Da javim samo prve utiske vezano za rad na veliko kritikovanog invertera Gree Muse 12-ice. EnergyNet serviser je zaista kvalitetno ugradio klimu, obe jedinice. Spoljna jedinica je ugradjena po svim pravilima koje sam i sam procitao, sve je maximalno izolovano. Ovo je neki novi Muse model, jer je napravljen juna ove godine, dakle svega par meseci star...
Uglavnom, cackao sam sa podesavanjima ovih dana i za sada sam postavio "I Feel" funkciju, drzim temperaturu u rasponu 22-24 stepena, automatski je ukljucen bajagi mod za prociscavanje vazduha, a FAN je na AUTO. Krilca unutrasnje jedinice drzim paralelno sa plafonom da kazem i na taj nacin direktno grejem dnevnu sobu i hodnik. Daljinski mi je na 3-4 m i salje izmerenu temp. unutrasnjoj jedinici.
Uvece pred spavanje samo postavim SLEEP mod i spustim temperaturu na tipa 20 stepeni. Ujutru se probudim i klima odrzava tu temperaturu, pritom je besumna.
Nisam merio potrosnju, niti nameravam da kupujem merace, bitno mi je da klima kvalitetno greje i da je temperatura u nekom kontinuitetu. Ovo su samo prvi utisci i za sada sam zadovoljan, videcemo kako ce klima raditi na nizim temperaturama i vecoj vlaznosti, pri cemu se sve klime muce. Ovaj model je zaista za ovaj novac dobar po pitanju brzine zagrevanja oko 40 kvadrata, ne koristim TURBO mod uopste, ali sam po savetima i ljudi ovde izabrao njega upravo zbog snage. Sigurno da dosta trosi pri tome, ali meni je mnogo bitnije da kucu sto pre zagreje u extremnim situacijama. Klimu ne iskljucujem vise, samo sam testirao koliko brzo moze da zagreje ovu kvadraturu.
Vec sam nasao neke bagove o kojima ljudi po forumima diskutuju i kontaktirao sam Energy Net po tom pitanju.
Sve u svemu, za sada sam zadovoljan, tj. moji roditelji koji koriste ovu klimu, videcemo u narednim mesecima koliko ce biti efikasna i isplativa, moji se ceo zivot greju na drva, pa mogu uvek i da kombinuju i nadju svoju najbolju racunicu. Meni je bitno da ustaju u toploj sobi zimi, da se sto manje bakcu oko drva i lozenja, po mogucstvu da potpuno predju na inverter grejanje, a da su leti obezbedjeni sto se tice rashladjivanja, jer su leta gotovo neizdrziva bez klima uredjaja...
Ako nekom znaci, evo detaljnog uputstva vezanog za podesavanje Muse, Fairy i verovatno slicnih Gree modela (uputstvo Energy Net-a je veoma sturo):