Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@wyomingplease evra?
@gicko proveri u transakcijama da li ti je vraćen novac. Kod refund uplata ne dobijaš nikakvu notifikaciju.

@wyomingplease evra?
@gicko proveri u transakcijama da li ti je vraćen novac. Kod refund uplata ne dobijaš nikakvu notifikaciju.
proverio sam i dalje devizni deo 0e.Pre mi je vracano za nesto i pise kao da sam uplatio sam sebi.Ovo je malo veci iznos.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Ja ne mogu da verujem da gospoda nakon nekoliko godina nije u stanju da postavi neki bankomat u Bulevaru, bio jedan kod Metropola, koji su sklonili iz bog te pita kog razloga, al zato tri bankomata na potezu Zeleni venac-Cara Dušana.

Maltene ceo taj deo oko Vukovog spomenika, Bulevar, taj deo Vračara oko Bulevara, uopšte nemaju bankomat... Nije mi jasno ko im tačno planira mrežu bankomata, al ako nema para za dodatni bankomat, valjda može neki da se premesti iz centra...

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Slažem se u potpunosti da fali taj bankomat preko puta Metropola, nijedan odatle nije blizu i sam sam ga najviše koristio. Uklonili su ga jer su odatle uklonili i poslovnicu, kasnije su poslovnicu vratili ali bankomat nisu. Možda ima veze jer se ne zovu više Telenor, nisam siguran da im je isti vlasnik.

Jer zna neko koliko treba da se ceka da legne refund sa Aliexpress.Prodavac nije mogao da posalje pa je odma odradjen cancel ordera pa je prihvatio.I na aliju pise proccesing refund.

Zavisi od toga u kojoj si kategoriji kupca, najduže je 7-10 dana a meni lično refund ide za 3 dana .To jedino vidiš u aplikaciji da li ti je promena legla , zapamti koliko imaš eura pa ćeš videti kada stigne taj iznos inače banka ne obaveštava o refundaciji.

Sta se desava kad mi istekne kartica (imam starter) jel sami salju novu? jel se nesto placa za novu karticu? i jel ostaje isti broj racuna ?

Poslednja izmena:
Šalju sami karticu, Master kartica se plaća 500 dinara, skinuće oni sami sa računa. Naravno broj računa ostaje isti, samo se menja broj kartice.

Da li je neko dobio zaduzenje 1.3. "Naknada za upit na bakomatu banke 50 din" a da pritom nije radio nikakav upit na bankomatu poput mene?

Već neko vreme danas ne mogu da ulogujem u app, kaže Network error, a ima network, čim se otvori app prijavi sistemsku grešku ("I/O error during system call" i još nešto).
Sa weba ne mogu da otvorim stranicu online.mobibanka.rs: "ERR_CONNECTION_RESET"
Sajt mobibanka.rs radi.
Treba da izvršim važno plaćanje odmah. Grrrrrr! (n):poop:

Da li je neko dobio zaduzenje 1.3. "Naknada za upit na bakomatu banke 50 din" a da pritom nije radio nikakav upit na bankomatu poput mene?
Ljudi pazite se, izgleda da im su bezbednosno kompromitovani neki računi, evo šta se meni desilo;
Imam dva računa sa dve debitne kartice koje su 100% vremena uvek u mom novčaniku koji je 100% vremena uvek sa mnom.
Nekon višednevnog cimanja kontakt centra dobijem na kraju feedback od petog po redu operatera da je datuma X na lokaciji Y neko vršio upit stanja navodno sa moje obe kartice i oba računa. Sva sreća pa su oba računa u trenutku tzv. upita bila skoro prazna.
Pošto ja znam ne samo da datuma X već nikada nisam koristio bankomat na lokaciji Y i da nikada ne vršim upit na bankomatima (niti znam kako, a i čemu onda aplikacija), a budući da su obe kartice svo vreme sa mnom, preostaje samo mogućnost da je neko u posedu kartica koje emuliraju moje DINA kartice i da je imao pristup mojim transakcijama koje su mu privukle pažnju dovoljno da pomisli da ima šta da opelješi.
Da li je u pitanju inside ili outside job vezano za banku, nisam dovoljno pametan, tražio sam im da pogledaju zapis kamere pomenutog bankomata i da mi dostave relevantne informacije, da li će od toga biti nešto nisam baš previše ohrabren napamet naučenim frazama koje serviraju njihovi iz call centra.

Hvala na info. Da sam na tvom mestu odmah bih blokirao obe kartice. Da li je možda moguće da je bio postavljen skimmer na bankomatu kad si ga ti koristio?

Takođe, da li si koristio nekad obe kartice, jednu za drugom na istom bankomatu?

Takođe, da li si koristio nekad obe kartice, jednu za drugom na istom bankomatu?
Uvek ih koristim jednu za drugom, jednom do dvaput mesečno i to samo za ubacivanje parica, nikakvo proveravanje, ništa drugo.
I uvek na istoj lokaciji, koja je kilometrima daleko od lokacije Y na kojoj nisam ni znao da postoji bankomat.
Čekam samo da li će se uopšte potruditi da pogledaju kameru i odmah posle gasim oba računa u Mobi-ju.
Odneo vrag šalu.

Ako ih koristiš na taj način, jednu za drugom, može lako da bude da su lopovi na taj bankomat koji ti koristiš postavili skimmer i kameru.

Ako ih koristiš na taj način, jednu za drugom, može lako da bude da su lopovi na taj bankomat koji ti koristiš postavili skimmer i kameru.
E pa ako može tako lako to da bude, **bem ti banku.
A i ko da ne mogu da sve lepo istraže i pogledaju na snimku kamere bankomata Y lice osobe koja je proveravala stanje.

Mogu oni to da provere, ali ne mogu tebi da dostave te podatke.
Ma nije u tome poenta, već u identifikaciji lica kome ja nisam sigurno jedina meta.
Ovima sa jačim paketima ako je proveravao stanje nisu imali na osnovu čega ni da posumnjaju jer im se i ne skida ništa za proveru stanja.

Ja sam što se mene tiče već doneo odluku o zatvaranju tih računa i njihovom nekorišćenju do momenta zatvaranja, samo dajem šansu banci da u narednih par dana (dok sve na pogasim) nešto ispita zbog sebe i zbog potencijalno mnogo drugih korisnika čiji su računi isto kompromitovani a da oni nemaju pojma.

Ako su koristili skimer i kameru da snime pin, to nema veze sa ovom konkretnom bankom. To može da se dogodi sa karticom bilo koje banke... Inače, da nisi koristio kartice jednu za drugom na istom bankomatu, onda bih mislio da su provalili sistem, pošto ne bi bilo razumnog objašnjenja kako bi imali pristup za obe kartice. Ovako mislim da si žrtva skimmera.

Inače, provala u sistem kartica je znatno komplikovanija, da ne kažem i nemoguća. Jer bez podataka sa fizičke kartice, ne vidim kako bi mogli da koriste bankomat. Ti podaci ne bi trebalo da postoje u informacionom sistemu banke.

Realno, sansa da identifikuju lice u vreme kada svi nose maske je ravna nuli :)
Ako je u istom navratu proveravao još npr. dvadeset drugih računa, banka bi barem znala čiji su sve računi provaljeni i mogla bi korisnicima tih računa ili da pogasi ili da zameni što kartice što račune. Da ne pominjem da je deo grada u kom je bankomat Y osim kamerama na bankomatu pokriven i mnogim drugim nadzornim kamerama, pa bi svakako ako bi se neko time ozbiljno pozabavio isplivao neki trag.
Mislim da je to prvenstveno u interesu banke zbog zaštite svojih korisnika.
A nije da nije u interesu odeljenja za visokotehnološki kriminal ako tako nešto uopšte služi nečemu u ovoj državi.

Ljudi pazite se, izgleda da im su bezbednosno kompromitovani neki računi, evo šta se meni desilo;
Imam dva računa sa dve debitne kartice koje su 100% vremena uvek u mom novčaniku koji je 100% vremena uvek sa mnom.
Nekon višednevnog cimanja kontakt centra dobijem na kraju feedback od petog po redu operatera da je datuma X na lokaciji Y neko vršio upit stanja navodno sa moje obe kartice i oba računa. Sva sreća pa su oba računa u trenutku tzv. upita bila skoro prazna.
Pošto ja znam ne samo da datuma X već nikada nisam koristio bankomat na lokaciji Y i da nikada ne vršim upit na bankomatima (niti znam kako, a i čemu onda aplikacija), a budući da su obe kartice svo vreme sa mnom, preostaje samo mogućnost da je neko u posedu kartica koje emuliraju moje DINA kartice i da je imao pristup mojim transakcijama koje su mu privukle pažnju dovoljno da pomisli da ima šta da opelješi.
Da li je u pitanju inside ili outside job vezano za banku, nisam dovoljno pametan, tražio sam im da pogledaju zapis kamere pomenutog bankomata i da mi dostave relevantne informacije, da li će od toga biti nešto nisam baš previše ohrabren napamet naučenim frazama koje serviraju njihovi iz call centra.

Ovo se meni desilo pre neki sat, njihov bankomat kod Djerma, isto DINA kartica. Za minut sam ih nazvala, kažu da je sigurno fizički kartica korištena (pošto mi se aplikacija tada resetovala na onaj login view kada je skineš, pa sam pomislila da nije slučajno mCash korišten), pokušali su sume od 200e pa nadole. Slabo su se oparili, ali svakako idem ujutro u policiju da prijavim (kažu u lokalnoj stanici, ali vtk je dole u 29.) sigurna sam da u suprotnom Mobi neće odreagovati. Od pomoći su ponudili da blokiraju kartice, i nadu 'da će kroz par dana imati šta da mi kažu'.

U kom delu grada otprilike si se kretao? Meni je čudno što je ovo moj 'domaći' bankomat, i koristila sam još onaj na dnu Francuske. Sprovela bih ja istragu, svakako niko drugi neće :)

Sigurna sam da je skimer, i da targetiraju Dine jer je magnet puno lakši i jeftiniji za kopirati

Poslednja izmena:
Ovo se meni desilo pre neki sat, njihov bankomat kod Djerma, isto DINA kartica. Za minut sam ih nazvala, kažu da je sigurno fizički kartica korištena (pošto mi se aplikacija tada resetovala na onaj login view kada je skineš, pa sam pomislila da nije slučajno mCash korišten), pokušali su sume od 200e pa nadole. Slabo su se oparili, ali svakako idem ujutro u policiju da prijavim (kažu u lokalnoj stanici, ali vtk je dole u 29.) sigurna sam da u suprotnom Mobi neće odreagovati. Od pomoći su ponudili da blokiraju kartice, i nadu 'da će kroz par dana imati šta da mi kažu'.

U kom delu grada otprilike si se kretao? Meni je čudno što je ovo moj 'domaći' bankomat, i koristila sam još onaj na dnu Francuske. Sprovela bih ja istragu, svakako niko drugi neće :)

Sigurna sam da je skimer, i da targetiraju Dine jer je magnet puno lakši i jeftiniji za kopirati

Da dodam i Addiko bankomat na Padini da sam jednom slučajno koristila u poslednjih mesec dana. Je l' se poklapa neki?

Ovaj na Djermu sam upravo obišla sve sa šrafcigerom u ruci, ali ništa tamo nema labavo 😁

Nema šta, žensko odradi bolju istragu od FBI :D
Moraću videti kako je na mom bankomatu ovde:sneaky:

Da dodam i Addiko bankomat na Padini da sam jednom slučajno koristila u poslednjih mesec dana. Je l' se poklapa neki?

Ovaj na Djermu sam upravo obišla sve sa šrafcigerom u ruci, ali ništa tamo nema labavo 😁
Stanujem na Krstu, tako da koristim najvise oba u M.Gorkog, ali Da ponekad i Djeram na uglu Jagiceve i on mi je blizu.
Mozda i nije skimmer mozda je nesto u njihovom softveru, a da zapravo nema fizicke provere.
Cemu sluze kamere na bankomatima?

Nemojte misliti da prozivam i pravim se pametan... samo me zanima zašto koristite Dina karticu? Možda postoji neki razlog zbog kog bi je i ja koristio. Inače na bankomatu uglavnom koristim mCash, ne zbog bezbednosti, već zato što mi je jednostavnije...

^ako je Dina sa čipom, pa nema komplikacije sa potpisom, zašto je ne bi koristio?
Kada negde plaćaš karticom, prodavac uvek placa proviziju banci. Ako plaćaš Dina karticom, prodavac placa manju proviziju i ostane mu ta sitna razlika koju bi inače uzela kartičarska organizacija i banka.

Ako ti je svejedno, koristi Dina karticu. Ako je na potpis, to već komplikuje proces plaćanja,...

To stoji, nego sam mislio na bankomat. Sorry, nisam precizirao jer u poslednjim postovima pričaju o bankomatu...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno