Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odradis update i sansa 50-50 da ce da proradi posto i drugaru isto posle azuriranja nema sliku 😡

Kod mene nije bio update, a isti su brojevi prikazani.
Možda je sam odradio update!
Ja sam update pokrenuo tako što sam kabl izvukao iz utičnice i kada sam ga ponovo vratio uređaj se pokrenuo i tada započeo update.

Sad uključio uređaj apdejt uspešno odrađen. Šta je ažurirano pitaj boga sve je isto.

Mogu da ga apdejtuju još milion puta, Move je u odnosu na EON box nula. Eon je 73728 svetlosnih godina isped Move-a. Ali dobro, koliko para toliko muzike. U SBB-u sam plaćao 3600, u Supernovoj sada 1700 i to je to, bukvalno koliko para toliko muzike. Jedino što je net bombona i bolji od SBB-a ali ja sam na optici, i zbog toga generalno prednost dajem Supernovoj. Praštam im Move iz XIX veka, stvarno je loš ali kapiram da su još novi i da će vremenom da se poprave.

Jel sve nove korisnike SN baca iza NATa ? Ako ne, od cega zavisi da li ce vas baciti iza NATa ? Na koje probleme mogu da naidjem ako sam iza NATa ?

Jel sve nove korisnike SN baca iza NATa ? Ako ne, od cega zavisi da li ce vas baciti iza NATa ? Na koje probleme mogu da naidjem ako sam iza NATa ?
Do čega zavisi ne znam od početka rada ex AVcom nisam imao NAT, sad dobio poklon za 2021 od Supernove. Negde na internetu sam čitao, da svi korisnici dobijaju polako NAT nemoj da mi veruješ jer ako je lažna vest lažem i ja tebe.

Do čega zavisi ne znam od početka rada ex AVcom nisam imao NAT, sad dobio poklon za 2021 od Supernove. Negde na internetu sam čitao, da svi korisnici dobijaju polako NAT nemoj da mi veruješ jer ako je lažna vest lažem i ja tebe.
Ne bi ga dobijali kada bi internet provajderi prešli na ipv6 protokol koji ima veći broj adresa.

Ne bi ga dobijali kada bi internet provajderi prešli na ipv6 protokol koji ima veći broj adresa.
Nešto mi đavo nije dao mira i gledam stare i sadašnje ugovore. Dok sam bio u AVcom-u jasno je bilo definisano ugovorom javna dimamička ip adresa, sada u novom toga nema i odma pao CG, a cena ove nije mala 699 din. Čini mi se.

I kod mene Move uredjaj blokirao nakon updeta, nista ne pomaze....

Jedino zamena?

Imam 3 move-a na 2 ugovora, prvi uspešno odradio update. Javljam ako bude problema sa preostala 2.

Hvala na odgovorima.
Posto se bavim web dizajnom, funkcionisanje localhost servera mi je must-have. Koristim Apache i MySQL module na xampp-u, pa me interesuje da li cu, ako me bace iza CGNATa, imati problema sa dizanjem servera na lokalu ?

699rsd i sve ce biti k'o i pre, kad je za posao to nije nikakav trosak.

@Imotep95 i svi vi sto imate move, da li radi usb, da li se moze snimati tv program kao sto moze na starom stb?

699rsd i sve ce biti k'o i pre, kad je za posao to nije nikakav trosak.

Svaki dodatni trosak je trosak, bez obzira cime se bavio, da ne ulazim u detalje sta i kako.

Moje pitanje je da li cu imati problema sa dizanjem localhost servera ako me bace iza CGNATa ? Idealno bi bilo da mi neko javi iz prve ruke ko ima takvu situaciju, tj da je iza CGNATa na SN-u, a koristi localhost za dizanje sajta u lokalu.

Pozdrav, danas su mu prikljuciki net, pa me interesuje koji su username i pw? 192.168.100.1 ne prolazi admin sifra.

Hvala na odgovorima.
Posto se bavim web dizajnom, funkcionisanje localhost servera mi je must-have. Koristim Apache i MySQL module na xampp-u, pa me interesuje da li cu, ako me bace iza CGNATa, imati problema sa dizanjem servera na lokalu ?
radice ti u lokalu sve, cgnat ili nat znaci da spoljni servisi nece moci tebi da pristupe, obzirom da nemas javnu ip adresu (ili istu delis sa jos mnogo njih)...

^
Tnx, to me je interesovalo. Zasad mi je dovoljno da i pored CGNATa mogu ja licno na mom lokalnom serveru (na mom kompu) da pristupim i to je sve.

Poslednja izmena:
Pozdrav, kad ste vec pokrenuli pricu o move boxevima, imam jedno pitanje tj. problem. Uglavnom box mi je povezan preko wifi mreze i posle nekog vremena ode u neku fazu hibernacije upali se crvena lampica na njemu i tad se izgubi epg i onda moram da ga skroz ugasim i upalim ponovo da bi se vratio epg, da li zna neko kako to da resim?

Move boxovi su smeće. Svi kukaju koji su ih uzeli, čak i monteri nemaju reči hvale za move uredjaje

Move boks je hardverski dobar. SN ga je osakatila softverski, ukinula mu je play store. Sama aplikacija radi dobro, brza je, ali nije nešto inventivna, prosto je drugačija. Meni je najveća zamerka nemogućnost pravljenje liste kanala. Sad sam se navikao i nije mi više toliko nezgodna za korišćenje. Koristim je na isti način kao i eon.

Obogaćuju li sadržaj video kluba, ubacuju li nove filmove i serije?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno