Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima li novosti da li cemo moci da nastavimo sa koriscenjem usluga kad se zavrsi pripajanje banke? Dobio sam informaciju da je presek uradjen jos na kraju prosle godine i da se sada samo ceka zvanicna informacija o promeni imena ili cega vec sto utice na nas kao korisnike.

Sto se bavite nagadjanjima ?

Ako bude izmena , mesec dana unapred ce svi dobiti obavestenja.
Ko se slaze sa uslovima - ostaje. , kome ne odgovara moze da ugasi racun i gotova prica.

Upravo tako to je po zakonu.

I ako se promeni ime banke ili vlasnik da li to znaci da cemo morati da placamo za izradu za nove kartice?

Ne dok ti traje stara.

Sto se bavite nagadjanjima ?

Ako bude izmena , mesec dana unapred ce svi dobiti obavestenja.
Ko se slaze sa uslovima - ostaje. , kome ne odgovara moze da ugasi racun i gotova prica.
Već sada može se pretpostaviti da će uslovi biti kao i za ostale korisnike Poštanske štedionice ( penzionere), ako negde ima bolje, predlažite.
U principu večina stvari može i sada da se plaća online bez provizije , Mts, Infostan... kartice za online kupovinu više nisu zanimljive.

Dobio sam informaciju da je presek uradjen jos na kraju prosle godine i da se sada samo ceka zvanicna informacija o promeni imena ili cega vec sto utice na nas kao korisnike.
"Datum prestanka poslovne aktivnosti MTS banke je 1.1.2021."
Zapravo, svi koji su posle tog datuma otvorili račune to jesu uradili u MTS banci, pod istim uslovima, samo se vlasnička struktura MTS banke promenila.
Ono što mene zanima je ZAŠTO su kupovali propali Dunav banku (i verovatno njihova potraživanja), zatim uložili u reklamu, bankarski softver, pisanje aplikacija (posebno ako su stavili novi bankarski softver = $$$), uvođenje MTS savetnika u poslovnice MTS, kupovinu bankomata... postavljanje bankomata par meseci pred prodaju.
Ako su hteli da kopiraju Telenor, jer MTS je "copy/paste" firma, mogli su još tada da znaju da je Telenor ugasio razvoj projekata Telenor banke u Indiji i Srbiji (jedine dve zemlje gde je poslovala).
A šta će biti: svakako je komplikovano za PŠ da ima dva kol-centra, dva razvojna tima, dva sajta... a možda i nije. Pošto nisu veliki (u odnosu na PŠ) možda ih zadrži u istom paketu kakvi su stigli.
Problem je samo što MTS banka, baš kao i Telenor (Mobi) banka -- ostvaruje gubitke, a ne donosi profit.

Mozda ima smisla ono sto je neko napisao, da se izvuce iz paketa Telekoma zbog prodaje. Softver se prenosi na PS, to se podrazumeva kao svojina. Moguce je da ce krajnji cilj biti modernizacija PS-a (ko zna koliko bi kostalo da su se razvijali kao ostale banke, pa placali sve zivo). Mozda je ideja upravo bila da se unapredi softverski deo, a ovako su dve muve ubili jednim udarcem.
Secam se da su u maju/junu 2017. otvorili banku iako su Dunav kupili jos ranije, i dugo vremena su to bile cak i nebrendirane Dunav kancelarije, tek kasnije su ih prilagodili, a i tada nisu nesto posebno sredili (bar na NBG). Ali nije to sad ni bitno, neki visi interes je po sredi.

Verujem da ce nam master kartice ostati vazece do kraja trajanja kao i svi aktivni ugovori. Nema mnogo gubitka osim sto ce podesiti tarifu tako da postanu profitabilni.

Ako smisle nacina da naplacuju provizije i slicno odmah cu da raskinem ugovor.
Jeste da su najpovoljniji ali ja sam racun otvorio samo da bih placao racune da ne placam proviziju. Da radim negde i da mi novac leze na njihov racun pa ajde i da ima provizija. Ali ako ima neko kao ja da ima racun i da treba da placa i proviziju onda ne vidim poentu da ga uopste imamo.

Kao i svaka druga banka, u svakom trenu mogu da promene uslove (mesečna naplata, provizije na ovo, ono...), kao što je Telenor banka radila, obaveste te tri meseca ranije i to je to.

