Šta god neko sad da napiše to je samo spekulacija...
Ovo što si rekao je definitivno najtačnije!
Al evo ja ću optimistično da nagađam

Imam račun u PŠ, imao bih što šta kasti o njima, ali neću

!
Neću da dužim priču (da se opet ne javi neko kako treba da ugasim račun u PŠ umesto što pišem roman ovde

- e baš neću, meni tj. mojim potrebama PŠ odgovara sa svim manama). Ali suština je da PŠ do pre nekoliko godina bukvalno kao da nije čula za internet. Mislim da korisnicima i dan danas treba USB token da bi koristili preko PC-a internet bankarstvo i to naplaćuju. Preko telefona je besplatno ako imate više od 3 plaćanja mesečno (u suprotnom je 50 din mesečno, provizija za uplatu je min 10 din)....
Inače, održavanje računa u PŠ je 110 din ako vam mesečni izveštaj šalju na e-mail a ne fizički poštom (penzionerima je još jeftinije održavanje) - to za ove koji brinu da će poskupeti održavanje

. E da, jedna od najjačih nebuloza (a ima ih kažem, samo neću o njima) je da vam naplaćuju proviziju ako vam neko uplati novac na račun. To su počeli da naplaćuju tačno onda kada su svi građani dobili besplatne akcije, pa onaj ko nema račun dobija po defaultu u PŠ račun. Znači jedino kad legne plata ne uzimaju proviziju, ako uplate dividendu ili recimo nešto prodate na kp... pa vam neko uplati na račun - uzimaju proviziju, ludilo. Zato ja imam račune u 3 banke.
Znači neko moje nagađanje je da nema nikakve šanse, ni logike da jednostavno "progutaju" tj. pretvore mts u PŠ kao što su uradili sa Agricole (ili kojom već bankom). Jer većina korisnika mts i jesu korisnici mts zato što žele te neke specifične usluge. Po meni najverovatnija opcija je da će postojati ovi Plus računi i dalje, a u najgoroj opciji će značajno unaprediti svoje postojeće internet bankarstvo, ali svi znamo da je kod nas sve moguće... Al zato fala bogu ima banaka ko nigde u svetu