Šta je novo?

Samsung Z Fold 3 i Flip 3

Ja ne bih gasio 120hz ni da dobijem 2 sata vise sot-a. Meni kao da su različiti telefoni na 120hz i na 60hz. Ogromna razlika.
Iskreno za mene tih 120hz nije nika velika stvar, ono brz ekran i to je to, sta znam kako kome šta odgovara više naravno... ali eto jedna stvar koja moze da produzi trajanje baterije..

Za sada SOT na nekih 4.30h, videćemo ako još nešto mora da slegne, mada se intenzivno koristi telefon. Ono što sam primetio jeste da je polako i skroz tiho krenulo da se malko čuje neki zvuk kada se preklapa uređaj. Koliko sam pročitao, predviđen je na 200.000 preklpanja, tj.testiran je na toliko, ali sam uzeo i dodatno osiguranje pa se nadam da sam miran,

Za sada SOT na nekih 4.30h, videćemo ako još nešto mora da slegne, mada se intenzivno koristi telefon. Ono što sam primetio jeste da je polako i skroz tiho krenulo da se malko čuje neki zvuk kada se preklapa uređaj. Koliko sam pročitao, predviđen je na 200.000 preklpanja, tj.testiran je na toliko, ali sam uzeo i dodatno osiguranje pa se nadam da sam miran,
Imas po stranim forumima normalno je da su cuje malko preklapanje, navodno postoje cetkice koje ciste sarku od prasine tj. stite istu, pa vremenom znaju da postanu bučnije... takve stvari ulaze u normalnu garanciju imao osiguranje ili ne... i ja sam uzeo dodatno osiguranje u telenoru...

edit: nego zanima me da li imate smaranje sa maskom/zastitom na telefonu meni stalno klizi za koji milimetar... jeste da je neka kineska ali 10 puta da ga zatvorim i otvorim odmah spada...

Iskreno za mene tih 120hz nije nika velika stvar, ono brz ekran i to je to, sta znam kako kome šta odgovara više naravno... ali eto jedna stvar koja moze da produzi trajanje baterije..
Naravno, svako ima svoje prioritete i koristi telefon kako mu odgovora.

@mark029 Onda mi je lakše :). Što se maske tiče, ujurio sam original silikonsku, 4.500 rsd, odlična je. Ne beži ni malo i lep je osećaj pod rukom.

@mark029 Onda mi je lakše :). Što se maske tiče, ujurio sam original silikonsku, 4.500 rsd, odlična je. Ne beži ni malo i lep je osećaj pod rukom.
Ma da to nije nista, veci problem kod mene sto mi se hinge malo drmucka pod nekim uglom... moram i ja kupiti original zastitnu masku nema mi druge...

Skrojena je po meri stvarno. Nijje prerobusna, a dobro štiti uređaj. Ono što ja jurim je staklo neko za manji display.

Skrojena je po meri stvarno. Nijje prerobusna, a dobro štiti uređaj. Ono što ja jurim je staklo neko za manji display.
Daj fotku sa tom maskicom. Uzeo sam ovu camo dbrand, ali i dalje malo kliza u ruci pa sam naručio leather.

Da li ima neko ko je skinuo ovu foliju na ekranu za koju preporucuju da ostane tu gde jeste? Ja evo za dve nedelje imam dve ogrebotine nije primetno, ali sve u svemu lako se grebe to svakako, gledao sam po internetu da postoji folija koja je bas izmisljena za savitljivi ekran i koja se samo prelepi preko ove vec postojece, do duse ne znam kako bi se to pokazalo kada bi se stavio jos jedan tanak sloj da se savija zajedno sa ekranom...

@Antara https://www.mytrendyphone.eu/shop/samsung-galaxy-z-flip3-5g-silicone-cover-ring-274322p.html
@mark029 Meni pokušao momak da zalepi u TC Beo, ali nije uspeo, nešto je krojio mučenik na kateru, pa pogrešlo lepio, bilo mi ga žao :).
Hvala, lepo izgleda, ali nervira me ovaj prsten🤣
Da li ima neko ko je skinuo ovu foliju na ekranu za koju preporucuju da ostane tu gde jeste? Ja evo za dve nedelje imam dve ogrebotine nije primetno, ali sve u svemu lako se grebe to svakako, gledao sam po internetu da postoji folija koja je bas izmisljena za savitljivi ekran i koja se samo prelepi preko ove vec postojece, do duse ne znam kako bi se to pokazalo kada bi se stavio jos jedan tanak sloj da se savija zajedno sa ekranom...
Zar ta folija ne bi trebalo da se skida? Ja nisam dirao to.

Hvala, lepo izgleda, ali nervira me ovaj prsten🤣

Zar ta folija ne bi trebalo da se skida? Ja nisam dirao to.
Mislim da prsten ne moraš stavljati može i bez njega, a sto se folije tiče jeste po fabričkim preporukama ne treba da se skida folija, ali ja reko da je mozda neko odlepio sta znam XD

Trebalo bi da ne mora, barem je tako na originalnom Clear Coveru koji ja imam.

Nedelju dana kako sam odradio nadogradnju na a12, pa da neke stvari spomenem... sve funkcionise super, sem jedne stvari koja me jako nervira, a to je kada na cover screenu namestim redosled widgeta posle nekog vremena isti mi se razmesti, ne bude po redu kako sam ja namestio (muzika, vreme, alarm itd...), vec sve bude razbacano po nekom ni sam ne znam kojem redu...sto se tice baterije ista bukvalno ni bolja ni gora, kada sam apdejtovao na a12 poremetila mi se aplikacija za klimu uredjaj preko koje grejem kancelariju i nisam mogao nikako da namestim, pa sam na kraju pravio na samsung s7 tabletu novi nalog kako bih se prijavio preko istog na telefon, jer je odbijao i izbacivao error svaki put kada bih pokusao da napravim nalog preko flipa. Sto se tice ostalih bagova zaista nisam primetio, eto jedino to sa ekranom na poledjini, nadam se da ce popraviti narednim azuriranjem... sestra ima isti telefon dva meseca duze od mene i dosta je zadovoljna (nije jos update uradila na a12)...

Jel probao iko A12 za Fold 3 kako se ponaša!?

Koristim ja od 31.12.
Fluidnije radi, meni kamere je malo drugačiji.

U suštini nema problema, a oku privlačnije. Baterija ista

Instalirao i ja sinoć, utisci baš kako si i napisao 😊👋

Pozdrav drugari, evo i ja da vam se pridružio u tabor, uzeo sam z flip3, prelazim sa poco x3 nfc modela i razlika je haha nebo i zemlja, juče ažuriranje neke zakrpe, pa nadogradnja na Android 12, telefon leti prosto, prvi utisci, kvalitet izrade je fenomenalan, ekran mi je wauuu, brz, fluidan, kamere ako verujete još nisam ni palio, e sad jedino me malo baterija brine, na 120hz držim ekran i sisa li mali bateriju sisa, al dobro tek jedno punjenje telefona, za sada prvi utisci su jako jako pozitivni

Prilozi

• IMG_20220108_220041_797.jpg
    IMG_20220108_220041_797.jpg
    101.8 KB · Pregleda: 38
Pozdrav!
Prije 15-20 dana sam pisao da li se isplati zamjena Note 20 Ultra za Flip 3, Vaši komentari su bili da ostanem na Note-u.
Zbog očajne baterije na Note-u ipak sam se odlučio na zamjenu. Imao sam verziju 8/256GB Note-a uz doplatu nekih 75€ uzeo sam Flip3 8/256GB model (SM-F711U1).
Za ovih 5 - 6 dana korištenja, telefonom sam i više nego zadovoljan. Najbitnija stvar da baterija može izgurati jedan radni dan od nekih 6h do 20h uz 5h SOT-a na 120Hz-a, dok sam na Note-u uz isto korištenje morao dopuniti bar 2 puta. Pa evo neka usporedba ova dva modela:
Ekran: Iako sam još skeptičan što se tiče ovog preklopa, generalno ekran izgleda fantastično, ovo "udubljenje" primjeti se možda prvih 5 minuta i poslije sam zaboravio da i ima. Ekran "display" naravno nije bolji od Note-a, ali i ovo što sam do sad vidio je fenomenalno. Od malene "kutije" dobiješ 6.7 inča ekran.
Baterija: Već sam spomenuo da je bolja na Flip3 na A12.
Kamera: Nisam korisnik koji je lud za fotografisanjem, a i nisam baš stručan što se toga tiče, tako da je meni kamera i na S9+ koji još uvijek koristim odlična. Ono što mogu reći "dnevno" u uslovima dobrog osvjetljenja kamera bolja na Flip-u dok Noćni mod bolje obrađuje slike na Note-u.
Zvučnici (mikrofon): tokom razgovora bolje čujem sagovornika, a I oni mene na Flipu, dok zvučnici dok slušam YouTube i Deezer su bolji, glasniji, čistiji na Note-u.
Za sad, kroz ovih par dana zadovoljan sam telefonom, ono što nisam imao na Note-u, dobio sam sa Flip-om + još kompaktan telefon i odličan dizajn. Nisam napisao, ono što svakodnevno koristim, pretežno su 10 - 15 poziva, Viber poruke, WhatsApp pozivi i poruke, 2 mail naloga, Deezer povezan Bluetooth u autu i sve to na 4G ili WiFi-u zavisi od kancelarije ili terena. Jedina mana je što ovaj model nema ESim.
Ako imate kakvih pitanja slobodno postavite.
Hvala Vam.

