Šta je novo?

Prečistač vazduha

Како утичу пречишћивачи на влажнодт ваздуха у просторији? Да ли регулишу и њу на неку вредност или...
Размишљам о куповини 3Н, па ме још то занима, иначе мимтреба због клинца...

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
Nema neki veći uticaj na vlažnost. Samo senzor, pa na displeju možeš da pročitaš vrednosti...

N95 ili FFP2 standard se moze naci u npr. Inex zastiti (izvinite ako je marketing, to mi nije namera), bilo ih je i u nekim farbarama i apotekama, nisam skoro proveravao kakvo je stanje po Beogadu sa tim maskama, jer sam na vreme obezbedio preko njih dovoljene kolicine za i za neki naredni period.

Da li je neko primetio da iz 3H u pozadini se cuje neki cudan zvuk jako tiho ali se jednostavno cuje, kao cvrcak, bas tako zvuci, ali bas onako u pozadini, trebalo mi je dugo vremena da skontam da se zapravo cuje iz 3H, mislio sam prvo da je od komsija neki zvuk jer je jako tih, i danas prislonim uvo na urdjaj i skontam da iz njega dolazi. Kako se menjaju modovi tako zvuk postaje intenzivniji.

A kada je isključen? Naravno ne iz struje :) Kod mene se i onda čulo.
Ja sam imao taj problem, nešto je u napajanju pravilo problem, reklamirao i dobio drugi.

Ne očitava mi na aplikaciji tačnu vrednost, tj. ne poklapa se sa samim prečišćivačem, recimo na app 30, a na uređaju 20, ili na app stoji 1 kad ga uključim i ne menja se, a u stvari je 11.Koristim app sa gplay i region Srbija.
Ne znam kako radi na night modu , meni na Auto, pa se ne čuje uopšte, možda zbog nižih vrednosti, ne znam na koliko ubrzava, kada se stavi manual, isto ne podešavaš RPM , već kvadraturu sobe, pa ako staviš da je veća on ubrza i tek se tad čuje.

Poslednja izmena:
Skontao sam da se cuje na samom dnu gde se kabal od struje utacinje ali najbolje se cuje kad se iskljuci aparat dok je ukljucen u struju. Cuje se onako kao neka zvonjava, kao da nesto udara u neko malo zvonce ali jaaaako tiho, ali se cuje, zapara usi. Nekad mi se cini da cujem samo to. Ne smeta mu pri radu ali se bojim da nije nesto sa strujom da se ne zapali cudo jos kad nisam u stanu. Posto radi stalno.

Poslednja izmena:
Nosi na reklamaciju. Ne sme da crvči ništa oko napajanja. Isključuj to iz struje, pogotovo kada nisi kod kuće da ne dođe do požara.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Proveri da li je kabel za napajanje dobro uključen do kraja.
Pozdrav

Skontao sam da se cuje na samom dnu gde se kabal od struje utacinje ali najbolje se cuje kad se iskljuci aparat dok je ukljucen u struju. Cuje se onako kao neka zvonjava, kao da nesto udara u neko malo zvonce ali jaaaako tiho, ali se cuje, zapara usi. Nekad mi se cini da cujem samo to. Ne smeta mu pri radu ali se bojim da nije nesto sa strujom da se ne zapali cudo jos kad nisam u stanu. Posto radi stalno.
Probaj da promenis uticnicu prvo, mozda mu iz nekog razloga ne odgovara ta. Ako ne onda reklamacija

Stigao i meni 3c, brzi su ovi iz BCG.
Pokazivao 20 posle prvog paljenja, brzo je spustio ispod 10. Otvorio prozor da provetrim, posle 10-tak minuta je bilo oko 40.
Za sada sam na auto, skoro se ni ne cuje, radijatori su 3-4 puta glasniji.

Kad si naručio?
Meni danas sedmi dan od kupovine ali još ne stiže!!

Traži im kod pošiljke, najviše glavi kod kurira, oni koriste Dexpress.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Traži im kod pošiljke, najviše glavi kod kurira, oni koriste Dexpress.

Ma dopisujem i sa BCG i sa DExpress-om. Predali su robu za dostavu u subotu 19.12 a pracenje pokazuje da roba stoji u magacinu od 21.12

Koji ovlaživač prostora ima smisla kupiti, a da je dostupan u srpskim prodavnicama?

Na više radijatora držim one posude sa vodom, ali vlaga uglavnom varira između 40 i 43%. Na temp koju držim bih je rado podigao na oko 50%.
Pošto mi je potrebno da pokrijem 250-300 kubnih metara, u dva nivoa, verovatno će mi biti potrebno bar dva uređaja, pa ne bih kupovao nešto od onih modela u stotinama eur.

Ja sve vreme gledam u merač (40% vlažnost) i razmišljam kako je to u granicama normale (30-50%) a zanemarujem što osećam da mi takav vazduh ipak smeta.

Koji ovlaživač prostora ima smisla kupiti, a da je dostupan u srpskim prodavnicama?

Na više radijatora držim one posude sa vodom, ali vlaga uglavnom varira između 40 i 43%. Na temp koju držim bih je rado podigao na oko 50%.
Pošto mi je potrebno da pokrijem 250-300 kubnih metara, u dva nivoa, verovatno će mi biti potrebno bar dva uređaja, pa ne bih kupovao nešto od onih modela u stotinama eur.

Poručio 2 Mi smart ovlaživača od BC groupa. Valjda će stići sutra.

Centralno dosta suši vazduh. Nama je stalno 23 stepena u kući (21-22 leti). Vlaga padne u pridzemlju na 39%. Videćemo da li če pomoči. Radijatorske posude sad više služe za ukras. Efekat ovlaživanja sa njima je smešan.

Kod KP5 još uvek radi za 5% popusta

P.S. Ovaj 3C je bezveze...barem meni. Prosledii sam ga kolegi jer njemu odgovara. Naručiću treči po redu 3h. 3C mi ne odgovara jer ima fiksni kabal i nema pokazivač vlage i temp.

Prilozi

• Screenshot_20201225_152556_com.android.gallery3d.png
    Screenshot_20201225_152556_com.android.gallery3d.png
    392.8 KB · Pregleda: 143
Poslednja izmena:
Koliko su precizni merači vlage na Xiaomi Air Purifier uređajima? Pokazuje mi skoro 10% više od drugog merača koji imam. Temperature pokazuju identične.

I meni isto xiaomi 3h više pokazuje vlagu u odnosu na neki merač vlage iz Lidla. Baš čekam sutra da vidim ovaj air humidifier koliko će pokazivati. Mada je moguće da ima isti senzor. Inače, valjda bi neko od reviewera provalio da senzor ne valja

Jedno pitanje, posto sam sestru i caleta ogranicio na kuhinju dok puse i uz obavezno otvaranje prozora i paljenje aspiratora, sto nam roka racun za grejanje, a i buku od aspiratora, zanima me da li neki od tih preciscivaca neutralise dim duvana? Kod drugara Zepter preciscivac skroz ubija smrad duvana, cak i kada je njih 4oro pored mene pusilo bas jake cigarete.
Medjutim, cena toga je pozamasna, a jos veci problem je sto su filteri kasnije jos skuplji.

Jedno pitanje, posto sam sestru i caleta ogranicio na kuhinju dok puse i uz obavezno otvaranje prozora i paljenje aspiratora, sto nam roka racun za grejanje, a i buku od aspiratora, zanima me da li neki od tih preciscivaca neutralise dim duvana? Kod drugara Zepter preciscivac skroz ubija smrad duvana, cak i kada je njih 4oro pored mene pusilo bas jake cigarete.
Medjutim, cena toga je pozamasna, a jos veci problem je sto su filteri kasnije jos skuplji.

Neutrališu oni svi od duvana, konkretno i Xiaomi takođe ali tu je problem što će filter u tim uslovima da ti se veoma brzo usmrdi i biće skoro pa neupotrebljiv.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

3H dolazi sa plavim filterom u kutiji ili sivim? 3C dolazi sa sivim?

Prekjuče kod meme u stanu u Železniku. Juče i danas zagađenost ok.
53e8f45fa219251ce980c588436cda16.jpg

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Danas pada kiša pa je očistila vazduh.

Ostaje da se nadamo nekim olujama, košavi, snegu, kiši. Tek tad se podsetimo kako vazduh treba da miriše.

Pa meni izgleda da je siv, ali je tamniji nego na slikama, plav nije sigurno:)
Vidim da su im dodatno pale cene .
Možda je 3H na papiru jači model, meri vlažnost , temperaturu, ali kako kažete loše, a i da meri kako treba, šta će mi te informacije, prečišćavanje mu je osn. f-ja.

Inače, ja sam na Miljakovcu i ne prelazi mi 30, izgleda da sam džaba kupio :smash:

Poslednja izmena:
Niko nije reako da lope meri, nego da se ne poklapa sa drugim meračima. Nemojte izvrtati stvari

Nazad
Vrh Dno