Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
i ja se ne razumem u ove berzanske rabote .. ko marica .. :) ...

htedoh nesto reci

ima jedna bara.
u bari krokodili i pilici.
eto na to lici berza

Poslednja izmena:
...

Vidis ja sam mislio da je zlato palo zbog vakcine, ali sad vidim da je to ipak zbog najave vecih poreza koji po "definiciji" znace i rast ekonomije jel tako ce gevara?
Kad sam rekao da zlato srebro i platinu otresaju on rece da ne znam koje grafikone gledam. Toliko o njemu.
Sto se poznavanja kripta tice tu tek ne zna gde udara ali bitno je da se trpa svuda i namece svoje misljenje.

Sto se ostalih tice, ne morate da znate ista na berzi ako udjete kad treba, tj. kad krene akumulacija. Kasnije samo treba da izadjete na nekoj cifri koja vam odgovara, to je sve. Ne trebaju vam nikakvi grafikoni, nikakve posebne analize. Kad kitovi akumuliraju to je znak da su oni vec odradili sve analize i da se sprema polako. Samo strpljenja i nista vise ;)

Tapatalk from Poco loco

BTC hita prema 17k sve ostale anilize i grafikoni su pali u vodu, da je bilo po grafikonima trebala je biti korekcija i cijena mozda 12-13k, ne kazem da nece i to nekad biti, ali cinjenica je da je volume jako mali i ovim tempom moze na 17k+ vec danas

Jos nesto jako vazno tether se printa konstantno uz cinjenicu da nema otpora sad i taj ATH nije daleko, meni prvom ovo je iznenadjenje, sva ona prica o Izborima haman imali smo sigurni pad, medjutim realnost je drugacija. Onog momenta kad krene media atention kad svi budu govorili ide na 100k e tad treba prodati.

Ne znam kako da postavim sliku sa fona lol

Anyway...7 nedelja zeleno na weekly...isto kao u 2017 pre nego sto je pipnuo ath u 8oj nedelji i onda zviz dole i onda su altovi poceli divljati kao blesavi...
Mozda smo blizu necega velikog....

@goldi Aaaaaali svi pricaju kako ce na 300K... Bez sale, mislim da je 100K malo ovog puta, mora vise. Bice svakako stravican otpor na toj cifri. Uz sav hajp koji ce se napraviti nece biti problem. Cek samo da dostigne ATH pa da vidis kako ce mediji ds se takmice ko ce vise o bitcoinu da prica. Tak krece lova masovno da utrcava. Kad pocnu o tome da je probio 100K, e to je raketno gorivo.

Tapatalk from Poco loco

ma evo cekamo godinama taj dan, nadam se da si upravu i da ce tako biti, vjeruj mi da mi je drago :d

Inace idemo 17k+ lagano bez otpora iako se cesto lomi na okruglim ciframa to sad ide glatko....

[SAJ]ber Kurajber ma malo je 300 000 , bar do 1 milion ,
E sad da li ti znas da izracunas ukupnu kapitalizaciju koja sad vec iznosi enormnih $314,542,110,498 USD za nesto sto ne donosi profit i generalno nicemu ne sluzi osim za manipulaciju .
Novcici BTC su nekako voljsebno rasporedjeni u rukama nekih osoba koje ocigledno nisu ni svesne sta neka kolicina novca znaci
Zasto je volumen mali ? pa zato sto niko nij lud da daje tesko zaradjen novac u nekom poslu da bi kupio btc za 17000 dolara .
Volumen je mali jer sve manje ljudi veruje u tu pricu da ce to rasti do 100000 .
Postoji neka sumanuta mantra koju svi " lozaci " ponavljaju kako ce sad raketa i kako ce svi da voze Lambo . Na zalost jednom su ljudi naseli 2017 , pa se opekli , sad svi ignorisu tu pricu ,
Tacno je da svi youtuberi i svi twiterasi samo ponavljaju o nekim novim raketama i nenormalnom rastu , ali BTC se muci da 200 dolara ode gore .
Sve u svemu ponovna situacija sa sunovratom nas ceka , samo da li ce krenuti sutra ili za mesec ili dva to cemo videti

Zasto niko od vas kad je BTC bio 4000 nije to pricao , gde se realno mogao ocekivati visestruki rast ?
Galamite sada kad je 200 dolara od vrha iz januara 2018 ,
Gde ste bili da dajete savete da se kupuje kad su novcici pali na 5% vrednosti od one koje su imali :)

juce je coinbase bila offline za vreme pika ?
Dali se iko pita zasto ? Pa zato sto svi cekaju neki jak skok i pik kao zapete puske da prodaju svoje coine ,
Da li neko ima te silne milijarde da im isplati za te njihove coine? Ocigledno ne , zato se stampa USDT , Dakle ne daje im se pravi novac vec opet neki imaginarni

Trenutna situacija u celom kripto svetu je takva da su svi cuvali neke novcice i sat drze ih spremne da ih kao zapeta puska prodaju na nekom vrhu , Da li moze toliko milijardi dolara da se proda u momentu i ko ce to da otkupi i sav taj novac da se pojavi u regularnom platnom prometu ?? Naravno da ne moze , Sad to i oni koji su u posedu velikog kolicina kripta znaju i ne istresaju odjednom velike kolicine vec na kasicicu to rade tako da nema volumena i cena je visoka , to ej trenutna situacija na marketu
jako kratko pred okidac i sunovrat na dole , u vazduhu se to oseca , samo treba da se vizualno potvrdi na grafikonima ,

Videcemo kada ce se desiti i sta ce biti okidac za pucanje balona , balon je prilicno naduven

Poslednja izmena:
Zasto niko od vas kad je BTC bio 4000 nije to pricao , gde se realno mogao ocekivati visestruki rast ?
Gde ste bili da dajete savete da se kupuje kad su novcici pali na 5% vrednosti od one koje su imali :)

Očigledno si onda prevideo dosta mojih postova, ali dobro...
A šta, kao sad odavde - pa za par meseci / godinu dana nije moguć višestruki rast?!? Još kako je moguć, živi bili pa videli.

Druže, na istom smo, samo što se trejduje sa većim ciframa, a razlika je ta što su odavde mnogo manji otpori na gore, i potrebno je mnogo manje keša da se cena pomeri 1000 - 2000 na gore, jer su orderi tanki i samim tim ne očekuj ne znam kakav buy volume.

A što se tiče altova, tu očekujem ozbiljniji rast tek kad probijemo ATH na btc-u, tada će krenuti ozbiljnije presipanje, pa ćemo videti koji će projekti opstati i u ovom ciklusu, a koji će skroz potonuti. Verovatno početkom sledeće godine.

Poslednja izmena:
trenutna situacija cena kripta u odnosu na potrosnju struje , bez drugih parametra (hardver, rad, prostorije itd...)

grafike:
eth/etc - minimalno* placanje na infuziju na granici isplatljivosti , mada *minimalno moze uvek biti diskutabilno (uvek moze nize)
ostali gpu coin - "kada ovi momci gore iz velikog projekta ne dresu kesu zasto bi i mi" sto je do 60% od cene eth/etc

asic:
BTC - u blagom + uz veliki potrosnju struje +3$/dan (al samo najnoviji model, svi ostali -)
ltc - pozitivna nula radi za struju , stari modeli -
dash - minus -zaradi 3$ a placa struju 4$ iako je skocio 30% zadnjih 7dana (gde je tu vajda?) sto je nekih 10-12 000$ u minus na godisnjem nivou (sadomazo*). zakljucak ekipa se stisla rade samo marketing i isisavaju $ iz projekta , a mineri prepusteni .
ZEC - $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ iz nekog razloga* ekipa oko zec tvrdo placaju one koji podrzavaju projekat.

* z11 miner neto zarada 4$/dan, z15 20$/dan. z11 star 1,5 godine z15 6 meseci.

ako sam pravilno protumacio stanje iz whatomine liste , kripto bi trebalo da ima samo jedan pravac a to je gore.
verujem da ce biti puno ljudi koji ce kupiti 1 BTC za 17K $ jer cena to sada proizvodna cena.

ako me whatomine lagao , lazem i ja vas :)

[SAJ]ber Kurajber ma malo je 300 000 , bar do 1 milion ,
E sad da li ti znas da izracunas ukupnu kapitalizaciju koja sad vec iznosi enormnih $314,542,110,498 USD za nesto sto ne donosi profit i generalno nicemu ne sluzi osim za manipulaciju .
Novcici BTC su nekako voljsebno rasporedjeni u rukama nekih osoba koje ocigledno nisu ni svesne sta neka kolicina novca znaci
Zasto je volumen mali ? pa zato sto niko nij lud da daje tesko zaradjen novac u nekom poslu da bi kupio btc za 17000 dolara .
Volumen je mali jer sve manje ljudi veruje u tu pricu da ce to rasti do 100000 .
Postoji neka sumanuta mantra koju svi " lozaci " ponavljaju kako ce sad raketa i kako ce svi da voze Lambo . Na zalost jednom su ljudi naseli 2017 , pa se opekli , sad svi ignorisu tu pricu ,
Tacno je da svi youtuberi i svi twiterasi samo ponavljaju o nekim novim raketama i nenormalnom rastu , ali BTC se muci da 200 dolara ode gore .
Sve u svemu ponovna situacija sa sunovratom nas ceka , samo da li ce krenuti sutra ili za mesec ili dva to cemo videti

Smejem se ovakvim izjavama jer kad malo prelistam temu iz "starih dana" opali me déjà vu, bukvalno se isto govorilo, isto pricalo. Ljudi nisu verovali kada je BTC bio 100 dollara da moze da skoci na 1000$, bilo je prosto neshvatljivo. Pa ko je lud da ga kupuje na 1000$, jel da? Uff sad da nam je BTC za 1000$, mislim da bi se svi zaleteli u kredite da bi ga za tu cenu uzeli ali voz davno prosao bas kao sto ce nam sada, a pojedinim ispred nosa.

Smejem se ovakvim izjavama jer kad malo prelistam temu iz "starih dana" opali me déjà vu, bukvalno se isto govorilo, isto pricalo. Ljudi nisu verovali kada je BTC bio 100 dollara da moze da skoci na 1000$, bilo je prosto neshvatljivo. Pa ko je lud da ga kupuje na 1000$, jel da? Uff sad da nam je BTC za 1000$, mislim da bi se svi zaleteli u kredite da bi ga za tu cenu uzeli ali voz davno prosao bas kao sto ce nam sada, a pojedinim ispred nosa.

dakle ti sad ulazis sa svezim novcem na 17000 , bravo: sve ulozi i digni kredit :) pozuri dok je dzabe , 17000 je odlicna cena za ulazak , kako kaze sajber kurajber ide to na 300 000 vrlo brzo , i ukupna kapitalizacija BTC bice veca od 6000 milijardi dolara a svi koji sad udju vozice lamborginije

ja razmisljam i da usdt sav prebacim u gotovinu da mi ne stoji na novcaniku ,

Opet to je samo moj stav i svako treba da radi sta misli da je najbolje za njega , ja licno nikome ne savetujem niti da prodaje niti da kupuje , svako je sam svoj gazda

Poslednja izmena:
dakle ti sad ulazis sa svezim novcem na 17000 , bravo: sve ulozi i digni kredit :) pozuri dok je dzabe , 17000 je odlicna cena za ulazak , kako kaze sajber kurajber ide to na 300 000 vrlo brzo , i ukupna kapitalizacija BTC bice veca od 6000 milijardi dolara a svi koji sad udju vozice lamborginije

ja razmisljam i da usdt sav prebacim u gotovinu da mi ne stoji na novcaniku ,

Opet to je samo moj stav i svako treba da radi sta misli da je najbolje za njega , ja licno nikome ne savetujem niti da prodaje niti da kupuje , svako je sam svoj gazda

Sad je jasno zasto ne vjerujes u vece cifre od 17k :d pa ti si u tetheru navijaš za dump :d.... polako bice tu manipulacija tek je ovo krenulo bice prilike i da se uzme ispod i da se proda po vecoj cijeni, igra tek pocela...

dash - minus -zaradi 3$ a placa struju 4$ iako je skocio 30% zadnjih 7dana (gde je tu vajda?) sto je nekih 10-12 000$ u minus na godisnjem nivou (sadomazo*). zakljucak ekipa se stisla rade samo marketing i isisavaju $ iz projekta , a mineri prepusteni .
Vidi se da baš ne pratiš Dash. Trenutno se vrlo malo troši na marketing. Najveći deo budžeta ide na razvoj i ulaganje u outreach projekte.
Miner-i nisu uopšte toliko bitni za Dash, jer je otporan na 51% napade. Trenutno ima preveliki hash rate za isplativost, to je istina, ali uglavnom zato što su ljudi ranije pokupovali miner-e, pa ih sada drže upaljene dok mogu i čekaju rast cene. Ispeglaće se to vremenom, kada se izjednači ponuda i tražnja.
Trenutno je mnogo isplativije stake-ovati Dash na nekom od servisa koji to omogućavaju ili učestvovati u shared Dash masternode-u.

E pa ti si jedan od retkih koji je ubo poentu. Vecini jeste smesno, pogotovu ovima koji nisu dovoljno dugo u prici. Koje je prosao nekoliko ciklusa uopste se ne smeje.

Jos uvek se akumulira, cena je apsolutno smesna, ljudi i dalje ne kapiraju. Jos nije ni krenulo ono da narod daje pare. Nece narod da uvaljuje pare na 17K. Cekajte ATH pa kad krene da se hajpuje, mediji ce da se takmice o vestima o BTC-u. Kad bude stajao iznad 20K 2-3 nedelje altovi ce eksplodirati. Onda opet btc kad se pokrene i kad ode preko 30K svako ko ima neke dava uvaljivace u btc. Prodavali su ljudi i stanove i automobile samo da obrnu lovu na brzaka.
Kad predje 100K bice nova paradigma, opet vesti, opste ludilo i masovna histerija... Svi ce samo o tome da pricaju.
Sve je to sasvim realno i vise puta vidjeno ma koliko nekima delovalo nemoguce.

Kome je smesno neka se smeje, ko vidi priliku za zaradom neka je iskoristi ;)

Tapatalk from Poco loco

Vidi se da baš ne pratiš Dash. Trenutno se vrlo malo troši na marketing. Najveći deo budžeta ide na razvoj i ulaganje u outreach projekte.
Miner-i nisu uopšte toliko bitni za Dash, jer je otporan na 51% napade. Trenutno ima preveliki hash rate za isplativost, to je istina, ali uglavnom zato što su ljudi ranije pokupovali miner-e, pa ih sada drže upaljene dok mogu i čekaju rast cene. Ispeglaće se to vremenom, kada se izjednači ponuda i tražnja.
Trenutno je mnogo isplativije stake-ovati Dash na nekom od servisa koji to omogućavaju ili učestvovati u shared Dash masternode-u.

:) morao sam malo da pacnem, ali pazi prosle godine su oni odlucili da se nastavi sa kopanjem , oni ispricali pricu ,ljudi poverovali (veruju i dalje), nakupovali najnovije, fensi minere za dash, papreno platili i zauzvrat nisu dobili ni mesec dana stabilne cene, cena je posla od nekih 135$ u ponor 50$ , da mogu koliko toliko da povrate novac koji su ulozili.
ko je kupio prosle godine 1 DASH , x11 miner , do ovog momenta on je stvarno u gubitnu 5-1000$ (u proslom postu sa greskom dodao 0 vise izvinjavam se) je sve vreme 365 dana drzao miner

... nastavak gde sam stao onomad sa cenama :0 ...
pazi sve je relativno
auto, avion ima poizvodnu i prodajnu cenu , ako auto prodas po nizoj ceni od proizvodne tebi puca fabrika ...

evo neka nam morbius kaze koliko ce grcka da izdvoji za rafal - nekih 150 M$ ko komadu? koliko rafal kosta za francusku vojsku , a koja proizvodna cena (mislim da je bar upola niza) , mnogo? malo ?

zasto ovakvo uporedjenje pa eto prebacite tu informaciju u kritpo.
sada ovaj momenat u treptaj oka1 btc moze otici sa cenom od 34K$ i da to ne bude balon vec ono polazna cena i onda kada se to desi - legendarno pitanje:
a da li ce ga kupovati po toj ceni?
... u skoli sam naucio da na svako pitanje koje pocinje sa "da li moze..." odgovor je uvek DA moze

da bi ponovo radio bioskop cene kripta mora gore , jer do sada su u kripto krvarili samo proizvidjaci kripta. dolazi novi hardver , koji nije uopste jeftin , da se kupi treba para. ako nema racunice nema ni kupovine.
ovako ili onako kesa mora da se dreshi :)

postoji 2 nacina kako moze moze da se kupi jeftino btc:

1). sednes u teleport odaberes koju ces godinu , kupis, vratis se sa dat fajlom u godinu koju zelis, prodas i uzivas.

2). kandidujes se za presednika ili amerike ili rusije , dobijes izbore , uzmes koferce i opalis neutronske. nema internet , nema struje , nema berze , nema polemika :)

Prosli put je bilo mnogo onih koji su pricali da cena ne moze doci do 3-4-5-10 hiljada, ali je bilo takodje mnogo onih koji su pricali o ciframa od 50-100 hiljada..

Najpametniji su prodavali na 12-15 hiljada kad su videli da je rizik prevelik.

Ekipa u altcoinima je imala jednu jako dobru sansu za prodaju i vecina je to iskoristila.

Mislim da je bilo kakvo prognoziranje vrha nezahvalno i neodgovorno, jel je sam vrh skoro nemoguce ubosti.

Spremite zivce ovo ce biti vruca jesen i jos toplija zima ;)

P.S. Stigli smo do 17k :)

Ali on (koliko sam ja video) vec dvaput kuca poveliki post, i obrise mu. :D

Ali on (koliko sam ja video) vec dvaput kuca poveliki post, i obrise mu. :D

Da bas sam bio poludeo ali ajde sad valjda nece:)

Nego htedoh reci da je 2017 bilo mnogo ljudi koji su pricali da nece ici do 2-3-5-10 hiljada, ali je takodje bilo mnogo onih koji su pricali o cifri od 50-100-200 hiljada.

Oni najpametniji su prodavali na 10-12-15k, a oni sa slabijim zovima su izlazili na 4-5-6k i opet uzeli pristojnu zaradu.

Oni koji su bili u altovima su imali jednu veoma jasnu sansu za prodaju i vecina je iskoristila.

Ne zahvalno je prognozirati dokle ce da ide jel ne trebamo da gadjamo maksimum ( nemoguce ga je ubosti ).

Za sad lepo ide na gore korekcije ce biti ali to ne treba da nas uplasi.

Spremite zivce jel ce ovo biti topla jesen i jos toplija zima, ali otom potom samo lagano..

Neki su prodavali garaze za bitkoin 2017... Sad ce neki ameri da prodaju stanove / kuce da uzmu krupto preko paypal-a, a neki cemo i da kupimo stanove ;) :wink :wink

P.S. Nedostaje mi savet La Prestige-a i ostatka matore ekipe iz 2012 i 2017 nadam se da ce se vratiti...

Nadamo se daljim instrukcijama u nekom trenutku!

Trenutno smo u supljini izmedju nabijenih zona (11K-13.6K) i ATH (19.5K), otuda i nema nekog pritiska na prodaju.

Da li cemo sa ovih 17,7K produziti na 19,5K pa tek onda retest, moguce. Mada mislim da je vreme da se potvrde supporti dole.

13.6K-14K zona ce biti idealna za rebuy kroz 2-3 nedelje. Posle toga osvajamo i gradimo nove support zone iznad ATH vrednosti.

Vidimo se na 50K vrlo brzo. :wave:

Hvala puno La! [emoji120]

Sent from my HD1903 using Tapatalk

Pozdrav @La, malo prebrzo idemo al ce da vidimo, @Saj cekamo LTC ali se vidi da on sad polako pocinje da prati, doduse ovo je samo zagrevanje, do bustera smo daleko

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno