Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Moje lično mišljenje je da nijedna igra nikada neće koristiti mogućnosti kontrolera kao Astro što je prava šteta.
Najviše sam se razočara za MK11 ultimate koji sam kupio samo zbog toga a nema nikakvu implementaciju.
Ma kako nece, tek su krenule igre za PS5 da izlaze. Ocekujem da ce u Ratchet and Clank biti odlicno.

Sjajan je ovaj lik, ima samo opreme u vrednosti par stotina hiljada €... A i zna da radi...
Nego ovaj crna verzija PS5 bez (tj. sa matiranom) glossy plastikom u sredini je 100 u glavu za sadašnju verziju i nije mi jasno zašto se Sony odlučio baš za ovu (po meni ružniju) belo-glossy crnu kombinaciju i valjda su pre toga radili neko ispitivanje tržišta?

pa u trendu je kombinovanje crne i bele godinama unazad... a pritom sledecu verziju mogu da izbace crnu komplet

State of Play u četvrtak (23h) biće posvećen Horizon Forbidden West gameplay-u.

During this State of Play, we will debut the Horizon Forbidden West gameplay reveal! In this 20-minute exclusive segment, you’ll be seeing about 14 minutes of brand new in-game action featuring our heroic protagonist Aloy, all captured directly on PlayStation 5.

Poslednja izmena:
GoW pomeren za release window 2022.

Takođe ko ne stigle do svog PS5 primerka, može da se opusti jer uz Horizon Forbidden West, novi God of War i Gran Turismo 7 dolaze na PS4. Što je po mom mišljenju težak bedak.

Zinulo im dupe za pare, pa i na uštrb kvaliteta i dizajna igara...

Zinulo im dupe za pare, pa i na uštrb kvaliteta i dizajna igara...
Kada imaju jos uvek daleko veci user base na PS4 nego PS5. Da izbace kao ekskluzivu, osakatili bi prodaju sigurno. Pravi pokazatelj ce biti Ratchet kao PS5 ekskluziva.

Lep patch dobio wreckfest.....
  • Introducing new tournament: Wrecking Madness
  • New tournament reward car: Speedbird GT.
  • (PS5) Improved multisample anti-aliasing.
  • (PS5) Improved performance.
  • (PS5) Decreased the effect of in-game physics to haptics intensity of track object and car-to-car collision rumbles.
  • (PS5) Added unique dynamic skid rumble for asphalt surfaces (take that Rocket RX for a spin!).
  • (PS5) Added unique rumble for barrel and fence collisions, player vehicle gearshift and backfires.
  • (PS5) Adjusted rumble style of low momentum collisions with track objects for a sharper/snappier feel.
  • (PS5) Lowered center frequency of low intensity car-to-car collision rumbles.

GoW pomeren za release window 2022.

Takođe ko ne stigle do svog PS5 primerka, može da se opusti jer uz Horizon Forbidden West, novi God of War i Gran Turismo 7 dolaze na PS4. Što je po mom mišljenju težak bedak.
Za mene su ovo lepe vesti, jer bukvalno od najavljenih novih PS5 igara jedino Horizon Forbidden West i novi God of War bih odigrao.
Pošto sad te igre dolaze i na PS4, čekaću dve-tri godine da se cene i distribucija PS5 normalizuju i verovatno da izbace neku slim V. 2.0 PS5 u normalnijoj boji i utegnutog HW i softvera...

Na papiru dobijaš, u suštini ne dobijaš ništa. Zbog vezivanje igre za sistem snage osnovne PS4 limitiraš mogućnosti za razvoj igre jer sve to mora da se prilagođava procesorskoj snazi najslabije karike.

Igraćeš iste igre koje si igrao i do sada. Nećeš dobiti bolji AI, bolju fiziku, kompleksnije scene i više dešavanja na ekranu.

Ma da, grafika je najbitnija za AI...
Nisam ja kriv što su rešili da recikliraju i jašu na staroj slavi još dve godine, jer su ili nesposobni da proizvedu i distribuiraju ili im zinulo dupe da debelo naplate PS5.
Ne kočim ja progres, kad se cene unormale i kad izbace bar dvocifren broj dobrih PS5 ekskluziva, ja ću konzolu kupiti.
Žao mi je ako se ti osećaš izdanim, ali nisam te ja izdao, žali se Soniju.

Grafika je najmanje bitna stavka u ovoj priči, niti pričamo o njoj.

Što se tiče same grafike, na nju će najmanje ovo uticati. Najlakše je ubaciti efekte koji će iskoristiti jači hw. Pa da to vizuelno izgleda odlično i "next-gen"

Ali čitav dizajn i izgradnja sveta se limitira na ono što može da izgura toster od bazične četvorke. Sve ono što je suštinski bitno za sam gameplay i svet.

Nećeš imati bolji AI jer taj AI mora da se razvija kako bi se uklopio u procesorsku snagu koju ima PS4. Nećeš imati više dešavanja na ekranu, dublji i prirodniji svet, bolju fiziku, itd, itd...

nadam se da ce gta 6 biti za peticu samo zbog ovogo sto Rama prica

Prosto neverovatno.

Ako bi sada svi u jednom trenutku prestali da kupuju kojekakve kartice, ajkule, skinove ili sta vec za gta5. Trailer za sesticu bi se pojavio u roku od par meseci.
Sestica je uveliko u razvoju a da li ce i kad ugledati svetlost dana zavisi samo od petice, za sad petica uzima samo takvu lovu i prikazivanje bilo cega u vezi sa sesticom bi bilo skakanje sebi u stomak.
Ja sam fan Rockstar-a, sve sto oni izbace igram sa uzivanjem ali ove online sprednje sa kojekakvim virtuelnim predmetima od $299.99 mi nikako nisu jasne.
No to je krivica igraca samo. Ali hej ko sam ja da sudim, no zao mi je jer sad smo mogli cekati trailer za gta7 uveliko.

Uzeo juče Pulse 3D slušalice u GC, bila vikend akcija 5% na sve, izašle me tačno 13k jer imam i njihovu karticu. Vrlo sam zadovoljan, jako udobne, nisu teške, zvuk odličan... poredim sa žičanim HyperX Cloud Stinger koje sam do sad koristio. Napokon nema kablova, sloboda :) Posebno mi se sviđa što je i mikrofon integrisan...

Ima li još uvek teme kao u doba ps3 za razmenu igara? Imam returnal menjao bih ga za neku drugu PS5 igru...

E hteo sam i ja isto pitanje da postavim.. ako moze link ili da otvorimo tu temu, sto da ne.

^ To teorijski nije loša ideja, premda ja lično mislim da takva tema benchmarku ne treba, jer:
  • već postoji sajt razmena, a pola članova benchmarka su članovi i na razmeni pod istim nickom (čitaj provereni),
  • bez zaštitnih mehanizama pod pokroviteljstvom moderacije, koji postoje na razmeni, moglo bi biti dosta zloupotreba u smislu prodaje neaktivnih naloga, duplih prodaja i sl. a to se nažalost ponekad dešava i na razmeni uprkos ozbiljnom monitoringu moderacije (zamislite šta bi tek ovde bilo u odsustvu mehanizama sprečavanja takvih ponašanja i kada bi ovde neko uleteo u maniru wild wild west),
  • obim razmene igara je svakim danom sve manji i na razmeni, pa još jedan sajt sa istom tematikom teško da bi doprineo povećanju aktivnosti (čitaj, ljudi uglavnom nude igre koje su prastare i stare, ili su krš, pa samim tim i niko nije zainteresovan za njihovu kupovinu, dok se novije i popularnije igre, za čijom kupovinom bi bilo interesovanja, ne prodaju čak ni nakon prelaska),
  • cene razmene sve manje imaju veze sa realnošću, i česta je situacija da se za samo pola naloga (nosilac ili gost) na razmeni za igru traži cena po kojoj možete na PS storu kupiti komplet tu istu igru doduše na akciji (primer TLOU2 i sl.),
  • na kraju postoji sekcija mali oglasi, ne vidim šta koga sprečava da u toj sekciji ponudi igre na prodaju.

Uostalom da ne pričam ja @Rhisonicus je moderator na sajtu razmena, i samo on zna sa čim se sve susreće, pa ako hoće neka napiše šta misli.

Poslednja izmena od urednika:
To smo i ranije isprobavali, ali nije islo zbog mnogocega, tako da je bolje to da radite tamo gde je to osnovna namena....
Skoro svi odavde su i tamo.....

Da ljudi, druzimo se tamo :)
Evo ja cu uskoro zavrsiti RE 8 Village pa cu hteti da menjam za nesto (Ghost of Tsushima na primer)

mozemo i ovde, ali tamo je vec razradjen sistem i postoje neka pravila, kojih se stvarno treba pridrzavati da bi se izbegle razne neprijatne situacije..

^ Odličan video, upravo stigoh da ga odgledam. Novi Ratchet & Clank izgleda jako impresivno. Obavezno će se odigrati. :)

Vrh Dno