Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@razor81:Menjaj TV :D Ili nosi Move box u prodavnicu TV-ova po poveži i CEC-uj do Android Settings menija :D

@Muki.Beograd: Postoje ogromne razlike oko toga kako koji proizvođač implementira HDMI-CEC specifikaciju i gomila bagova u vezi toga.. pa onda imaš slučajeve tipa radi gašenje preko CEC a neće da se upali. Ili da ti u pola noći CEC upali TV jer nešto brljavi u komunikaciji sa box.

Dok neko ovaj konkretan slučaj ne testora detaljnije nećemo znati jel bitno SmartTV / ne-SmartTV ili bitno Samsung ili Fox ili Android vs Tizen vs Opera Smart vs šta god.

Poslednja izmena:
Menjaj TV :D Ili nosi Move box u prodavnicu TV-ova po poveži i CEC-uj do Android Settings menija :D
Ma jok kad crkne tv onda kupujem. Uostalom imam i mog kineza od boxa koji radi domaćinski. Onaj TX6 znaš i sam slao sam fotke ako se sećaš.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Što se tiče eona, definitivno je do interneta. U jednom momentu pustio mi je jedan sd kanal kad je podešavanje bilo 1mbit. Posle sam namestii na auto i pustio je rts hd i slika je bila odlična i radila je bez prwkida. Posle da promenim kanal i neće opet.
Evo još slika.
54578c77367d3a2628a942bba23ae518.jpg
873934ae0384e55bfd374b7e07d4b1fd.jpg
b5eac963b3359d2982ac211bc00dcf93.jpg
585da0651cd6af6734dd5f4e583255c4.jpg
5cac634f9f81f1c3d68632d38ec2df60.jpg
df396992571e2dc9784cd5d0a9c3c4a5.jpg

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Probaj da pristupis ako moze podesavanjima mreze na boxu pa da tu ubacis dns. Onaj kega sto je prvi pisao da je pristupio boxu preko hdmi cec funkcije je cini mi se imao move box bez koaksijalnog prikljucka i da mu Eon radi lepo. Napravise od njega trola ovde, mada moram priznati da je bio malo konfuzan.

Na boksu nema podešavanja za dns. Ima za ip i za proxy. Za ip postoji opcija dhcp ili statička. Trenutno je dhcp. Probao sam da se povežem na wifi, ali neće. Prvo sam pimislio da je zbog sbb naloga u mreži, ali onda ne bi radili samo n1, nova s i sportklubovi. Ma nije ni važno nego ajde radi probe mogućnosti boksa. Mogli su da urade kao sbb i omoguće playstore.

Na boksu nema podešavanja za dns. Ima za ip i za proxy. Za ip postoji opcija dhcp ili statička. Trenutno je dhcp. Probao sam da se povežem na wifi, ali neće. Prvo sam pimislio da je zbog sbb naloga u mreži, ali onda ne bi radili samo n1, nova s i sportklubovi. Ma nije ni važno nego ajde radi probe mogućnosti boksa. Mogli su da urade kao sbb i omoguće playstore.

Tako je to sam već pisao, nije mi jasna politika te zabrane i ograničavanja box-a. Lično mislim da bi mogli i sam izgled aplikacije da usavrše da bude bolja i lepša, a može se, ali izgleda ne žele da se mlate.

@shamanNS I šta kada to uradim? Ako bih uspeo da pristupim meniju šta bi trebalo da otključam/uključim da bi recimo Move funkcionisao kao standardni android box?

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

@razor81: Pa treba da napraviš način da posle tim stvarima pristupaš i kad vratiš box kući :D Ja bih video da li na tome može da se aktivira Developer Mode (nakon što se uspešno sa HDMI-CEC otvori Android Settings naravno, bez toga nema nikakvog čačkanja) pa ako može aktivirao USB debug, i dodao nekoliko aplikacija među kojima i Button Mapper (da ako ima neki slobodan/nekorišćeni ili makar manje bitan taster na Move box daljincu mapira se taster da otvara nešto od bitnih stvari ) i neki Activity Launcher tip aplikacije.
I naravno video da li može da se instalira i radi kako treba neki drugi launcher (tipa Nova Launcher).

Jel neko probao da utvrdi da li je tom uređaju zaključan bootloader ili nije? I kako se bootuje u recovery mode... i da proba da bootuje CoreELEC/LibreELEC sa memorijske kartice (ako uređaj ima čitač kartica?) ili USB fleša?

ccc, imate uređaj a ništa ga niste muštrali :D :D

@sonetpro_kg: Pa promeni sa "DHCP" na "static" pa ćeš imati opciju da unešeš i DNS... samo što će onda morati da uneseš sve podatke ručno (IP, gateway, mask/subnet..)

Poslednja izmena:
Nesmo se čkolovali, dumemo da muštramo Move!

Ovo mi se pojavljuje veoma često. Ponekada krene da se puni do 100% pa opet nastavi emisija a najčešće stoji ovako na nuli i moram da resetujem Move box. Jel može neka pomoć ili informacija o čemu se radi? Hvala
keyboard test utility

@razor81: Pa treba da napraviš način da posle tim stvarima pristupaš i kad vratiš box kući :D Ja bih video da li na tome može da se aktivira Developer Mode (nakon što se uspešno sa HDMI-CEC otvori Android Settings naravno, bez toga nema nikakvog čačkanja) pa ako može aktivirao USB debug, i dodao nekoliko aplikacija među kojima i Button Mapper (da ako ima neki slobodan/nekorišćeni ili makar manje bitan taster na Move box daljincu mapira se taster da otvara nešto od bitnih stvari ) i neki Activity Launcher tip aplikacije.
I naravno video da li može da se instalira i radi kako treba neki drugi launcher (tipa Nova Launcher).

Jel neko probao da utvrdi da li je tom uređaju zaključan bootloader ili nije? I kako se bootuje u recovery mode... i da proba da bootuje CoreELEC/LibreELEC sa memorijske kartice (ako uređaj ima čitač kartica?) ili USB fleša?

ccc, imate uređaj a ništa ga niste muštrali :D :D

@sonetpro_kg: Pa promeni sa "DHCP" na "static" pa ćeš imati opciju da unešeš i DNS... samo što će onda morati da uneseš sve podatke ručno (IP, gateway, mask/subnet..)
Kad stavim na static IP, onda mi daje samo da ukucam IP adresu. Uspeo sam da uključim developer mode ali se ništa posebno dodatno ne otvara.

Pa na drugim uređajima se obično u Settings-u pojavljuje se nova sekcija i tu između ostalog ima USB debug :D Da može sa ADB na kompu da se čačka po boxu (ko ima USB male to USB male kabl :D )

A za IP podešavanja svaki Android uređaj koji sam ja u životu video je imao izbor DHCP vs Static i static naravno nudio da se unesu sva podešavanja ručno... negde odmah prikaz svih polja a negde ima tipa "advanced" / "show advanced" i onda prikaže ostatak polja među kojima je i DNS 1 i DNS 2.

Ovo mi se pojavljuje veoma često. Ponekada krene da se puni do 100% pa opet nastavi emisija a najčešće stoji ovako na nuli i moram da resetujem Move box. Jel može neka pomoć ili informacija o čemu se radi? Hvala
keyboard test utility
To ti je automatsko skeniranje kanala, kod mene je podešeno svaki dan da to uradi u 03h noću.

To ti je automatsko skeniranje kanala, kod mene je podešeno svaki dan da to uradi u 03h noću.

Uh hvala ja mislio neki problem veći. Kako da pomerim i j ana 3 ujutru? Sada vidim da sam napisao poruku malo posle 00h a tada sam i slikao , znači meni to radi u 00h

Da, u podešavanjima. Namesti da jednom sedmično skenira. Meni je bilo namešteno svaki dan.

Desava mi se da na supernovoj (ex vektor net) kada recimo igram cs go, i uzmem telefon i krenem na net, instagram, na kompu mi pukne net...
15 sekundi i vrati se
Supruga radi od kuce i stalno joj puca net. Pretpostavljam da kad se neko u kuci nakaci na net njoj se prekine konekcija.

Da li je do rutera problem? :)

Vrlo moguće da je ruter ili baš nizak protok. Ja na ruteru imam non stop minimum 4 uređaja a ide i do 8 i nemam tih problema.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Evo upravo ona prica preko timsa, ja uzeo telefon usao na pretrazivac i istog momenta je cujem evo opet puce net :D

Prijavicu problem mada sam svestan da mi nece dati bolji ruter.

Ovo se i meni dešava. Samo što kad preko mobilnog koristim net na njemu pukne konekcija. Isto sam ex Vektor.

Koji ruter predlaže te od Supernove da tražimo, da se pokazao da je dobar?

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Ovo se i meni dešava. Samo što kad preko mobilnog koristim net na njemu pukne konekcija. Isto sam ex Vektor.

Koji ruter predlaže te od Supernove da tražimo, da se pokazao da je dobar?

Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Ja koristim Technicolor i nemam problema.

I meni se to desava, al samo preko kompa svako malo pukne konekcija na 3,4 sekunde, i to na ovom technicolor ruteru dok na ciscu mi se to nije desavalo..

Puca i kod mene, većinom WiFi, ali nisam utvrdio da li puca Supernova ruter ili Tenda koja mi je nakačena na njihov.

Samo mi izbaci No internet connection, i posle par sekundi sve normalno...

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Gospodo samo da Vas pozdravim
Sa supernovom sam raskrstio-raskid ugovora zbog povecanja cene -25og sam raskinuo ugovor . Danas mi došao račun za decembar i nisam hteo da se nerviram već platio 3300 i ZAVRŠIO sa sn.
MTS optika Box 4 BELI šljaka super - samo da je ne ureknem .
Pozzz narode i sretaćemo se po drugim forumima . :wave:

Čitam zadnjih 7-8 komentara, neko je napisao da mu stalno puca net, a potom još 5-6 komentara i meni, i meni....
I ne mogu da se ne zapitam šta me čeka u narednom periodu? Razmazio me ExeNet. Besprekoran internet godinama unazad.
Što ga kupiše (prodadoše), gde će im duša i jednima i drugima?

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Opusti se, ako ti je radio net dobro, radice i dalje... stabilan je net, prilicno

sheh.png

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno