Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Trenutno smo u supljini izmedju nabijenih zona (11K-13.6K) i ATH (19.5K), otuda i nema nekog pritiska na prodaju.

Da li cemo sa ovih 17,7K produziti na 19,5K pa tek onda retest, moguce. Mada mislim da je vreme da se potvrde supporti dole.

13.6K-14K zona ce biti idealna za rebuy kroz 2-3 nedelje. Posle toga osvajamo i gradimo nove support zone iznad ATH vrednosti.

Vidimo se na 50K vrlo brzo. :wave:

Vecina ceka da nakon ovakvog rasta idemo malo dole da se nadje support, vrijeme ce pokazati.

A sta sa ETH, dal sad uci ?
Znam znam, nezahvalna je uvek drugim deliti savete...

Slabo nesto prati BTC.

Sta je realnije u narednih nekoliko nedelja, (ozbiljan) skok ili pad :)

Ja trenutno! (#prodao BTC pre manje od mesec dana na 13.000$#) :d

crying.jpg

@Detector Ne secam se da je iko spominjeo cifru preko 100K tada. Tada je to bilo kao sada 1M. Ni sada niko to ne spominje, makar ne ozbiljno. Ne racunam one koji to rade u negativnom smislu.
Uglavnom, tu vam je La i poprilicno je optimistican. Valjda ce i njegov post malo da primiri one koji i dalje strahuju.
Ne, oni koji su otisli nemaju nameru da se vracaju jer su otisli s razlogom a nista se nije promenilo. Dokle god su tu oni koji prozivaju a pritom nemaju 3 blage nastavice ljudi da odlaze i nece se vracati. Ja sam tu iz inata, ne dam da takvi preuzmu forum i da nema ljudima ko da pomogne. Nisam najstrucniji i jako puno stvari me vise ne interesuje ali imam iskustva, prosao sam nekoliko ciklusa i hocu da pomognem da jos neko uzme pare ;)

Tapatalk from Poco loco

^^ fala vi čiko <3

Kad sam rekao da zlato srebro i platinu otresaju on rece da ne znam koje grafikone gledam. Toliko o njemu.
Sto se poznavanja kripta tice tu tek ne zna gde udara ali bitno je da se trpa svuda i namece svoje misljenje.

Sto se ostalih tice, ne morate da znate ista na berzi ako udjete kad treba, tj. kad krene akumulacija. Kasnije samo treba da izadjete na nekoj cifri koja vam odgovara, to je sve. Ne trebaju vam nikakvi grafikoni, nikakve posebne analize. Kad kitovi akumuliraju to je znak da su oni vec odradili sve analize i da se sprema polako. Samo strpljenja i nista vise ;)

Kaže čovek koji godinama bukvalno na svaki trzaj viče evo ga MOON. E kako i sat koji je stao mora nekad da pokaže tačno vreme, sad je on najpametnije dete u školi, jel? Nit šta znaš, nit te šta interesuje, samo pametuješ i bacaš izjave bez zrna razuma, tipa:

@goldi Aaaaaali svi pricaju kako ce na 300K... Bez sale, mislim da je 100K malo ovog puta, mora vise. Bice svakako stravican otpor na toj cifri. Uz sav hajp koji ce se napraviti nece biti problem. Cek samo da dostigne ATH pa da vidis kako ce mediji ds se takmice ko ce vise o bitcoinu da prica. Tak krece lova masovno da utrcava. Kad pocnu o tome da je probio 100K, e to je raketno gorivo.

I da, ako vidiš da negde stvarno istesaju zlato, javi mi, jako sam zainteresovan. Šta, zlato palo 8% od ATH i to je sad istresanje? Da vidiš koliko će samo BTC da se istrese kad ovo stane. :d

Ja trenutno! (#prodao BTC pre manje od mesec dana na 13.000$#) :d

Pfff, znaš koliko sam ja BTC-a prodao letos da bih kupio kuću, a onda igrom slučaja nisam ni kupio tu kuću? :d:d:d Ode jedan voz, uvek dođe sledeći, opuštencija, bez sikiriki.

Da sam dobio po 1 satoshi svaki put kad sam cuo izraze poput "ja sam duze od tebe u prici" i "zbog ovoga su stari clanovi otisli sa foruma" bio bih kit. Svi ocekuju korekciju, zapitajte se sta ce biti kad svi vide da zapravo krece. Sve u svemu odlicna sansa za re-buy za novcem koji ste izvukli na upper levelima. Ne treba biti greedy, bolje osigurati deo profita i drzati ga u buy orderima.

U koliko se rast BTC-a smiri i ne napadnu 18k, treba obratiti paznju i na Altcoine, naravno ne mogu svi skociti, ali dobro ih je BTC istopio.

Svaki put poslje jaceg skoka ukoliko ne dodje do dumpa bude preljevanje u altove, dakle 2 uslova: da ne bude dumpa i da se cijena BTC-a smiri.

Vecina ljudi je vjerovatno u altovima i vecina se nada vise njihovom oporavku nego rastu BTC-a, ali kako nas proslost naucila neophodno je da prvo BTC dozivi rast a kasnije dodje do preljevanja u altove, nadamo se da ce tako i ovaj put biti, tako da treba obratiti paznju....tesko je ispratiti sve altove, ali moze se i o njima pisati u okviru ove teme a ne samo o BTC-u.

Kako planirate da izadjete?

Znamo da u ovakvim situacijama bude problema sa likvidnoscu menjacnica, da li izaci (i verovati) usdt-u pa sacekati da se situacija stabilizuje pa onda povuci kes?
Meni to deluje bolja opcija nego cekati u nekim fiktivnim dolarima na nekoj menjacnici...

https://grayscale.co/litecoin-trust/

ovde imate odnos izmedju Symbol LTCN shares koji trenutno kosta $181.00 a koja zapravo predstavlja Litecoin per Share 0.09343735 , sto po danasnjoj ceni iznosi $6.42 :)

Dakle koji je razlog nekim investitorima da placaju 30 x vecu cenu za shares od LTC , ako neko ima ideju i ko prati grayscale ..

Kod BTC je taj odnos relativno slican , Akcija predstavlja 1/1000 deo BTC i sada je oko 20 $ , ili da kazemo da je cena akcije oko 10% visa od onog sto firma poseduje u BTC.

Koji su razlozi da je kod LTC to skoro 30 X veca cena ?? :)

cena LTCN je danas jos skocila na 275 usd tako da je taj odnos sada jos veci ( skok danas 50% )

https://www.fxstreet.com/cryptocurr...premium-and-ltc-price-may-follow-202011160940

Poslednja izmena:
Kako planirate da izadjete?

Znamo da u ovakvim situacijama bude problema sa likvidnoscu menjacnica, da li izaci (i verovati) usdt-u pa sacekati da se situacija stabilizuje pa onda povuci kes?
Meni to deluje bolja opcija nego cekati u nekim fiktivnim dolarima na nekoj menjacnici...

pa ako se izadje za kraj znaci bez namjere da se dalje trguje, od mjenjacnica jedino bitstamp USD i binance Euro tu bi se moglo drzati dok se ne nadje neko rijesenje za isplatu, da li preko neke domace mjenjacnice ili iz ruke u ruku, svakako tamo gdje trgujes tamo onda i drzis lovu. Ako se izadje u USDT ili neki drugi stablecoin onda se moze povuci recimo na ledger i dalje po potrebi izvlacis lovu u dzep.

Mislim da je USDT i povlacenje na ledger ipak najsigurnija opcija, ako bi se prodavalo za klasicni Fiat onda bi povjerenje dao Bitstampu i Binance te mi dvije mjenjacnice najvise sigurnosti uljevaju.

Veruj mi da m je to jedina enigma koju imam. Rekao sam da sam totalni pozitivac sto se LTC-a tice ali da sam sokiran koliko im cena skace. Ovih dana masovno akumuliraju LTC. Veruj mi da ne znam kakva je matematika. LTC share im daleeeeko daleko najvise raste. Ili znaju nesto sto mi ne znamo pa ce LTC da skoci 250x ili je ko zna sta u pozadini. Ja sam jednom vec pitao to. Ako iko ima objasnjenje stvarno bih voleo da cujem.

Tapatalk from Poco loco

Evo nekih objasnjenja zasto je problematicno imati bilo sta sa grayscale . Skoro ni jedan broker ne dozvoljava short , a i ako ga dozvoli kamate i provizije su enormne preko 10% bude provizija
Sistem grayscale je klasicno vacarenje malih investitora jer su prakticno samo oni legalni za neke zakone u usa . Dakle nasao sam i ljude koji su se zalili da je tesko bilo izvuci i novac od njih , nisam bas skapirao zasto , sve u svem varijanta je " daj nam pare i ne pitaj nista " imali su te neke kao premium racune sa depozitom 50 000 usd. isto tako niej bilo moguce akcijama LTC trgovati mesecima javno vec samo na tim privatnim racunima itd , Sad mi ovo izgleda kao da su napumpali oni sami kako bi od kada se javno trguje pokupili sebi lovu i onima koji su usli privatno u maju . Opet to je jak signal za mnoge da kupuju LTC ali da ce toci do takvog skoka tesko , dakle opaka manipulacija , Moguce da su sa ovim skokovima i namerno kontrolisanom cenom shares , polupili sve potencijalne pare ulozene u short . Kako je neko rekao bara sa krokodilima i pilicima

GBTC has actual bitcoins backing it, with its assets stored in deep cold storage vaults on multi-signature addresses.

While GBTC is approved for IRA accounts, it is a highly risky instrument to short or buy -- the reason being not only the volatility of Bitcoin but also the fact that GBTC can trade at a massive premium to the actual price of bitcoin. In fact, it is so wild that Merrill Lynch and other brokers are refusing to allow their customers to trade the product.

Use extreme caution should you decide to use GBTC as a tool to gain exposure to bitcoin.

https://cointelegraph.com/news/inve...way-to-cash-out-from-grayscales-bitcoin-trust

Zanimljiv clanak mada to je samo jedan lik. I idalje ne kapiram zasto su im LTC shares toliko skupi i zasto bas LTC. Sve i da peru pare za nekoga nije mi jasno zasto im samo LTC toliko skace, zasto ne i ostali.

Edit: realno sa ovoliko para koliko oni uzimaju mogu da kupuju LTC sledecih 6 meseci do ko zna koje cifre. Znam da je potraznja za bch i ltc shares od pocetka bila ogromna ali za ltc se cena jednostavno odlepila.

Poslednja izmena:
Po svoj prilici koriste vakum u americkom finasijskom sistemu kako bi se docepali velikih procenata pojedinih kripto valuta i onda mogli da ozbiljno manipulisu sa cenom .procene su da ce ako ovim tempm nastave imati 3% btc iza nove godine

Pitanje. Prebacivao sam juce neke DOT novcice sa CEX na Exodus. Jos ih nema u walletu, koliko da cekam pre nego dignem ticket?

Po svoj prilici koriste vakum u americkom finasijskom sistemu kako bi se docepali velikih procenata pojedinih kripto valuta i onda mogli da ozbiljno manipulisu sa cenom .procene su da ce ako ovim tempm nastave imati 3% btc iza nove godine
Oni sada vec imaju 2.7% svih ukupno iskopanih do sada. Pitanje je koliko ce jos BTC-a kupiti. ETH-a su isto dosta uzeli, sada pojacavaju LTC najvise. Neka kupuju, nemam nista protiv, ocigledno je da imaju kapitala. I dalje mi matematika sa LTC ne ide u glavu.

Edit: Lik na Twitter-u mi je upravo objasnio da je to jedini nacin da American retail investors mogu da investiraju kroz 401k savings i da je velika potraznja. Kako god.

Poslednja izmena:
Da samo sto sa LTC je neka igranka , imali su juce samo 5 transakcija po 200 shares i kao kod svake je skakala cena . osim toga nigde ne objavljuju koliko su akcija izdali , koliko je prodato itd , velika muljaza , verovatno misle da navuku ovce da kupe po toj ceni , onda kao ooni nesto kupe LTc od tih para i tako pokrenu pricu jer cena kasnije padne

Inace oni se ogradjuju i kazu da shares ima svoju cenu koja je nezavisna od vrednosti kripto valute i moze da bude i niza i visa , sve u svemu jako losa prica ali neki se pecaju i daju im pare, i da jedini su za 401k , mozda se neko u nedjuvremenu pojavio ..

Inace imaju 2% nadoknadu za vodjenje kao racuna i jos neke fore koje naplacuju a sa obrazlozenjem da oni profesionalno to rade i da profesionalno upravljaju parama , Generalno mislim da su ekipa bitangi koja manipulise i tek ce da manipulise , jer akcija im cesto skoci i 2 puta od vrednosti kripta koju pokriva a onda se sroza ako se i kripto sroza

Sve je jasno, znam za 2% godisnje kamate za vodjenje racuna. S toliko para moraju biti bitange, kapiram da im shares i skace ali zasto LTC bas i zasto bas onoliko? Kome oni zavaljaju po toj ceni nije mi jasno?
LTC opet krece otprilike u isto vreme kao juce i prekjuce.
Edit: krece i BTC. Opalice preko 18K.

Poslednja izmena:
Lepo je pre par poruka neko izjavio(govorim u svoje ime) a verukem da je tako sa vecinom koja je pocela relativno skoro, malo ko je u BTC, samo Alt(ovi) i treba se prekrstiti i zapaliti svecu pa sta Bog da :)
Toliki extrem i ludak ne bi bio da dizem kredit ili prodajem kucu za BTC, imam to sto imam ali je zaista micenje kad pomislis i ponadas se da krece tvoj favorit a ono zapravo krvari do iznemoglosti. Sto je najgore, uvek moze jos gore :)
Najgore od svega je to sto je u Bear periodu bilo [emoji108] pogotovo odnos kroz BTC i pomislis da kad BTC krene i pogura ostale da se samo vrati na taj odnos(bilo bi [emoji482][emoji482][emoji108][emoji108]) koji je imao pre 1-1.5 god.. ali kako vreme odmice tako se i nada za tim gubi, tj sve je manja [emoji52]
Sad se pitam kako temu ne videh kada sam dosao na forum i kako tada. nisam slucajno zalutao u ovu temu.
Malo off topic i sorry zbog toga.
Sve u svemu, ko je u BTC, svaka cast i da ostvare snove sto se tice prodaje.
Pominjalo se da smo "kao u periodu od negde 2016",zar pravi Bull nije krenuo negde u prolece 2017?Pitam samo... po ovome sto se pise ispada da ce do januara biti sve gotovo tj kao i januara 2018 ili ce se cekati cela sledeca godina tj biti konstantan rast uz padove i korekcije naredne 2021?
Nesto mi cudno jer se svi nadaju da ce 2021 biti zelena pa da ne bude kontra...

Honor 8X [emoji108][emoji41]

Baci pogled na btc chart u martu ove godine. Imali smo pad sa 7900 na ispod 5k i od tada samo gore, zar to nije dovoljno ? :)

evo prilike da svi ovi koji misle da BTC ide na 100 000 da kupe povoljno :) Ovo nije moj savet , kupujete na vasu odgovornost, ja nemam pojma na koju stranu ce market kao ni bilo ko na planeti , sve su samo predvidjanja , nagadjana , cini mi se itd :)

Nije pitanje gde ide, već samo do koliko.

Lepo je pre par poruka neko izjavio(govorim u svoje ime) a verukem da je tako sa vecinom koja je pocela relativno skoro, malo ko je u BTC, samo Alt(ovi) i treba se prekrstiti i zapaliti svecu pa sta Bog da :)
Toliki extrem i ludak ne bi bio da dizem kredit ili prodajem kucu za BTC, imam to sto imam ali je zaista micenje kad pomislis i ponadas se da krece tvoj favorit a ono zapravo krvari do iznemoglosti. Sto je najgore, uvek moze jos gore :)
Najgore od svega je to sto je u Bear periodu bilo [emoji108] pogotovo odnos kroz BTC i pomislis da kad BTC krene i pogura ostale da se samo vrati na taj odnos(bilo bi [emoji482][emoji482][emoji108][emoji108]) koji je imao pre 1-1.5 god.. ali kako vreme odmice tako se i nada za tim gubi, tj sve je manja [emoji52]
Sad se pitam kako temu ne videh kada sam dosao na forum i kako tada. nisam slucajno zalutao u ovu temu.
Malo off topic i sorry zbog toga.
Sve u svemu, ko je u BTC, svaka cast i da ostvare snove sto se tice prodaje.
Pominjalo se da smo "kao u periodu od negde 2016",zar pravi Bull nije krenuo negde u prolece 2017?Pitam samo... po ovome sto se pise ispada da ce do januara biti sve gotovo tj kao i januara 2018 ili ce se cekati cela sledeca godina tj biti konstantan rast uz padove i korekcije naredne 2021?
Nesto mi cudno jer se svi nadaju da ce 2021 biti zelena pa da ne bude kontra...

Honor 8X [emoji108][emoji41]

Tako je. Ja sam razmisljao da udjem u BTC ali sam shvatio da je kasno. Za nesto sto mi menja zivot treba da ulozim opasno love, suvise za rizik. Tako da sam i ja na kraju zavrsio sa nesto para u altovima, otprilike 50/50 u LINK i DOT.

Volume se polako dize, tako smo jutros vidili pad sa 18500 na 17000, ovo je sad za ocekivati da se nastavi, jako velike manipulacije jer je jako velika cifra, za dan sa 16500 na 18500 pa pad na 17k to postaje realnost, lako se kroz ovakav volume gura i gore i dole.

U ovakvom periodu su moguce i koje kakve vijesti pozitivne ili negativne pa na sve treba obratiti paznju, da USDT se jos printa preko 18 milijardi trenutno mnogo mnogo faktora, ali igra je definitivno krenula.

Da li je rano sve krenulo i hoce li se sve zavrsiti u ovoj godini ne znam kao sto ne zna niko, svi su se nadali naredne godine ovakvim skokovima, ali evo svjedoci smo da je ovo doslo mnogo ranije nego sto je vecina ocekivala, ko smatra da je ovo pocetak nek sjedi i uziva, ko misli da ce se sve odigrati kao decembra 2017g prste na okidac :d

Uglavnom sretno svima pa koliko ko uspije :wave:

gde li nas vodi ovaj rolerkoster .. nit sam vezao pojas ni sa poneo padobran ...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno