Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa što si sada prodao kada skače ? :) Šalim se naravno. Imaš petlju da ga prodaš, a ja još nemam. Od MATIC očekujem dosta više,
ali ću verovatno zažaliti što ga ne prelivam u nešto drugo. Sada je već na 2.85. I mene zanima u šta prelivati, udrite slobodno.
Ma bio onaj neki instant pad, sve krenulo nizbrdo, tipa pao sa 1.6 na 1.3 u par sati, pa reko da ne prodjem kao prosli put kad nisam hteo da prodajem do totalnog sunovrata. Bio se tada srozao na 1.1 ako se dobro secam. U tom momentu mi se cinilo da sam čak dobro odradio.

Edit;
Mislio sam da si mene kvotovao..kako god :)

Ja sam onda kasno usao u MATIC.
Kupio sam ga pocetkom decembra pri mozda 1.7 EUR i sa ovim sada mi je 30% skocio. Mislio sam da ga ostavim dok bar ne skoci duplo. Jel to uopste realno?

BTC je daleko od ATH, sve mislim da ako BTC bude skakao, da ce i MATIC. Zato ne razumem zasto bi neko prodavao sada ali naravno, svako zna sa kolikom cenom je zadovoljan.

MATIC 3.8 $
DOT 50$
CHAINLINK 34$
Ispod toga ne razmisljam o povlacenju. Sta mislite?

Poslednja izmena:
Da li je neko bacio pogled na opulous? Ja sam ga kupio na 2.3 prodao na 5 i sad sam opet usao u njega na 3.8 posto najavljulju obnovu staking poola, kakvo je misljenje ostalih?

Standardno, izađi nekim delom na tri dolara pa vidi šta ćeš dalje za resto. Atom, Dot i Algo su prilično nisko. XRP očekuju da dobiju presudu krajem januara, mogao bi da eksplodira posle toga. Stellar ima neke lepe vesti, *** već sam zaboravio šta ono beše. Fantom je još daleko od ATH al pitanje dokle će da divlja. Serum, Celo, Audius isto dosta nisko od ATH... ima mnogo kandidata.

Matic vam beše dosta kido živce, i bio je red da se oduži.
Stellar pokrece pricu sa Moneygram-om

Ada tesko preko 3, u nekoj daljoj buducnosti mozda ode na 5$ kad btc pogura na 100k. Do tad, ko je zadovoljan sa x2 - x3, nije lose za uci sada. Svakako dobar projekat.

Lagano, DOT ce tek da se pumpa, do marta traju aukcije, ko bude hteo da ucestvuje, mora da kupuje i orocava na godinu dve.

A kakva je budućnost od AXS? Apy je na stakingu još uvek dosta visok, skoro 10% mesečno. Vidim da se ta priča gaming za pare zakotrljala, bio je na 150$, sad je pao na oko 105$. Ne mogu da namirisem ima li tu budućnosti?

Za sada sam rešio da ne diram MATIC. Žao mi tako dobar projekat da upropastim prodajom.
Ja ga očekujem u 2022-oj godini na 15$, ali bukvalno, a možda bude i više.
Ovih dana sakupljam keš, pa da kupim nešto i da gomilam i dalje kojekakve koine.

Lepo je očekivati, ali treba uvek imati na umu ponudu i potražnju i činjenicu da će neko u nekom momentu odlučiti da uzme pare..

Dosta je ovde licitiranja gde je sledeca stanica za BTC (altovi me ne zanimaju na duze staze pa njih i ne razmatram a i previse ih je i iziskuju previse vremena)
Elem, mnogi kazu da TA ne radi ali evo, kada je bilo stani-pani, postavio sam target od oko 28.000.Naravno, do kraja godine moze da sibne i prema 30.000 ali to je tu negde. Pitanje je gde ce BTC iduce godine. Kao i svi, evo i ja malo da nagadjam, ali i da to nagadjanje ne bude samo istresanje iz rukava upotrebicu i poneku alatku
Za bolji uvid cu uzeti godisnji chart . Na zalost, nemam pristup ni jednoj platformi gde bih uradio bolju analizu pa cu ugrubo postaviti ˝nagadjanje˝
Na godisnjem chartu vidimo da je ovogodisnji candle upravo izasao iz trading range.Pogledajte prilog 294770
To je veoma bullis momenat.Sledeci candle(po mom misljenju) bi trebao biti barem kao onaj iz 2017 a jos verovatnije kao iz 2013. ako ne i veci. Koja ce to biti cena, ne mogu da kazem jer kao sto rekoh, nemam odgovarajucu platformu sa godisnjim chartom. Dakle ako je sada (plus minus) 25.000, do kraja sledece godine bi trebalo minimalno biti 250.000
To je ujedno i vrh kanala logaritamskog charta Pogledajte prilog 294771
E sad, mnogi govore samo o gornjim granicama & vasioni. Koja je to donja granica, nazovimo je ˝granicom bola˝koji cemo moguce je da istrpimo i kada ovaj scenario nije vise validan.
Ako je candle open bio (otprilike)7.000 a close bude recimo 25.000(jos cemo videti gde ce zatvoriti do Nove godine), onda bi max korekcija za predstojeci bull candle bila 50% fibbo, a to je negde oko 16.000. Licno mislim da ce to biti nesto vise.(moguce je i da ovogodisnji close bude nesto vise pa se matematika promeni :) )licno mislim da je verovatnije da korekcija bude Izmedju 18.000 i 20.000. Verovatno je da se kurs vrati da testira stari vrh (oko 20.000) , i da malo pokupi tradere (1000-2000 ispod)
I jos samo jednu razmisljanciju da stavim na papir. Ja cu svakako izaci sledece godine. Mislim da ce to biti poslednji ozbiljniji skok BTC-a. Zasto? U sklopu predstojeceg reseta, fundamentalno mesto ce zauzeti-Zelena ekonomija. To ce biti i era svesnijeg trosenja resorsa & usporavanja rasta. Mozda i potpunog prestanka rasta.Moguce , prvi put nakon industrijske revolucije.Btc pri ovoj ceni trosi oko 0.3 % energije na svetskom nivou. Sa cenom od 250.000 skace drasticno potrosnja i to u sklopu sveprisutnog ¨zelenog¨ narativa,politicki nece biti odrzivo.U to vreme ce se pojaviti i CBDC a Centalne banke naravno ne zele ˝nelojalnu˝konkurenciju;). Sve ovo je naravno SF (za sada).U svakom slucaju svima zelim Happy trading & Novu godinu
Evo malo da sagledam prognozu od prosle godine. Ono sto sam pogresio ,to je moja pretpostavka da ce se ove godine formirati expanzivni kandle. Na neki nacin sve je ukazivalo na to.Proslogodisnji kandl, polovljenje a kasnije tokom godine stvorio se i tzv Fomo oko Plan B modela. Sada kada se taj FOMO za ovu godinu ispuvao, sve vise cujemo pricu o Bearish scenariju ili o produzenom ciklusu. Licno mislim da se radi o dizucem kanalu i da je moj target od 250K bio prilicno konzervativan ali da je tesko reci precizan vremenski period kada ce se to desiti. Na osnovu dosadasnjeg kretanja cene, formirao sam i jedan manji kanal (crveni) unutar veceg (crnog). U crvenom mozemo reci da se cena zadrzava najduzi period vremena i to je neka prosecna cena a unutar crnih kanala se formiraju extremi.Shodno Fibbo targetima, mozemo reci da bi vrh 2022 godine mogao biti oko 108K ili 173K a u slucaju extrema i 230K pa i 302K. Ako bi se formiralo Dno u drugoj polovini godine, onda je izgledno da bude 58-60K a ako bi zviznulo u prvoj polovini godine, onda bi moglo da ide i do 16K.

Fundamentalno, imamo posla sa Tapperingom i dizanjem kamatnih stopa koje lebdi iznad berze kao Damoklov mac. Da li je to pokusaj FEDa da samo retoricki malo ublazi pregrevanje, ili ce zaista izvuci mac iz korica-Videcemo.Svakako da ce eventualni krah berze kao reakcija na pomenuto imati velikog uticaja na kretanje kripto valuta.Sobzirom na dizuci BTC kanal, vrlo je verovatno da ce FED mozda za kratko ohladiti berzu ali da ce nastaviti expanzivnu politiku. Pitanje je samo dokle.Dok sistem ne pukne? Ne verujem. Tu dolazimo do (cuvenog) The Great reset. I kad smo kod toga,svedoci smo velikih transformacija u svetu.Prica o Kur.oni sve vise smdi na totalitarizam.Osnovni problem je (cini mi se) kako izvrsiti redukciju privrednog rasta & kako iskoristiti K -onu ,da bi se iz Diznilenda potrosackog drustva uslo u Zombilend kontrolisanog drustva, gde ce sistem efikasnije kontrolisati potrosnju prirodnih resorsa. U tom kontekstu , cini mi se da je Ko-na, jedna vrsta tranzicije & dobrodoslog sredstva (slucajnog ili ne?) za ulazak u jedno QR drustvo. Mi dobro znamo da ce se nakon vakcinalnog statusa tu prikaciti i digitalni wallet (UBI), ali i ostali zdravstveni podaci,a kasnije i identitet, tackice za gorivo, mozda i socijalni bodovi,kreditni status itd.Naravno, sve to drzati na mobilnom bilo bi prilicno neprakticno & nebezbedno (a sistemu je nasa bezbednost najbitnija,jel te;)), pa je pohrana podataka u cipu, sledece logicno & bezbedno resenje.Ali da ne bi dalje ulazio u nesto sto nekome moze zazvucati kao Teorija zavere:cool: a i da se previse ne rasplinjujem , ovde cu da stanem.
U svakom slucaju Sretni predstojeci praznici & Happy trading

P.S Na chartu su pokazani eventualni scenariji

Prilozi

• 2022 scenario 3.png
    2022 scenario 3.png
    499.8 KB · Pregleda: 115
Kolege, jedno pitanje...gledam ETH chart zadnjih 14 or so dana... Razmisljam se da kupim 1 ETH, i da ga obrcem. Pogledajte chartove, bilo je bukvalno barem 5 buy low sell high pozicija.
Primer: Kupim ga za oko 3750-3800 (bilo je i nize, ali to je neki dobar "low") i odmah postavim sell order na 4050-4150. Desava se da cena oscilira cak i 2 puta dnevno na iznose od minimum 150$ profita po ETH-u.

Sta mislite o ovoj ideji? Takodje, ETH sam izabrao jer je snažni stable coin, pa šta god da se desi, ETH je ETH. Sigurno ima veci ROI na nekim altovima, ali oni mogu otici dosta nize od prve inicijalne kupovine, i dugo ostati dole. ETH je u ovom periodu bukvalno non stop oscilirao izmedju ~3700 - 4100.

Ako neko ima neku bolju ideju, dajte. Dakle neki "veći" buy i malo obrtanje dok smo na klackalici.

Mislim da je to dobra ideja, za trade se traže upravo takvi coini sa većim i što češćim oscilacijama, i ja kompletiram takvu listu.
btw, dobri su i za grid trading, da li znaš kako kalkulisati liquidation price pre startovanja grida. da se provere SL-ovi.

Sto te interesuje liquidation price? Pa neces grid postaviti sa +30k razlike izmedju donje i gornje cene?! :)
Mozes u future calculatoru mozda da proveris na osnovu margine koliko bi bio, ali mislim da ti to ne treba

A odkud znam, kad grid startuje onda se posle nekog vremena pojavi liq.price, gornja ili donja zavisno od kretanja grida (up/down) i par puta je bila blizu SL pa ko velim, bilo bi to dobro čekirati unapred.

Kolege, jedno pitanje...gledam ETH chart zadnjih 14 or so dana... Razmisljam se da kupim 1 ETH, i da ga obrcem. Pogledajte chartove, bilo je bukvalno barem 5 buy low sell high pozicija.
Primer: Kupim ga za oko 3750-3800 (bilo je i nize, ali to je neki dobar "low") i odmah postavim sell order na 4050-4150. Desava se da cena oscilira cak i 2 puta dnevno na iznose od minimum 150$ profita po ETH-u.

Sta mislite o ovoj ideji? Takodje, ETH sam izabrao jer je snažni stable coin, pa šta god da se desi, ETH je ETH. Sigurno ima veci ROI na nekim altovima, ali oni mogu otici dosta nize od prve inicijalne kupovine, i dugo ostati dole. ETH je u ovom periodu bukvalno non stop oscilirao izmedju ~3700 - 4100.

Ako neko ima neku bolju ideju, dajte. Dakle neki "veći" buy i malo obrtanje dok smo na klackalici.
Super to izgleda teoretski...psiha i pohlepa su čudo, tako da ne zaleći se, da je to tako svi bi mi ovde bili bogatasi sada

Nije loše ali po meni samo prebacivanje iz coina u coin.. Podeliš taj 1 eth na 0.25 pa onda juriš druge coine koji aktuelni i nadolazeći projekti..

Dosadno da ideš all in pa cekas nedeljama nekada

Evo malo da sagledam prognozu od prosle godine. Ono sto sam pogresio ,to je moja pretpostavka da ce se ove godine formirati expanzivni kandle. Na neki nacin sve je ukazivalo na to.Proslogodisnji kandl, polovljenje a kasnije tokom godine stvorio se i tzv Fomo oko Plan B modela. Sada kada se taj FOMO za ovu godinu ispuvao, sve vise cujemo pricu o Bearish scenariju ili o produzenom ciklusu. Licno mislim da se radi o dizucem kanalu i da je moj target od 250K bio prilicno konzervativan ali da je tesko reci precizan vremenski period kada ce se to desiti. Na osnovu dosadasnjeg kretanja cene, formirao sam i jedan manji kanal (crveni) unutar veceg (crnog). U crvenom mozemo reci da se cena zadrzava najduzi period vremena i to je neka prosecna cena a unutar crnih kanala se formiraju extremi.Shodno Fibbo targetima, mozemo reci da bi vrh 2022 godine mogao biti oko 108K ili 173K a u slucaju extrema i 230K pa i 302K. Ako bi se formiralo Dno u drugoj polovini godine, onda je izgledno da bude 58-60K a ako bi zviznulo u prvoj polovini godine, onda bi moglo da ide i do 16K.

Fundamentalno, imamo posla sa Tapperingom i dizanjem kamatnih stopa koje lebdi iznad berze kao Damoklov mac. Da li je to pokusaj FEDa da samo retoricki malo ublazi pregrevanje, ili ce zaista izvuci mac iz korica-Videcemo.Svakako da ce eventualni krah berze kao reakcija na pomenuto imati velikog uticaja na kretanje kripto valuta.Sobzirom na dizuci BTC kanal, vrlo je verovatno da ce FED mozda za kratko ohladiti berzu ali da ce nastaviti expanzivnu politiku. Pitanje je samo dokle.Dok sistem ne pukne?

Tapering je čisto da bajagi pokaže kako se FED bori protiv inflacije, ali mere su realno smešne. Da hoće stvarno da zaustave inflaciju, pa prvo bi valjda zaustavili stimulus, ne samo počeli da ga smanjuju. Berza će se skršiti i ovako i onako, jer stimulus je kao heroin, doza mora da raste kako bi se high održao. Ono što ja nikako ne mogu da razumem je da bond trejderi, smart money po definiciji, i dalje računaju na deflaciju, iako su centralne banke pokazale da su spremne da štampaju do beskonačnosti. I to ne samo kratkoročni dolar squeeze koji se uvek desi pri krahu berzi, već dugogodišnju deflaciju.

Što se kripta tiče, dolar bi konačno trebalo da krene da se koriguje, što bi poguralo kripto i stocks. Problem je slom berzi koji visi nad glavom, prvu stvar koju sam naučio od pametnih investitora je da ne možeš da predvidiš kad će tačno slom, zato i ne pokušavaj. Ako mi se u nekom momentu učini da je cena dobra, ja krećem da prodajem, pa šta mu bude. Moguće da će nakon toga otići u pravi bull run kao prošle godine, ali šta da mu radiš, ja se ne osećam da sam više u stanju da predvidim ketanje cena kripta.

Tu i nije cilj bogaćenje nego višekratan priliv. Dovoljno je zavrteti 5k na 1+%/d.
Ako ti je interesantan konstantan priliv istrazi neki liquidity pool ( zarada je manja impending loss je obavezan ), ali kolicina u $ bi trebalo lagano da raste konstanto ..

Takodje pogledaj celsius network sta nudi i kolike su im kamate ..

Da imam neke ozbiljnije pare u ovome ( citaj da sam kupovao kako treba kad je bilo vreme i da sam od pocetka ulagao u dobre coin-e ) sad bi verovatno vecinu portfolia strpao tamo dao otkaz i "nakrivio kapu"...

Pa tako nesto. Imaš jedan ETH, uzmeš ga u nekom manjem low-u, prodaš nekoliko puta za 250-400$ profita i divota. Toga je, bar u zadnjih 30 dana bilo xyz puta.
Najgore što može da se desi je da ga prodaš na npr 4200$, a on nastavi dalje i dalje... Ali opet, uzeo si profit u odnosu na ono što si uložio.
Druga loša stvar je da ga kupiš na npr 3800$, a on nastavi da pada i pada... ali slažemo se valjda da će kad-tad u bližoj budućnosti otići u plus.

Generalno ne vidim neki ozbiljniji rizik

Pa tako nesto. Imaš jedan ETH, uzmeš ga u nekom manjem low-u, prodaš nekoliko puta za 250-400$ profita i divota. Toga je, bar u zadnjih 30 dana bilo xyz puta.
Najgore što može da se desi je da ga prodaš na npr 4200$, a on nastavi dalje i dalje... Ali opet, uzeo si profit u odnosu na ono što si uložio.
Druga loša stvar je da ga kupiš na npr 3800$, a on nastavi da pada i pada... ali slažemo se valjda da će kad-tad u bližoj budućnosti otići u plus.

Generalno ne vidim neki ozbiljniji rizik
Pa slazem se sa tobom, tako sam ja radio, doduse jos uvek radim, ali ne moze stalno, otp 3 meseca ove godine je moglo.. stim sto sam sada zaglavio na 4k, jer sam trejdao u opsegu izmedju 3730 i 3950, ali svakako sam trejd sa ovim delom sto sam planirao da podizem..tako da ce stajati tako dok ne dodje bea bear 😃 ali odlicna ideja, doduse ovih zadnjih koliko vec 7-10dana je manja razlika low-high ide oko 4040 do 4130-40.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno