Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

To ne podleže reklamaciji koliko ja znam. I ne fali joj ništa, da odgovorim :)
Нисам знао да не подлеже рекламацији. Виђао сам на нету да људи шаљу да им замене само због тог па добију исту такву конзолу још три пута хаха.

И да, на пример само на PS5 играма ми се чује то; ако играм било шта са PS4 као GoW или Uncharted онда га нема тај звук, што ми је мало чудно.

И да, на пример само на PS5 играма ми се чује то; ако играм било шта са PS4 као GoW или Uncharted онда га нема тај звук, што ми је мало чудно.
Pa ništa tu nema čudno, što zahtevnija igra to je coil whine primetniji, tako je i kod grafičkih kartica koje pate od toga.

Coil Whine ce vremenom nestati, to nije nesto sto bi trebalo da prestavlja opterecenje. :D
Знам да је могуће да нестане, али сам чуо да не мора. Само ме плаши да се не погорша јер сам и за то чуо. Ако остане како је сад, релативно тихо осим ако не ставим главу поред конзоле, ћу да будем задовољам сасвим.

Moje iskustvo sa coil whine je sledece: prihvatio sam taj zvuk i prosto ga vise ne cujem (a cuje se) na pocetku se cuo mnogo cesce i jace, a sada sve manje i tise. Licno ja ga necu dirati (menjati) jel sam se vec privikao da je tako kako je. A veruj mi posle ga neces ni ti primecivati.

Prodje E3, nikad jadniji. Pre 10ak godina sam pratio e3 sa odusevljenjem, ovo sad veze sa vezom nema, predstavljanje 2d indie igara za telefone sa mikrotransakcijama i p2w kao neka senzacija. 😒

E3 baš loš. Sony ispao najpametniji. Ako ništa nemaš da pokažeš, sedi i ćuti, nemoj *****ti o glupostima u nedogled.

Jedino što može da se izdvoji je Elden Ring.

Potrebna mi je mala pomoc... Pri prvoj registraciji PS naloga, sta odabrati? koju lokaciju (zbog store-a)?

Sony vec g
E3 baš loš. Sony ispao najpametniji. Ako ništa nemaš da pokažeš, sedi i ćuti, nemoj *****ti o glupostima u nedogled.

Jedino što može da se izdvoji je Elden Ring.
E3 generalno ocajan, ali budimo realni i recimo da je Xbox imao odlicnu konferenciju. Pokazali su sasvim dovoljno, a zna se da imaju jos keceva u rukavu. Na vise sam mesta procitao da ce sledeci State of play biti dosta sadrzajan i da ce tu Sony pokazati sta se sprema. Ja se iskreno nadam God of war, GT7 i neka iznenadjenja.

Pokupih na netu sliku. Darkplates + Midnight Black Controller.
4YBmDBl.jpg

Iskreno mi malo sa strane ove plastike deluju kao poluproizvod “jeftino i nezavrseno” mozda bi par detalja spasilo stvar.

fotka ima nepotrebni grain pa izgleda bezveze... i meni beli leose izgleda ali je dobro imati izbora... pogotovo kod kontrolera

Koji eksterni SSD preporučujete i da li ga koristite uopšte?

Nevezano od graina. Crna je prevaziđena za ps kao i bela za x box. Novi kontroler je bio wau delom i zbog boje. Hi glossy ferari crvena bi bila ok, kao i royal blue npr.

da royal blue izgleda bas dobro xbox gamepad, uzeo bih ga odmah za peticu

Ovih dana se prilično raširila teorija da je PS5 ekskluziva Abandoned od Blue Box Game Studios u stvari nova igra Hidea Kojime, dal nešto povezano sa Silent Hill, PT ili totalno nova stvar :)

Moja omiljena je nešto što je primećeno u trejleru za Death Stranding Director's cut... naime Sam obrće kutiju sa narandžama, narandžasta i plava su jedna nasuprot druge u color wheel... dakle orange box invertuje u blue box :D Tinfoil hat is on.

Sve su se igre zakljucale na obe konzole, pri prebacivanju sa ps4pro na ps5. Jel ima neki sablon da se prati kako bi se otkljucale?

I mene interesuje koji eksterni SSD izabrati za PS5? Instalirao sam CoD Modern Warfare, zauzela je blizu 330Gb, obrisah sve živo i dalje malo mesta na hdd. A što je najgore ne mogu da startujem SP zbog čega sam ustvari i uzeo igricu. Zato hoću jedan hdd od 2TB, valjda ću onda moći da je pokrenem.

Bilo koji USB SSD ce raditi dobro sa PS4 igrama, eventualno problem moze biti u samom kablu koji ne propusta pun bandwith [DF je pricao o tome]. I nemoj vijati sto brzi SSD za PS4 igre, i obican SATA2 je vise nego dobar. Vijaj sto veci kapacitet.

Sto se SSD-a za PS5 igre tice [preko internog M.2 slota], za to cekamo vesti od Sonija. Jedino sto su rekli [Cerny] je da ne kupujemo SSD-ove za tu namenu dok oni ne izbace listu podrzanih modela.

Hvala puno na iscrpnom odgovoru. Znači mogu i običan sata III 7200rpm da stavim većeg kapaciteta? Ako je tako onda super!

Možeš, ali ne možeš igrati PS5 verziju.

Nju ćeš moći tek kada izađe zvanična podrška sa listom podržanih ssd-ova.

Ja koristim najjeftiniji adata ssd od 1gb i sve ps4 igre prebacujem na njega. Sve radi bez problema.

Da, to sam skontao. Kao što rekoh CoD Modern Warfare me je izludeo sa svojim zauzećem prostora na hdd-u(skoro 330Gb i još mu nije dovoljno) a ne mogu da je pokrenem, uzeo sam je zbog SP. Uzeću neki Sata III 7200rpm od 2Tb da se ne mučim sa ovakvim igricama a ima još toga što nisam prešao sa PS4.

Jedino sto su rekli [Cerny] je da ne kupujemo SSD-ove za tu namenu dok oni ne izbace listu podrzanih modela.
A kada izbace listu necemo moci da dodjemo do tih modela jer ce svi da navale,plus nestasica svega i onako :D

Stvarno jedina mana koju nalazim konzoli od Marta kad uzeh je taj kapacitet,ostalo na visokom nivou. Mada mogu da ispeglaju malo softver jer su mi se desavale neke gluposti u rest modu ali dobro.

Jel moguće da ui ima ovako spor rad? Tipa dok sam u storu i listam igre, dok udje- izdje bas se vidi seckanje. Na boxu mi je to letelo. Takodje je izgled i izrada odvratan, box je mnogo bolje urađen. Takodje je dosta bucnija. Ali zato igre izgledaju klasu bolje, dzojstik je odličan, mnogo je bolji doživljaj igre. Imam utisak da nece dugo trajati Šta su sve nagurali u dzojstik. Sve u svemu mnogo mi vise leži od series x-a.

Jel moguće da ui ima ovako spor rad? Tipa dok sam u storu i listam igre, dok udje- izdje bas se vidi seckanje. Na boxu mi je to letelo. Takodje je izgled i izrada odvratan, box je mnogo bolje urađen. Takodje je dosta bucnija. Ali zato igre izgledaju klasu bolje, dzojstik je odličan, mnogo je bolji doživljaj igre. Imam utisak da nece dugo trajati Šta su sve nagurali u dzojstik. Sve u svemu mnogo mi vise leži od series x-a.
Ja nemam problema sa UI. Sve leti. Jedino što mi pada na pamet je da ti je internet koneckija spora, pa mu treba vremena da učita sadržaj sa store-a.

Vrh Dno