Jel ima neko problem kod povezivanja sa Mi Home aplikacijom?
Aplikacija mi ne vidi Air purifier 3H. Inace, imam vec kameru povezanu na aplikaciju i to sve ok radi.
Ja sam od juce vlasnik istog preciscivaca. Jedva sam ga povezao sa mi home aplikacijom, bukvalno iz desetog puta. Pali gasi wifi i ostalo, na njemu i telefonu. Izbacio mii novi firmware, ali nece da ga update. Ne znam sta je problem.Isti problem... kao i kod mnogih drugih...
1. Pisu dimenzije uredjaja cak i na domacem sajtu.
2. Cudno da reaguje sa te daljine, ali sta da se radi, u takvom slucaju verovatno sa evaporativnim ovlazivacem nece biti problema, istrazi pre kupovine.
3. Ako koristis telefon sa MiUI sistemom mozes da podesis Dual Apps za Mi Home i drugu aplikaciju podesis na nas region.
Bilo sta sto kupis online imas 14 dana da vratis, po zakonu koji vazi za sve pa i za Mi Srbija radnju![]()
Jel ima neko problem kod povezivanja sa Mi Home aplikacijom?
Aplikacija mi ne vidi Air purifier 3H. Inace, imam vec kameru povezanu na aplikaciju i to sve ok radi.
2. Kolje se sa preciscivacem. Imam Purefier PRO, i ako je ovlazivac u drugoj sobi, kada ga ukljucim purefier poludi. Neko je pisao da mu ne smeta na nekih 4-5m udaljenosti medljutim kod mene nije to slucaj. Bukvalno ga trigeruje iz druge sobe. :/
A zašto je problem ako se poveća “zagadjenje” na purifier-u?
Ti znaš zašto se to desilo, znaš da nije realno zagadjenje. Jedino ako će zbog konstantno visokog zagadjenja brže prijaviti zamenu filtera.
Filtere svakako treba promeniti pre nego sto se "potrose". Svi proizvodjaci filtera koji imaju karbonski sloj, preporucuju zamenu filtera na 6-12 meseci. Jeste to zavera, ali ja svakako ne bih pustio trecu godinu isti filter makar bio na 90%.
Ne znam za vas, ali meni posle druge godine na 69%. Prethodne godine uzeo pred kraj grejne sezone, a ova zima jos nije bila bas neka da se uzasno mnogo greje, a i preciscivac meri znacajno manje u stanu.
Sve u svemu, 2 god cak i sa vise koriscenja, sumnjam da ce se istrositi. Jedino ako nije linearna potrosnja u kojem slucaju sam prikaz u % nema smisla. Svakako mi nije mnogo 50eur svake druge godine i da znam da je filter cist i da radi posao. Ne samo za pm2.5 nego i za druge stvari kao sto je formaldehid.
Ne znam koj preciscivac koristis ali koliko znam na ovim xiaomi preciscivacima je valjda 4-6 meseci neki rok trajanja. Meni je na 70% posle nekih dva meseca i ne planiram da ga drzim duze od 4-5 meseci svakako. Tako da svestan sam ja da mora da se menja filter, ali da ga ne menjam bas na 2-3 meseca zbog bezveze sto bi se reklo [emoji16]
3. Purifier PRO sam isto kupio u mi store srbija i povezao sam ga na kineski server gde imam 15-16 uredjaja pa vodjen tom logikom hteo sam i ovlazivac, medjutim nece da moze. Tako da mi je smor da imam jedan uredjaj na drugom serveru pa da stalno moram da menjam.
@Villy_Da_Man
Dok sam pratio temu video sam da su kupio nekoliko Xiaomi modela prečišćivača vazduha. Zanima me iz tvog iskustva šta mi predlažeš za sobu od 30m2. Koji model ? I ako može na PM gde je najbolje da se kupi.
Unapred hvala.
Koja je prednost kineskog servera?
Nema je. Nego kada se kupuju uređaji iz Kine, mora da se bira Kina jer samo na taj server mogu da se povežu.
I ja godinama koristim Xiaomi pametne uređaje i do nedavno sam i ja koristio kineski server. Ali od kako je otvoren Mi Srbija ovde i kako su počeli sa akcijama, tako sam se preorijentisao na kupovinu u Srbiji. Sve uređaje sam prebacio sa Kine na Srbiju, a vrlo mali broj koji nije radio na našem serveru sam prodao. Mi Flora senzore, kojih nema još uvek kod nas, sam prebacio na zasebnu aplikaciju i rade u lokalu.Ne bih rekao da je nema. Zavisi kako ko gleda. Ja sam poceo da porucujem razne uredjaje sa AliExpress-a mnogo pre nego sto je Xiaomi postao popularan ovde. Tako da sam u startu krenuo sa kineskim serverom. I sada imas mnogo vise uredjaja dostupno za narucivanje preko alija, tako da ne moram da budem ogranicen nasim serverom. Sve radi isto bez greake a izbor je veci. Meni je recimo to prednost.
3) Ovo je najvažnije, uzmite DEMI vodu NE destilovanu. Ja koristim metro demi vodu i kad stavim jedan uredjaj pored drugog nemam problema. Stoji na 001-002. Probao sa 2 komada 3H uredja. Urejdaji normalno detektuju ostala zagadjenja (sveća, šibica itd).
@Villy_Da_Man
Dok sam pratio temu video sam da su kupio nekoliko Xiaomi modela prečišćivača vazduha. Zanima me iz tvog iskustva šta mi predlažeš za sobu od 30m2. Koji model ? I ako može na PM gde je najbolje da se kupi.
Unapred hvala.
A koji ovlazivac imas?Sad je 3C na ackiji u BCD groupu za neke smešne pare, tipa 12k. 3H je skočio na 19k opet. Mislim da je 3C dobar izbor. Meni se samo ne svidja kod 3C jer je kabal za napajanje fiksan i ne može se promeniti i što nema senzor vlažnosti i temperature. Ali to svakako nije neka mana. Tako da sa ovim cenama, def 3C...
Inače za sve koje se muče sa zagadjenjem i ovlaživačem.
1) Obrišite prašinu iz sobe, provetrite, usisajte. Treba priprmeiti kuću pre ubacivanja uredjaja za tretman vazduha, inače samo prljavština i prašina cirkulišu. Prečišćivač ne menja usisivač naravno.
2) Ostavite prečišćivač na max 2-3 sata da pokupi čestice i veće od 2.5 koje inače ne prikazuje na ekranu. Inače, već je pričao ivan, ali da napomenemo Auto režim je smešan za bilo koji prečišćač jer gotovo da nema cirkulacije vazduha i ne čisti ništa tako. Uvek treba držati makar na onoj jednoj linij (~). Tako nije bučno i ma neku svrhu, auto režim je patka ako ne detektuje neko zagadjenje.
3) Ovo je najvažnije, uzmite DEMI vodu NE destilovanu. Ja koristim metro demi vodu i kad stavim jedan uredjaj pored drugog nemam problema. Stoji na 001-002. Probao sa 2 komada 3H uredja. Urejdaji normalno detektuju ostala zagadjenja (sveća, šibica itd).
4) Visina na koju su postavljeni uredjaju ne igraju igru, ali sam primetio da 3H nakon luftiranja (kad komšija trovač otvori prozor) bolje luftira kad je podignut na ~1m visine, nego kad je na podu..
To je neki my2cents što se ovog tiče...
A koji ovlazivac imas?
Hvala za ovo. Koj god da uzmem da znam svakako.
Mislim da si rekao da imas i PRO model. Jel je ista situacija i sa njim? Cini mi se da imaju nesto drugacije senzore.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari