Lionskingdom
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 01.01.2020
- Poena
- 70
60% plate maksimalno za stambeni kredit. 50% za ostale vrste kredita.Jeste, verovatno i do 100000. Mislim da rata može da bude do 70% plate
60% plate maksimalno za stambeni kredit. 50% za ostale vrste kredita.Jeste, verovatno i do 100000. Mislim da rata može da bude do 70% plate
To je prijavljena plata na racun, ono sto banka vidi. Deo plate ide na ruke i suprugi i meni. Nisu nam to sva primanjaA i 60 % u izuzetnim slucajevima, jer sa onim sto im ostane kada plate ratu i racune zivece od vazduha? Pogotovo na manje plate u sta ubrajam i Alukardovu zbirnu.
guglaj sunnyville premium...Ko gradi zgrade u visnjickoj banji, one crno bele? Kazu da je sunnyville ali kada odem na njihov sajt pise rasprodato a tamo se zida na veliko.
I jos nesto, Erste banka nudi kupovinu stanova u izgradnji sa mogucnoscu da se stan koji se kupuje stavi pod hipoteku ukoliko je izgradjen preko 40%, sta im to znaci, da ta hipoteka menja ucesce?
ima Raiff fiksne kamatne stope za stambene kredite:Teško je preveslati bankare u njihovom poslu, čisto sumnjam da će neko nuditi pristojnu fiksnu kamatnu stopu za ceo period kredita. Svima je jasno da kamate mogu samo gore, pitanje je kad. Sa druge strane trenutne povoljne stambene rate nikako ne mogu da kompenzuju trenutnu energetsku i finansijsku krizu, čije posledice će tek početi da se osećaju, kad povećane cene goriva i struje budu počeli da prate svi proizvodi
Pa da, ne znam po kojoj logici ide covek kad misli da nema teorije ali svakako provericu pa cu da javim ovde.Ja sam razumeo da hoce kredit od 80000e, sto je na 30god rata od nekih 320-330e mesecno (otprilike). To moze da dobije sa 120000din platom
3% godišnje, ne 3% ukupno. Ako otplatiš za godinu dana platićeš samo tih 3% više.
pa da, kolega bas zato uzeo stambeni kredit na 15g i otplatio ga... proleti 15gTrenutno su efektivne kamate niske zbog niskog euribor (u minusu, već sam pisao). Dok su kamate evropske centralne banke bile "normalne" (u plusu, 1 - 2%) i eks je bio preko 5%.
Ovih 3.5% je praktično zarada banke (pre troškova). Nije ovo nešto strašno veliko u odnosu na npr Usa. Moji neki rođaci su svojevremeno (pre 15ak god) uzimali kredite od po 5% tamo.
Moj savet (iz iskustva sa kreditima generalno) je uzeti kredit sa što kraćim rokom (u skladu sa primanjima, ne treba sebi ostaviti mesečno mizeriju pa da se pitate godinama šta vam je sve to trebalo). Što ga pre isplatite to manje para date na kamatu. Takođe, ako skupite neke pare da prevremeno otplatite kredit, isplati se što ranije to uraditi jer tako izbegavate najveći deo kamate. Ako otplatite kredit npr u poslednjoj godini od 10 koliko imate ugovoreno, maltene ništa ne uštedite. Skoro svu kamatu ste već platili banci.
mislim da je u vecini banaka 1milion dinara godisnje bez penalaZar ne postoje neki penali ili zabrana na prevremenu otplatu pa da se ne isplati prevremeno otplatiti? Ja bih recimo uzeo kredit na 20 godina, a mogao bih za 10 da ga otplatim. Da li to znači da ne bih vratio 70%, nego 40% više? I da li baš svaki mesec moram da se cimam da plaćam ili mogu jednom godišnje da uplatim par 1000 evra i da sam miran tu godinu?
Nisi dobro razumeo. Ne dugujes ti isti iznos kredita posle 30 dana i posle 20 godina.I samo ako sam razumeo dobro, kamata se računa procenat puta broj godina. Ako je kamata 3%, a plaća se 20 godina znači vratiću najmanje 60% više? Ako ga otplatim za 10 godina onda vraćam najmanje 30 posto više?
Gledaj ovako, uzmeš onaj kalkulator koji je neko okačio, ubaciš podatke i dobiješ plan otplate. Tamo piše za svaku ratu koliko iznosi i koji je deo tog iznosa ono što je kamata a koliko ono što je deo glavnice.Po toj teoriji znači da 60 posto plaćaš ako 20 godina nisi plaćao ništa i u poslednjoj godini platiš sve?
Znači ako redovno plaćaš kredit (kako i mora), ti ćeš platiti dosta manje od tih 60 posto jer smanjuješ glavnicu svake godine?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari