Šta je novo?

Veš mašine

Da li ste pokušali da promenite omeksivac?

Покушала сам да је паузирам након првог цеђења, да проверим да ли можда омекшивач отиче раније, али ми није дозволила. А нисам желела да окренем круг на off, јер сам се бојала да ће програм после кренути изнова. Муж је ишао до радње, саставили су рекламацију, али радник је био потпуно искрен и рекао мужу да се не надамо пуно. Могуће је да ће доћи из сервиса, видети да машина ради, да омекшивач у суштини повуче и то је то. А ако не нађу никакав квар, дужна сам да платим њихов долазак. Зар поред гаранције?!
A što je tako teško da se jednostavno otvori fioka za deterdžent i prosto vidi da li je mašina povukla hemiju ranije? Ne treba ni gasiti niti pauzirati mašinu zbog toga...
Inače, meni jeste logično da naplate dolazak ako se ne utvrdi nikakav kvar.

@Bojka skoro smo kupili gorenje mašinu i uvideo manu da ponekad hoće da uvuče omekšivač pri prvom uzimanju vode, pratio sam i video da sa ventila za uzimanje praška voda malo predje u posudu sa omekšivačem i omekšivač ode dole. Zato omekšivač sipem kada mašina primi vodu za pranje.
Kod tvoje mašine prati kada je pustiš kada ode omekšivač dole, otvori malo fioku i videćeš. Drugo da li je ispravan mehanizam za odvod omekšivaća. Kasa ti ne radi mašina otvori fioku i po malo sipaj vodi da vidiš na kom nivou će da ode dole. Trebalo bi da kada se skroz napuni povuče vodu na dole.

Da li ste pokušali da promenite omeksivac?
Не верујем да може бити до омекшивача, јер сам овај исти користила већ на претходној Candy машини и мирисало је прелепо.
A što je tako teško da se jednostavno otvori fioka za deterdžent i prosto vidi da li je mašina povukla hemiju ranije? Ne treba ni gasiti niti pauzirati mašinu zbog toga...
Inače, meni jeste logično da naplate dolazak ako se ne utvrdi nikakav kvar.
Код мене не постоји само фиока, јер је ово машина која се отвара од горе. Морам цео тај део отворити, на чему је и дисплеј и програми. Покушала сам, али ми није машина дозволила. Зато не знам како да проверим.
@Bojka skoro smo kupili gorenje mašinu i uvideo manu da ponekad hoće da uvuče omekšivač pri prvom uzimanju vode, pratio sam i video da sa ventila za uzimanje praška voda malo predje u posudu sa omekšivačem i omekšivač ode dole. Zato omekšivač sipem kada mašina primi vodu za pranje.
Kod tvoje mašine prati kada je pustiš kada ode omekšivač dole, otvori malo fioku i videćeš. Drugo da li je ispravan mehanizam za odvod omekšivaća. Kasa ti ne radi mašina otvori fioku i po malo sipaj vodi da vidiš na kom nivou će da ode dole. Trebalo bi da kada se skroz napuni povuče vodu na dole.
Моја машина је она што се отвара од горе, тако да ми не дозвољава да је у сред прања отворим. Не знам како другачије да проверим у које време отиче омекшивач. Врло је могуће да вода из дела за прашак пређе и у део за омекшивач, па оде раније. Некада сам налазила воду у трећој прегради (за претпрање).

Poslednja izmena:
Da li je nekom instalirana ves masina u kuhinji? Ako jeste, koja je ves masina u pitanju i koje je resenje izabrano? Ja bih ispod radnog dela/ploce kuhinjskog elementa? Hvala mnogo

Не верујем да може бити до омекшивача, јер сам овај исти користила већ на претходној Candy машини и мирисало је прелепо.

Код мене не постоји само фиока, јер је ово машина која се отвара од горе. Морам цео тај део отворити, на чему је и дисплеј и програми. Покушала сам, али ми није машина дозволила. Зато не знам како да проверим.

Моја машина је она што се отвара од горе, тако да ми не дозвољава да је у сред прања отворим. Не знам како другачије да проверим у које време отиче омекшивач. Врло је могуће да вода из дела за прашак пређе и у део за омекшивач, па оде раније. Некада сам налазила воду у трећој прегради (за претпрање).
Promeni omekšivač, jer je moguće da su promenili formulu.
Pusti jedan program kao test, stavi već oprani duks, prekini na pola pa vidi jel otišao omekšivač. Tako nećeš morati iznova da puštaš mašinu za taj duks jer je već bio ooran/čist, a znaćeš da li je to bio problem. Gubiš samo struju za tu polovinu ciklusa, ali računam da vredi saznanja do kog ćeš doći.

Promeni omekšivač, jer je moguće da su promenili formulu.
Pusti jedan program kao test, stavi već oprani duks, prekini na pola pa vidi jel otišao omekšivač. Tako nećeš morati iznova da puštaš mašinu za taj duks jer je već bio ooran/čist, a znaćeš da li je to bio problem. Gubiš samo struju za tu polovinu ciklusa, ali računam da vredi saznanja do kog ćeš doći.
Веруј ми, није до омекшивача. Пре селидбе (а то је пре непуних месец дана) сам га користила константно и знам како мирише. А сада, није да се осећа другачије, већ никако. То је пречудно. Хвала свакако на савету.

Do mašine je, nema poente ovde kukati i nadati se cudu, masina je neispravna, nepodesena ili jednostavno loša.
Vrati masinu, pokvari masinu (Candy to zasluzuje) pametno da se ne zna da si je ti sredila, onda vrati masinu.
Ne znas kako da pokvaris, zovi majstora nekog da ti za 2 crvene svrati i to uradi...

Do mašine je, nema poente ovde kukati i nadati se cudu, masina je neispravna, nepodesena ili jednostavno loša.
Vrati masinu, pokvari masinu (Candy to zasluzuje) pametno da se ne zna da si je ti sredila, onda vrati masinu.
Ne znas kako da pokvaris, zovi majstora nekog da ti za 2 crvene svrati i to uradi...
Сутра-прекосутра долазе из сервиса, па да видимо баш хоће ли сарађивати. Ако не, није ти лоша идеја :-D

Ako mašina primi omekšivač kad i prašak taj veš i ne može biti lepo opran, jer omekšivač ne dozvoljava prašku da zapeni.

Ako mašina primi omekšivač kad i prašak taj veš i ne može biti lepo opran, jer omekšivač ne dozvoljava prašku da zapeni.
Све мислим да је то у питању. Наилазим само на благи мирис омекшивача једва на понеком комаду одеће. А негде ми је остао и траг, као флека. Ужас..

Verovatno nešto jako slično (ili isto) kao Gorenje u toj cenovnoj kategoriji.

Cini mi se da je bolja ima invertor motor nesto veci bubanj, bar ovako na papiru deluje bolje od svog cenovnog ranga

Inverter motor je dobar dok se ne pokvari, njegove popravke su mnogo skuplje od popravke sinhronog motora.

Da li se moze popraviti negde u Beogradu ves masina Bosch WDU28540eu? I da li je neko imao?
Takođe da li vredi uzimati polovnu Hoover dyn 8125 DZ?

Nisam siguran da li ovaj model ima gresku, jer modeli Candyja i Hoovera koji su proizvodeni kada i ova su imali gresku da bubanj nije dobro zalepljen kod nekih modela, ali mislim da ovaj model ne spada u tu kategoriju, ali opet ne mogu da tvrdim jer nisam siguran.Kod novijih je taj problem resen.

Ali si zato rekao odmah NE, a sad ni ne znaš da li taj model spada pod tu grešku...

Ali si zato rekao odmah NE, a sad ni ne znaš da li taj model spada pod tu grešku...
u principu dobro ti je rekao. ako se zna da su to inace lose masine, a takodje se zna da su masine proizvedene u tom periodu imale problem, zasto se igrati?

ako vec uzimas polovno, uzmi neku dobru polovnu. cela poenta kupovanja polovne tehnike je mogucnost da kupis bolje od novog za isti novac.

Nema veze, to je preventive radi.
Polovno se uzima Miele (ili neki sličan po kvalitetu i ceni proizvođač), sve ostalo nema smisla.
Ja eto sa 2 Hoover mašine imam dobra iskustva. Sa ovom novom (uzeta prošle godine) je bilo par problema, ali i to se u međuvremenu rešilo.
Candy od 200€ je manje-više ista konfekcija kao i bilo koji drugi brend.

Pozdrav,

Da li mi preporucujete ovu masinu

Gorenje WA94CS​

46.000 u Tehnomaniji

Ukoliko ne, koju biste preporucili do 50ak hiljada? Hvala unapred!

Do 50 hiljada Bosch WAN28262BY ili WAN28263BY,ali nije ni ova Gorenje losa.

Pozdrav ekipo.Da li ima neko ovu masinu jer je sada na akciji i hocu da je kupim?

Beko 60081474CHD​

Izgleda da su mi otišli ležajevi (i semering) na Gorenje W8503, sav veš mi uflekan braon flekama, a i počela je da se čuje malo više u poslednjih par pranja... Da li je neko skoro radio popravku/zamenu pa zna koliko to zadovoljstvo otprilike košta?! Da li može da se uradi na licu mesta ili moram ne-daj-bože da je nosim na leđa u servis?! :)

Nazad
Vrh Dno