Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ja sam baš našao kad da odem u MTS banku... Potpisao ugovor pre par dana, još čekam kartice.

Pa i bolje... ti si bar miran izvesno vreme, i nece ti menjati to sto si potpisao.

Ja nisam bas optimista da ce se neke stvari zbog kojih smo u mts preneti na PS

Imam oročenu štednju u MTSB, dobio sam napismeno od njih da su obaveze vezane za štednju prenete na poštansku štedionicu i da svi zaključani ugovori ostaju da važe do isteka bez izmene i da nije potrebno ništa da uradim.

Šta će PŠ da uradi - ko zna? Troma poludržavna banka. Njima je najlakše da ne urade ništa. Nekako mi se čini očekivano da će u nekom trenutku morati da izjednače ponudu i tada nestaje račun plus. Šta je bilo kada je OTP "pojeo" SoGe? Kada je Telenor "pojeo" KBC? (Mada ovo poslednje poređenje nije adekvatno.)

Šta god neko sad da napiše to je samo spekulacija. Možda ostane status quo još godinu dana.

Danas mi stigla samo dina kartica kao kasnije saju mastercard, al ime na kartici mi napisali bez kvacica nema ć i ž a znam da obicno ima, jel ce to biti problem kad budem koristio ?

Nece...

Šta god neko sad da napiše to je samo spekulacija...
Ovo što si rekao je definitivno najtačnije!
Al evo ja ću optimistično da nagađam:)
Imam račun u PŠ, imao bih što šta kasti o njima, ali neću;)!
Neću da dužim priču (da se opet ne javi neko kako treba da ugasim račun u PŠ umesto što pišem roman ovde:ROFLMAO:- e baš neću, meni tj. mojim potrebama PŠ odgovara sa svim manama). Ali suština je da PŠ do pre nekoliko godina bukvalno kao da nije čula za internet. Mislim da korisnicima i dan danas treba USB token da bi koristili preko PC-a internet bankarstvo i to naplaćuju. Preko telefona je besplatno ako imate više od 3 plaćanja mesečno (u suprotnom je 50 din mesečno, provizija za uplatu je min 10 din)....
Inače, održavanje računa u PŠ je 110 din ako vam mesečni izveštaj šalju na e-mail a ne fizički poštom (penzionerima je još jeftinije održavanje) - to za ove koji brinu da će poskupeti održavanje:giggle:. E da, jedna od najjačih nebuloza (a ima ih kažem, samo neću o njima) je da vam naplaćuju proviziju ako vam neko uplati novac na račun. To su počeli da naplaćuju tačno onda kada su svi građani dobili besplatne akcije, pa onaj ko nema račun dobija po defaultu u PŠ račun. Znači jedino kad legne plata ne uzimaju proviziju, ako uplate dividendu ili recimo nešto prodate na kp... pa vam neko uplati na račun - uzimaju proviziju, ludilo. Zato ja imam račune u 3 banke.
Znači neko moje nagađanje je da nema nikakve šanse, ni logike da jednostavno "progutaju" tj. pretvore mts u PŠ kao što su uradili sa Agricole (ili kojom već bankom). Jer većina korisnika mts i jesu korisnici mts zato što žele te neke specifične usluge. Po meni najverovatnija opcija je da će postojati ovi Plus računi i dalje, a u najgoroj opciji će značajno unaprediti svoje postojeće internet bankarstvo, ali svi znamo da je kod nas sve moguće... Al zato fala bogu ima banaka ko nigde u svetu

E do ...bas sada su nasli da je prodaju!
Ja svratio na temu da jer se razmisljam da predjem u MTS banku posto je Intesa ciji sam korisnik objavila novi cenovnik usluga koji krece od 31 Maja. Suma sumarum koliko vidim to sto ce me u Intesi kostati 475 rsd mesecno u Mts je 100 rsd.
Da li se dobija uz racun plus neka kartica za placanje na Ali Express-u i slicnim sajtovima?
Vidim da se uz racun plus dobija Dina i Master beskontakni za placanje i vidim da ima devizni racun ali ne znam za tu karticu za placanje. Da li ima neka provizija za takvu vrstu placanja?
Da li postoji mogucnost da sa dinarskog racuna(plata bi isla na taj racun) kupim evre i prebacim ih na tu karticu za placanje u inostranstvu preko mobilnog telefona ili bar racunara?
Da li postoji mogucnost izdavanje debitne kartice kao sto je Intesina Visa internet? Ona je totalno odvojena od dinarskog racuna i debitna je.

Poslednja izmena:
Uz racun plus (prvih 6 meseci gratis posle 100 din mesecno ukoliko je bilo promene) se dobijaju Dina i Master (Dina je besplatna, Master 500 din jednokratno). Racun ima dinarski i devizni deo. Za placanja u Srbiji zaduzuje se dinarski, a u inostranstvu devizni deo racuna. Nema provizija nikakvih, bukvalno sve je besplatno (placanja, dizanje kesa Masterom na bilo kom bankomatu i sl). Cim kupis evre u online menjacnici oni su na raspolaganju na kartici ukoliko njom placas na stranim sajtovima (mada mozes opusteno drzati samo dinare jer je automatska konverzija po bas ok kursu za razliku od drugih banaka). Ako ipak kupujes evre, kurs je bas povoljan tj samo oko 10 para iznad srednjeg.
Ne postoji mogucnost izdavanja posebne kartice jer je ova Master vezana i za dinarski i za devizni deo. Dobra stvar je sto mozes iz aplikacije da je totalno kontrolises, postavis limite, ukljucujes i iskljucujes kanale placanje (atm, pos i internet) i sl.

Znaci ako mi neko mazne karticu i proba da kupi sa njom nesto moći ce da potroši samo onoliko para koliko ima na deviznom računu? Npr na dinarskom imam 40 000 rsd a na deviznom imam 3e i na primer ako mi mazne neko karticu da li ce moći da potrosi 100 na primer?
Ako ja hocu da kupim nešto što kosta 10e a na deviznom imam samo 5e da li ce transakcija proći? Da li ce banka da mi skine sa dinarskog računa i prebaci na devizni automatski ili to moram ja da uradim?

Hoće, radi se konverzija
Ako nemaš dovoljno jedne valute povuče sa druge i uradi konverziji nisu to odvojeni dinarski i devizni kako gore reče već je to multivalutni račun.

Takodje neko rece da se MTS banka prodaje a ja sam čuo da se "pridružuje" što nije isto što i prodaja.
Uz to sumnjam da ćemo zadržati usluge MTS banke kada isteknu ugovori jer nema šanse da imamo podizanje na svakom bankomati besplatno i slično u PS

To sa bankomatima sigurno, ja već čekam svaki dan info kada će reći da je od sada free samo na mts i PŠ bankomatima, mada PŠ ima ok mrežu bankomata, plus beše kod njih je free i sa onim bankomatima što su posađeni po menjačnicama, money get, tako nešto.

Kako se placa mts karticom na aliexpersu,ja sam otvorio pre neki dan racun i platio sam racune u Srbiji.
Ako se traze podaci o kartici to jos nemam,nije mi jos stigla. Samo sam racune platio online.

Placas normalno broj kartice, validnost i security code ona 3 broja na poledjini mozes i da sacuvas karticu na Alipayu i nista ti ne treba od toga pri kupovini onda.

Ja jos nemam karticu.
Nije mi jos stigla. Samo sam platio nesta sa kupujem prodajem sto sam kupio.

Moras da sacekas karticu. Potreban je broj iste.

Razumem hvala.
Da li da kupujem uopste evre,dolare ili da platim kako i jeste. Koliko vidim bar u mts banci najbolje je dinarima,oni sami sve odrade.

Dinare (oni ce sami da odrade automatsku konverziju) ili evre. Nikako drugu valutu jer kojom god stranom valutom placao banci ce to da stigne u evrima. Nemoj da mislis da ako nesto recimo placas u dolarima da treba da imas dolare na racunu. Znaci ili dinare ili evre, nista trece.
Probaj obe varijante ali kada je mts Banka u pitanju mislim da ce obe bas slicno da te izadju. Znaci na AE odebares da cena bude u dolarima, platis karticom iz mts Banke a na racunu imaj dinare ili evre i to je to.

Meni najvise odgovarao da imam na kartici evre ili dolare,racun koristimo vise osoba svako ima nesta novca,a dolare ili evre bi koristio samo ja i znacu da su moji.
Tako da mislim da cu kupiti dolare ili evre.
Na aliexpresu sam stavio da mi je u dolarima ali stavicu da bude sve u evrima.

Ako vec imas dinare a ne devize, ne vidim zasto bi kupovao devize kada ce sistem vec sam da pretvori u valutu koju je potrebno i u iznosu koji je potreban.
nema potrebe to rucno da radis.

