Šta je novo?

Prečistač vazduha

Zna li neko kakvi su Adler ovlaživači vazduha, posebno AD7963?

Jel ima neko problem kod povezivanja sa Mi Home aplikacijom?
Aplikacija mi ne vidi Air purifier 3H. Inace, imam vec kameru povezanu na aplikaciju i to sve ok radi.

Isti problem... kao i kod mnogih drugih...
Ja sam od juce vlasnik istog preciscivaca. Jedva sam ga povezao sa mi home aplikacijom, bukvalno iz desetog puta. Pali gasi wifi i ostalo, na njemu i telefonu. Izbacio mii novi firmware, ali nece da ga update. Ne znam sta je problem.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Ja ga odavno koristim samo ručno. I nećete verovati, od tad nema nikakvih bagova, radi baš onako kako hoću[emoji6]

Malo topic i off topic pitanje.
Posto se u ovoj temi spominju i ovlazivaci pa da doprinesem svojim iskustvom izmedju ta dva uredjaja.

Danas mi je stigao ovaj jedini sto ima na mi-store srbija, Antibakteriski ovlazivac i posle inicialnog setupa-a sam resio da ga vratim ukoliko to moze :)
Par razloga:
1. Nije bio u radnji pa nisam mogao da ga vidim uzivi tako da kada je stigao video sam da je preveliki za sobu za koju je namenjen.
2. Kolje se sa preciscivacem. Imam Purefier PRO, i ako je ovlazivac u drugoj sobi, kada ga ukljucim purefier poludi. Neko je pisao da mu ne smeta na nekih 4-5m udaljenosti medljutim kod mene nije to slucaj. Bukvalno ga trigeruje iz druge sobe. :/
3. Purifier PRO sam isto kupio u mi store srbija i povezao sam ga na kineski server gde imam 15-16 uredjaja pa vodjen tom logikom hteo sam i ovlazivac, medjutim nece da moze. Tako da mi je smor da imam jedan uredjaj na drugom serveru pa da stalno moram da menjam.
E sad pitanje.
Da li znate da li moze da se vrati uredjaj kupljen danas u mi-store “bez ikakvog 1.,2. i 3. razloga” tako reci? :) Ili ako je neko zainteresovan da ga otkupi?

1. Pisu dimenzije uredjaja cak i na domacem sajtu.

2. Cudno da reaguje sa te daljine, ali sta da se radi, u takvom slucaju verovatno sa evaporativnim ovlazivacem nece biti problema, istrazi pre kupovine.

3. Ako koristis telefon sa MiUI sistemom mozes da podesis Dual Apps za Mi Home i drugu aplikaciju podesis na nas region.

Bilo sta sto kupis online imas 14 dana da vratis, po zakonu koji vazi za sve pa i za Mi Srbija radnju :)

1. Pisu dimenzije uredjaja cak i na domacem sajtu.

2. Cudno da reaguje sa te daljine, ali sta da se radi, u takvom slucaju verovatno sa evaporativnim ovlazivacem nece biti problema, istrazi pre kupovine.

3. Ako koristis telefon sa MiUI sistemom mozes da podesis Dual Apps za Mi Home i drugu aplikaciju podesis na nas region.

Bilo sta sto kupis online imas 14 dana da vratis, po zakonu koji vazi za sve pa i za Mi Srbija radnju :)

1. Da budem iskren nisam to gledao
2. A za to da reaguje na ovlazivac, moguce da je do preciscivaca nemam pojma. Preciscivac stoji u dnevoj sobi a ovlazivac u kuhinji na nekih 4m i cim ga upalim ovaj poludi, digne do 200. A kada stoji ovlazivac u spavacoj sobi pored nije toliko drasticno ali konstantno ga trigeruje, 80-100 cim ga upalim.
3. Koristim ios tako da nista.

Hvala svakako.

2. Kolje se sa preciscivacem. Imam Purefier PRO, i ako je ovlazivac u drugoj sobi, kada ga ukljucim purefier poludi. Neko je pisao da mu ne smeta na nekih 4-5m udaljenosti medljutim kod mene nije to slucaj. Bukvalno ga trigeruje iz druge sobe. :/

A zašto je problem ako se poveća “zagadjenje” na purifier-u?
Ti znaš zašto se to desilo, znaš da nije realno zagadjenje. Jedino ako će zbog konstantno visokog zagadjenja brže prijaviti zamenu filtera.

A zašto je problem ako se poveća “zagadjenje” na purifier-u?
Ti znaš zašto se to desilo, znaš da nije realno zagadjenje. Jedino ako će zbog konstantno visokog zagadjenja brže prijaviti zamenu filtera.

Pa zbog toga. Verujem da ce konstantno “prečišćavati” nerealno, brže će se trošiti filter, a kapiram i pre će riknuti uredjaj

Filtere svakako treba promeniti pre nego sto se "potrose". Svi proizvodjaci filtera koji imaju karbonski sloj, preporucuju zamenu filtera na 6-12 meseci. Jeste to zavera, ali ja svakako ne bih pustio trecu godinu isti filter makar bio na 90%.
Ne znam za vas, ali meni posle druge godine na 69%. Prethodne godine uzeo pred kraj grejne sezone, a ova zima jos nije bila bas neka da se uzasno mnogo greje, a i preciscivac meri znacajno manje u stanu.

Sve u svemu, 2 god cak i sa vise koriscenja, sumnjam da ce se istrositi. Jedino ako nije linearna potrosnja u kojem slucaju sam prikaz u % nema smisla. Svakako mi nije mnogo 50eur svake druge godine i da znam da je filter cist i da radi posao. Ne samo za pm2.5 nego i za druge stvari kao sto je formaldehid.

Filtere svakako treba promeniti pre nego sto se "potrose". Svi proizvodjaci filtera koji imaju karbonski sloj, preporucuju zamenu filtera na 6-12 meseci. Jeste to zavera, ali ja svakako ne bih pustio trecu godinu isti filter makar bio na 90%.
Ne znam za vas, ali meni posle druge godine na 69%. Prethodne godine uzeo pred kraj grejne sezone, a ova zima jos nije bila bas neka da se uzasno mnogo greje, a i preciscivac meri znacajno manje u stanu.

Sve u svemu, 2 god cak i sa vise koriscenja, sumnjam da ce se istrositi. Jedino ako nije linearna potrosnja u kojem slucaju sam prikaz u % nema smisla. Svakako mi nije mnogo 50eur svake druge godine i da znam da je filter cist i da radi posao. Ne samo za pm2.5 nego i za druge stvari kao sto je formaldehid.

Ne znam koj preciscivac koristis ali koliko znam na ovim xiaomi preciscivacima je valjda 4-6 meseci neki rok trajanja. Meni je na 70% posle nekih dva meseca i ne planiram da ga drzim duze od 4-5 meseci svakako. Tako da svestan sam ja da mora da se menja filter, ali da ga ne menjam bas na 2-3 meseca zbog bezveze sto bi se reklo [emoji16]

Ne znam koj preciscivac koristis ali koliko znam na ovim xiaomi preciscivacima je valjda 4-6 meseci neki rok trajanja. Meni je na 70% posle nekih dva meseca i ne planiram da ga drzim duze od 4-5 meseci svakako. Tako da svestan sam ja da mora da se menja filter, ali da ga ne menjam bas na 2-3 meseca zbog bezveze sto bi se reklo [emoji16]

Rekao sam uopsteno za dosta filtera. Gledao sam dosta filtera za drugu svrhu i nasao te informacije. Nisam nasao info bas za xiaomi.
6 meseci znaci svake sezone novi, a ne znam stvarno kako nagaziti da se za 6 meseci potrosi. Meni radi svako vece i preko dana ukoliko skoci zagadjenje u stanu.
Inace je 3h sa sivim filterom.

Ja reklamirao moj 3h za ono zujanje sto se cuje iz napajanja, kazu da oni nisu mogli da ustanove probelm, poslali ga u servis na detaljnu kontrolu, i ovi isto nisu nista nasli, kazu da je uredjaj potpuno ispravan.
****** ga sad ko je tu lud, zujanje se cuje dole u napajanju, tiho ali se cuje. Mozda tako i treba da radi ko ce ga znati.

@Villy_Da_Man

Dok sam pratio temu video sam da su kupio nekoliko Xiaomi modela prečišćivača vazduha. Zanima me iz tvog iskustva šta mi predlažeš za sobu od 30m2. Koji model ? I ako može na PM gde je najbolje da se kupi.

Unapred hvala.

3. Purifier PRO sam isto kupio u mi store srbija i povezao sam ga na kineski server gde imam 15-16 uredjaja pa vodjen tom logikom hteo sam i ovlazivac, medjutim nece da moze. Tako da mi je smor da imam jedan uredjaj na drugom serveru pa da stalno moram da menjam.

Mali off i od mene.

Koja je prednost kineskog servera?

@Villy_Da_Man

Dok sam pratio temu video sam da su kupio nekoliko Xiaomi modela prečišćivača vazduha. Zanima me iz tvog iskustva šta mi predlažeš za sobu od 30m2. Koji model ? I ako može na PM gde je najbolje da se kupi.

Unapred hvala.

Sad je 3C na ackiji u BCD groupu za neke smešne pare, tipa 12k. 3H je skočio na 19k opet. Mislim da je 3C dobar izbor. Meni se samo ne svidja kod 3C jer je kabal za napajanje fiksan i ne može se promeniti i što nema senzor vlažnosti i temperature. Ali to svakako nije neka mana. Tako da sa ovim cenama, def 3C...

Inače za sve koje se muče sa zagadjenjem i ovlaživačem.

1) Obrišite prašinu iz sobe, provetrite, usisajte. Treba priprmeiti kuću pre ubacivanja uredjaja za tretman vazduha, inače samo prljavština i prašina cirkulišu. Prečišćivač ne menja usisivač naravno.
2) Ostavite prečišćivač na max 2-3 sata da pokupi čestice i veće od 2.5 koje inače ne prikazuje na ekranu. Inače, već je pričao ivan, ali da napomenemo Auto režim je smešan za bilo koji prečišćač jer gotovo da nema cirkulacije vazduha i ne čisti ništa tako. Uvek treba držati makar na onoj jednoj linij (~). Tako nije bučno i ma neku svrhu, auto režim je patka ako ne detektuje neko zagadjenje.
3) Ovo je najvažnije, uzmite DEMI vodu NE destilovanu. Ja koristim metro demi vodu i kad stavim jedan uredjaj pored drugog nemam problema. Stoji na 001-002. Probao sa 2 komada 3H uredja. Urejdaji normalno detektuju ostala zagadjenja (sveća, šibica itd).
4) Visina na koju su postavljeni uredjaju ne igraju igru, ali sam primetio da 3H nakon luftiranja (kad komšija trovač otvori prozor) bolje luftira kad je podignut na ~1m visine, nego kad je na podu..

To je neki my2cents što se ovog tiče...

Poslednja izmena:
Nema je. Nego kada se kupuju uređaji iz Kine, mora da se bira Kina jer samo na taj server mogu da se povežu.

Ne bih rekao da je nema. Zavisi kako ko gleda. Ja sam poceo da porucujem razne uredjaje sa AliExpress-a mnogo pre nego sto je Xiaomi postao popularan ovde. Tako da sam u startu krenuo sa kineskim serverom. I sada imas mnogo vise uredjaja dostupno za narucivanje preko alija, tako da ne moram da budem ogranicen nasim serverom. Sve radi isto bez greake a izbor je veci. Meni je recimo to prednost.

Ne bih rekao da je nema. Zavisi kako ko gleda. Ja sam poceo da porucujem razne uredjaje sa AliExpress-a mnogo pre nego sto je Xiaomi postao popularan ovde. Tako da sam u startu krenuo sa kineskim serverom. I sada imas mnogo vise uredjaja dostupno za narucivanje preko alija, tako da ne moram da budem ogranicen nasim serverom. Sve radi isto bez greake a izbor je veci. Meni je recimo to prednost.
I ja godinama koristim Xiaomi pametne uređaje i do nedavno sam i ja koristio kineski server. Ali od kako je otvoren Mi Srbija ovde i kako su počeli sa akcijama, tako sam se preorijentisao na kupovinu u Srbiji. Sve uređaje sam prebacio sa Kine na Srbiju, a vrlo mali broj koji nije radio na našem serveru sam prodao. Mi Flora senzore, kojih nema još uvek kod nas, sam prebacio na zasebnu aplikaciju i rade u lokalu.

Prednost srpskog servera (ili gde je već u Evropi) je brži odziv, pogotovu kod kamera. A verujem da bi bio i kod raznih door/window uređaja, senzora pokreta, itd. Ali to sam odmah podešavao na Srbiju, tako da nisam upoređivao.

Ja koristim vecinom aqara proizvode jer su kompatibilni sa apple homekit. Sto se tice odziva nisam primetio da je sporo. Npr imam senzor pokreta koji pali svetlo u hodniku i radi bukvalno instant. Prekidaci i door senzori takodje. Pa idem logikom sto je dobro ne treba menjati. A da je veci izbor to ne moze da se ospori [emoji16]

3) Ovo je najvažnije, uzmite DEMI vodu NE destilovanu. Ja koristim metro demi vodu i kad stavim jedan uredjaj pored drugog nemam problema. Stoji na 001-002. Probao sa 2 komada 3H uredja. Urejdaji normalno detektuju ostala zagadjenja (sveća, šibica itd).

Hvala za ovo. Koj god da uzmem da znam svakako.
Mislim da si rekao da imas i PRO model. Jel je ista situacija i sa njim? Cini mi se da imaju nesto drugacije senzore.

Poslednja izmena od urednika:
@Villy_Da_Man

Unapred hvala.

Evo ja da se ubacim, nemam više uređaja, ali u 33m3 + 11m hodika koristim Pro H... i ne da sada ponovo kupujem ne bi ispod toga išao. Nova turbina, novi filter, veliki kapacitet za nakon luftiranja. Za dnevnu sobu dovoljno tih kada radi na minimumu da održava. U principu sem nakon luftiranja je uvek na minimumu.

Sad je 3C na ackiji u BCD groupu za neke smešne pare, tipa 12k. 3H je skočio na 19k opet. Mislim da je 3C dobar izbor. Meni se samo ne svidja kod 3C jer je kabal za napajanje fiksan i ne može se promeniti i što nema senzor vlažnosti i temperature. Ali to svakako nije neka mana. Tako da sa ovim cenama, def 3C...

Inače za sve koje se muče sa zagadjenjem i ovlaživačem.

1) Obrišite prašinu iz sobe, provetrite, usisajte. Treba priprmeiti kuću pre ubacivanja uredjaja za tretman vazduha, inače samo prljavština i prašina cirkulišu. Prečišćivač ne menja usisivač naravno.
2) Ostavite prečišćivač na max 2-3 sata da pokupi čestice i veće od 2.5 koje inače ne prikazuje na ekranu. Inače, već je pričao ivan, ali da napomenemo Auto režim je smešan za bilo koji prečišćač jer gotovo da nema cirkulacije vazduha i ne čisti ništa tako. Uvek treba držati makar na onoj jednoj linij (~). Tako nije bučno i ma neku svrhu, auto režim je patka ako ne detektuje neko zagadjenje.
4) Visina na koju su postavljeni uredjaju ne igraju igru, ali sam primetio da 3H nakon luftiranja (kad komšija trovač otvori prozor) bolje luftira kad je podignut na ~1m visine, nego kad je na podu..

To je neki my2cents što se ovog tiče...
A koji ovlazivac imas?

Ja koristim nas server i napravio sam par automation-a kad da se pali i gasi i kako, ali postoji samo da se iskoristi manual mode, night i auto, nema nacin da se recimo upali neki od levela. To je *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*. Ja sam podesio da mi se upali na manual koji mi je na pojacan do max i da na 35 spusti na auto, a auto je generalno *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*... a nema level da se izabere recimo pa da moze da se pravi vise nacina rada

Jedno pitanje. Gledam Xiaomi 3C i ne mogu da nadjem da kupim filter. ( ne živim u Srbiji ). Našao sam gomilu filtera za : Geeignet für Xiaomi Air Purifier 2/ 2H/2S/ Pro/ 3/ 3H, ili da piše da je za 2/2H/Pro, pa me zanima da li su filteri isti, tj. da li odgovaraju za 3C?

Gesendet von Mi Note 10 Lite mit TT

^
Po izgledu je isti, nisam 100% siguran da li je isti.

Na temu ovlazivaca vazduha, doslo je hladno vreme, sa njim i pojacano grejanje, meni ovlazivac trosi minimum 2-3 litra vode za 24h.

Haha znaci nisam jedini :) idem u lid dva puta nedeljno i dovlacim deminerilazovnu vodu :) razmisljam se da uzmem jos jedan uredjaj da ne moram da ga vucem sa sobom u spavacu...

Koji senzor vazduha preporucujete/koristite uz homekit, temperatura, vlaznost i eventualno zagadjenje :) ako ima eink ekran jos bolje :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno