Šta je novo?

Realme GT 5G

Najviše ljudi prelazi sa Xiaomija na Realme baš iz razloga što je Realme ispeglan i što ništa ne mora da se sređuje i pegla u hodu, lol...

Kao neko ko je prešao sa Xiaomija, Realme je koplje ispred njih, kako njihov UI ispred MIUI, optimizacija im je na nivu, nema nikakvih falinki koje moraš da čekaš da se srede.
I kako su uopšte oni novi, novi je samo brend koji je iznikao iz najvećeg koncerna pod kojim rade OnePlus, Oppo, Vivo...
Ne vidim ja neku razliku, kod sina je Realme 7, kod mene 10T. Najviše mi odgovara što je UX jako sličan između ova dva uređaja. Meni to sve dobro.

Pozdrav prijatelji! Kupio sam Realme GT, ali ga jos nisam raspakovao. Imam do 14 dana max pravo da ga vratim. Dvoumim se izmedju Realme GT i Xiomi Redmi Note 10 Pro.
Ja ne igram igrice. Treba mi malo bolja kamera, jer volim da putujem i da fotkam. I baterija koja bi izdrzala fotkanje i par video klipova dok razgledam neki grad, barem 1 dan ..
Da ne moram odmah na punjac. Slusam muziku od posla do kuce, malo fb i malo instagram...
Da li ovaj RN 10 Pro ima bolju kameru od 108mpx od GT 64mpx sonijeve i bolju bateriju? Da li se isplati davati tih 150 do 200e vise za GT preko RN10 Pro za moju namenu?

Unapred hvala za odgovore. Pozz

toliko duplih i troduplih modela imaju da to već postaje besmisleno...

Zasto Oppo sa tim sd, osvezavanjem od 90 i osrednjim kamerama kosta toliko?

zato što je ljudima dosadio samsung pa očajnički traže neke alternative :) i ja htedoh da napišem da se neće proslaviti sa tim cenama...

535-550 evAra na KP? 800 i kusur dolara na linku iznad? Brate šta su utripovali oni? Ko ima da se isprsi 550+ evra, ima da doda još malo pa Ajfon 13 za te pare.
Sve marke koje nisu zvučne ako hoće da prodaju svoje stvari, stavite osetno jeftinije a ne za 10-20% niže. Što se mene tiče ova cena ne da NE dolazi u obzir nego ne smešna. Ne kažem da je Oppo krš brend, daleko od toga, ali ne bi dao ovolike pare za njihovu marku pa ne znam šta da bude. Do 350-400 evra za neku ludnicu kao što je GT 5G možda bi se (nekad) nateg'o, preko ni evro, i to im mnogo.

IPhone 13 sa zastarelim notch-em i 60hz ekranom u 2021. godini? Daj molim te... Koliko god bio dobar ne vredi više od 500e taj ajfon, a realno ni 90% Realme modela.
Mada GT 256/12 nov košta 450e. Što je skoro pa ok cena.
Svakako bih radije kupio bilo koji Android nego ajfon, ono mi je mučenje.

Pa i to je ok telefon za 400-430e. Sve preko teška priča. 😅

Da , veoma slicni telefoni (Realme GT Master Explorer Edition VS Oppo Find X3 Neo) s tim da Oppo ima samo 90Hz i kosta SKORO DUPLO vise !
:-(
Steta !

X4 Pro ce imati koprocesor za obradu fotki i videa, ali ce verovatno kostati preko 1000E

Bilo ko da je provalio da mu zvuk nije stereo kod dolaznih poziva?

Da li postoje telefoni sa stereo zvukom kod dolaznih poziva?

Kako li smo koristili mobilne do sada?!? A tek polifonih melodija kad se setim xD

Stereo za video i muziku - podržavam, mada granično nepotrebno zbog veličine izvora zvuka i kvaliteta istog.

Stereo za zvono, dok je na primer telefon u džepu - apsolutno je svejedno, bitno je da zvoni.

Prekidam moj OFF na ovu temu.

Valjda obrnuto. Bitno da ga cujem u dzepu dok radim. Ali svako ima svoje razmisljanje. Pozz

Stigao update A.17. Nista jos od UI 3.0.

Ako koristis VPN, mozda mozes da probas da izaberes neki server u Nemackoj. Mozda ubrza stvari. Ja nisam nista pokusavao i sinoc proverio i pojavi se update. Koliko vidim, ima ovde poslednji FW ali iskreno receno, ja ne bih rizikovao :

I dalje nemam pojma za koje trziste je FW na mom telefonu. Trebalo bi da je za EU trziste ali ne znam da li je to isto sto i Global. Jedina korisna informacija je ona koju mi AIDA64 prijavljuje kao Product (RMX2202EEA) a koja moze da ima veze sa trzistem.

Je li neko pre ovog modela imao neki noviji Samsung? Bilo bi lepo kad bi neko napravio poredjenje izmedju Realme UI i One UI. Takodje ne bi bilo lose uporediti Realme UI sa MIUI, ionako u cenovnom smislu Realme kao da postaje novi Xiaomi.

Vrh Dno