Šta je novo?

Realme GT 5G

Pa nemam pojma, kapiram da je 8gb skoro pa blizu nekog standarda u današnje vreme, pa ja više gledam 12gb da bi gurao malo duže

ne znam šta je nešto duže ali teško se neko na ovom forumu druži sa telefonom duže od par godina...12gb je overkill uglavnom, za koju godinu ram više neće biti problem na telefonu nego baterija i neki generalni zamor od duže upotrebe...malo je onih koji izdrže iskušenja da ne promene telefon brže nego što su mislili :)

A ima li ko iskustva sa tim throttlingom sto se negde pojavljuje u smislu hladjenja proca?

ne znam šta je nešto duže ali teško se neko na ovom forumu druži sa telefonom duže od par godina...12gb je overkill uglavnom, za koju godinu ram više neće biti problem na telefonu nego baterija i neki generalni zamor od duže upotrebe...malo je onih koji izdrže iskušenja da ne promene telefon brže nego što su mislili :)
A svakako sada na ovom GT ima opcija virtuelni ram i moze se dodati 2, 3 ili 5GB.

Poslednja izmena:
8gb i više nego dovoljno. Biće dovoljno i za 2-3 godine. Još svi sad ubacuju opciju virtuelnog rama tako da nema ni potrebe za 12gb modelom.

8gb i više nego dovoljno. Biće dovoljno i za 2-3 godine. Još svi sad ubacuju opciju virtuelnog rama tako da nema ni potrebe za 12gb modelom.
Za prosečnog korisnika da, za nekoga malo specifičnijeg, neko bi rekao razmaženog, ne...Ja sam recimo uzeo ultra brz telefona sa dosta RAMa, i ne želim apsolutno nijednu skorašnju aplikaciju da mi ponovo diže. Na žalost, to se čak i na ovom telefonu povremeno dešava sa 12+7GB RAMa. Da li je do Androida ili same aplikacije, nisam siguran, verovatno do aplikacije, posto se dešava samo sa određenim aplikacijama...

To je do optimizacije aplikacija i Androida.
Ja npr imam 8gb i sve drži u ramu najnormalnije (sem nekih poznatih aplikacija koje su loše optimizovane) i još imam slobodnog rama oko 1gb.
I kad budem kupovao sledeći telefon biće mi dovoljno 8gb rama. 😁

Za prosečnog korisnika da, za nekoga malo specifičnijeg, neko bi rekao razmaženog, ne...Ja sam recimo uzeo ultra brz telefona sa dosta RAMa, i ne želim apsolutno nijednu skorašnju aplikaciju da mi ponovo diže. Na žalost, to se čak i na ovom telefonu povremeno dešava sa 12+7GB RAMa. Da li je do Androida ili same aplikacije, nisam siguran, verovatno do aplikacije, posto se dešava samo sa određenim aplikacijama...
A šta imaš?

Ja sam na primer prodao s21 ultru i kupio danas ovaj fon sa 12 gb rama i mogu reci da radi brze od ultre. Mozda tripujem jer je telefon nov. Videcemo za koji dan

nema svoju temu pa da pitam ovde...da li gt master edition postoji i u verziji sa rebrastim leđima kao master explorer model?

i kakav je to street photography mode, kakve su postavke i šta zapravo radi drugačije od standardnog moda kamere? da li samo gt master i master explorer poseduju taj mode?

Ja sam na primer prodao s21 ultru i kupio danas ovaj fon sa 12 gb rama i mogu reci da radi brze od ultre. Mozda tripujem jer je telefon nov. Videcemo za koji dan

Ako hoćeš molim te napiši mi detalje kupovine: jesi li ga kupio preko KP, ako da - da li si ga preuzeo lično ili kurirskom isporukom ?
Pitam jer ima da se naruči samo iz Subotice a ja bih da kupim od nekog (u Beogradu) od koga mogu lično da preuzmem.
Stanje na oglasima je tako da se to izgleda neće dogoditi, pa bih da mi neko kaže da je dobra kupovina i iz Subotice. :/

Ako hoćeš molim te napiši mi detalje kupovine: jesi li ga kupio preko KP, ako da - da li si ga preuzeo lično ili kurirskom isporukom ?
Pitam jer ima da se naruči samo iz Subotice a ja bih da kupim od nekog (u Beogradu) od koga mogu lično da preuzmem.
Stanje na oglasima je tako da se to izgleda neće dogoditi, pa bih da mi neko kaže da je dobra kupovina i iz Subotice. :/

Ja sam kupio od coveka iz Beograda, na KP. Kurirskom postom, ja sam iz Valjeva. Generalno, ja sam video da lik ima 1000 pozitivnih, nijednu jedinu negativnu. Telefon je glasio polovan, ali samo otvoren i proban i stigao mi je sa kompletnom kutijom i fabrickim folijama na telefonu. Punjac i sluske nisu pipnuti koliko vidim. U pakovanju je i garancija iz Telenora. Ako smem cenu da napisem, a mislim da smem 430 evra sam dao u dinarima. Telefon netaknut i to je cela prica. Inace, video sam na kp da prodaje covek iz Subotice. Pitaj ako te nesto zanima, a samo cu ti reci da kamere uopste nisu lose kako pricaju, poredim u odnosu na ultru 21.

a licno meni jedino nedostaje GT Master Explorer Edition, koga bih postavio na PRVO mesto, kao najzaokruzeniji proizvod od Realme (uz stari X50 Pro 5G i X2 Pro iz 2019. god). Nadam se da ce i oni stici na nase trziste, uskoro !
i ja se nadam, meni baš zanimljiv model...vidim slušaju se želje kupaca :)

pojavio se sada u (ne)zvaničnoj ponudi neo 2 gt, ali on mi nije toliko interesantan...

Meni samo nije jasna ta "logika" beogradskih prodavaca da ovakav model (Realme GT, Snapdragon 888) skoro da uopšte nije bio u ponudi u Beogradu.
Od kupovine iz Subotice iz koje je sve vreme bilo dosta ponude na KP odvraća me pomisao da će mi to dopremiti kurir kome moram da platim dinarima (470 ili 380 € u dinarima je džak novčanica, neću sa time da se zamajavam) i onda ako zatreba ja bih telefon morao da šaljem nazad u Suboticu... Previše nepotrebne za**bancije.
Što se mene tiče, ne hvala. A beogradskim prodavcima koji su iz ko zna kojih razloga zaključili da ovaj model nije vredan njihovog rada pokazujem jedan prst:mad:(n)

@Sexy-NOT

čari života u srbiji, navikavaj se :) negde zamislite ljudi ovakve stvari kupuju u radnjama po preporučenim cenama...

Malo preterujete, ko zaista želi telefon lako ce doći do njega. Ko želi da plaća sumanute regularne cene (čast izuzecima kao sto je Motorola), neka sačeka zvaničnu distribuciju...

Zanima me da li jos neko ima problem sa zvukom, tacnije da baguje pojacavanje medija i da ne radi gornji zvucnik kada zvoni telefon, samo se cuje na donji. A sve drugo kada pustim radi stereo?

Meni samo nije jasna ta "logika" beogradskih prodavaca da ovakav model (Realme GT, Snapdragon 888) skoro da uopšte nije bio u ponudi u Beogradu.
Od kupovine iz Subotice iz koje je sve vreme bilo dosta ponude na KP odvraća me pomisao da će mi to dopremiti kurir kome moram da platim dinarima (470 ili 380 € u dinarima je džak novčanica, neću sa time da se zamajavam) i onda ako zatreba ja bih telefon morao da šaljem nazad u Suboticu... Previše nepotrebne za**bancije.
Što se mene tiče, ne hvala. A beogradskim prodavcima koji su iz ko zna kojih razloga zaključili da ovaj model nije vredan njihovog rada pokazujem jedan prst:mad:(n)
Ja zadnjih nekoliko telefona kupujem preko KP i Subotica mi je bila opcija par puta. Svakako i prodavac u SU i prodavac u BG u slučaju reklamacije šalju ga na isto mesto - u Mađarsku.
Meni su KP ocene veoma bitne i oslanjam se na njih dosta. Čak sam ženi kupio telefon pre godinu i kusur dana po sistemu plaćanja unapred pa čekaš 15 dana. Tako ne i bilo, čekao sam 5-6 dana duže i telefon je stigao. Kasnije sam pratio tog prodavca, izgleda da je pukao lanac u snabdevanju i "sve je postalo pepeo i dim". Za nedelju dana je nabio dvadesetak negativnih.

Ja zadnjih nekoliko telefona kupujem preko KP i Subotica mi je bila opcija par puta. Svakako i prodavac u SU i prodavac u BG u slučaju reklamacije šalju ga na isto mesto - u Mađarsku.
Meni su KP ocene veoma bitne i oslanjam se na njih dosta. Čak sam ženi kupio telefon pre godinu i kusur dana po sistemu plaćanja unapred pa čekaš 15 dana. Tako ne i bilo, čekao sam 5-6 dana duže i telefon je stigao. Kasnije sam pratio tog prodavca, izgleda da je pukao lanac u snabdevanju i "sve je postalo pepeo i dim". Za nedelju dana je nabio dvadesetak negativnih.
Ako mislimo na isti nalog, a verovatno mislimo, to je bila prevara gde sam ja (na žalost) bio deo toga. Veliki broj ljudi je prevaren, neki za manje para a neki za dosta. Imao si sreće što si dobio telefon. Pokrenute su krivične prijave prošle godine ali nema od toga ništa.

Ako mislimo na isti nalog, a verovatno mislimo, to je bila prevara gde sam ja (na žalost) bio deo toga. Veliki broj ljudi je prevaren, neki za manje para a neki za dosta. Imao si sreće što si dobio telefon. Pokrenute su krivične prijave prošle godine ali nema od toga ništa.

Cekaj brate, ali sta ti stigne brzom postom? Jel mislis na tu prevaru ili? Ako je brzom postom onda nema pare unapred, tek kad dodje kurir. Ali onda je zeznuto jer ne znas sta je unutra

Ne znam zasto ste uopste pristali da uplatite 15 dana unapred, odmah se moze zakljuciti da je prevara u pitanju jer svaki normalan prodavac salje pouzecem i placanje prilikom preuzimanja... Da se vratim na temu GT-a vidim pojavio se na KP GT Neo 2 za isti novac(380€), mislim da je taj možda i bolji izbor obzirom da je SD870 i 5000mAh baterija?

Pa nemam pojma, kapiram da je 8gb skoro pa blizu nekog standarda u današnje vreme, pa ja više gledam 12gb da bi gurao malo duže

Što se tiče RAM-a odavno je kliše priča da su telefoni sa više RAM-a više futureproof. Ne znam zašto se ljudi i dalje tripuju oko toga.

To je važilo do pre 5 godina možda kada je Android patio sa optimizacijom pa je viša RAM-a bila sigurica za neki novi.

Konkretno je Realme sa Android 12 i Realme 3.0 snizio opterećenje RAM-a za 30% u odnosu na Realme 2.0... Dakle korisniku ne da ne treba više RAM-a nego mu je sa novim OS-om dovoljno i manje zbog optimizacije.
Ne znam šta ljudi toliko "guraju" sa telefonima kada im je 8GB i 12GB optimum.

Apple se nije odlepio od 4GB RAM-a zbog fantastične optimizacije a korisnici Androida i dalje misle da je za dobar Android neophodno da RAM raste kao kvasac.

Nazad
Vrh Dno