mister Mrva
Čuven
- Učlanjen(a)
- 21.08.2003
- Poena
- 620
Da li je neko cuo za preporuku NBS da se stambeni krediti ne daju za kupovinu nekretnine od srodnika?
Bio sam malopre u banci. Halkbanka.Nisam baš preterano optimističan - sa 33000rsd ti maksimalno možeš da dobiješ ratu od 16.5k rsd i to pod uslovom da nemaš apsolutno ni jedan drugi kreditni proizvod bilo gde. Bukvalno ništa što može da ti smanji kreditnu sposobnost.
Bitno je i koji je posao u pitanju i kako firma posluje, jer sve to gledaju kada je u pitanju stambeni kredit.
veća verovatnoća da ti se odobri kredit?Pa sta je onda poenta hipoteke na nekretninu koju kupujes, sta bi bio moj benefit?
U sustini samo ako si ocajan za kredit da izaberes tu opciju, ne vidim poentu da to iskoristim ukoliko sam kreditno sposoban bez ikakvih teškoćaveća verovatnoća da ti se odobri kredit?
Pa ne, učešće ti nije garancija da ćeš isplatiti kredit. Mislim, daš učešće i prestaneš da plaćaš kredit - ti si faktički kupio stan za 20%-30% vrednosti stana. Što bi nastavio da plaćaš kredit?Ucescem?
Hipoteka menja ucesce ukoliko je hipoteka nam nekom drugom nekretninom, a ako je ovde svakako ucesce obavezno zasto bih onda stavljao hipoteku na kupljeni stan kad vec dajem ucesce?
Jeste, verovatno i do 100000. Mislim da rata može da bude do 70% plateSupruga i ja imamo pristojne plate ali ono sto nam ulazi u prijavljeno je 115-120 000 dinara mesecno, ostalo ide na ruke. Da li bi to u bankama bilo dovoljno za neki kredit od 80000?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari