Trazio sam informacije za moju asus b560 plocu (i5 10400) i nove bios verzije,uglavnom su vezane za 11th gen (microcode update,adaptive boost itd),Mali off topic, al' svakako vezan za 10th gen. Da li da updatujem bios na Asrock b560 pro4, ili ako nije pokvareno da ne diram? Imaju jos 2 ili 3 verzije biosa nakon ove koja je fabricki ubacena.
Not every user should update/flash their UEFI BIOS. I stress this again, if you are running without issue(s) you are advised to stay on the release you are running.
*318 evra u domacim firmamaoja normalizacija...5600x je i dalje 330-340€...i dalje preskup
3600 je 223eur kod madjara, 200eur u domacim.A 3600 košta isto koliko i 11400 od koga je slabiji i povrh toga nema integrisanu grafiku...
Sto je nebitno ?, mislim za 3600, 5600x i 11400 sasvim je dovoljan 4 heatpipe, direct-contact 120mm kuler od 20-30 eur bilo u domacim firmama ili kod madjara koji ce da traje godinama, preterivanje je to uzimati u obzirZa 11400 morate uložiti u hlađenje i povećati termalni limit na 125W. Inače će u nekim slučajevima, raditi i ispod 3 GHz.
Sto je nebitno ?, mislim za 3600, 5600x i 11400 sasvim je dovoljan 4 heatpipe, direct-contact 120mm kuler od 20-30 eur bilo u domacim firmama ili kod madjara koji ce da traje godinama, preterivanje je to uzimati u obzir
Nikakav izbor nisam imao.Da li si dobio izbor kad si prvi put ušao u BIOS, da izabereš tip hlađenja koji imaš na procesoru?
Sa B560 dobijaš PCIe 4.0
Nazalost jos uvek sam na stock kuleru. Od posla ne stizem da se igram uopste, a tako ce izgleda biti jos nekoliko meseci. Kad se stvari malo smire i kad budem imao slobodnog vremena planiram da kupim Noctua NH-D15S chromax.Black, taman da castim sebe pred novu godinuKako se na kraju pokazala ta kombinacija 10700+msi b460 sa aftermarket kulerom, brine me da li bi moj sada vec dosta star Raijintek Themis mogao ohladiti to kao i da li bi PSU izdrzao povecanje power limita.
Fuck, zaboravih...tako je. PCIe 4.0 samo sa 11th Gen.Ne dobija se, jer je sam B560 po trećem standard-u. To zavisi od CPU-a.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari