Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Filmovi koje sam gledao zadnjih nedelju dana i koje nikako ne preporučujem:
Silent Night 2021 1/10 totalna glupost od radnje,humora.. Ne podnosim ovakve filmove.
Project Power 2020 2/10 Taman se ponadao nekoj akciji a dobio jedno smeće od drame nakon prvih 45 min
Malignant 2021 2/10 Ovde pomislio da je dobar horor a dobio šamar kako film odmiče (n) Ne verujte oceni na netu,pošto je ocena napumpana zbog James Wana .

Au, al si strog.

Moglo bi se osim imdb linka staviti i ako je odgledano na nekom streaming servisu, o kojem servisu se radi. Ne mora se za sve ici na pijacu.

Nisam pogledao, ali kontam da je ovo poslastica za @Uriel
Ebola syndrome https://www.imdb.com/title/tt0116163/

Pazi siže:
Hong Kong 1986: A restaurant employee murders his boss and mutilates his wife, he escapes to South Africa where he rapes a Zulu-girl, who is infected with the ebola virus. In the restaurant where he now works he murders his boss and the bosses wife after raping her. He chops them up and makes them into hamburgers, which he sells in the restaurant, spreading the ebola virus. When the police come on his trail he moves back to Hong Kong and an ebola epidemic starts there... :)o_O:whistle:

Ocena 6,7/10

Antlers 2021, bezveze, predvidivo, vec vidjeno, BU! horor bez neke misterije... 4/10

Nisam pogledao, ali kontam da je ovo poslastica za @Uriel
Ebola syndrome https://www.imdb.com/title/tt0116163/

Pazi siže:
Hong Kong 1986: A restaurant employee murders his boss and mutilates his wife, he escapes to South Africa where he rapes a Zulu-girl, who is infected with the ebola virus. In the restaurant where he now works he murders his boss and the bosses wife after raping her. He chops them up and makes them into hamburgers, which he sells in the restaurant, spreading the ebola virus. When the police come on his trail he moves back to Hong Kong and an ebola epidemic starts there... :)o_O:whistle:

Ocena 6,7/10
sumnjam da nije gledao

Spajdermen misljenje

Mislim da me je vise pogodila nostalgija i odusevljenje daredevil-om nego sto je film dobar. Svidja mi se to sto nisu ubacili spajdermene samo eto da se pojave nego su imali itekako dobru ulogu i akciju. Momenat kad amazing spasava MJ a svoju devojku nije mogao je super. Zao mi je samo sto Daredevil nije imao akcije malo ali dobro, i naravno da su zavrsili film otvarajuci mogucnost novim filmovima da se prave. Svidja mi se sto su se vratili na OG kostim i da ce spajdermen dobiti svez pocetak. Nisam fan marvela vec naprotiv veliki DC fan, ali okej, nije lose sve u svemu. Malo mi smeta previse CGI-a ali ajde.

The.Matrix.Resurrections.2021

Znate da u tuznim vremenima zivimo kada nam objasnjavaju film koji gledamo - kroz sam film.
Svaka 2 minuta se obaziru i flesbekuju na originalnu trilogiju. Naravno, likove Nea i Trinity glume Kijanu i Keri-En, ali su svi ostali LGBT i PC kultura splacina, nesto na sta smo navikli vise od Netflixa a manje od WB.

Morphius koji je bio tutor Nea, svaka recenica bila smisljena i odmerena, prava milina kojom je Lorens Fisbrurn izdominirao je zamenjena:
morph.jpg
Agent Smith, moj omiljeni lik kome je zivot dao neprevazidjeni Hugo Wejving je sada totalna random bljuvotina.
Da ne spojlujem sad i ostale , za one koji imaju vise vremena nego pameti pa su odlucili da odgledaju ovo.
Vizuelni stil koji je bio preuzet iz anime-a (zelenkasta boja, kadrovi, kozni kaputi, borilacke scene...) sada uopste ne postoji. Sve je sareno i over-saturated, kao Netflix produkcija.
Sprdaju se na bullet time u samom filmu (bukvalno) jer im je izgleda bio isuvise skup, pa su one cool scene borbe zamenili necim sto izgleda kao improvizovana tuca... ispred dragstora, samo sto umesto gomile kamera (kada smo dobili rotaciju tokom usporenog vremena) sada imamo jednostavan time-scretching u bilo kom video editoru.
Nesto sto sam imao jako dugo na kompu, iz trilogije, bio je i soundtrack , koji je bio odlican i potpuno se uklapao u vrstu filma (tehno, psy cak i trance).
Sada imamo white rabbit od jeferson airplane-a (koja je odlicna stvar) koji se uklapa u ratne filmove o vijetnamu, ali ne u ovaj.

Ako nekog zanima prica, nje nema. Make no mistake - ovo je malo modifikovani remake.

Za sada ima 6.6 na imdb, sto nikako ne zasluzuje.
4.5 od mene , i to da se javi da odgovara.

Ја се спремам да га одгледам као наставак Џон Вика 😁

Ponosan sam na to što sam znao da će novi Matrix biti s*anje.

Low budget smeće.

Izuzev toga, očekivano sve, posebno od nekada braće a sada sestri Wachovski, sa time da je ovaj radila samo Lana izgleda.

Za mene novi Matrix 7/10

Jeste sequel/remake/reboot, ali je zabavan, kao neki fanfiction sa neočekivano velikim budžetom gde su se Kijanu i Keri En pojavili slučajno na snimanju i rekli fuck it why not let's have some fun. Film je žešće meta, na momente se sprda i sa samim sobom i sa filmskom industrijom i društvom. Najvažnija stvar film ne shvata sebe ozbiljno, barem ja nisam tako doživeo.
Po sequel/remake/reboot principu me je podsetilo na Force Awakens, ali razlika je što je ovo zabavno i ne deluje mi da ima aspiracije da pravi novi univerzum/franchise.

Ako ništa vredi pogledati zbog Kijanu Rivsa i Keri En Mos.
Dva glavna negativa su OK urađeni.
Većina ostalih likova su nebitni.

Sta je meta moze li neko da mi objasni?
Most Effective/Efficient Tactic Available - mada je u ovom kontekstu koriscen u igrama. Mislim, makar se ja ne krecem u drustvenim krugovima gde se koristi van konteksta igara. Moguce je da je clan upotrebio termin zeleci da obuhvati citav spektar woke, PC correctness itd. kulture koja se gura svugde. Mozda i gresim, ko ce ga znati.

edit: Nego kada smo kod Matrix 4, kada se radnja desava pre prvih filmova ili se desilo ono sto je objasnjeno u prva tri filma pa?

Ако слика говори 1000 речи, ова ће све објаснити, тешко ђубре, избор млађих глумаца катастрофа не зна се ко је гори, због поштовања према легендарно трилогији и господину Ривсу кога су преварили да учествује у овоме 4/10

Prilozi

• IMG-eae334c33cfbc8bb45506021b9deed61-V.jpg
    IMG-eae334c33cfbc8bb45506021b9deed61-V.jpg
    77.5 KB · Pregleda: 187
The Matrix - film mojih tinejdzerskih godina. Film koji je ostavio na mene jedan ogroman WOW utisak. O kojem se u busu, na putu u \ iz skole pricalo danima. Koji i dalje rado pogledam, zhvaljujuci odlicnoj ideji, koju su kroz odlican performans ovekovecili Fishburn i Weaving.

Nastavci su bili, onako, malo - meh. Ali opet gledljivili, iako je scenario vec postao mnogo tanji.

The Matrix: Resurrections - centar cele price je ljubav?! Huh?! Ja razumem potrebu da se kroz film provuce neka romansa, ali ovo je malo bzvz. Em su nabacili svega i svacega sto se desavalo u prva tri filma, em imamo gomilu flashback scena, koju su u velikoj meri mogle biti preskocene. Tu se onda opet pojavljuje The Analyst / The Architect, koji je mnogima bio kamen spoticanja u drugom delu. Nemam mnogo pozitivnih utisaka.

Prvi deo The Matrix od mene ima 9/10.
Ovaj je tacno (skoro) duplo losiji - 5/10.

Jeste li gledali Spidermana, kakvi su utisci? Vidim da ga svi hvala po internetima :p

To nisam slučajno napisao. Ceo ovaj film je metafora na to, na njihovu promenu pola....
Bukvalno! Prva 3 matrixa su imali kahonas do poda, a kod ovog se vidi da je doslo do:
Charaf-ed-Din._Operation_for_castration_%281466%29.jpg

Resident Evil: Welcome to Racoon City

Па немам појма коју оцену да дам :unsure: . Радња дочарава на моменте баш саму игру, али глума... просечна. CGI такође разочарао. Можда неких танких 6/10 или јаких 5,5/10.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno