Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedan od boljih iz sušne 2020.
Film je inspirisan istinitim dogadjajima i dramatizuje jedno od najkontroverznijih i najdramaticnijh sudjenja u americkoj istoriji koje je usledilo nakon brutalnih antiratnih protesta u Cikagu 1968.
Zanimalo me je, pa sam pre filma izguglao malo o ovim dogadjajima, mada se film moze bez problema pratiti i bez predznanja, u pitanju je veoma "zanimljiv" sudski proces sa dobrom glumackom ekipom.

Life od crime..fantastican HBO dokumentarac 10/10

Hand of God...jako dobar Netflix film italijanski...8/10

Неочекивано добар филм, пар солидних обрта који су му додатно дигли оцену 7,5 /10

Жестоко разочарао, не знам чему овако високе оцене, млако на свим пољима
Нити акције, нити приче, нити емоција, споро катастрофа, па кад треба нешто битно да се деси одраде то у 2 минута, очај 4,5/10 само због доста популарних глумаца

"Kakva paralela !? kako da ne, mali Jojo je bas pokazao na kraju !"
Živ je Jojo, umro nije....preteko je u inat svima 😁

Неочекивано добар филм, пар солидних обрта који су му додатно дигли оцену 7,5 /10

Жестоко разочарао, не знам чему овако високе оцене, млако на свим пољима
Нити акције, нити приче, нити емоција, споро катастрофа, па кад треба нешто битно да се деси одраде то у 2 минута, очај 4,5/10 само због доста популарних глумаца
Sad moram da odgledam unforgivable. Počeo sam ga na Netflix-u pre neki dan i posle 15min ga ugasio, delovao mi kao smor

Mrtva trka, Toma mravojed vs Spajdermen.

Izdvojio bih par koje sam odgledao ovih dana:

Moj omiljeni iz serijala Noć veštica, verovatno jer mi se smučila ista priča o maskiranom manijaku s kuhinjskim nožem. Ocenio bih ga sa 7.

Superherojski junak koristeći svoje moći donosi pravdu, uništava negativce, spašava damu u nevolji i odlazi s njom u bolje sutra. Ovde to nije slučaj. Neprimetan lik se oblači kao superheroj kako bi vratio svoju ženu iz ruku narko-dilera, usput prebijajući sitne kriminalce francuskim ključem. A kad uspe da oslobodi ženu ona odlazi drugom a naš junak ostaje sa zecom.
Jedan od realnijih superherojskih filmova koje sam gledao, označen kao komedija mada je dosta krvav na kraju. Simpatična mi je i Elen Pejdž u svojoj ulozi ,tad je bila još Elen. Sasvim dobar filmić - 7,5.

@liman stavi to u spoiler ! u osnovi, na gledaocu je da proceni. Meni je ok film, ovakav kakav je !nadam se da nece biti nastavaka

Odgledao juče Antlers https://www.imdb.com/title/tt7740510/ na @Uriel preporuku.

Nisam razočaran, dobar je horor, ima tu neku adekvatno prenetu atmosferu depresivno-siromašne sredine, pune nezadovoljnih i ogorčenih ljudi, iz Oregonske zabiti, u vreme u kojem polako presušuje jedini izvor prihoda (i jedina grana privrede od koje zajednica živi) - kopanje ruda, pa samim tim i razlog za njihov ostanak i opstanak u tom kraju...
Naravno imamo čitav spektar kliše likova, lokalnu protuvu/narkomana, simpatičnog ali ne baš sposobnog šerifa i njegovu službu, visprenu šerifovu sestru koja se iz velegrada vraća natrag u rodnu zabit, školskog nasilnika i sl...
Na sve te probleme nad mestašce se nadvija i pretnja iz mitova.

Pomenuo bih malog glumca koji je odigrao malog Lukasa i koji je sjano odradio posao, i ja sam stvarno impresioniran kako glumi.

Radnja je pomalo trivijalna i već ispričana više puta, ali ne mogu da kažem da neodrađuje posao, tim pre što po meni mistika ovde igra sekundarnu ulogu, a pravi demoni su ustvari ljudi (kao i uvek) i taj segment je trebalo dodatno razraditi (npr. incest nad glavnom junakinjom, njen problem sa pićem, kako je umrla majka malog Lukasa i Ejdena (siguran sam da je otac dobrano doprineo tome), činjenica da dobar deo meštana koristi svoju maloletnu decu za dilovanje droge umesto da ih šalje da bar završe osnovnu školu i td...Što su po meni sve radnje i preduslovi zašto se zloduh baš tu nastanio...)
Muzika je samo solidna, sa par vrlo iritantnih "brujeće rezonantnih" tematskih sekvenci...

7,5/10 od mene

Proćitaću i kratku priču koju je Uriel okačio da vidim šta sam propustio...

Naposletku, iskoristio bih priliku da priupitam @Uriel kao poznavaoca ezoterike:
Nisam skontao na koji način wendigo kompromituje - zaražava ljude oko sebe, da li fizičkim kontaktom ili uopšte svojim prisustvom. Npr. mali Ejdan je zaražen samim boravkom sa ocem u istoj prostoriji. Ovaj način transmisije mi baš i nije najjasniji obzirom da wendigo zloduh opseda pohlepne i rđave ljude, a to dete i onaj dobroćudni policajac sigurno nisu, pa su mu oni možda samo poslužili kao medijum i tranzit ka drugom, adekvatnijem, domaćinu...

Poslednja izmena od urednika:
10 u pola, BiH film oskarovca Tanovića...onako, solidno, a moze se preskociti

Retko koji marvelov film me je ovako prijatno iznenadio kao novi Spajdermen.

8/10

Čak je na pojedine momente u filmu bioskopska dvorana aplaudirala. Ok većina nas geekova. 😁

The Lord of the Rings: The Fellowship of the rings (2001)
je juce napunio 20 godina!
... pa eto meni povoda za jos jedno (po ko zna koje po redu) repriziranje ovog remek dela. I svaki put, vec sàm prolog sa naracijom Cate Blanchett izaziva uzbudjenje kao da se gleda po prvi put.

Pitam se, zasto, tj da li postoji mozda nekakvo ogranicenje ili sta vec, pa ne postoji takva praksa da se u redovnim bioskopima reprizno posle nekog perioda ponovo nadju na repertoaru neka velika uspesna filmska ostvarenja. Mislim da bi The Lord of the Rings zasigurno punio opet sale i posle 20 godina, kako za one koji su ga gledali u bioskopu tako i nove generacije koje nisu imale priliku. Ja bas imam zelju da ovu trilogiju ponovo odgledam na velikom platnu, a verujem i mnogi.

Poslednja izmena:
Ako se dobro sećam Terminator 2 je pre par godina napunio bioskope

ne postoji takva praksa da se u redovnim bioskopima reprizno posle nekog perioda ponovo nadju na repertoaru neka velika uspesna filmska ostvarenja
Jer su troskovi digitalnih izdanja mnogo manji = veca zarada = briga ih da se cimaju.
Lotr tuce i dan danas posteno, nece skoro u bioskope.

Filmovi koje sam gledao zadnjih nedelju dana i koje nikako ne preporučujem:
Silent Night 2021 1/10 totalna glupost od radnje,humora.. Ne podnosim ovakve filmove.
Project Power 2020 2/10 Taman se ponadao nekoj akciji a dobio jedno smeće od drame nakon prvih 45 min
Malignant 2021 2/10 Ovde pomislio da je dobar horor a dobio šamar kako film odmiče (n) Ne verujte oceni na netu,pošto je ocena napumpana zbog James Wana .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno