Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav narode,
Plan mi je da ove godine udjem u Bitcoin i druge altcoine sa 5000 Eur. Kupovao bih samo preko menjacnica.Do sada sam kupovao malo, ne vise od 50-500e po kupovini
Moj plan za ovu god. mi je da vecinu oko 75 ili 80% udjem u Bitcoin a ostatak na ETH, LTC.Takodje su mi zanimljivi Link, Cardano i Tron.Planiram dugorocan hold, ne zanima me sell za sada.Znaci dugorocna investicija.

Naravno vecno pitanje je kada udji i sa koliko?Razmilsjao sam da kupim deo BTC na ispod 30k i pojednine druge altove dok je bear run.Medjutim Musk mi je malo pokvario planove.:D

Kakva su vasa predvidjanja i kako bi vi potrosili i raspodelili 5000e?,)

Svako dobronamerna pomoc i savet su dobrodosli cheers
Zasto kupujete kripto za dugorocan hold kad je sve na ath trenutno? Za dugorocan hold se kupuje kad je sve u velikom minusu, a ne u velikom plusu...

Sent from my SM-A505F using Tapatalk

• Like
Reagovanja: MPM
Zasto kupujete kripto za dugorocan hold kad je sve na ath trenutno? Za dugorocan hold se kupuje kad je sve u velikom minusu, a ne u velikom plusu...

Upravo tako....Ali to je bila pandemija i na kraju 2017-te
A na pocetku 2020 niko se nije interesovao da pokupuje sta zeli po smesnim cenama,jer "jelte" psihologija je takva da je tada sve propadalo i islo na nulu....

Mada ovaj decko se ogradio,ne zanima ga kratkorocni profit,ne zanima ga iako padne i ceka ciklus od 3-4 godine,decko kupuje za dugorocni hodl,jedino je lose sto je to sada na ovim cenama!
Mada ako pogledamo i vratimo se par nedelja unazad,isto su komentarisali ljude koji su se raspitivali sta da kupe kad je btc dosao na 21-23K...pa onda ode duplo...
Tako da ovaj decko iako uleti sada,vrlo moguce da moze da se desi da doceka lep izlaz u narednih par meseci sa tipa bar 30-40% u plusu....i onda da ceka koji mesec za bas dobre ulaze postepeno na dole....
Sve najbolje svima koji ulazu!

• Like

Mozda se za godinu - dve ispostavi da ovo sto je danas da je to bio veliki minus [emoji846]

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Danas se otključava velika tranša GBTC, ali sada je njihov premium po prvi put otišao u negativno, što ih za Grayscale čini liabilities. Hoće li Greyscale videti interes da ih i dalje izdaje? Za pet dana kreću i ETH futures. Ima puno potencijala za hladan tuš.

Samo negativa! U tome si uvek prvi [emoji846]

Pitao sam juce na zvanicnom LTC redditu dal ce biti delistovanja s menjacnica kad ubace privatnost i dobio odgovor od jednog litecoin dev-a

We have talked with exchanges, and no exchange has responded negatively. We regularly keep in contact to see if things have changed, and no they haven’t.

DOGE ima i neku akciju petak ujutru u 3 po našem vremenu za masovnu kupovinu. Može doći do lepog pumpanja.

To može biti i da navuku ljude da kupe da bi bi neko dumpovao... Jer će se ljudi nadati da će biti kao prošle nedelje

Lepo je videti da se LTC oporavlja i da drži korak trenutno sa ETH:

PP4-XRP-03feb2021-1215-Nomics.png

Što se tiče XRP-a, pratim i dalje one telegram grupe, izgleda da je XRP zajednica lepo odradila damage control posle onog dump-a i sad radi edukaciju članova (trenutno oko 270k članova u 2 telegram grupe).

@Balaburin
Organizacija je na redditu. Sumnjam da će zajednica sama sebi da puca u nogu. Da li će cena da ode gore, to niko ne zna. Ne zna se odziv. Sakupili su novac za bilobrde po celoj SAD, tako da guraju priču koju su pokrenuli. Da li će doći do $1, da li će doći do $0.5, mislim da ne zavisi samo od zajednice. Jedan Maskov tvit kako će krenuti da ozbiljno ulaže u DOGE i ode cena u nebesa. Biće sigurno još interesantnih najava, jer investitori vole dobru reklamu.

Samo negativa! U tome si uvek prvi [emoji846]

Prvo, kad god ti u životu dobro ide, budi vrlo oprezan i stalno se osvrći. Možda ti ide nizbrdo.

Drugo, kad god vidiš da svi isto misle, to ti je pouzdan znak da niko ništa ne misli.

Lepo je videti da se LTC oporavlja i da drži korak trenutno sa ETH

Grayscale kupio još LTC. Kad god vidiš da mu cena raste, to je zato što je Grayscale kupio još. Taj novčić radi na Grayscale pumpu.

I poštujem tvoj entuzijazam, ali s obzirom na neiskustvo, malo spamuješ sa postovima.

Ako ćeš dugoročno, sačekaj nekoliko meseci da balon pukne, biće svega opet vrlo jeftino.

U potpunosti se slazem. I opet ponavljam, ko ne veruje, neka vrati nazad u ovoj temi na postove iz Januara 2018-te. Isto se pricalo kako BTC ide na 30k pa je pao na kraju na 3k levele. A ako mislite da je sad drugacije i da BTC vise nikad, niti u bear periodu nece ici ispod 30k, onda nzm sta da vam kazem. Balon treba iskoristiti za uzimanje profita, a ne za voznju u prazno u oba smera.

Isto se pricalo i kad je btc bio 13 k da ide na 5000 pa je otisao na 41k.

Ko ne veruje nek vrati temu nazad kad je cena bila 13000.

21k je bio ath pa je gomila ljudi kupovala i prodala ili cad moze da proda na 35-36-37k.
20 k je bio pre 3 godine isto ath pa je gomila kupovala na 18-20k, a cena otisla na 3k.
Neki su uzimali profit na ethu na 800-900 neki uzimaju sad na 1500-1600 neki ce mozda uzeti na 2000, a neki nece uopste uzeti i provozace se gore dole, pa ce mozda za par godina uzeti profit na 3000 a mozda nece uopste.
Ne postoji pravilo.

Ono sto je vrlo verovatno da ce cena itekako ici i ispod 30k i preko 40k. Kada ce, to je vec pitanje i svako treba da donese odluku za sebe.

Ja sam iz btca presao u usd sa 90% btc-a. Eth sam krenuo da izlazim na 1000 ali vrlo malo, a preko 1400 agrsivnije. po 5% porfolija na 5% rasta. Trenutno mi nece tesko pasti ni scenario pucanja i naglog pada ( prilika da da se dokupim) ni nastavak rasta (prilika da izadjem sa jos na vecim cenama i da cekam neki buduci pad).

Poslednja izmena:
Podsetnik da DOT ETP sutra izlazi na Swiss Exchange

@MareBGD mislis da će malo gore jer sam razmišljao da izađem iz DOTa danas, ili da čekam do sutra

Dot ide na gore zadnja dva dana. Trenutno je na ath na preko 19 dolara. Ne vidim da izlazak na berzu može da mu smanji cenu...

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

Pričalo se u januaru 2018 da će BTC ići do 100k, pa se spustio na 4,5. Sve je to normalno. Nije da niko ne zna šta će bit, ali niko na forumu, a i malo šire od njega ne zna šta će stvarno biti. Možda neko misli da zna, ali to je drugo.

• Like
KO je taj koji zna dal ce na 60k ili na 3k ?

Ne znamo, ali treba da verujemo da postoji ? Neka..

Upravo tako....Ali to je bila pandemija i na kraju 2017-te
A na pocetku 2020 niko se nije interesovao da pokupuje sta zeli po smesnim cenama,jer "jelte" psihologija je takva da je tada sve propadalo i islo na nulu....

Mada ovaj decko se ogradio,ne zanima ga kratkorocni profit,ne zanima ga iako padne i ceka ciklus od 3-4 godine,decko kupuje za dugorocni hodl,jedino je lose sto je to sada na ovim cenama!
Mada ako pogledamo i vratimo se par nedelja unazad,isto su komentarisali ljude koji su se raspitivali sta da kupe kad je btc dosao na 21-23K...pa onda ode duplo...
Tako da ovaj decko iako uleti sada,vrlo moguce da moze da se desi da doceka lep izlaz u narednih par meseci sa tipa bar 30-40% u plusu....i onda da ceka koji mesec za bas dobre ulaze postepeno na dole....
Sve najbolje svima koji ulazu!

Da jako je tesko gledati u buducnost a lako biti general posle bitke.... 2018 sam usao u BTC kada je bio 16k~ onda mi je bilo nesigurno ali uradio sam to.Sada je trenutno 37K gledajuci iz ove perspektive ne kajem se naravno.Hteo sam da uletim sa 29k kada je bio BTC ali tada nisam imao kesa.Sada ga imam i sve ide na ATH...Ironicno ali to je criptno nadam se nekoj korekciji pa cu uci...Mislim da za 2-3 godine bicu u najgorem slucaju bicu na nuli ili u plusu.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno