Nije to jedna od teorija , ali tako jePo toj teoriji znači da 60 posto plaćaš ako 20 godina nisi plaćao ništa i u poslednjoj godini platiš sve?
Znači ako redovno plaćaš kredit (kako i mora), ti ćeš platiti dosta manje od tih 60 posto jer smanjuješ glavnicu svake godine?
Ne da nije strašno, nego je izuzetno povoljno! Inflacija će biti mnogo veća nego tih 30%, i to će već za 10-15 godina da pojede tu kamatu (naravno, pričamo o fiksnoj kamati).~30% nakon 25+ godina. nije (toliko) strašno
U nasem slucaju procenitelj moze da proceni samo vise nego sto ce mo mi dati za nju jer je kuca 2009-to godiste a ulovili smo je pre nego sto je prodavac hteo da digne cenu jer su kuce znacajno poskupele zadnjih par meseci. A to bi znacilo da mi od banke trazimo sumu kredita za nesto sto vredi vise od trazene sume. Ne znam sta se radi u tom slucaju.Ne znam za intesu, ali za kuću može isto kao za stan samo što će od vrednosti kuće zavisiti kolimo učešće mora da bude. Ako procenitelj kaže da je kuća jeftinija od cene po kojoj se prodaje, tu razliku dodaješ na učešće
Ne znam dal radiš u banci, ali vrlo dobre argumente imaš da bi ubedio čoveka da uzme kreditNe da nije strašno, nego je izuzetno povoljno! Inflacija će biti mnogo veća nego tih 30%, i to će već za 10-15 godina da pojede tu kamatu (naravno, pričamo o fiksnoj kamati).
Drugo, zapitajte se da li biste vi nekom dali sada 10.000 evra a da vam on 2047. godine vrati 13.000 evra?
Kao prvo, ne vraćaš ti nista banci, nego ga ona proda za 60% realne vrednosti plus ti aktivira hipoteku na stan koji si dao kao zalog...
Jeste realno ako kupujes stari stan, ali mislim da u izgradnji stan ne moze nikako da proglasi manje nego sto je cena kvadrata u izgradnji, msm moze ali je apsurdnoDobro je ljudi, ja sam pre 3 dana krenuo da se informišem o kreditima i neću ga podići još najmanje 6 meseci, ako i tad. Dok sve lepo naučim i raspitam se.
Ne znam šta me sprdate, samo sam prenosio šta mi je rečeno u banci i ovo poslednje za procenu. Za to poslednje sam lepo napisao da stvar nije zvanična nego je sasvim realno da procenitelj neće da proceni objekat od 40 000 na 60 000, nego verovatno na manje.
Nije.Malopre sam bio u intesi na razgovoru za kredit. Ima jedna stavka za koju nisam znao, npr ako ti je plata 100000 dinara oni odbijaju 17000 za minimalnu portosacku korpu i racunaju ti platu kao 83000. Je l je to generalna praksa?
2018. to nije bila praksa nigde. Bolje potraži drugu banku, sem ako ti baš ne odgovara Intesa.Malopre sam bio u intesi na razgovoru za kredit. Ima jedna stavka za koju nisam znao, npr ako ti je plata 100000 dinara oni odbijaju 17000 za minimalnu portosacku korpu i racunaju ti platu kao 83000. Je l je to generalna praksa?
Kako su iz banaka rekli, broj onih koji su u protekloj deceniji ostali bez stanova zbog neplaćanja rata meri se u promilima. Bankari ipak apeluju na klijente da problem brzo prijave, jer se 60 dana kašnjenja smatra docnjom, a posle tri meseca banke uglavnom pokreću oduzimanje i prodaju stana.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari