Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Nema kosina, praktično se može smatrati da je poslednji sprat.
Danas mi kaže da je dobio ponudu od nekog čoveka koji drži dugo godina servis u Užicu za neki LG i Daikin model, javiće mi tačne oznake pa pišem ovde ako budem imao nedoumica.

Krecemo polako,moje rade od prekljuce non stop,preko dana 22c po noći 21c auto fan

Prilozi

• Screenshot_2021-10-08-21-52-59-33_282d022627b3c6a616b39ea68b467221.jpg
    Screenshot_2021-10-08-21-52-59-33_282d022627b3c6a616b39ea68b467221.jpg
    64.8 KB · Pregleda: 77
Btw kod nas u BiH prvi put da vidim konkretnu rasprodaju za black friday, a ne neka sminka na fazonu podignu cijenu prije pa spuste.
Gree Hansol 12ka, 540 eura na akciji. Na placanje visa karticama jos 10 posto popusta, nekih 480 eura izadje..za takvu klimu, uz sve njene mane je djaba. Twin rotary komoresor, dvoredi izmjenjivac, grijaci itd

Kakvo je u Srbiji stanje, imal popusta kakvih?

Krecemo polako,moje rade od prekljuce non stop,preko dana 22c po noći 21c auto fan
Slabo, ja se grejem vec vise od nedelju dana, cim je zahladilo 😂

Grejao sam se i pocetkom septembra kada je bio hladni talas par dana.

Pozdrav svim clanovima nov sam ovde... Treba mi savet koju inverter klimu da stavim za grejanje za 65m2 u pitanju jedna dnevna soba? Mislio Sam 18

Djoks

Da li ima neke izolacije na objektu ili ne?​

Nema fasadna cigla bela je spolja a siporeks iznutra I soba I'ma 2 velika prozora 2x2 m pvc

Zidano siporeksom i obzid od fasadne cigle.Fujitsu LFCA18 je oko 120k dinara.

Ljudi, ovako mi se od danas cuje klima. Jel zna neko u cemu je problem?

Nije to problem hoće ponekad tako da se čuje kada je u nižoj modulaciji.Jel to LLCE?I Fujitsu Luca ume tako da se čuje ponekad ali znaj da to nije kvar nikakav.

Nije moj klip, ali da ja imam LLCE :). Uf dobro je, hvala na informaciji

Ne mora da se gasi, ako uspeva da održava zadatu dovoljno niskom modulacijom.
Btw kod nas u BiH prvi put da vidim konkretnu rasprodaju za black friday, a ne neka sminka na
Pa ono, nije loše...
BF je inače u novembru. :sneaky:

Nema fasadna cigla bela je spolja a siporeks iznutra I soba I'ma 2 velika prozora 2x2 m pvc
Siporeks ti je izolacija. Samo je pitanje kolike je debljine, ako je bar 25-30cm to je vec skoro kao 8-10cm stiropora
Ali treba gledati i druge faktore kao npr. stolariju i njen kvalitet,

Moj Fujitsu LGC se tako čuje 10 godina, to mu dođe kao neki zaštitni znak (zvuk) za brend 😁
Inače u pitanju je zvuk prolaska freona kroz sistem, isto tako se čuje recimo i u unutrašnjoj jedinici ako stavite manje od 3m cevi ;)

Ljudi, ovako mi se od danas cuje klima. Jel zna neko u cemu je problem?

Moj Gree Lomo 12K od kako je ugradjen se tako cuje i hladjenje i grejanje. Za sad radi lepo, ne mogu da se pozalim.

https://www.eurus-klime.rs/klima-uredjaji/midea/xtreme-18 dal bi mi ova klima bila dovoljna za ti 65m2 il da kupim Fujitsu DC inverter ASYG 18 LFCA u cemu je tu razlika sem cene😀
LFCA18 je skuplja nego ta Midea mislim ako finansije dozvoljavaju ne bi se dvoumio između ta dva proizvođača uvek bi prednost dao Fujitsu modelima klima.Pitao si u čemu je razlika evo moje mišljenje kupovinom LFCA18 bi dobio klimu koja stabilno radi a to je prvi i najvažniji preduslov za dobar inverter.Ima odličnu modulaciju na grejanju minimalnu od 300w a maksimalna negde oko 3kw.

Pozdrav svima. Resili smo da se od ove godine grejemo isklj. klimom. Danima se lomimo gde postaviti 2 klimu. ( Momci koji su ugradjivali prvu nisu bas bili od pomoci, tj dali su odg gde hocete) Imamo jednu inverter koja je u dnevnom boravku, kuhinja trpezarija. Sigurna sam da nam jedna nece biti dovoljna za zimu. Dakle pored te sobe imamo jos dve, spavacu i deciju. Zbog male dece sva vrata se godinama drze otvorena ako i to znaci nesto. Kuca je upitanju, stolarija je zamenjena kuca ima izolaciju. I da kuca je nekih 60 m2. Stim da ulazni deo ( verandu ) ne planiramo da grejemo. Pa ako neko zeli da da neki predlog gde postaviti drugu klimu i koju uzeti. Ova koju imamo je Gree 12.

Prilozi

• IMG-88953e0ebf2d26b972a1a0e142e9e59a-V.jpg
    IMG-88953e0ebf2d26b972a1a0e142e9e59a-V.jpg
    127.1 KB · Pregleda: 48
U dečiju, tamo treba da je toplo.

Ja sam tako uradio u stanu a tako cu da uradim u kuci u selu najvise da bi rasteretio ovu jednu klimu kada su veci minusi ...
Nema tu puno filozofije nije to toplotna pumpa pa da imas podno grejanje, vazduh mora da cirkulise i da bi imao relativno slicnu temperaturu svuda grejna tela treba da budu rasporedjena a sve otvoreno sto je po meni i najveca mana grejanja na klime. Znaci nema zatvaranja soba :)

Ja sam za komfor po sobama na donjem spratu uzeo grejne folije za podno grejanje, pa ću to da montiram polako kad budem imao vremena. Računam da će kombo klima kao osnovno grejanje + podno da bude i komforno i ekonomično.

Gledah i ja te folije, čisto informativno. Kad ugradiš i probaš, napiši.

Za kucu te fulije zvuce jako dobro, ali za manji stan mi ne izgleda preterano prakticno

Danas su mi se Lmce jedno 100 puta upalile i ugasile. Definitivno još nije vreme da budu konstantno upaljene... Kmta danas se ugasila samo jednom ili dva puta.

Moje rade 5 min pa miruju par sati kao da su ugasene,dnevno ako duvaju duze od 15 min pitanje je

Drugari moje postovanje, hteo bih ako je moguce ove godine kupim novu klimu za kucu od 60 m2. Posto mi je bitno samo grejanje sta bi ste mi predlozili, izdvajam neke modele:

• Fujitsu klima inverter ASYG18KMTA / AOYG18KMTA { Kapacitet grejanja: 0.9 - 8.7 kW, nominalno 21500 BTU Energetska klasa: A+, SCOP: 4.56 },
  • Bergen Pine Profi Inverter BER24QE LCLH-G17WiF [Kapacitet grejanja: 2.0 - 8.5 kW, nominalno 24000 BTU Energetska klasa: A+++, SCOP: 5.1 },
  • Bosch klima inverter CLIMATE 8000 24000 BTU {Kapacitet grejanja: 2.19 - 9.29 kW, nominalno 26000 BTU Energetska klasa: A+++, SCOP: 5.2 ) i
  • vase preporuke.

Vrh Dno