Šta je novo?

Samsung Z Fold 3 i Flip 3

To ti pričam...samo napred pa deli impresije 😇👋

Cao drustvo, kupio sam Z Flip 3 u Telenoru pre 5 dana, prezadovoljan sam telefonom, cak i sa baterijom koju svi kude... Kako god, primetio sam jednu stvar ne strasnu, ali opet dovoljno veliku da postavim pitanje, kada je telefon zatvoren, osetim onako dok drzim telefon kao da se stranice za mikro milimetar pomeraju levo desno, u prevodu kao da sarke nisu dovoljno zategnute... kada je rasklopljen u bilo kojem polozaju sve je cvrsto i zategnuto, ali kada je zaklopljen onda se to takoreci primeti.. ne znam da li je to tako normalno i da li neko drugi ima slican slucaj... hvala!

Od danas opet kreće update ONEUI 4.
10 dana je update bio blokiran, jer je pravio probleme sa telefonima.

Tehnički od pre tri dana je krenulo opet ali samo za južnu Koreju...kad će za ostale delove sveta još je pitanje (bar što se folda 3 tiče).

Pozdrav!

Pitanje za korisnike Samsung Z Flip 3 modela. Zanimaju me Vaša mišljenja, da li je isplativo preći sa Samsung Note 20 Ultra 8/256GB uz doplatu na nov Samsung Z Flip 3 8/128GB?
Da li je neko već prešao sa sličnog modela na navedeni Z Flip i kakvi su utisci? Ovo mi je prvi Note model i nešto nisam imao baš sreće. Jedan sam model reklamirao i zamijenjen mi je za drugi, a na drugom su mi mijenjali kameru.
Izvinjavam se na ovakvom upadu.
Unaprijed Vam hvala na informacijama.
Pozdrav!

Ako ti je bitna mobilnost (mali ali debao telefon) ili woow efekat od strane ženskog društva, isplati se menjanje, u svim ostalim slučajevima bih preskočio.

P.s. sad videh da je flip 3 u Srbiji jedini pored Koreje dobio update na A12 (doduše kod nas je još uvek obustavljeno posle fijaska u startu) 😇

Kog fijaska?

Imali su bagove u software-u pa su povukli A12. Što se zamene tiče, ja bih pre ostao na Note 20 Ultra modelu. Flip3 je inovacija, ok je uređaj, ali ništa više od toga. Što ga više koristim, vidim da je dobra šminka i lep marketing.

Odlučih da uzmem flip3 i blago sam iznenađen prvo baterijom koja je prvo punjenje i čačkanje donela ovo dole na screenshot-u uz ekran always on. Uz dbrand camo koji lepo čuči telefon mi se dopao više nego što sam očekivao. Za sada Ima dve stvari koje mi se ne dopadaju, a to su kako nezgrapno leži u ruci(bar meni imam osećaj da ću ga ispustiti) jer je tanak bez futrole i preklop koji se dosta vidi na belim površinama(mada očekivano). Fluidno radi kao i s21+. Kameru još nisam probao. Odličan ekran i pored ovog zaštitnog sloja. Odličan otisak prsta. Odlična portabilnost i satisfakcija kad se zaklopi. Sve u svemu uz bonus galaxy buds pro koje su 200$ ovo izađe 800$ što je složićete se dobar deal. Toliko za sada. Mislim da ostaje😉

Prilozi

• Screenshot_20211221-080344_Device care.jpg
    Screenshot_20211221-080344_Device care.jpg
    64.8 KB · Pregleda: 73
  • PXL_20211221_222338036.jpg
    PXL_20211221_222338036.jpg
    232.3 KB · Pregleda: 72
Extra...čestitam na kupovini i neka te služi! Inače moj fold 3, poslednjih par dana umesto 5-5:30 sot ide na 6+ (jednom i 7h). Jedino što sam promenio je da sam prebacio sa ultra brzog punjenja na "sporo".

Još A12 kršten da dočekamo i milina 😇🙌

Uzeo danas Fold3 i ja, nosim trenutno Note 20 Ultra Snap. Malo da nosim Fold pa da vidim koji ce na oglase :)

Pa i moj će, al bitno da se okreće 😇🤭😉

Haha bas tako, valja probati 😀😎

Je l' vam se greje gornji deo gde je baterija dok fotkate ili prilikom snimanja video klipa? Kapiram da je tanak, ali lepo je zimi🤣 Kako će biti leti će vidimo. Inače telefon je bombona 4h sot totalno ok za ovakav tip tel.

Haha bas tako, valja probati 😀😎
Mislim da si mu trebao dati šansu bar dve do tri sedmice, previše brzo si doneo odluku ;)
Je l' vam se greje gornji deo gde je baterija dok fotkate ili prilikom snimanja video klipa? Kapiram da je tanak, ali lepo je zimi🤣 Kako će biti leti će vidimo. Inače telefon je bombona 4h sot totalno ok za ovakav tip tel.
Nama je u oba dela baterija :D ...nisam primetio neko preterano zagrevanje, mada nisam ni snimao do sada ništa duše od minute, sliku po koju napravim.

Jednostavno mi nije legao koncept, sve mogu da odradim na prednjem ekranu koji je opet mali, a onda moras da otvoris gde ti trebaju obe ruke, ekrani su fenomenalni i pregled slika npr...mislim da ce naredna generacija Fold-a biti brutalna

Mislim da si mu trebao dati šansu bar dve do tri sedmice, previše brzo si doneo odluku ;)

Nama je u oba dela baterija :D ...nisam primetio neko preterano zagrevanje, mada nisam ni snimao do sada ništa duše od minute, sliku po koju napravim.
Nisam znao da je u oba dela jer se samo gornji levo preko puta kamera greje. Ništa preterano, ali osetim.

Jednostavno mi nije legao koncept, sve mogu da odradim na prednjem ekranu koji je opet mali, a onda moras da otvoris gde ti trebaju obe ruke, ekrani su fenomenalni i pregled slika npr...mislim da ce naredna generacija Fold-a biti brutalna
Moje viđenje je da na prednjem ekranu odradim samo ono što moram i kad mi je jedna ruka dostupna za rukovanje (tipa vozim auto i sl), i to odradim daleko jednostavnije nego na telefonima prosečne veličine...u svim ostalim slučajevima uživam u blagodetima većeg ekrana.
Nisam znao da je u oba dela jer se samo gornji levo preko puta kamera greje. Ništa preterano, ali osetim.
Fold 3 i Flip 3 nisu isti, na to sam aludirao ;)

Stigao A12 na Telenor na Flip 3. Sada kada krene zezanje sa bagovima :).

Koliko vidim po sammobile i na fold 3 je krenuo i to samo u Srbiji za sada.

Stigao sinoc A12 za sada zadovoljan, ce vidimo kako ce se pokazati u buducnosti, do duse imam osecaj da mu je malo baterija slabija, ali ajde ceo dan sam na njemu... da li neko ima problem sa drmanjem gornjeg dela ekrana kada je telefon otvoren na nekih 140-150 stepeni, kao da je malo hinge oslabio i da se pomera za par milimetara? Moram da napomenem da je na 90-100 stepeni izuzetno utegnut. Hvala!

Ne baguje na a12? Moj nema taj problem sa hinge, ali kapiram da sam ja loš primer jer sam ga skoro uzeo.

Ma i ja sam uzeo pre dve nedelje, citam na redditu da je normalno da malo hinge olabavi (tesim samog sebe)...Nema baga nikakvog za sada, a bas sam ga danas koristio bez prestanka i stvarno nije stucnuo ni jednom... ima neke nove animacije u aplikacijama, ono sto mi je dosta glupo je to sto moram dva puta da kliznem prema dole kako bih dosao do podesavanja inteziteta pozadinskog osvetljenja, sve u svemu isto sve... ne znam cemu toliki hajp :ROFLMAO:

Koliki sot si imao pre upgrade na A 12? Ja sam tu oko 4h - 4,5 u proseku.

Oko 5+ sati... ali ekran mi je uvek na 60hz, na rezimu ustede energije i meni je uvek osvetljenje dosta spusteno jer ne mogu podneti kada je jako svetao ekran, sem po danu na direktnoj izlozenosti suncu (koliko ga sada ima preko zime).

Aha znači dobije se nešto sot-a na 60hz i smanjenim osvetljenjem. Verovatno ti je i always on isto ugašen ili tap on.

Vrh Dno