Šta je novo?

Realme GT 5G

Ne znam zasto ste uopste pristali da uplatite 15 dana unapred, odmah se moze zakljuciti da je prevara u pitanju jer svaki normalan prodavac salje pouzecem i placanje prilikom preuzimanja... Da se vratim na temu GT-a vidim pojavio se na KP GT Neo 2 za isti novac(380€), mislim da je taj možda i bolji izbor obzirom da je SD870 i 5000mAh baterija?
klasika, nema OIS na glavnoj kameri...kad uđeš u trku sa telefonima poput recimo Samsung S20FE onda sve mora da se gleda...

Poslednja izmena:
Ako mislimo na isti nalog, a verovatno mislimo, to je bila prevara gde sam ja (na žalost) bio deo toga. Veliki broj ljudi je prevaren, neki za manje para a neki za dosta. Imao si sreće što si dobio telefon. Pokrenute su krivične prijave prošle godine ali nema od toga ništa.
Ja mislim da nije bilo namere da se narod prevari. Mene je zvala ta žena nekoliko puta nakon što je prošao deseti dan čini mi se. Izvinjavala se i pričala da joj se muž razboleo a kasnije je i umro. Verovatno je tada ona preuzela posao ali nije bila vična, pa je pukao lanac snabdevanja negde i kraj.
Ne znam zasto ste uopste pristali da uplatite 15 dana unapred, odmah se moze zakljuciti da je prevara u pitanju jer svaki normalan prodavac salje pouzecem i placanje prilikom preuzimanja... Da se vratim na temu GT-a vidim pojavio se na KP GT Neo 2 za isti novac(380€), mislim da je taj možda i bolji izbor obzirom da je SD870 i 5000mAh baterija?
Bilo je dosta jeftinije kada platiš unapred, na primer ako je ako je ovaj Realme na KupujemProdajem sada 450 evra, kod njih bi bio tipa 370.
Ja sam pratio tog prodavca i sa 0 ocena za dva tri meseca došao je do skoro 200, a 200 ne možeš da namestiš na KP, možeš desetak ali 200 teško. I tako je npr ženim redmi note bio oko 16000 din dok je sledeći prodavac najjeftiniji bio 19500. Meni je zaista stigao, žao mi ljudi koji nisu dobili ali meni stvarno delovalo da nisu imali nameru da zeznu narod, možda grešim bem li ga.

Poslednja izmena:
Ček, a sd 870 je bolji od 888 ili? Bolje se pokazao ili šta?

870 se manje greje i manje troši a razlike u performansama su akademske...

Ja mislim da nije bilo namere da se narod prevari. Mene je zvala ta žena nekoliko puta nakon što je prošao deseti dan čini mi se. Izvinjavala se i pričala da joj se muž razboleo a kasnije je i umro. Verovatno je tada ona preuzela posao ali nije bila vična, pa je pukao lanac snabdevanja negde i kraj.

Bilo je dosta jeftinije kada platiš unapred, na primer ako je ako je ovaj Realme na KupujemProdajem sada 450 evra, kod njih bi bio tipa 370.
Ja sam pratio tog prodavca i sa 0 ocena za dva tri meseca došao je do skoro 200, a 200 ne možeš da namestiš na KP, možeš desetak ali 200 teško. I tako je npr ženim redmi note bio oko 16000 din dok je sledeći prodavac najjeftiniji bio 19500. Meni je zaista stigao, žao mi ljudi koji nisu dobili ali meni stvarno delovalo da nisu imali nameru da zeznu narod, možda grešim bem li ga.
Bio je skoro jedan prodavac sa 100 pozitivnih ocena, moguce hakovan nalog i postavio je gomilu oglasa telefona svi 20% jeftiniji od konkirencije i trazio uplatu unapred i naravno bio je prevarant desetine ljudi je prevareno. Nikad ne znas s kim imas posla zato najsigurnije pouzecem placanje ili licno.

Bio je skoro jedan prodavac sa 100 pozitivnih ocena, moguce hakovan nalog i postavio je gomilu oglasa telefona svi 20% jeftiniji od konkirencije i trazio uplatu unapred i naravno bio je prevarant desetine ljudi je prevareno. Nikad ne znas s kim imas posla zato najsigurnije pouzecem placanje ili licno.
Najsigurnije je lično, pouzećem može da bude svašta. Mom kolegi stigle dve svećice za auto u kutiji od mobilnog telefona koji poručio i platio pouzećem. Otvorio paket kući kada je kurir otišao i kraj.
Druga situacija,moj kolega poručio pouzećem, dok davao pare rekao kuriru da sačeka da u njegovom prisustvu otvore da vide da nije prevara, kurir mu kaže to nije moj posao ja imma još milion pošiljki da razvezem pa sada još i da prisustvujem nečemu i gubim svoje vreme ne pada mi na pamet, i otišao. Kolega ništa, ode u kuću i otvori i zaista jeste bilo to što je poručio.

Da li se jos nekome desava da mu se dolazeci zvuk zvona ne cuje stereo? Tj cuje se samo na donji zvucnik

Prekinite da se palite na te "povoljne" aka "nerealne" cene i neće biti prevareni, kupujete od proverenih ljudi. Jeste, 450e košta kod nekog proverenog a ovamo ima za 370e i plaća se unapred! Tolika razlika vam je realna? Nije ni čudo što vas tako upecaju.

