je nešto drugačije od prepakivanja S serije.
Kako stoji stvar sa tom folijom? To je nešto poput ove fabričke koju ima i N10 i može se menjati nakon habanja ili šta? Neki sastavni deo ekrana?

Folija je dobra, nije staklo ali je neka zaštita od grebanja. Ne haba se tako brzo. I na Fold3 i na Flip3 za sada nemam većih riseva. Može da se pohaba ali svakako zavisi koliko smo agresivni po ekranu i koliko čuvamo sam uređaj. Koliko znam, postoji opcija i da se zalepi druga folija koja je kao malo deblja, ali naravno nije original.

Folija je dobra, nije staklo ali je neka zaštita od grebanja. Ne haba se tako brzo. I na Fold3 i na Flip3 za sada nemam većih riseva. Može da se pohaba ali svakako zavisi koliko smo agresivni po ekranu i koliko čuvamo sam uređaj. Koliko znam, postoji opcija i da se zalepi druga folija koja je kao malo deblja, ali naravno nije original.
Ok to, da, ali da li zna neko konkretno kako ide ako se recimo odlepi ili hoces da zamenis u ovlascenom servisu kako proizvodjac nalaze? Ja sam zvao da pitam, i dobio shokantan odgovor :D

Posto kazu za Fold telefone da se ne skida folija koja dolazi fabricki na unustrasnji ekran i ne stavlja druga, jer mora posebna jerbo su fold i moze da se osteti ekran posto je plastican, pozovem ja jedan ovlasceni servis da se informisem. Javlja se fin momak, kaze samo da proverim. Vraca se i kaze ne menjaju foliju na glavnom ekranu, ne rade to, a i nemaju. Ja tu malo u shoku, pa ko ce da ima ako nece oni i rekoh aj sad kad je tu da vidim sh b b k b b. Kazem mu:

"Pa Samsung kao proizvodjac kaze da se nosi telefon u ovlasceni servis da se zameni folija, kako to ne radite?"
"Ne dobijamo folije odvojeno, samo uz ekran"
"Dobro, i sad se meni odlepi ta folija u garanciji, sama od sebe, fabricka greska, i ja donesem, a vi mi zbog toga zamenite ceo ekran"
Pauza
"Mm..pa da"

Evo ne znam sta bih rekao. MIslim, desice se da upadne komadic necega iz dzepa i da zagrebe foliju, normalno da hoces da zamenis, i sta, moras da uzimas neko 3rd party smece ? :/

Ovo mi je bas neverovatno. Sa tim servisom samo pozitivna iskustva, ali mozda vredi pitati jos negde. Tj, savetovali su me da posaljem upit na Samsung, da, to sam zaboravio da dodam.

Ne brani ti niko da kupiš whitestone u sam zalepiš 😉 inače radi ekran na f3 i bez tih nalepnica

Posto kazu za Fold telefone da se ne skida folija koja dolazi fabricki na unustrasnji ekran i ne stavlja druga, jer mora posebna jerbo su fold i moze da se osteti ekran posto je plastican, pozovem ja jedan ovlasceni servis da se informisem. Javlja se fin momak, kaze samo da proverim. Vraca se i kaze ne menjaju foliju na glavnom ekranu, ne rade to, a i nemaju. Ja tu malo u shoku, pa ko ce da ima ako nece oni i rekoh aj sad kad je tu da vidim sh b b k b b. Kazem mu:

"Pa Samsung kao proizvodjac kaze da se nosi telefon u ovlasceni servis da se zameni folija, kako to ne radite?"
"Ne dobijamo folije odvojeno, samo uz ekran"
"Dobro, i sad se meni odlepi ta folija u garanciji, sama od sebe, fabricka greska, i ja donesem, a vi mi zbog toga zamenite ceo ekran"
Pauza
"Mm..pa da"

Evo ne znam sta bih rekao. MIslim, desice se da upadne komadic necega iz dzepa i da zagrebe foliju, normalno da hoces da zamenis, i sta, moras da uzimas neko 3rd party smece ? :/

Ovo mi je bas neverovatno. Sa tim servisom samo pozitivna iskustva, ali mozda vredi pitati jos negde. Tj, savetovali su me da posaljem upit na Samsung, da, to sam zaboravio da dodam.
Ta folija nije klasična folija kao S i note seriji. Folija koja dolazi na fold modelima je deo samog dizajna tog display-a jer je toliko fragilan da je nemoguće koristiti ga bez da se osteti. Tako da pretpostavljam iako moguce retko ko može kvalitetno i bez da osteti sam display zameni tu foliju koja je ipak integralni deo fold display-a. Msm da ako vec hoces zaštitu preko te fabričke folije nalepis drugu i nju menjaš. Ovo pričam iz komentara za prethodne modele posto su prvi korisnici pokušali da odlepe tu fabrički foliju i automatski uništavali dipsplaye posle je samsung izdao saopštenje da tu foliju ne treba nikako menjati pogotovo ne korisnik. Sto se fold 3 tiče ne znam konkretno stav ali ipak je skupa spravica da se bilo šta cacka oko te folijice unutra 😅

Ta folija nije klasična folija kao S i note seriji. Folija koja dolazi na fold modelima je deo samog dizajna tog display-a jer je toliko fragilan da je nemoguće koristiti ga bez da se osteti. Tako da pretpostavljam iako moguce retko ko može kvalitetno i bez da žene sam display zameni tu foliju koja je ipak integralni deo fold display-a. Msm da ako vec hoces zaštitu preko te fabričke folije nalepis drugu i nju menjaš. Ovo pričam iz komentara za prethodne modele posto su prvi korisnici pokušali da odlepe tu fabrički foliju a automatski uništavali dipsplaye posle je samsung izdao saopštenje da tu foliju ne treba nikako menjati pogotovo ne korisnik. Sto se fold 3 tiče ne znam konkretno stav ali ipak je skupa spravica da se bilo šta cacka oko te folijice unutra 😅
Ali ne pricam o tome da ja menjam. Znam da je sastavni deo ekrana i da nije klasicna folija, zato sam i zvao. Upravo kazem da se uradi to sto je Samsung rekao: da se ide u ovlasceni servis. Takodje, eno na YT skidaju ljudi u menjaju fabricki foliju sa 3rd party bez problema, ali ja to naravno ne bih radio. Opet, akcenat je na tome da u ovlascenom servisu jedino da zamenis ceo ekran, foliju ne mozes., meni je to bas fail ogroman ako zaista ne moze da se menja bez zamene ekrana. Za godinu dana ima sigurno da se izgrebe ekran bar malo, ili mozda se nekom slucajno odlepi.
Ne brani ti niko da kupiš whitestone u sam zalepiš 😉 inače radi ekran na f3 i bez tih nalepnica
Sve to znam i, opet da naglasim, to nije poenta ovoga, nego nemogucnost zamene folije nego celog ekrana sto je apsolutna glupost.

Razumeo sam te nego gledajući iz perspektive zemlje srbije sam pisao post. Meni je nekako logično 😅 živeći ceo zivot ovde tesko da mozes očekivati od nasih servisa neki tako "specifičan i kompleksan postupak"... dobro da i ekrane menjaju kod tih foldable uređaja

Dobro, da, razumem, ali ono, ovlasceni treba da bude kao svuda u svetu isti, no dobro.
Do sada sam zaista imao izuzetno pozitivno iskustvo sa menjanjem ekrana u garanciji i na samsungu u na huawei-u. Steta da prodje 2godine a da se ne zameni ekran sa baterijom ako se vec ima amoled :D

Hvala @Proday i @Antara :)
Znače mi 2 glasa iskusnih članova, lako je reći pređi ili ne ali treba mi konkretni razlozi. :)
Taj ekran i mene muči (i folija), nemam nokte što je olakšavajuća okolnost nisam u tim godinama više da mi je to prioritet 😄 privlači me njegova malenkost i neću lagati - flip. Mislila sam da je sa Motorolom to prošlost, prva ljubav zaborava nema a flip je spojio 2 stvari koje volim, osećaj v3i i Samsung koji (koliko god nas pravi ovcama) volim i ovo je nešto drugačije od prepakivanja S serije.
Kako stoji stvar sa tom folijom? To je nešto poput ove fabričke koju ima i N10 i može se menjati nakon habanja ili šta? Neki sastavni deo ekrana?
Konkretni razlozi su različito iskustvo korišćenja telefona od klasičnih i lepa promena, sam osećaj da se javiš kad otvoriš i prekineš vezu zaklapanjem, ekran odličan osim tog ulegnuća na sredini na koji ćeš zaboraviti posle par dana, nosivost, jedinstvenost uređaja...Mislim da je većina uzela ovaj telefon ili fold zato što je novo iskustvo u odnosu na klasiku koja je dosadila.

Realno, imali smo ukupno nas dvoje sigurno preko 10 različitih Samsung telefona, ni na jednom nam se ništa nije desilo za sve vreme korišćenja osim na mom S9 koji je dobio mali burn in posle dve i po godine i N4 kome su prilikom zamene baterije ustanovili da je otišla i matična pa zamenili i nju i ekran gratis.
Računam da nisam baksuz da mi se sa ovom lepotom nešto desi a i krećem od pretpostavke da imam nešto fragilno pa ću sigurno više i paziti. :) Tas naginje ka prelasku na Flip 😊

Ja koristim fold 2 par dana već, baš sam oduševljen. Znam da je tema za 3 ali nema za fold2. U suštini isti je doživljaj u korišćenju sem tih par poboljšanih stvari na trojci koji su bullseye.

Mislim da cu se zadržati na njemu, bas se lakše koristi jednom rukom od običnog moba.

Koristiću još par dana pa da vidim. P30 pro mi je zaista sada veliki problem da ostavim, bas dosta daje za malo novca, ali ni fold 2 nije preskup.

Moja preporuka ko god da se dvoumi za fold, neka ga uzme. Flip, jos jednom, bas me bih preporučio.

Bar znaš ubuduće šta ti je činiti kad svane opet neki na oglasima ;)

Ja isto sada koristim Note 10 i to mi je omiljena serija svih vremena. Ne gledam baš sada da kupim novi telefon, ali kada budem rešio da uzmem novi to će najverovatnije biti fold, jer verujem da će se smartphone tržište kretati u tom smeru u budućnosti.

Nadam se da će se i dizajn prilagoditi u budućnosti tako da telefon bude malo tanji kada je sklopljen. Inače jako mi se dopada koncept fold-a.

Ispratiću ovu temu da čitam vaša iskustva 😀

Vrh Dno