"Datum prestanka poslovne aktivnosti MTS banke je 1.1.2021."
Zapravo, svi koji su posle tog datuma otvorili račune to jesu uradili u MTS banci, pod istim uslovima, samo se vlasnička struktura MTS banke promenila.
Ono što mene zanima je ZAŠTO su kupovali propali Dunav banku (i verovatno njihova potraživanja), zatim uložili u reklamu, bankarski softver, pisanje aplikacija (posebno ako su stavili novi bankarski softver = $$$), uvođenje MTS savetnika u poslovnice MTS, kupovinu bankomata... postavljanje bankomata par meseci pred prodaju.
Ako su hteli da kopiraju Telenor, jer MTS je "copy/paste" firma, mogli su još tada da znaju da je Telenor ugasio razvoj projekata Telenor banke u Indiji i Srbiji (jedine dve zemlje gde je poslovala).
A šta će biti: svakako je komplikovano za PŠ da ima dva kol-centra, dva razvojna tima, dva sajta... a možda i nije. Pošto nisu veliki (u odnosu na PŠ) možda ih zadrži u istom paketu kakvi su stigli.
Problem je samo što MTS banka, baš kao i Telenor (Mobi) banka -- ostvaruje gubitke, a ne donosi profit.
To isto sam se pitao i ja u nekoliko postova iznad..čemu sve to ulaganje ako nije neko pranje, debela zarada vodećeg mts kadra, posredi.

Koliko vremena treba da prodje kad se plate racuni da legne na njihov racun?
Racun sam platio juce novac su skinuli danas oko 11 a sad sam zvao i rekli da dugovanje jos stoji.
Da li je normalno da prodje vise vremena ili su mi jednostavno uzeli novac?

Ako govorimo o računu za nešto (tel, infostan, struja), novac je legao na njihov račun, nisu proknjižili uplatu. Daj im 2 dana.

Internet sam samo platio. Imam jos 2 racuna da platim i istekao je rok za placanje 20 tog,ali hteo sam da platim online. Sacekacu bar do sutra bezobzira sto mi ide kamata. Samo se bojim da nije novac zalutao negde.

Internet sam samo platio. Imam jos 2 racuna da platim i istekao je rok za placanje 20 tog,ali hteo sam da platim online. Sacekacu bar do sutra bezobzira sto mi ide kamata. Samo se bojim da nije novac zalutao negde.
Skeniraj QR kod i nema gde da zaluta, i ja sam plaćao box u petak popodne, u pondeljak bio sms da je skinuto sa računa, a do malopre se vodilo kod Mtsa da je neplaćeno, sad je prošlo.

Ma samo se nadam da je u redu.
Sa QR mislim da je najbolje da se placa,videcu u buduce tako da placam.
Imam jos 2 racuna da platim ali jos necu prvo da budem siguran da je sve u redu. Prvi put se desava da nismo platili racune na vreme.

Ti si platio i oni su pare dobili ali dok ne proknjize stajace da nisi platio.

Nece sigurno zadrzati MTS logistiku banke, niti ce veliki sistem kakav je PS preuzeti softver mts banke jer bi ih vise kostalo da obuce sve radnike PS stedionice na taj sistem nego da jednostavno utope MTS radnike u sistem PS.

PS je suvise velika da bi se bilo sta menjalo kod njih.

Najskuplje u svakoj firmi kosta obuka radnika na novim sistemima i njihove greske.

Imacemo beneficije dok traje period tranzicije i nasi ugovori i to je sve, ne bi nista vise ocekivao.

Ako ima neko da predlozi neku banku kao alternativu najradije bi presao odmah.

Isto.. Jel ima tema o bankama, ili mozemo da spamujemo ovde kad dodje vreme? Nisam mogao da nadjem..

Nije spamovanje kada u temi izumiruce banke trazis alternativu :)

Jeste da postoje puno banaka ali zar ima negde jefftinije odrzavanje od 100din,svuda je po 220 i vise,plus nema provizije. Nije da su za hvaljenje ali za sad nema boljih,a nije da nisam istrazivao povoljnosti koje se nude u Srbiji.

Za tih 100 din potrošiš više kod drugih banaka na provizijama i još preko toga održavanje računa od 200 pa nadalje. Većina banaka sad udara provizije za plaćanje.

To nije realna tržišna cena. Jedino državna banka može da ponudi praktično “besplatne” usluge, al ”besplatne” državne stvari plaćaju poreski obveznici.

Pa nek placaju :D
Dosta sam se ja naplacao.
Jednostavno neka naprave povoljno za nezaposljene. Nemogu ja da placam 250din mesecno odrzavanje racuna a da nemam dinara primanja.

Kako funkcionise mts mc kartica kada se placa nesto u eur, a na racunu nema dovoljno eur, ali ima dinara? Da li se radi konverzija automatski ili se odbije transakcija?
Generalno volim da devizni i tekuci drzim odvojen za svaki slucaj (a cim postoji visa internet, nisam jedini). Ne bih zeleo neku automatsku pretplatu, pogresno placanje i slicno da mi oljusti ceo racun.

Radi se konverzija automatski...

Ne radi se za pretplate (u domaćem platnom prometu npr). Imam pretplatu za jedan servis koja se skida u tačno vreme i tačan datum. I ako nema rsd ne povlači eur, nego stigne obaveštenje od servisa da je plaćanje neuspešno. Nisam probao za neki strani servis npr netflix...
Za plaćanje na pos terminalu automatski skida eur ako nema rsd, ili u inostranstvu ako ima eur skida prvo to, pa onda konverzija rsd u eur.
Govorim o računu plus,viševalutnom.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno