Šta je novo?

Realme GT 5G

Korstim op 5 cetvrtu godinu, u to vreme dash punjenje je bilo najbrze na trzistu. Navikao sam da se puni brzo telefon, ovo je samo logican korak :). Mozes li mozda da probas app mhl checker sa storea, izbaci poruku da li podrzava barem mhl protokol.
Deluje model kao da su pravili za mene, brz procesor, dosta memorije, odlican skin i upotrebljiva kamera, uz pomenuto brzo punjenje. Ako uzmem, potrajace opet nekoliko godina lagano.
Moze na pm i gde si pazario telefon i cena...

Da se upišem i ja kao vlasnik ovog telefona. Za sada su utisci pozitivni.
Imam dva pitanja @djurkash , prvo da li si uspeo da uklonis google feed sa home screena, tj kad se svajpuje udesno? I drugo, toliko sam se navikao na led notifikaciju, da mi je cudno bez. Jel imas upaljen aod i ako imas, koliko potrosi baterije na sat/dan? Ne volim svaki cas da proveravam telefon, ovako ako led svetli imam sta da pogledam. Vidim da ima opcija za edge light ali mi se cini da se upali samo kad stigne nesto, i onda posle ne gori...

Da se upišem i ja kao vlasnik ovog telefona. Za sada su utisci pozitivni.
Imam dva pitanja @djurkash , prvo da li si uspeo da uklonis google feed sa home screena, tj kad se svajpuje udesno? I drugo, toliko sam se navikao na led notifikaciju, da mi je cudno bez. Jel imas upaljen aod i ako imas, koliko potrosi baterije na sat/dan? Ne volim svaki cas da proveravam telefon, ovako ako led svetli imam sta da pogledam. Vidim da ima opcija za edge light ali mi se cini da se upali samo kad stigne nesto, i onda posle ne gori...
1) Iskreno nije mi smetao, pa ga nisam ni uklanjao. Koliko vidim, moze se skloniti sadržina feeda komplet, ali sam feed ne.
2) Ne koristim ni aod, niti sam ga koristio ni na jednom telefonu, jer već 7-8 godina koristim smart satove za notifikacije, dok mi je telefon skroz utišan. Baš sam pre neki dan proveravao kako uopšte zvuče fabrička melodija i zvuk nodifikacija Realmea...

Ok, za sada aod radi posao. Videcu kako se to odrazava na bateriju, svakako ce trebati neko vreme da se malo uhida sistem.
Telefon je odlican, sve je kako si i opisao...

Kako ste zadovoljni sa kamerom i kolko vam drzi baterija?
Imam Xiaomi mi 9 pa mislim da ga menjam za ovaj mob.

Pisano u temi, nije bas toliko velika da je teško vratiti se...Kamera pristojna, baterija iznad proseka

Kamera dosta bolja nego prosli Oneplus 5, baterija 6-7h sot, 120hz i auto osvetljenje.

Ovaj ili Poco f3? Tu su negde možda mi se Realme malo više sviđa zbog drugačijeg ui i bržeg procesora. Imate možda još neki predlog, do 400€?

Ovaj ili Poco f3? Tu su negde možda mi se Realme malo više sviđa zbog drugačijeg ui i bržeg procesora. Imate možda još neki predlog, do 400€?
Mozda bolje da postavis pitanje u forum Sta da kupim? Ja bih uzeo ovaj, kompaktniji, ima fingerprint ispod ekrana, ima dc dimming, glavna kamera bolja, brze punjenje, ima 3.5mm konektor i realmeUi je bolji od miui. Ja razmisljam da ga uzmem kao naslednika Mi 9T deluje mi da je GT najbolji izbor bar za sada.

Mozda bolje da postavis pitanje u forum Sta da kupim? Ja bih uzeo ovaj, kompaktniji, ima fingerprint ispod ekrana, ima dc dimming, glavna kamera bolja, brze punjenje, ima 3.5mm konektor i realmeUi je bolji od miui. Ja razmisljam da ga uzmem kao naslednika Mi 9T deluje mi da je GT najbolji izbor bar za sada.
U pravu si, postaviću i tamo. Meni treba nešto jače od mi 9t modela, mislim ok je ali zna da štuca. Mrzi me da flešujem raznorazne rom-ove nemam vremena za te avanture.
Za Realme GT sam pogledao više recenzija, kažu da prosto leti i da nisu koristili nešto brže od njega . To mi je bitno. Kamere mogu da prođu, ubaci se gcam i rešen problem. Nisam znao za DC dimming, odlicno. MIUI je dobar što se tiče opcija ali nije nekako optimizovan dovoljno, guši telefon.
Posle 3 meseca korišćenja, niti jedna iole ozbiljnija zamerka. Telefon bombonica
Odlično, hvala na odgovoru. Najverovatnije ću ga uzeti ovih dana.

Realme GT Explorer Master​

Mislim da će ovaj model biti kompletniji paket. Ide sa boljim kamerama, i glavna i ultraširoka, kao i selfi, kome je bitna

SD 870 je solidan SOC

Malo bolji ekran sa gorila staklom v 5

Po testovima bolje drži bateriju od Realme GT

Nema 3.5 mm ulaz za slušalice ali pretpostavljam da će moći danas se reši adapterom.

Tako da ću ja njega da sačekam. Nema ga kod nas još uvek.

Realme GT Explorer Master​

Mislim da će ovaj model biti kompletniji paket. Ide sa boljim kamerama, i glavna i ultraširoka, kao i selfi, kome je bitna

SD 870 je solidan SOC

Malo bolji ekran sa gorila staklom v 5

Po testovima bolje drži bateriju od Realme GT

Nema 3.5 mm ulaz za slušalice ali pretpostavljam da će moći danas se reši adapterom.

Tako da ću ja njega da sačekam. Nema ga kod nas još uvek.
Da taj je najbolji iz GT serije, ne znam zašto ga još uvek nema u evropi, najavljena cena mu je oko 500€.

IMG-20210808-WA0004.jpg

Samo da kazem da Realme ima zastupnika u Srbiji,tako da postoji mogucnost da se ostvari garancija. Benchmark je bio na njihovoj promociji. Mislim da su najbolje resili 888 a ovo sivo je kao neka koza. Telefon sam imao da koristim oko 2 dana mislim da cu gledati da uzmem uskoro da budem vlasnik. Mislio sam da posle OP nema brzeg, a ovaj mogu slobodno da kazem da je brzi od OP9 sa kojim sam ga poredio.

Explorer Edition, na zalost, vec duze vreme se ne spominje nigde, osim u Kini, cak ga nece biti ni u Indiji.
Kontaktirao sam Realme Srbija, ali ni oni nista ne znaju...

Explorer Edition, na zalost, vec duze vreme se ne spominje nigde, osim u Kini, cak ga nece biti ni u Indiji.
Kontaktirao sam Realme Srbija, ali ni oni nista ne znaju...
Stići će. GT je izašao početkom marta a ovaj krajem jula. Očekujem ga za mesec dva kod nas.

Ima li neko gt master ,vidim da se pojavio u telenoru

šta je sa novijim modelima, imaju zastupnika a najnovije što se masovno nudi je 8 pro...

Pitanje za vlasnike GT 5G modela:
  • kako vam se cini kvalitet zvuka kada se snima video?
  • da li mozete da sortirate kontakte po prezimenu, u phone aplikaciji (ne u contacts aplikaciji)?

Imaju najjaci model, kao i treci (cetvrti) u rangu, u prodaji kod nas !

Nedostaje GT Geo 2, koji je u prava 4, a licno meni jedino nedostaje GT Master Explorer Edition, koga bih postavio na PRVO mesto, kao najzaokruzeniji proizvod od Realme (uz stari X50 Pro 5G i X2 Pro iz 2019. god). Nadam se da ce i oni stici na nase trziste, uskoro !

Pitanje za vlasnike GT 5G modela:
  • kako vam se cini kvalitet zvuka kada se snima video?
  • da li mozete da sortirate kontakte po prezimenu, u phone aplikaciji (ne u contacts aplikaciji)?
Kvalitet zvuka kod videa ok, da kazem 'normalan', u rangu svega sto sam koristio.
Izgleda da ne, iako stavim da sortira po last name, ne prebaci ih kao sto radi u contacts aplikaciji.

Imaju najjaci model, kao i treci (cetvrti) u rangu, u prodaji kod nas !

Nedostaje GT Geo 2, koji je u prava 4, a licno meni jedino nedostaje GT Master Explorer Edition, koga bih postavio na PRVO mesto, kao najzaokruzeniji proizvod od Realme (uz stari X50 Pro 5G i X2 Pro iz 2019. god). Nadam se da ce i oni stici na nase trziste, uskoro !
Šteta što nema wireless punjenje, sve ostalo je više nego top.

Kada je izašao ovaj telefon i koliko inače traje podrška kod Realme, mislim na update i zakrpe? Sačekao bi još malo možda još jedno pola godine pa bi uzeo na KP. Ali ako je mator skoro godonu dana već sad, pa uzmem za pola godine a podrška im dve godine onda ništa

2 godine, odnosno 2 Androida + 1 godina bezbednosnih zakrpa kvartalno ili slično tome.

Dakle pošto je ovaj izašao sa Android 11 i Realme 2.0, dobiće Android 12 i 13 a bezbednosne zakrpe bi trebalo da pokriju 2023. godinu

Vrh Dno