Pozdrav!
Prije 15-20 dana sam pisao da li se isplati zamjena Note 20 Ultra za Flip 3, Vaši komentari su bili da ostanem na Note-u.
Zbog očajne baterije na Note-u ipak sam se odlučio na zamjenu. Imao sam verziju 8/256GB Note-a uz doplatu nekih 75€ uzeo sam Flip3 8/256GB model (SM-F711U1).
Za ovih 5 - 6 dana korištenja, telefonom sam i više nego zadovoljan. Najbitnija stvar da baterija može izgurati jedan radni dan od nekih 6h do 20h uz 5h SOT-a na 120Hz-a, dok sam na Note-u uz isto korištenje morao dopuniti bar 2 puta. Pa evo neka usporedba ova dva modela:
Ekran: Iako sam još skeptičan što se tiče ovog preklopa, generalno ekran izgleda fantastično, ovo "udubljenje" primjeti se možda prvih 5 minuta i poslije sam zaboravio da i ima. Ekran "display" naravno nije bolji od Note-a, ali i ovo što sam do sad vidio je fenomenalno. Od malene "kutije" dobiješ 6.7 inča ekran.
Baterija: Već sam spomenuo da je bolja na Flip3 na A12.
Kamera: Nisam korisnik koji je lud za fotografisanjem, a i nisam baš stručan što se toga tiče, tako da je meni kamera i na S9+ koji još uvijek koristim odlična. Ono što mogu reći "dnevno" u uslovima dobrog osvjetljenja kamera bolja na Flip-u dok Noćni mod bolje obrađuje slike na Note-u.
Zvučnici (mikrofon): tokom razgovora bolje čujem sagovornika, a I oni mene na Flipu, dok zvučnici dok slušam YouTube i Deezer su bolji, glasniji, čistiji na Note-u.
Za sad, kroz ovih par dana zadovoljan sam telefonom, ono što nisam imao na Note-u, dobio sam sa Flip-om + još kompaktan telefon i odličan dizajn. Nisam napisao, ono što svakodnevno koristim, pretežno su 10 - 15 poziva, Viber poruke, WhatsApp pozivi i poruke, 2 mail naloga, Deezer povezan Bluetooth u autu i sve to na 4G ili WiFi-u zavisi od kancelarije ili terena. Jedina mana je što ovaj model nema ESim.
Ako imate kakvih pitanja slobodno postavite.
Hvala Vam.
Ja po ovome sto guglam, SM-F711U1 je US model - kako je moguce da nema eSIM?

Pozdrav!
Nemam opcije "Sim card manager".

Pogledajte prilog 330966
Da, US verzija izgleda ne podrzava eSIM. Dok sam kucao samo po modelu, nista nisam uspeo da nadjem, kada sam malo pojednostavio search, naidjoh na ovo:

Jedan od razloga zašto uvek proporučujem snapdragon telefone za tržište Hong Konga je upravo ta konstantna borba sa USA modelima da imaju mogućnost korišćenja više od jednog broja.

Samo je sada najbolji model ovaj za naše tržište.
I dual sim, i esim i garancija od 3 godine (ko je uhvatio) i naravno Snapdragon.

Da li je neko uspeo malo noktom da pritisne (udubi) ekran na z flipu ili foldu? Ja jesam :ROFLMAO:

Brate ti si kralj🤣. Ladno američki/kanadski nemaju esim, a moj s21+ dobio posle update na a12🤦🤬 nisam ni proveravao dok niste spomenuli. A to mi baš bila korisna opcija🤦

Danas sam imao prilike da prvi put vidim Fold uživo.
I nije baš toliko debeo kad se preklopi, samo mi se baš ne sviđa što u rasklopljenom stanju nije malko duži(suviše mi je nekako kockast), mada me ni to ne bi sprečilo da ga kupim...kad bih imao toliko novaca.
Dok mi je Flip idealnih proporcija, a još se i preklapa...šta više poželeti od jednog telefona...

Ja sam malo cackao i fold ovaj 3 i flip novi u radnji. Polako, skroz oprezno, pipljivo sam otvarao i zatvarao ih 😅😅

Vrh Dno