Šta je novo?

Prečistač vazduha

Kupi akvafor, mi tu vodu koristimo za peglu, ovlaživač, aparat za kafu, a sad sam provalio da sa tom vodom bolje šljaka i automatski dispenzer za sapun. Demineralizuje se voda značajno, mnogo ređe trebaju da se čiste aparati.
Bokal ili nesto drugo?

Po ovome nema razlike između u filteru između Pro i Pro H. I Pro H dolazi sa plavim filterom koji dolazi sa Pro, palvi nije hepa, on je običan koliko se sećam koji je dolazi davno uz Pro. Sivi filter je hepa. Vidim Ruska slova na Pro H, moguće da je ovo za njihovo tržište. Trebalo bi da je jači Pro H po reklami, ne znam samo da li su istih dimenzija (ako jesu, isti su uređaji, ako je Pro H veći onda je malo jači).

Po ovome nema razlike između u filteru između Pro i Pro H. I Pro H dolazi sa plavim filterom koji dolazi sa Pro, palvi nije hepa, on je običan koliko se sećam koji je dolazi davno uz Pro. Sivi filter je hepa. Vidim Ruska slova na Pro H, moguće da je ovo za njihovo tržište. Trebalo bi da je jači Pro H po reklami, ne znam samo da li su istih dimenzija (ako jesu, isti su uređaji, ako je Pro H veći onda je malo jači).

Samo ti se čini.. veći je filter, jači, više lejera ima i noviji je model. Ima i poboljšano trajanje filtera. Običan PRO više ne treba uzimati. Verovatno će se i PRO H stabilizovati sa cenom... 38.000 sam ja platio, ali kapiram da če uskoro i kod madjara da bude jeftinije za 50ak eura. Okačio sam tamo gomilu slika. Ukratko PRO H je naslednik i noviji model i filter mu je superioran u odnosu na sve dosadašnje. Svi uredjaji iz mi shopa kod nas dolaze sa engleskim i ruskim slovima...

Mene samo zanima da li će 3H i 3C filteri biti kompatibilni i da li će i na 3H filter sa 3C trajati duže. Interesantno je što na mojim 3H iz mi shopa piše da filter traje od 6 meseci do godinu dana.
Kolega je uzeo sa kp (nema printa na kutiji kao kod nas, nego klotara kartonska kutija) početkom godine i na njegovom 3H piše da filter traje do 6 meseci. Kapiram da je moj 3H samo novija serija ili nešto tako i da če samo biti softverska zakrpa da filteri traju duže

Sve je već apsolvirano na zadnjih, sada 15ak strana. Ovi što pitaju šta da kupe, treba samo da pročitaju.

Inače, neko je pisao da je uzeo polovan filter. Mislim da je to jako opasno jer za dan se može ubiti filter, kao što je ivan pisao, i verovatno nije nov, ma kako on mirisao. Sa tim stvarima se ne treba zezati, ili, što bi rekli, sirotinja plaća dva puta. Ako je filter nešto se tretira vazduh koji udišeš, uzmi nov, od sigurnog prodavca

Poslednja izmena:
Procitao sam skoro celu temu, ali i dalje mi nije jasno da li da za spavacu sobu od 4x3 uzmem 3h ili 3c :).
Moze savet?

Onda ti je sigurno sveže, ne mogu da čitam 90 strana, jel pisano kako se konektuje na mrežu sa passwordom.
3C.
Evo konačno i jedan video na YT
https://www.youtube.com/watch?v=ub6Ufee-Thk

Pored toga što ne meri vlažnost kao 3H, i kabl za napajanje se ne vadi.
Inače meni po uključivanju prijavio 11, doduše usisavao sam i brisao prašinu pre toga.

Pretragom teme videh da se samo u jednom postu pominje Daikin. Ja imam model Daikin Ururu. Pored standardne funkcije preciscavanja vazduha, tu je jos jonizator a postoji i opcija ovlazivanja vazduha.
U spojleru su detaljnije informacije iz njihovog kataloga koji se moze preuzeti sa zvanicng sajta. Ako nekoga zanima nesto vise, da zna gde da pogleda. [emoji4]
6575251d418b02145187461dbc6f9e04.jpg

7b430bc42537ae034b55c499ce62d9fa.jpg
S obzirom na katastrofalan vazduh ovih dana, kao pojacanje Daikinu, danas stigao Xiaomi Mi Air Purifier 3H, plus rezervni filter.
Sve pohvale za bcg**** (ne znam da li sme pun naziv firme ali zna se o kome se radi). Narucen za vikend, juce poslali, danas je kod mene.
Puno se toga vec pisalo u temi, tako da nema potrebe za nekim dodatnim piskaranjem.
Dizajn, kvalitet izrade, aplikacija - sve je odlicno. [emoji4]

Poslednja izmena:
Procitao sam skoro celu temu, ali i dalje mi nije jasno da li da za spavacu sobu od 4x3 uzmem 3h ili 3c :).
Moze savet?

Meni 3c lagano pokriva sobu4,5x4m.

ironmanbg,u jednom koraku u app na telefonu prilikom konektovanja trazi ti da selektujes mrezu i upisese sifru. Radi samo na 2.4GHz.

Poslednja izmena:
Imam Telekom HG8245Q2, trebalo bi da radi i na 5 i na 2.4 ghz da li treba da se ruter stavi u neposrednu blizinu Air Purifea.

ps

Povezao sam, potrebno je i bluetooth da bude uključen, za prvo povezivanje sam postavio Srbiju, da sad promenim na Kinu?

Prilozi

• Screenshot_20201222-192342.jpg
    Screenshot_20201222-192342.jpg
    193.2 KB · Pregleda: 154
  • Screenshot_20201222-192355.jpg
    Screenshot_20201222-192355.jpg
    207.3 KB · Pregleda: 150
  • Screenshot_20201222-192528.jpg
    Screenshot_20201222-192528.jpg
    34.3 KB · Pregleda: 140
  • Screenshot_20201222-192555.jpg
    Screenshot_20201222-192555.jpg
    74.3 KB · Pregleda: 139
  • Screenshot_20201222-192605.jpg
    Screenshot_20201222-192605.jpg
    50.9 KB · Pregleda: 131
Poslednja izmena:
Juče stigao Xiaomi Air Purifier Pro. Stigao je i HEPA filter kojim sam odmah zamenio filter koji je došao uz sam uređaj. Za sada mi se baš sviđa kako radi.
e585e6d1b4e034285a8ce89b54f43719.jpg
41c76334b16c74ced8f1c9a49ae2e0fd.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
de885bf63b243b84a833e2609d0a7a63.jpg

Poslednja izmena:
Juče stigao Pro H. Brzo čisti nakon luftiranja i posle radi na minimumu. Za preko dana bi rekao da je dosta tih, a da bi stajao u spavaćoj noću, moraće ili navikavanje ili gašenje, ipak se čuje.

Danas je vazduh uzas. Svako jutro ukljucim 3H i nikad ne bude preko 20, jutros ukljucio i bilo 70! Ukljucio trecu brzinu i ocistilo posle nekog vremena i stavio na prvu i pocela brojka opet da raste, znaci prva brzina ne moze da precisti koliko je zagadjeno danas. Druga moze al polako.

u bg je danas preko 170...i meni je unutra nakon luftiranja "svežim vazduhom" bilo 70, ali čistač to tretira kao "good"...

[emoji115] gde živiš kad je toliko zagađenje sa zatvorenim prozorima? Da ti nije u stanu nešto što diže broj čestica? Prženje hrane i sl.

Juče stigao Pro H. Brzo čisti nakon luftiranja i posle radi na minimumu. Za preko dana bi rekao da je dosta tih, a da bi stajao u spavaćoj noću, moraće ili navikavanje ili gašenje, ipak se čuje.

Imaš night mode za preko noći, nemoguće da ti smeta? :D

Sent from my Mi 10T Pro using Tapatalk

Nisi jedini...

Mene zaboli glava od promaje (ipak je to najveći neprijatelj u Srba) tj. duvanja koje aparat napravi, pogotovo na većim brzinama.

Uglavnom se trudim da nisam u prostoriji kada nakon luftiraranja aparat krene da vitla.

u bg je danas preko 170...i meni je unutra nakon luftiranja "svežim vazduhom" bilo 70, ali čistač to tretira kao "good"...
Ne znam, kod mene nije, otvorio prozor širom dok je bilo toplo, zatvorio, uključio 3C i bilo oko 4, pa sam ugasio.

Ps

Jel nosite maske napolju, ne zbog korone, nego zbog zagađenja, ima li neko preporuku koju uzeti, trenutno imam kn95, ali planiram Bobex ili neke druge kvalitetnije.
Oni imaju i n99 i neku sa zamenskim filterom, malo skuplje.
Послато са Le X820 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
To što piše 4 za PM2.5 ne znači da nema više većih čestica.

Meni nema smisla to povremeno paljenje aparata.

Eventualno da se nekim eksternim meračem svih čestica radi monitoring, pa da se na osnovu toga pali/gasi uređaj.

Dajte neki link za te merače svih čestica

P.s. naručio i 3c za dnevnu. Sad je več kuća pokrivena svuda osim 4 sobe na zdnjim spratovima koje se ne koriste.

Treba da stigne ove nedelje...

Poslednja izmena:
Da li je neko primetio da iz 3H u pozadini se cuje neki cudan zvuk jako tiho ali se jednostavno cuje, kao cvrcak, bas tako zvuci, ali bas onako u pozadini, trebalo mi je dugo vremena da skontam da se zapravo cuje iz 3H, mislio sam prvo da je od komsija neki zvuk jer je jako tih, i danas prislonim uvo na urdjaj i skontam da iz njega dolazi. Kako se menjaju modovi tako zvuk postaje intenzivniji.

Kod mene na 3H se ne čuje, nema nikakvog cvrčanja samo se čuje ventilator kada radi na većim brzinama.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ni kod mene na 2H se ne čuje ništa. Kada krene da se kuva, tada se pojača ventilator i on se čuje, cvrčanje ne.

Narucio na kraju 3c, jedva cekam da stigne.

Како утичу пречишћивачи на влажнодт ваздуха у просторији? Да ли регулишу и њу на неку вредност или...
Размишљам о куповини 3Н, па ме још то занима, иначе мимтреба због клинца...

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

zbog zagađenja, ima li neko preporuku koju uzeti, trenutno imam kn95, ali planiram Bobex ili neke druge kvalitetnije.
Oni imaju i n99 i neku sa zamenskim filterom, malo skuplje.
Od kada je krenula obimnija prica oko zagadjenja pa se zbog virusa pojacala imam komunikaciju sa osobama koje se bave licnom zastitom i tvrde da N99 standard ne treba koristiti ako nisi izlozen ili imas mogucnost da se izlozis najopasnijim aerosolima i sl. Dovoljan je za obicnog coveka N95 standard ali pravi ne ovaj KN ;). Osobe od kojih sam to cuo rade istrazivanja na eminentnim ustanovama u Evropi i stvarno imaju kredibilitet. Oni su pisali na par meza o tome znam na Linkedinu i tviteru pa se moze procitati pretragom o tome. Mozda tebi i ostalima pomogne ova informacija ko odluke kako se zastiti.

Vrh Dno