Šta je novo?

Prečistač vazduha

3c ima stari tip ventilatora? Posto vidim da je po kubikazi vazduha koji cisti po specifikaciji blizi 2s modelu, tacno je to ta razlika izmedju 2s i 3h.

Sent from my LM-G710 using Tapatalk

Neutrališu oni svi od duvana, konkretno i Xiaomi takođe ali tu je problem što će filter u tim uslovima da ti se veoma brzo usmrdi i biće skoro pa neupotrebljiv.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока
Super ako i ti jeftiniji mogu da neutralisu smrad duvana...a koliko brzo bi morali da se menjaju filteri i koja je cena?

Takodje, da vas sve pitam, da li su te vece verzije preciscivaca mozda tise u manjim prostorijama od manjih, posto su manje optereceni?

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Pozdrav svima,

Najverovatnije bih uzeo 3C u Bcgroup jer nemam potrebe za meračima niti mi smeta kabl, a prostorije su svakako značajno manje od maksimuma kapaciteta (do 20m2) pa ga nameravam u početku prebacivati iz dnevne u spavaću.

Na Bcgroup napisaste da ima kod (kp5) za popust, medjutim meni ne učitava ništa kada ga ukucam, da li radi još? Čak sam se i registrovao, medjutim tad ni ne dobijam opciju za kucanje koda, a ni popust kao član. Molim za savet, probao sam da kucam na sve načine (mala, velika slova), a i probao sam sa nekim proizvodom koji nije na popustu i opet neće. Hvala puno.

Trebalo bi da je isto.

https://mi-srbija.rs/smart-home/preciscivaci/mi-preciscivac-vazduha-3h (na sajtu dole pise originalni naziv: Mi Air Purifier 3H EU)

Ovde ga prodaju pod dva naziva i razlikuje se opis i cena: https://www.mobilnisvet.net/trazi-telefone1.php?terms=prečisciva

Jel ima neko ko provereno zna razliku. Xiaomi sajt je sve samo ne tačan. Recimo Xiomi vaga opis ima toliko grešaka da nema šanse da pogodiš šta je verzija 1, a šta 2. Dodatno, opis piše jedno, a slike pokazuju drugo. A istina je nešto treće...

Stigao Xiaomi 3H. Vazduh u stanu super, uredjaj pokazuje vrednost 6 (zivim kod Djerma). Malo sam zadimio u blizini uredjaja i vrednost očitavanja je skocila na 500, tako da pretpostavljam da uredjaj očitava prave vrednosti. Videćemo kako ce biti u stanu kada napolju bude vece zagađenje.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Juče i danas je vazduh onakav kakav bi trebao stalno da bude tako da je to ok očitavanje.

Stigla dva ovlaživača. Izbacio sam sve posude sa vodom iz dnevne sobe. Sipao sam destilovanu vodu. Para, pošto je ultrazvučno razbijanje, je hladna, tj ne peče. Pro H ne detektuje nikakva zagadjenja, a udaljen je nekih 5 - 5.5 m od uredjaja.
Jedan ovlaživač je u dnevnoj, a drugi na polu spratu. Danas nije puno radilo grejanje, ali se donji palio nekih 5-6 puta. Nije toliko vode potrošio, ni prst, a održava na 55% vlažnost.

Dao sam 'iljadarku za kvalitet vazduha za mesec ipo dana (pričam cifru ne zbog hvaljenja, nego radi informacije, 3 komada 3H, jedan Pro H, dva ovlaživača i 5 biljaka) i zaključi su sledeći:

1) Meni se noću ne zapušava nos sa prečišćivačem. Probao sam bez jedno veče i ujutu kamenje u nosu. 3H radi na prvoj crti celu noć.
2) Mali ne kija više i njemu se ne zapišava nos. I njegov 3h radi celu noć na jednoj crti. Probali bez, drugo veče mu se vratila kijavica.
3) U hodniku Pro H čisti nekih 130ak kvadrata (3 polu sprata bez soba i kuhinju i dnevnu). Vazduh je dosta "svežiji" u smislu da nije ustajao, jer se kreće. Čim otvorimo prozore, odmah podivlja pokupi sve.
4) Zadnji 3H je došao danas, da samo on obradjuje dnevnu i da se Pro H fokusira na hodnik i kuhinju. Imam mrtav ugao tačno gde sedim i iako nema 2.5 čestica (možda ima većih) Pro H ne može da brzo procirkuliše vazduh (može, ali treba da prodje pola h).
5) Ovlaživači rade ok. Imam nisko temperaturno grejanje, pa se vazduh ne prži na 70-80C kao sa loženjem drva ili centralnim.

Sve u svemu, investicija vredi. Valjda nema skrivenih opasnosti po zdravlje. Videćemo

Prilozi

• IMG_20201226_103825.jpg
    IMG_20201226_103825.jpg
    1,023.2 KB · Pregleda: 216
  • IMG_20201226_103324.jpg
    IMG_20201226_103324.jpg
    1 MB · Pregleda: 211
Poslednja izmena:
Najbitnije da ti nameštaj ne skuplja prašinu.

Da li je razjasnjeno do sada stanje oko filtera - da li je 3c filter isti kao na 3h?
Neko je postavio youtube link skoro na nekoj od prethodnih strana za 3C i vidi se da mu na aplikaciji pise 99%, 145 days remaining, to se poklapa sa pricom trajanja 6 meseci.

3c izgleda samo ima slabiji motor od 3h, pa mozda i zato filter duze traje, smatra se da je on za najmanje prostorije. Malo je i tisi, sto se sve uklapa u to da ima slabiji ventilator - za manje prostore.
Villy, kakav ti je utisak za 3c kad si probao? Jasno je da nema odvojivi kabl, merac za temp i vlaznost. Ima li jos nekih razlika u radu?

Jos nesto, ako se uzme rezervni Hepa filter, da li moze da stoji do zamene na 6 meseci ili duze bez rizika da se "potrosi"? Pretpostavljam da je u nekom najlonskom pakovanju jer samo tako i iz fabrike moze da se sacuva, ali da proverim.

Poslednja izmena:
Stigla dva ovlaživača. Izbacio sam sve posude sa vodom iz dnevne sobe. Sipao sam destilovanu vodu. Para, pošto je ultrazvučno razbijanje, je hladna, tj ne peče. Pro H ne detektuje nikakva zagadjenja, a udaljen je nekih 5 - 5.5 m od uredjaja.
Jedan ovlaživač je u dnevnoj, a drugi na polu spratu. Danas nije puno radilo grejanje, ali se donji palio nekih 5-6 puta. Nije toliko vode potrošio, ni prst, a održava na 55% vlažnost.

Dao sam 'iljadarku za kvalitet vazduha za mesec ipo dana (pričam cifru ne zbog hvaljenja, nego radi informacije, 3 komada 3H, jedan Pro H, dva ovlaživača i 5 biljaka) i zaključi su sledeći:

1) Meni se noću ne zapušava nos sa prečišćivačem. Probao sam bez jedno veče i ujutu kamenje u nosu. 3H radi na prvoj crti celu noć.
2) Mali ne kija više i njemu se ne zapišava nos. I njegov 3h radi celu noć na jednoj crti. Probali bez, drugo veče mu se vratila kijavica.
3) U hodniku Pro H čisti nekih 130ak kvadrata (3 polu sprata bez soba i kuhinju i dnevnu). Vazduh je dosta "svežiji" u smislu da nije ustajao, jer se kreće. Čim otvorimo prozore, odmah podivlja pokupi sve.
4) Zadnji 3H je došao danas, da samo on obradjuje dnevnu i da se Pro H fokusira na hodnik i kuhinju. Imam mrtav ugao tačno gde sedim i iako nema 2.5 čestica (možda ima većih) Pro H ne može da brzo procirkuliše vazduh (može, ali treba da prodje pola h).
5) Ovlaživači rade ok. Imam nisko temperaturno grejanje, pa se vazduh ne prži na 70-80C kao sa loženjem drva ili centralnim.

Sve u svemu, investicija vredi. Valjda nema skrivenih opasnosti po zdravlje. Videćemo

Koji ovlazivac si uzeo?

Jedine skrivene opasnosti po zdravlje su kada se izadje napolje i što mora da se luftira. Sve ostale skrivene opasnosti su vezane za novčanik.

Da li je razjasnjeno do sada stanje oko filtera - da li je 3c filter isti kao na 3h?
Neko je postavio youtube link skoro na nekoj od prethodnih strana za 3C i vidi se da mu na aplikaciji pise 99%, 145 days remaining, to se poklapa sa pricom trajanja 6 meseci.

3c izgleda samo ima slabiji motor od 3h, pa mozda i zato filter duze traje, smatra se da je on za najmanje prostorije. Malo je i tisi, sto se sve uklapa u to da ima slabiji ventilator - za manje prostore.
Villy, kakav ti je utisak za 3c kad si probao? Jasno je da nema odvojivi kabl, merac za temp i vlaznost. Ima li jos nekih razlika u radu?

Jos nesto, ako se uzme rezervni Hepa filter, da li moze da stoji do zamene na 6 meseci ili duze bez rizika da se "potrosi"? Pretpostavljam da je u nekom najlonskom pakovanju jer samo tako i iz fabrike moze da se sacuva, ali da proverim.

Nisam video razlike izmedju 3c i 3h. 3C mi možda za nijansu je delovao bučnije, ali možda je placebo. Radio je svega 4h. 3H je lakši za pomerati po kući, jer se filter vadi od pozadi, a na 3C skidanjem "kape" tj "glave" prečišćivača.

Što se tiče filtera, kapiram da može da stoji. Tome ne bi trebalo da ističe rok.
Najbitnije da ti nameštaj ne skuplja prašinu.

Izbacili su štofanu sofu, upravo zbog toga. Čim sednemo, poečmo da kijamo. Sad smo uzeli kožnu. Generalno, za 40% manje prašine ima u kuči sa prečišćivačima po nekom našem sujektvnom osećaju.

Hvala. Nigde nisam nasao da je filter na 3C bolji od 3H. Oba su H13 najverovatnije. Villy, ti si verovatno i uzivo video da su filteri isti.
U prilog 3H ide prakticniji kabl (na dnu, ne visi kao na 3C) i ima mogucnost da se ocisti senzor posle nekoliko meseci. A i lakse je da se ocisti deo kod filtera ako se zaprlja za mesec-dva. Nasao neke preporuke da se usisa filter bar spolja (ne produzava mu vek, samo omogucava da lakse usisava vazduh).

Izgleda da se svuda mere dani upotrebe i to je jedino merilo trajanja filtera, a na 3C sam na snimku video da je 99% oko 145 dana. Ponadali se ljudi da ce doci neki jos bolji filter sa 3C.

Na oko su mi delovali isto, iako je reklamiran kao bolji. Uredjaj je odmah uzeo sledeći vlasnik. Njemu je ok za sobu 4x4 i nema ambicije ka smart home integracijama. Moj glas ide 3H za sada. Možda bude neki review, otkrije se nešto novo, pa vidimo da grešim. Jedino mi je na Pro H filter startovao sa ~340 dana, a sa 3jkama na ~140. Izgleda da je samo veličina filtera reper inicijalnog vremenskog perioda trajanja istog.

Btw, večeras na Paliću unesto standardnih 30-60, ladno 4-5 :)

Poslednja izmena:
Za sada je iz prve ruke jedan clan napisao na prethodnoj strani da aplikacija ne pokazuje tacnu vrednost, odnosno da ima problem sa sinhronizacijom uredjaj-app.
Palic je dovoljno daleko od Obrenovca i Beograda, srecom :)

Meni se nakon nekih godinu dana promenio zvuk 3H purifiera na auto režimu. Nekako više zuji dok radi i čuje se iz predela ventilatora.
Ne znam da li da preuzimam nešto, možda je ušla prašina oko ležaja ventilatora.

Meni se nakon nekih godinu dana promenio zvuk 3H purifiera na auto režimu. Nekako više zuji dok radi i čuje se iz predela ventilatora.
Ne znam da li da preuzimam nešto, možda je ušla prašina oko ležaja ventilatora.

Ja bih reklamirao ako se ne cuje kao pre iako je to tesko oceniti. Ali ako si primetio razliku bolje servis da proveri jer jos imas garanciju. Ukoliko postoji greska u dizajnu i stvarno moze prasina da dospe u lezaj, onda ce svi u nekom trenutku imati taj problem.

Kupio sam ga na KP, imam još dva meseca garancije ipak nije prošlo godinu dana. Videću šta mi je činiti.

Nemam iskustva sa garancijama preko KP. Proveri i kada si menjao filter, moguce je da ako nije cist filter radi sa vecim opterecenjem i na minimalnom rezimu.

Poslednja izmena:
Ima li poente 3H za prečišćivanje vazduha od dima uglja/loženja u sobi?

Da, to je vec veca kolicina dima. Ja sam vise mislio na ono malo dima sto izadje prilikom otvaranja peci da se ubaci ogrev.

Ima li poente 3H za prečišćivanje vazduha od dima uglja/loženja u sobi?

Ima, jer se pm 2.5 izmedju ostalog i tako stvaraju.

Inace, uzeh dva komada. Realno jedan zavrsava posao, pomeri se iz sobe u sobu.
Drugi kod keve koja je pusac, prosao stress test. Max vrednost koju pokazuje je 600 i trebalo mu je 5 min da spusti ispod toga...

Ja sam moj 3H dao na reklamaciju za onaj zvuk sto sam pisao pre par strana da se cuje iz napajanja. Videcemo sta ce reci u servisu.

Villy the man...koje ovlazivace vazduha si kupio, pisao si na nekoj od prethodnih strana, rece da ne smetaju preciscivacu?

Ima, jer se pm 2.5 izmedju ostalog i tako stvaraju.

Inace, uzeh dva komada. Realno jedan zavrsava posao, pomeri se iz sobe u sobu.
Drugi kod keve koja je pusac, prosao stress test. Max vrednost koju pokazuje je 600 i trebalo mu je 5 min da spusti ispod toga...

Jesi uzeo EU ili non EU? :)

Juce mi stigao 3H, nigde na kutiji ne pise EU. Uvoznik Mi shop, prodavac bc-group.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno