Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni i dalje nije jasno kako je spajkovao do 390 u busd, gledao sam orderbook treba preko 7000 coina do 290$
To je možda sad, ali kad je neko sa par miliona kliknuo na market buy pre 3 sata, samo je počistio ordere :) Da li greškom, ili slučajno - nije ni bitno, dešava se ponekad kad su tanki orderi.
Meni je zamalio pokupio prvi sell order na 392 :(

Baš zbog ovakvih situacija treba uvek imati neke bezobrazno i niske buy, i visoke sell ordere, pa app

Poslednja izmena:
LTC je predvodnik poslenjeg talasa. Najbolje je startovao, videcemo gde ce mu biti granica. Moji sell orderi su siroki krecu vec od 600 pa sve do 1200.
XRP kao neprikosnoveni kralj pumpa ce biti na kraju. Spekulacije oko presude se cuvaju i cekaju da se obelodane. Verujem da ce pozitivna vest napumpati cenu X3 u jednom danu. Zeleni dani su pred nama.
Predvodnik poslednjeg talasa? Na sta mislis?

Ma prošli bull. To neće sigurno biti isto i sad.
Uradiće nešto totalno drugačije da zayebu sve koji misle da svaki bull ide isti redosled coina.

Ma dajte, ko misli da ce redosled biti isti verovatno veruje i u Deda Mraza. To je nemoguce.
Sto se mene tice jos samo 8x do targeta :)

Evo ga i Quant konacno da se odlepi..Skok sa 255 na 315..Jos jedan za cekanje na 1-2k.

Evo samo mali update sa novembarski vrh. Sa pocetkom meseca su se pojavile i nove Pivot linije. Proslog meseca smo se zaustavili za nijansu iznad R3. Tako obicno biva u uzlaznom trendu. Ovog puta R3 je na 94.7K (zaokruzimo na 95K). To se u dobroj meri poklapa sa najavom Plan-a B (zato sam i postavio quote). Moram da priznam da se bavim mislju da se delom istovarim iznad 90K. Recimo 25%. Mozda je to malo prerano, ali kada krene istovar kitova, dnevni bearish kandle od 30,40 pa cak i 50K me ne bi cudio. U svakom slucaju, praticemo situaciju. Ako ne bude previse euforije, mozda procenat istovara bude i nesto manji. Happy trading ;)
Veceras sam pokusao da napravim scenario stepenastog izlaza, i u tim razmisljancijama sam dosao do sledeceg scenaria. Kao sto sam u gorenavedenom postu pomenuo, R3 je na oko 95k. Za ocekavati je da ce mnogi na oko 100K da krenu sa istovarom. U decembru bi se mogao ocekivati ostar pad. Posebno ako bude pad od recimo 30k i vise u danu, mnogi ce tada pomisliti da imamo reprizu proslih ciklusa i da je party over. Na dnu kanala (oko 60K) imacemo liniju odbrane. Sklon sam da verujem da ce se party ipak nastaviti i da cemo u iducoj godini da nastavimo da idemo ka vrhu donjeg kanala, kojeg sam projektovao jos prosle godine.(donji postovi) Dakle 250k plus. Licno planiram da prodam sve na vrhu kanala pa da ponovo uletim na dnu. U svemu ovome ima jedna mala kvaka. Ako u novembru ne stignemo do 95k, onda ce se pivot linije u decembru pomeriti na gore. U tom slucaju ocekujem da kurs ide nesto vise. Ali o tom scenariju cu drugi put :cool:

Nisam techno ali cu postaviti 2 charta sa projektovanim vrhovima ,kao temu za razmisljanje. Ako velike ribe sada ulaze, onda to rade ne da bi izasle na 30.000. Po meni, ulaze na dnu kanala da bi izasli bar na vrhu). Dakle prvi stvarni sell off bi trebao biti na vrhu projektovanog kanala. Znam da to sada zvuci kao SF, ali ako vidis moj post od 30.4. gde je prvi target 28.000 i tada je to izgledalo kao SF. A sada??Pogledajte prilog 292993Pogledajte prilog 292994
Dosta je ovde licitiranja gde je sledeca stanica za BTC (altovi me ne zanimaju na duze staze pa njih i ne razmatram a i previse ih je i iziskuju previse vremena)
Elem, mnogi kazu da TA ne radi ali evo, kada je bilo stani-pani, postavio sam target od oko 28.000.Naravno, do kraja godine moze da sibne i prema 30.000 ali to je tu negde. Pitanje je gde ce BTC iduce godine. Kao i svi, evo i ja malo da nagadjam, ali i da to nagadjanje ne bude samo istresanje iz rukava upotrebicu i poneku alatku
Za bolji uvid cu uzeti godisnji chart . Na zalost, nemam pristup ni jednoj platformi gde bih uradio bolju analizu pa cu ugrubo postaviti ˝nagadjanje˝
Na godisnjem chartu vidimo da je ovogodisnji candle upravo izasao iz trading range.Pogledajte prilog 294770
To je veoma bullis momenat.Sledeci candle(po mom misljenju) bi trebao biti barem kao onaj iz 2017 a jos verovatnije kao iz 2013. ako ne i veci. Koja ce to biti cena, ne mogu da kazem jer kao sto rekoh, nemam odgovarajucu platformu sa godisnjim chartom. Dakle ako je sada (plus minus) 25.000, do kraja sledece godine bi trebalo minimalno biti 250.000
To je ujedno i vrh kanala logaritamskog charta Pogledajte prilog 294771
E sad, mnogi govore samo o gornjim granicama & vasioni. Koja je to donja granica, nazovimo je ˝granicom bola˝koji cemo moguce je da istrpimo i kada ovaj scenario nije vise validan.
Ako je candle open bio (otprilike)7.000 a close bude recimo 25.000(jos cemo videti gde ce zatvoriti do Nove godine), onda bi max korekcija za predstojeci bull candle bila 50% fibbo, a to je negde oko 16.000. Licno mislim da ce to biti nesto vise.(moguce je i da ovogodisnji close bude nesto vise pa se matematika promeni :) )licno mislim da je verovatnije da korekcija bude Izmedju 18.000 i 20.000. Verovatno je da se kurs vrati da testira stari vrh (oko 20.000) , i da malo pokupi tradere (1000-2000 ispod)
I jos samo jednu razmisljanciju da stavim na papir. Ja cu svakako izaci sledece godine. Mislim da ce to biti poslednji ozbiljniji skok BTC-a. Zasto? U sklopu predstojeceg reseta, fundamentalno mesto ce zauzeti-Zelena ekonomija. To ce biti i era svesnijeg trosenja resorsa & usporavanja rasta. Mozda i potpunog prestanka rasta.Moguce , prvi put nakon industrijske revolucije.Btc pri ovoj ceni trosi oko 0.3 % energije na svetskom nivou. Sa cenom od 250.000 skace drasticno potrosnja i to u sklopu sveprisutnog ¨zelenog¨ narativa,politicki nece biti odrzivo.U to vreme ce se pojaviti i CBDC a Centalne banke naravno ne zele ˝nelojalnu˝konkurenciju;). Sve ovo je naravno SF (za sada).U svakom slucaju svima zelim Happy trading & Novu godinu

Prilozi

• moj scenario novembar.png
    moj scenario novembar.png
    221.7 KB · Pregleda: 111
Ni jedno ni drugo. Nastavice trend kao i do sada, do proleca skoro sigurno osim ako ne bude nekih losih vesti. Rast btc-a pa prelivanje u altove i tako X puta. Mozda neki altovi skoce vise ali ocekujem da sve ide gore.
Nadam se samo da ce ici polako i strpljivo, da se balon nece formirati. Ako cena izmakne kontroli moze biti veselo nekima, a neki cete i da kukate :d

Tapatalk
Balon mora da pukne kad tad i zaista mislim da smo debelo u balonu ...

Naravno ne znaci da pucanje balona znaci kraj kripto valuta i propast svega ( daleko od toga.) i dot.com je pukao pa i dalje imamo internet i gomilu IT kompanija ( trziste je sad mnogo vece nego pre 17 godina ).

A hipotekarno trziste u americi je postojalo i 2013-te godine ( samo sto je bilo drugacije nego 2012 ) ...

Zlato danas vredi jako mnogo ( mislim da vredi vise nego u vreme tog balona ) .

Sve u svemu mora da se izduva u nekom momenu uskoro ...

Kad to naravno niko ne zna, ali istorija nam kaze "nova godina/ bozic" ..
Dok ide ovo pozitivno, vodim se onom jevrejskom "stavi kamen u cipelu da te zulja kad ti ide dobro...". Gledam malo 813 stranu na ovoj temi, pa na dalje, to su datumi peeka od proslog ciklusa 2017. Preporucujem svima koji su novi da pogledaju te strane pa do februara 2018 puno ce da nauce. A i ovi iskusniji da se podsete malo.

Nemamo mi pojma sta ce biti. Mozemo samo da se pripremimo i da ne budemo alavi. Licno cu oko 50% da izadjem na 90k a ako bude korekcije sa ove cifre ne pada mi na pamet da holdam jos jedan ciklus, to ako ga bude. Izlazim stepenasto do 50k. To je odlicna cena za ulaz koji imam, u zivotu nisam imao tako dobar odnos ulozeno/zaradjeno za 4-5 godina.
Ostalih 50% cekam te 6-ocifrene brojeve pa stepenasto a ako bude losiji scenario ostavljam pa sta bude, valjda ce biti opet neki bull makar za 20 godina.
Altove jos nisam resio, ali zavisice dosta od ovoga gore opisanog. Plan je da istresem 90% svega, uvek ostavljam "za pelcer" malo, kad god nisam pogresio sam. Npr. doge sam istresao sve u pocetkom godine sa 100-200% profita (ne secam se) a da sam ostavio samo 10% imao bih za 1-2 eth da kupim kasnije.

@VirtualPoP Fala ti za podesecanje :)

Jeste 2017 godina je bila godina koju sam manje vise "ispratio sa strane" gledao kako ide gore i dole i odlucio da ne ulecem tad sa nekom crkavicom koju sam imao, ali mi je detaljno posmatranje tog ciklusa i kasnije cene kako se kretala jako pomoglo da u ovaj lakse "preguram"

Ali izgleda da sam tad uspeo da "ubodem" ponesta :)

Ono sto analiticari svi ( ukljucujem ovde i Benjamina ) ne govore vec cesto lazu ( ili jednostavno nemaju pojma ) jeste da pricaju o blow of top i nekoj paraboli koja nas ceka u nekom momentu ...

Medjutim ako pogledamo kako je izgledao taj vrh u prolece bio je poprilicno "zaravljen".

Tako da je lako moguce da se desi da i ovaj vrh koji mi vidimo bude poprilicno "ravan" tacnije da cena duze vremena oscilira na nekom nivou ( na prolece je to bilo izmedju 50-60k ) pre nego sto se strmoglavi ..

200k -> Skoro nemoguce da cemo videti .

A naravno da mnogo toga znaci oko

A da bilo je tu lepih postova sa kraja Januara ..

Sve ispod 8 mi zvuči kao naučna fantastika, ne kontam po kojoj osnovi su ljudi ubeđeni da će da ide toliko nisko.

Djole, skok je bio ogroman i jako brz. Svaki katolicki Bozic, svaki januar je isti. Ako pogledas grafikon ovaj pad je smesan. Sasvim je ocekivano bilo da padne. Nadji neke moje postove u zadnjih nedelju dana i videces malo detaljnije sta sam pisao. Nije poenta da cena samo skace. Ako ce cena samo da skace onda ce svi da kupuju i da cuvaju. Krupnim igracima se to ne isplati. Moraju nekada da izazovu damp, da nateraju narod da prodaje. Kada pokupe jeftino novcice od boranije onda cena moze da nastavi da skace.
Zaboravi na cenu od 5K, to se sada nece desiti. Sredice BTC uskoro ds radi kao sat, implementacije se spremaju, vrte na testnet-u i rade kao sat. Opalice BTC zestoko. Ne nasedajte na pricu o pucanju balona itd. Neopisiva glupost. Samo cuvaj novcice i ne brini.
Videcete koliko ce 2018-ta biti dobra ;)

Tapatalk

Bilo je tu svega i svacega i od pucanja tethera i o moonovima i o tome kako idemo ponovo na 30-50k dok smo padali sa 20 na 12k ..

I neki lik koji je prodao stan za DOGE ...

I SAJ koji je jos tada pisao kako ima planove za 2019 i 2020-tu godinu..

Hvala na podsecanje ali zaista ..

Mislim daj e jedino ovaj nas jedino moderator bio priseban ..

• Like
Reagovanja: MPM
obzirom da je bilo price ranije da kada krene “parabola” da ce BTC ici i po 5-10k na dan kako se to uklapa u cifru o kojoj vecina prica za izlaz oko 90-100k?? da ne ispada to malo “malo” :)

Zar nije bolja varijanta da paypal omoguci da se kupuje kriptom ako se vec 99% transakcija na Amazonu obavlja putem paypala ?

Amazon nema PayPal kao opciju za placanje.
Amazon od sledece godine krece saradnju da Venmo-m. To znaci da na Amazonu moze da se trosi kripto :)
Ovo je velika vest.

Poslednja izmena:
MATIC kao i uvek
Nije učauren, baš stabilno ide na dole.
TA na TradingView kaže STRONG SELL.

Čitao neki članak pre mesec dana, kaže ADA se isprdeo, prebacite malo u SOL, AVAX ili MATIC. Rekoh, prva dva su već odletela, daj da stavim malo u MATIC. 🤣

I batalite priče parabola, trte, mrte. Ja sam dao vrlo realan target, 84k do 112k. Elon prodaje 10% svojih akcija u Tesli, potez u stilu Čarli Lia, kapira on da muzika neće još dugo svirati. Njegov brat prodao svoje dan pre objave, klasičan insider trading. Još nekoliko meseci i odosmo u bulu. Naravno, nadam se da grešim, mnogo radije bih bio bogat nego u pravu.

Gotovo kraj idemo na 13k
Samo da ne odemo ispod 13000 jer ga preci necemo.

Vratite se na ovaj topic na pocetak septembra 2020 godine i razumecete koliki je jak resistance na 13 000.
Odgovor na pitanje da li cu stvarno kupovati na btc na 13-17000 ili samo lozim ljude.

02 09 2020
Da kupovali bih . Da si mi postavio isto pitanje kad je btc bio na 5000 da li bi kupovao na 6-7-8000 isti odgovor bi bio.
Opet ponavljam pitanje sta se desava na 14-15-16k sto se nije desavalo na 8-9-10k ?

Naravno da ne bih danas kupio btc za 17000 nije mi iq ispod 20.
ALi ako cena dodje na 17 000 zasto ne bi kupio.
Zasto je 17 000 drugacije od 7000. Ako sam kupio na 7000 zasto ne bih na 17000.

Kad je BTC bio lupam opet 3-4000 ja sam mogao za svakog ko kaze da ce da kupi na 8000 naci 500 njih koji ce mnogo vise da prodaju na 8000 i onda dosla cena na 8000 i onih 500 koji bi mnogo vise da prodaju nebitni jer se pojavljuje 50000 njih koji bi da kupe pa samim tim i cena raste na 9-10-11-12k.

Naravno da ces ti danas kad je cena 12000 pokazati 5 njih koji ce mnogo vise da prodaju na 17k nego sto cu ja kupim, ali kad dodjemo na 17000 nije ista prica.

Sve cifre koje sam izneo su nebitne , dal je 300$ ili je 3000$ ili 13 000$.
Vazi uvek isto, zato i pitam sta je na 13 000 sto nije bilo na 3000 , sta je na 17000 sto nije bilo na 7000 ili na 700 ?
Nemojte mi reci molim Vas da kad je bio 3000 da su svi znali da ce doci na 13 000 pa su kupovali, a sada kad je 13000 svi znaju da nikad nece doci na 17000 pa niko nece da kupuje jer cu se smejati na glas.

Po 20 put sta se desva na 13 000 sta se desva na 17000 zasto se to nije desilo na 7000 ?

Jedino logicno objasnjenje mi je zato sto je sad cena 12000 pa zato je 13000 ili 17000 nedostizno, ali to ne da je pogresna nacin gledanja...
Kad je cena bila 7000 da li je 10 000 bilo sto je sad 13000 ili 17000?
Da li ako i kada cena bude 44 000 da li ce se onda postalvjati pitanje da li ce biti ljujdi koji ce kupovati na 50 000 ? Kupovace kao sto su kupovali i na 900$ i na 9000$ i na 19000$. Od kolicine ljudi koja kupuje i kolicine kupljenog i kolicine ljudi koja prodaje i kolicine prodatog zavisi cena ovoga i svega drugog.

Ti sto pricaju da je kupovina btca na 17000 ludost su isti oni koji su pricali da je kupovina na 3000 ludost na 4000 ludost na 8000 bolest na 11 000 teska bolest.

Krece LTC.

Happy Season 1 GIF by NETFLIX

Udjoh i ja kroz odnos opet iako rekoh sebi da ga necu dirati vise :ROFLMAO:, koji su ti targeti za izlaz?

Pokupi mi sell order LTC/BTC koji sam zaboravio da pomerim.

Dakle ulaz 0.00307948 , izlaz 0.00417137 = +35% gain sto nije lose.

Ostao mi je LTC/ETH aktivan, koji je i dalje dobar za ulaz, ocekujem da napokon LTC prati u stopu BTC, a da ETH bleeduje do kraja Decembra u odnosu na BTC/LTC, sto se i poklapa sa logikom Benjamin Cowena za ETH/BTC.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno