Šta je novo?

Revolut beta

Mozda je ovo prijavljivanje proba da vide koliko ima zainteresovanih i da li vredi da investiraju u srpsko trziste

7000+ ljudi je izgleda zainteresovano ne znam mozda gresim

aj objasni mi kako su ovi u European Economic Area (EEA), Australia, Singapore, Switzerland, Japan, the United Kingdom and the United States. samo je Svica u Evropi. mozda mi budemo u Zapadni Balkan :p haha ipak je ovo zlatno doba.
Evo da objasnim :) :

Jedine 2 evropske zemlje koje nisu clanice EEA a u kojima je Revolut dostupan su: Switzerland i United Kingdom.

Revolut je osnovan u Londonu 2015. godine, pa je logicno da bude omogucen u United Kingdom.

Switzerland ima niz medjunarodnih sporazuma, posebno sa EU. Nju mozes da tretiras kao specijalni slucaj. To je zemlja, pored Norveske, koju bi EU zelala da vidi kao svoju clanicu ali svajvcarci to ne zele. Kao kompenzacija tome, radi protoka ljudi, novca, roba i usluga Svajcarska je potpisala niz sporazuma sa EU koji to omogucajvaju.

Na drugoj strani zemlje Zapadnog Balkana u ocima EU/EEA nisu dostigle standarde po mnogim pitanjima, tako je da je malo verovatno da postanu i njene clanice u neko skorije vreme. Jedina nada da ce Revolut biti dostuoan u Srbiji jeste ako postanemo deo SEPA, pa ce onda biti nekog osnova da dodje Revolut, a i ostale online banke i kod nas. Iskreno, ja ni po tom pitanju ne gajim nadu jer vlasti zemalja Zapadnog Balkana bas briga za mnoge stvari, ukljucujuci i tu i SEPA. Jedino sto im je vazno jeste kako ostati na vlasti po svaku cenu.

Daleko je sunce na Zapadnom Balkanu, sto ce reci - ako je Japan zemlja izlazeceg sunca, Zapadni Balkan su zemlje zalazeceg sunca.

Za neupucene, u politicko - ekonomskim krugovima, pod pojmom Zapadni Balkan se podrzumevaju drzave na zapadnom delu Balkana koje nisu clanice EU, a to su: Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Severna Makedonija i Srbija.

Ne bi da neko protumaci da mracim, vec samo realno posmatram stvari.

Poslednja izmena:
Ja sam se ulogovao sa mojim invite kodom sa majcinog telefona i nisam preskocio nijedno mesto na listi cekanja...
Znaci jos ne postoji niko ko je usao na sam revolut sa Srpskim nalogom?

Ja sam se ulogovao sa mojim invite kodom sa majcinog telefona i nisam preskocio nijedno mesto na listi cekanja...
Znaci jos ne postoji niko ko je usao na sam revolut sa Srpskim nalogom?
ne. moze ako imas papire iz EU samo nikako drugacije za sad.

Meni onda nije jasno zasto su uopste dopustili nama da se registrujemo a ni na vidiku nije da ce biti dostpuno kod nas...

Drug iz bosne dok je studirao u UK je napravio nalog i koristi ga i dalje.

pa on kapiram da ima UK papire tj vizu njihovu mi buranija ne mozemo za sad lol XD

Trenutno 9674 na listi čekanja. Drug se malopre registrovao. Inače njima ne treba dozvola NBS..prosto kada odluče da krenu sa podrškom krenuće.

Danas stigla kartica kod rodjaka u hr.

Prilozi

• IMG_20220222_083004.jpg
    IMG_20220222_083004.jpg
    68.9 KB · Pregleda: 53
U suštini možeš dobiti Revolut/Wise/N26 karticu sa srpskim pasošem ukoliko na profilu navedeš adresu prebivališta iz EU, za Paysera ne treba ni to nego samo adresa dostave da je u EU. Imaš brdo servisa za prosleđivanje običnih pisama sa adresa iz EU u Srbiju koje funkcionišu bez problema ako nemaš nekog da ti prosledi karticu. Naravno, sve ovo nosi rizik jer lažeš gde živiš, osim u slučaju Paysere gde možeš i sa prebivalištem u Srbiji da dobiješ karticu (na adresu u EU).

za Revolut moze ako imas njihovu vizu bez toga zaboravi lol

Danas stigla kartica kod rodjaka u hr.
Ja sam se bio jako iznenadio sistemom i nacinom pakovanja. Dobije covek neki premium osecaj :)

Mogu da zamislim tek one metalne kartice kako si pakovane i koji osecaj daju u ruci.

Ali naravno, vazno je sta sadrze :) Bez love nema srece ni tu :D

Sto nisi odmah stavio da ti dodje tu gde jesi? Bez obzira koja je adresa prijavljena. Meni uredno vec godinama stizu u Bgd kartice.
izvini kako ti mozes da koristis Revolut u Srbiji i jos da ti stize kartica u Bgd? dosta cudno lol

Revolut uredno može da se koristi u Srbiji, kao i bilo koja druga kartica. To nije isto što i vađenje kartice/registrovanje usluge sa teritorije Srbije, za naše državljane.
(Aj da se ogradim, pre 2-3 godine je drugar plaćao uredno stvari ovde sa Revolutom).

Sa druge strane, čini mi se da kolega poistovećuje iskustva sa nekim drugim stvarima sa Revolutom, tačnije očekuje da funkcioniše na isti način (primer bonbon kartica iz hrvatske za data roaming).

to znam :p al mi nije jasno kako moze da se kartica dostavi u BGD ? imam acc na revolut ali jos uvek beta nije pocela.

Pa poštom, kako drugačije :) Samo je pitanje da li oni to žele/hoće da rade.

pa ne zele. sto bi pravili izuzetak za nekoga? gluposti

Koliko znam Revolut ne šalje kartice u Srbiju. U svakom slučaju da biste je uopšte dobili morate da ih slažete da imate prebivalište negde u EU, što na duge staze može biti problematično ako vam ikada u budućnosti zamrznu račun i zatraže dokaz o adresi stanovanja. Lično se ne bih igrao sa tim, za sada jedino Paysera (pored Payoneera) dozvoljava građanima Srbije da naruče karticu ali je dostavljaju samo na adrese u EU.

Nisam ja ovde bitan, vec sam dečku odgovorio da moze da trazi da mu kartica/ce stizu u Srbiju ako je regularno otvorio račun/nalog kod njih. Kao i svaka druga banka iz EU sto salje ako trazite.

Koliko znam Revolut ne šalje kartice u Srbiju. U svakom slučaju da biste je uopšte dobili morate da ih slažete da imate prebivalište negde u EU, što na duge staze može biti problematično ako vam ikada u budućnosti zamrznu račun i zatraže dokaz o adresi stanovanja. Lično se ne bih igrao sa tim, za sada jedino Paysera (pored Payoneera) dozvoljava građanima Srbije da naruče karticu ali je dostavljaju samo na adrese u EU.
pa ja imam adresu u Grckoj ali Revolut trazi dokaz tj vizu za boravak ili radnu.
Nisam ja ovde bitan, vec sam dečku odgovorio da moze da trazi da mu kartica/ce stizu u Srbiju ako je regularno otvorio račun/nalog kod njih. Kao i svaka druga banka iz EU sto salje ako trazite.
imas Hr pasos?

Teorijski mogu osim vize da traže dodatne dokaze o adresi stanovanja, izvod iz banke ili račun za struju ili gas i sl. koji se vodi na adresu koju si uneo u svoj nalog. Zato se ne treba igrati sa time jer mogu da zamrznu sredstva na računu u slučaju zloupotrebe.

Teorijski mogu osim vize da traže dodatne dokaze o adresi stanovanja, izvod iz banke ili račun za struju ili gas i sl. koji se vodi na adresu koju si uneo u svoj nalog. Zato se ne treba igrati sa time jer mogu da zamrznu sredstva na računu u slučaju zloupotrebe.
pa meni su trazili vizu. inaca imam adresu u Grckoj ali bez vize nece da te verifikuju. cak ni sa adresom stanovanja ili slicno

Pa normalno, kao i svaka banka. Mada ove online preteruju.
pa ja imam adresu u Grckoj ali Revolut trazi dokaz tj vizu za boravak ili radnu.

imas Hr pasos?
Da. Meni je Revolut otvoren sve po ps-u od prvog dana njihovog postojanja. Prvo sa srpskim dokumentima i adresom, kad su nas skinuli sa liste dao druge i sve ok. Jedan kratak period mi je i bio blokiran dok debilu od tehničke objasnis da mozes da imas dva plus porezna broja, sad vidim i da su omogucili u aplikaciji da unosis vise od jednog i biras zemlje u kojima ga imas.

Mada realno meni je bas cudno sto zezaju za vizu u pasosu, ako imas prebivaliste.

Pa normalno, kao i svaka banka. Mada ove online preteruju.

Da. Meni je Revolut otvoren sve po ps-u od prvog dana njihovog postojanja. Prvo sa srpskim dokumentima i adresom, kad su nas skinuli sa liste dao druge i sve ok. Jedan kratak period mi je i bio blokiran dok debilu od tehničke objasnis da mozes da imas dva plus porezna broja, sad vidim i da su omogucili u aplikaciji da unosis vise od jednog i biras zemlje u kojima ga imas.

Mada realno meni je bas cudno sto zezaju za vizu u pasosu, ako imas prebivaliste.
pa traze nama :p sa srpskim pasosom. nece da verifikuju ako im pokazes sprski pasos moras i da imas ili pasos iz eu ili radnu vizu iz zemlje koja je podrzana

Izgleda da nas je Revolut skinuo sa liste čekanja...app stalno izbacuje neku grešku i nikako se ne može doći do onog ekrana gde vam prikazuje koji ste na listi čekanja. E sad...ili su odlučili da se pozdrave sa nama ili se nešto drugo sprema.

Nazad
Vrh Dno