Meni Realme GT Master izgleda lepo, ali nigde nisam našao uživo da vidim fon? Jeste Realme GT 5G jači, ima li potrebe ići na njega? Probao bih Realme, ne očekujem čuda jer su relativno novi i ima tu još da se pegla i sređuje, bitno je da ima dobar zvuk u toku ragovora i bateriju? Koji je bolji po tom pitanju?

Probao bih Realme, ne očekujem čuda jer su relativno novi i ima tu još da se pegla i sređuje

Najviše ljudi prelazi sa Xiaomija na Realme baš iz razloga što je Realme ispeglan i što ništa ne mora da se sređuje i pegla u hodu, lol...

Kao neko ko je prešao sa Xiaomija, Realme je koplje ispred njih, kako njihov UI ispred MIUI, optimizacija im je na nivu, nema nikakvih falinki koje moraš da čekaš da se srede.
I kako su uopšte oni novi, novi je samo brend koji je iznikao iz najvećeg koncerna pod kojim rade OnePlus, Oppo, Vivo...

Realme UI mi deluje jako zanimljivo. Ja bih prešao sa Xiaomi na Realme bez problema ali ne vidim telefon kojim bih zamenio trenutni Mi 10. Možda onaj Explorer master ali em ga nema kod nas em sam se navikao na bežično punjenje. Nikako da naprave kompletan flagship uređaj za solidne novce kao što je to Xiaomi radio (i idalje ponekad radi).

meni je besmislen taj njihov fazon nuđenja samo jeftinijih modela na našem tržištu. jeste da nismo baš bogato tržište, ali ne bi im pala kruna s glave i da ponude neke bolje modele kod nas, kao što je taj master explorer...tu mislim i na vivo, isti fazon, par jeftinijih modela koji nisu konkrencija nikome...

Bukvalno. Jeste da bi naši nabili cene u radnjama ali bi mogli za solidno manje para da se nabave na oglasima. I Oppo i Vivo i Realme su mi ekstra brendovi, šteta što nisu prisutniji na našem tržištu.

Ja mislim da je namerno tako podeseno jer gornji zvucnik nije pravi stereo vec je zvucnik slusalice, jel se to desava samo kad zvoni telefon? Ako da onda mislim da je to softverski tako podeseno.

Tako bi trebalo da bude... Ja isto koliko znam zvučnik slušalice ne učestvuje u reprodukciji notifikacija i ringtonova.

To ipak nije pravi stereo, već hibridni stereo.

Ja mislim da je namerno tako podeseno jer gornji zvucnik nije pravi stereo vec je zvucnik slusalice, jel se to desava samo kad zvoni telefon? Ako da onda mislim da je to softverski tako podeseno.

Samo kada zvoni telefon. U svakom, ali naglasavam svakom drugom slucaju sve radi top i na oba zvucnika.

Oppo je inače mnogo, mnogo jak brend. Na mnogim velikim teniskim turnirima su jedni od glavnih sponzora. Šteta što ih nema kod nas... A šta znam kad bih prešao sa Xiaomia prešao bih ili na Realme ili na Motorolu.
Volim ja Xiaomi ali kao što neko reče većina Realme korisnika su pre koristili Xiaomi.

Da ne otvaram novu temu, sta mislite o Realme 2 gt neo? Razmisljam o par modela da predjes sa poco f3 (pukao displej) pa sam mislio da probam realme.
Budzet je oko 400e, mogao bih da nategnem jos malo za 5gt ako je puno bolji

Mozda da promenimo ime teme, posto ste telefon vec prekrstili ;)

Neo mi je samo interesantniji jer je veca dijagonala, volim cigle pa se plasim da ce mi ovih 6"4 biti malo posto prelazim sa 6"7.
Pretpostavljam da Realme nema problem sa proximity kao poco/xiaomi?
To je jedini razlog zasto opet ne bih f3 uzimao

Nema... Mislim generalno koliko sam ja primetio, nisam nigde pokupio neki rant oko bilo čega na Realme telefonima.

Mada, ne bi trebalo ni Xiaomi da ih ima u budućnosti pošto su valjda raskinuli partnerstvo sa onima koji su im radili one ozloglašene senzore.

Da li neko ima Realme GT Master , da li ga preporučuje i kakva mu je potrošnja baterije jer ima "samo" 4300maH?

Po testovima, baterija je cak i bolja od GTa, ali, iskreno, kao neko ko je uvek gledao koliko koji telefon ima bateriju, i nosio cigle sa 5K mAh, od kada imam 65W punjenje, baterija zaista postaje sekundarna stvar...

Postaje sekundarna ukoliko traje duže od jednog dana. Ukoliko traje kraće i mora da se nosi punjač svuda sa sobom onda to nije to pa makar punjač bio i 650W i napunio je za 10 min. Ništa ružnije nego kad vidim da na poslu odmah kreću da vade punjače iz džepova i nabadaju telefone. Doći sa 50% na posao, čačkati ga u do besvesti i otići sa 20%...neprocenjivo. Autonomija je zakon, punjač (kome je mesto kući a ne u džepu :) ) dal će kasnije da napuni za 30 ili 60 minuta, to nije mnogo bitno.

Ovo gore potpisujem 😁
Jel moze neko da objasni zasto je Realme gt bolji od neo 2? Osim brzeg procesora i ddr5, baterija je bolja na neo 2, veca je dijagonala, sve ono sto je meni bitnije. Jel mozda kvalitetnije izrade realme gt?

Vrh Dno