@Miki
Po ko zna koji put ti kazem nemoj da kupujes dolare bez obzira sto nesto placas u dolarima zaracunace ti banka duplu konverziju. Jer ako ti nesto platis u dolarima, Mastercard ce to da pretvori u evre, sad banka zeli da te zaduzi za taj iznos u evrima a ti imas dolare, pa ce banka tvoje dolare da menja za dinare pa da kupuje evre.

Znaci evo jos jednom: na racunu samo dinare ili evre kod ino placanja. Zaboravi na dolare, funte i sl. Nezavisno kojom valutom ti platio ko da si platio evrima...

Pa rekao sam na kraju da cu sa evrima da kupujem, dolare nisam spomenuo vise.
@bakara Zato sto racun koristimo cela porodica i to sam rekao,ako uplatim 2000din mogu za sebe da kupim 17 evra i to su samo moje. Ne da racunam da li smem da potrosim tudje dinare.

To je to Miki. Kako vama odgovara, dinari ili evri na racunu u banci i super. A na AE ti savetujem da izaberes da je cena u dolarima (tada ce kad platis karticom MC da odradi automatsku konverziju u evre i malo je bolji kurs nego da odaberes da ti je AE u evrima).

Dobro ako je tako bolje onda cu tako da uradim. Malo ce mi biti problem da racunam koliko novca imam i smem da potrosim ali nema veze.
Samo me jos ovo interesuje,saznao sam da se preko aplikacije mts banka placa provizija kad se placaju racune,zanima me da li da li je to istina. U ugovoru i na sajtu ne pise nista slicno.
Mada ja placam sa pc tako da mi to nije ni bitno.

Dobro ako je tako bolje onda cu tako da uradim. Malo ce mi biti problem da racunam koliko novca imam i smem da potrosim ali nema veze.
Samo me jos ovo interesuje,saznao sam da se preko aplikacije mts banka placa provizija kad se placaju racune,zanima me da li da li je to istina. U ugovoru i na sajtu ne pise nista slicno.
Mada ja placam sa pc tako da mi to nije ni bitno.
Ma ne placa se nikakva provizija ninakakvo placanje u mts banci druze.

Više puta sam hteo da prebacim nešto novca sa svog računa Poštanske štedionice na svoj račun u mts banci i u dve pošte su mi rekli da se za taj transfer naplaćuje provizija. Ako se dobro sećam, na forumu sam pročitao da postoji način da se transfer uradi i besplatno. Molim vas za objašnjenje kako ovo da izvedem.
Hvala.

Ma cekaj pobrkao si sve, ti hoces da el putem prebacis nesto novca na racun u mts banku? Ako je to slucaj onda vidi sa PŠ nemas tu veze sa mts bankom, a ako hoces da odes u postu i da uplatis LICNO preko uplatnice onda je drugacija procedura bez provizije na uplatu u mts banci i imas cini mi se u prvoj poruci u temi da ne pisem ponovo proceduru.
A drugo ti si pitao za placanje iz mts aplikacije na AE itd i rekao sam ti nema nigde nikakva provizija za placanje.
Uh sad vidim da je to pitao drugi clan ne ti.
Svakako za tebe vazi prvi deo posta.

Ja u posti odem i uplatim koliko god mi treba,nebitno da li je 500 ili 2000din (po potrebi) provizija svakako nema.
Sad treba racune da platim kad stignu za mobilni i internet,u poslovnici gde sam otvarao racun su mi rekli da nema nikakve provizije, ali ako placam putem njihovog sajta (nebitno da li pristupam putem pc ili mobilnog) ali ako placam preko mobilne aplikacije mts banka e onda ide 15din provizija za svaki racun. To znam sigurno jer sam dva puta pitao. Za aliexpress znam da nema to sam se vec raspitivao odavno ovde na sajtu.

Nemas druze preko app nikakvu proviziju, aman 1000 racuna sam platio istom od otvaranja mts banke do danas, znam sta pisem.

Potvrdjujem. Nema nikakve provizije. Placao bilo sta, koliko god racuna, preko sajta ili moba sve je besplatno. Pogresno su te obavestili u toj poslovnici.

Stvarno mi nije jasno sto bi mi tako rekli. Jos bolje onda.
Da li mogu broj telefona da promenim sam na svom nalogu?
Jedna zanimljivost koju nisam znao je da se broj racuna sastoji od veceg dela svog mobilnog. broja A unapred sam znao da planiram da predjem u drugu mrezu,bezveze ali nemogu da promenim broj racuna sad,ali da promenim broj da mi stizu poruke na novi broj.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno