@poolmaker Citam ali te korigujem jer uvek imas aktivne vulkane, koji izuzetno uticu na klimu, pogotovo lokalno bez obzira koliki su.
Supervulkani su ekstremi.
Apro po informacija i koriscenje istih: krenuo da pisem roman ali je Marti objasnio sustinu.
Iskopas na netu sve moguce objavljene chartove temp i co2 priznatih institucija i iznenadices se koliko su kontradiktorni, pa vecina rade sinhron jer boze moj odskacu jako, jos gori su istorijski, gde se vecina gura pod tepih jer sve sto ne odgovara je anomalija, sto odgovara je istina.
Ta selektivnost i filtriranje su problem, u prevodu terorizam postaje jako izlizana tema, vreme je za novi strah za zapadne razvijene zemlje.
Jer po chartovima co2, mi bi trebali vec biti mrtvi tj nacin kako se prikazuju i naglasavaju isti.
Takodje se Pariski sporazum naglasava kao spas Zemlje tacnije prolongiramo kraj iste ali se nigde se spominje smanjenje industrije, samo cemo malo korigovati i sve super. Voleo bih da vidim korigovanu industriju u Kini i Indiji...
Sto jako iritira i sto Marti govori je da niko ali niko ne spominje sunspot aktivnost.
Da ne volim astrofiziku kao neki hobi, ne bih ni ja znao da je oko '50-ih, 2000 i 2015 Sunce razvaljivalo sa przenjem. Imas NASA official chartove, baci pogled.
Problem je sto niko od klimatologa to ne spominje, ali svi spominju taj period kao posledicu industrije.
Cak su neki bili hrabri da izjave 2016 da ce nadolazeca leta biti ekstremi a mi ove godine palili grejanje u avgustu, jedno od hladnijih leta (citaj normalnijih) u Ger.